Καλώς σας βρήκαμε!

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
Γεια σας,
με λένε Στράτο κι εδώ και τέσσερεις περίπου μήνες έχω την ευτυχία να έχω κοντά μου μια σκυλίτσα 6 μηνών τη Λίλη!
Η Λίλη είναι ένα ημίαιμο σκυλάκι από πατέρα λαμπραντόρ και μαμά κοκεράκι ή όπως τα λένε αλλιώς Σπαναντόρ!!!είναι χρώματος κανελί,με κοντό γυαλιστερό τρίχωμα και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δύο φυλών με μοναδική αρμονία και ομορφιά! Είναι παιχνιδιάρα, συναισθηματική, πανέξυπνη και αφοσιωμένη!
Ζούμε σε μια μονοκατοικία με μεγάλο κήπο τον οποίο αλωνίζει κάθε απόγευμα παίζοντας με τα μπαλάκια της και το φρίσμπι της! Την υπόλοιπη μέρα κοιμάται στο κρεβατάκι της ή εκπαιδεύεται για διάφορα κόλπα είτε χρήσιμα είτε απλά παιχνίδια!

Το τελευταίο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι σκέφτομαι ήδη την απόκτηση ενός δεύτερου σκύλου από εντελώς αντίθετη κατηγορία! Ονειρεύομαι να αποκτήσω κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον έναν αρσενικό ορεινό πυρηναίων...

Θα χαιρόμουν ν ακούσω οποιοδήποτε σχόλιο ή εμπειρία για τη Λίλη ή τον ορεινό Πυρηναίων

Καλώς σας βρήκαμε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Προς το παρόν δεν έχω λόγια...

Χρειάζομαι λίγο χρόνο να χωνέψω τα του ... Σπαναντόρ... ](*,)

Μου επιτρέπεις ε;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες! Βάλε μας φωτογραφίες της κούκλας σου!

Μόνο μια διευκρίνηση, Σπαναντορ δεν υπάρχουν και ελπίζω τουλάχιστον να μην πληρώσατε για τη μικρή.
Πώς την αποκτήσατε?
Άκου εκεί Λαμπραντορ με κοκερ! Ποιος σκέφτηκε να κάνει τέτοια μίξη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ποιός το σκέφτηκε αναρωτιέσαι τώρα εσύ, ή που υπάρχει και όνομα γι'αυτό;

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
Σου επιτρέπω ασφαλώς αλλά αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μου εξηγήσεις τί είναι αυτό που προσπαθείς να χωνέψεις και γιατί είναι δύσπεπτο; :confused:

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
Αααα! Ως προς το όνομα είναι η απορία;;;; με συγχωρείτε δε το πιασα με την πρώτη! Βασικά έγραψα στο google Cocker Spaniel x Labrador και οι περισσότερες σελίδες αναφερόντουσαν στα σκυλιά αυτά μ' αυτό το όνομα! Ως προς τη διαστάυρωση εμένα δε μου φαίνεται περίεργη μιας και απ'αυτά που διαβάζω για τις δύο ράτσες (δεν έχω προσωπική εμπειρία,το ξεκαθαρίζω) μου φαίνονται πολύ παρόμοιοι χαρακτήρες παρά την εντελώς αντίθετη εμφάνισή τους,αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με...το κουταβάκι μου το χάρησαν φίλοι που έχουν τα δύο σκυλιά - γονείς και μάλλον κατά λάθος τους προέκυψε η διασταύρωση δεν ήταν προμελετημένο...φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο προφίλ μου...ελπίζω να σας αρέσουν!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ποιός το σκέφτηκε αναρωτιέσαι τώρα εσύ, ή που υπάρχει και όνομα γι'αυτό;
τετοια γελοία ονόματα έχω ξανακούσει,
πιντσεράουα
πεκινάουα
και άλλα εις -άουα και σε εις άλλες καταλήξεις
δυστυχώς :(

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αααα! Ως προς το όνομα είναι η απορία;;;; με συγχωρείτε δε το πιασα με την πρώτη! Βασικά έγραψα στο google Cocker Spaniel x Labrador και οι περισσότερες σελίδες αναφερόντουσαν στα σκυλιά αυτά μ' αυτό το όνομα! Ως προς τη διαστάυρωση εμένα δε μου φαίνεται περίεργη μιας και απ'αυτά που διαβάζω για τις δύο ράτσες (δεν έχω προσωπική εμπειρία,το ξεκαθαρίζω) μου φαίνονται πολύ παρόμοιοι χαρακτήρες παρά την εντελώς αντίθετη εμφάνισή τους,αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με...το κουταβάκι μου το χάρησαν φίλοι που έχουν τα δύο σκυλιά - γονείς και μάλλον κατά λάθος τους προέκυψε η διασταύρωση δεν ήταν προμελετημένο...φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο προφίλ μου...ελπίζω να σας αρέσουν!

