Καλώς σας βρήκαμε - Ηρα και Βαγγέλης

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Γειάς σας
Με λένε Βαγγέλη και μένω Πτολεμαίδα.
Εδώ και 1,5 μήνα έχω παρέα μου ένα ημίαιμο Βελγικό ποιμενικό,την Ήρα.Τώρα είναι πέντε μηνών.
Διαβάζω εδω και καιρό το forum για να μπορέσω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για την σωστή ανατροφή ενός σκύλου.Σας ευχαριστώ για τα τόσα θέματα και πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει εδώ,πραγματικά πολύ χρήσιμα.

Ζούσε μαζί με τα αδέρφια της και την μητέρα της σε αγρόκτημα ενός φίλου.Δεν είχε καθόλoυ επαφή με ανθρώπους παρά μόνο οπτικά απο μακρυά όταν την τάηζε ο πρώην ιδιοκτήτης της.Εξαιτίας αυτού,ο πρώτος της μήνας στο σπίτι μας ήτανε λιγάκι δύσκολος καθότι ήτανε λίγο επιφυκτική και μας φοβόταν.Περνώντας ο καιρός ευτηχώς κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της και τώρα είμαστε μια αρκετά ευτηχισμένη ¨αγέλη¨.
Τα προβληματάκια δεν λείπουν καθώτι και εμείς είμαστε άπειροι αλλά και αυτή είναι ελαφρώς κυριαρχική ή μάλλον έχει έντονο το "pray drive",αλλά κάθε μέρα που περνά πάμε και καλύτερα.

Όταν την πήρα ήτανε 8 κιλά και τώρα είναι 15!!!!Το ύψος αν μέτρησα καλά είναι κάτι λιγότερο από 45cm.

Έχει το δικό της δωμάτιο μέσα στο σπίτι για να κοιμάτε τα βράδυα και ζεί σχετικά "ελεύθερη" μέσα στο σπίτι την υπόλοιπη ημέρα,πάντα με επίβλεψη.Στα σχέδιά μας είναι να πάρουμε και ένα crate.

Απο εκπαίδευση πάμε πολύ καλά,τα πέρνει εύκολα που λένε,απλά μερικές φορές είναι λιιιιγο ξεροκέφαλη.Ακούει πάντα στο ΜΗ,αλλά όχι στο ΕΛΑ.Το ΚΑΤΣΕ και ΚΑΤΩ επίσης είναι 100% επιτυχημένα,αλλά όχι το ΆΣΤΟ κτλ.
Η τουαλέτα της ήτανε εύκολη υπόθεση απο την αρχή.Έχω μεγαλούστικο κήπο και κάνουμε εκεί την τουαλέτα μας όταν ο καιρός είναι καλός,και σε πάνα όταν βρέχει μέσα στο σπίτι σε συγκεκριμένο σημείο.

Βόλτες δυστηχώς πάμε μέρα παρά μέρα,από 2 φορές τουλάχιστον(πρωί-βράδυ)όταν δεν βρέχει λόγο ωραρίου εργασίας.Όταν βρέχει μόνο στον κήπο.Έχω μάθει να καταλαβαίνω πότε έχει συσσωρεύσει ενέργεια και προσπαθώ οταν κάνει κρύο να πέξουμε μέσα ή στο μπαλκόνι.

Δαγνώνει ελαφρά στα χέρια και στα ρούχα την γυναίκα και τον γιό μου αλλά ποτέ εμένα.Ακούει στο μη,αλλά το επαναλαμβάνει μετά από ώρα.Ελπίζω να το κόψει αργότερα.

Έχει καταλάβει οτι δεν ανεβένουμε σε κρεβάτια και καναπεδες,αλλά καμιά παντόφλα αν βρεί την πέρνει και τρέχει στο δωμάτιό της.
Στην βόλτα δεν τραβάει συνήθως,αλλά καμιά φορά εκεί που περπατάμε,μουλαρώνει και αρνήτε να προχωρήσει.Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνει,αλλά και το τι πρέπει να κάνω για να το σταματήσω.Εϊναι λιγάκι άσχημο να στο κάνει μπροστά σε κόσμο και δείχνει οτι δεν έχω τον πλήρη έλενχό της.:cry:

Από κοινωνικοποίηση απλά δεν γουστάρουμε το 99% των σκύλων που βλέπουμε στο δρόμο.Τους γριλίζει και αν κάποιος ανεγκέφαλος αφήσει το σκυλί του να έρθει λυτό πάνω μας γαυγίζει φοβισμένα πίσω απο τα πόδια μου.Στους ξένους στο δρόμο δεν δίνει καθόλου σημασία και δέχετε χάδια αν το επιτρέψω σε αυτούς που την πλησιάζουν απο χαμηλά και με τα χέρια κάτω.Αν κάποιος έρθει με την χερούκλα του απλωμένη κάνει πίσω