Stratos_Lily, οι διασταυρώσεις μεταξύ φυλών, δεν είναι απλά περίεργες. Είναι απαγορευμένες δια ροπάλου.
Υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ημίαιμα σκυλιά που πεθαίνουν στους δρόμους ή ζουν για χρόνια μια μίζερη ζωή στα κλουβιά των φιλοζωικών, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργούμε κι άλλα. Και μάλιστα να τους δίνουμε και γελοία ονόματα όπως Σπαναντορ. :cool:

Εντάξει, δεν ήξερες, δεν πειράζει, κανείς μας δεν ήξερε, και μάθαμε :)
Ελπίζω το επόμενο σκυλάκι σου να το αποκτήσεις με το σωστό τρόπο, μείνε στο φόρουμ και διάβασε τα εκατοντάδες χρήσιμα θέματά του, μόνο κερδισμένη θα βγεις!
Και φυσικά μην σκεφτείς να ζευγαρώσεις ποτέ το σκυλάκι σου, ε?

Α! και ενημέρωσε τους φίλους σου, ότι όταν έχουμε ένα θηλυκό και ένα αρσενικό σκυλάκι στο σπίτι μας, κάθε 6 μήνες θα έχουμε τέτοιου είδους "ατυχήματα", δεν είναι ατυχία, είναι μαθηματικά βέβαιο. Οπότε στειρώνουμε τουλάχιστον το ένα από τα 2 σκυλάκια για να μη σπέρνουμε...Σπαναντορ...ανά την χώρα, κάθε 6 μήνες :rolleyes:

ΥΓ: είδα τις φωτογραφίες, μπράβο που την έχετε μάθει σε crate, είναι πολύ χρήσιμο!

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την ενημέρωση και για τα καλά σου λόγια για το crate(δε μου είπες ωστόσο αν σ άρεσε το σκυλάκι :p)!
Κατά δεύτερον να ρωτήσω κάτι για να καταλάβω κι εγώ ως καινούριος και ανίδεος δυστυχώς ως προς το θέμα των διασταυρώσεων και γενικά των γεννήσεων κουταβιών...Η αντίληψη που επικρατεί γύρω από αυτό το θέμα είναι αν κατάλαβα καλά ότι δεν είναι καλό να γεννιούνται ημίαιμα σκυλάκια και η αναπαραγωγή του είδους θα πρέπει να γίνεται μόνο μεταξύ καθαρόαιμων σκύλων; Σας παρακαλώ μην παρεξηγήσετε την ερώτησή μου ρωτάω απλώς για να καταλάβω....

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Απλώς η σωστή αναπαραγωγη σκυλων είναι δουλεια των σωστών εκτροφεων και όχι του καθενος που θέλει να ζευγαρωσει τον σκύλο του. Οι εκτροφεις οι σωστοί εκτροφεις προσέχουν τους σκυλους που θα ζευγαρωσουν αφού πρώτα τους έχουν ελέγξει για κληρονομικες ασθένειες με σκοπό να εξαλείψουν τα προβλήματα που βασανίζουν τη φυλη που εκτρεφουν. Διαβάστε αυτα για να καταλάβετε καλυτερα http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αναπαραγωγή.ή.διαζευκτικό.εκτροφή;-13746/. http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/γιατι.δεν.ζευγαρώνουμε.τα.σκυλιά-273/ http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

Last edited:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Το βασικό πρόβλημα είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000.000 αδέσποτα.
Η πλειοψηφία είναι ημίαιμα.
Αν ο καθένας κάνει μια γέννα και μετά τα παρατάει το νούμερο μεγαλώνει...
Αν τους βρει σπίτι, υπάρχει πιθανότητα, (επειδή δεν το πληρώσανε) να το παρατήσουν όταν το βαρεθούν, μεγαλώσει, τους κατουρήσει το χαλί...

Για αυτό δεν είναι καλή ιδέα να ζευγαρώνουν ιδιώτες τα σκυλιά τους....
Το ιδανικό θα ήταν να το κάνανε μόνο οι εκτροφείς...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ασφαλως και δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να επιδιωκουμε την αναπαραγωγη διαφορετικων φυλων. Δεν εχει ο καθενας τις γνωσεις για να δημιουργησει νεα φυλη. Απαιτει γνωσεις και χρονο. Οσο για τα κοπριτακια μια χαρα, κι εγω εχω δυο, αλλα υπαρχουν αρκετα νομιζω. Δεν χριαζονται επιπλεον.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εμένα μου αρέσουν όλα τα σκυλάκια, οπότε δεν είμαι αντικειμενικός κριτής! :p
Πάντως η δικιά σου δε θυμίζει ιδιαιτέρως κόκερ, έχει πάρει τα περισσότερα από το λαμπραντόρ.
Να ρωτήσω κάτι απο περιέργεια, η μάνα είναι το λαμπραντορ?

Δεν είναι σωστό να γίνονται γέννες από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι κάνουν. Ακόμα κι αν διαθέτουν 2 σκύλους ίδιας φυλής. Οι γεννήτορες θα πρέπει να έχουν κριθεί κατάλληλοι για αναπαραγωγή.
Τώρα στα λέω πολύ περιληπτικά, γιατί αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα.

Ως προς τη διασταύρωση διαφορετικών φυλών, ειδικά στην Ελλάδα, μια χώρα που οι δρόμοι της είναι ΓΕΜΑΤΟΙ αδέσποτα ημίαιμα σκυλιά, εκτός από εντελώς περιττό είναι και "εγκληματικό". Γιατί να δημιουργούμε κι άλλα τη στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά στα αζήτητα?

Διάβασε με πολύ προσοχή την ενότητα: Εκτροφή , Αναπαραγωγή & Επιλογή
θα σου λυθούν πολλές απορρίες κι αν έχεις κι άλλες εδώ είμαστε!
Αυτά τα δύο δες τα οπωσδήποτε:
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αναπαραγωγή.ή.διαζευκτικό.εκτροφή;-13746/
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/γιατι.δεν.ζευγαρώνουμε.τα.σκυλιά-273/

Επίσης μπορείς να κοιτάξεις στην ενότητα:
Εκπαίδευση & Συμπεριφορά
έχει πολλά χρήσιμα θέματα για το σωστό μεγάλωμα κουταβιού!

Υγ: να`σαι καλά που είσαι δεκτική στις νέες πληροφορίες και δεν άρχισες να μας λες παλιανθρώπους, είχε καταντήσει κουραστικό (και) σήμερα :rolleyes:

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα Στράτο κ καλωσήρθες. Όλα τα σκυλάκια μας αρέσουν κ τα θεωρούμε όμορφα
Κάπου διάβασα ένα παράδειγμα σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα διασταύρωσης βέλγικου ποιμενικού με γερμανικό ποιμενικό. Φαντάσου έναν απόγονο που πιθανόν να στηρίζει την βαρύτερη σωματική κατασκευή του Γερμανού πάνω στην ελαφρύτερη σκελετική δομή του Βέλγου:!: Ή να "παγιδευτεί" το "νεύρο" του Βέλγου στην πιο ήπια προσωπικότητα που έχει ο Γερμανός:!:(εύχομαι να μη διαβάζει κάνας ψαγμένος εκτροφέας γιατί θα μείνει χωρίς μαλλί από την "ανάλυση":D) Πώς θα συνδυάσει η θα "συμβιβάσει" η φύση τόσο αντιφατικά στοιχεία? Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μπορεί να προκύψει από τη διασταύρωση ενός Λαμπραντόρ με ένα κόκερ, μορφολογικά εκ πρώτης όψης τουλάχιστον. Δεν είναι σωστό να αφήνουμε τη φύση να κάνει "πατέντες". Πολλά σκυλιά τετοιων διασταυρώσεων τείνουν να έχουν πολλά προβλήματα σε συμπεριφορά ή μορφολογία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεφτικό με το οποίο ζευγαρώνουν 2 διαφορετικές καθαρόαιμες φυλές σκύλων. Για να βγει ΤΙ?
Εδώ στο φόρουμ, δεν τίθεται θέμα: καθαρόαιμα vs ημίαιμα. Τίθεται όμως τέτοιο θέμα: κυνόφιλοι vs της δημιουργίας μελλοντικών αδέσποτων κ ανεύθυνων ζευγαρωμάτων
ΥΓ: Δεν υπάρχει καμία υπόνοια κ καμιά κατηγορία προς το πρόσωπο σου. Δεν ήξερες, όπως άλλωστε κ πολλοί από από εδώ μέσα δεν ξέραμε. Απλώς, "προσπάθησα"(ο Θεός να την κάνει προσπάθεια):D να εξηγήσω ότι το κουτάβι σου είναι προιόν ανεύθυνης γέννας. Μα πολύ ανεύθυνης όμως....:(

Stratos_Lily

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2012
59
0
ο πατέρας είναι το λαμπραντόρ(βασικά δε νομίζω ότι θα μπορούσε ένα κόκερ να κάνει επίβαση σε ένα λαμπραντόρ,έτσι δεν είναι; :p)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ο πατέρας είναι το λαμπραντόρ(βασικά δε νομίζω ότι θα μπορούσε ένα κόκερ να κάνει επίβαση σε ένα λαμπραντόρ,έτσι δεν είναι; :p)
Μια χαρα θα μπορουσε... με τετοια διαφορα μεγεθους παλι καλα που επιβιωσε η μανα τη γεννα... μα ποσο ανευθυνοι πια?

Καλωσηρθες και να χαιρεσαι τη σκυλιτσα σου.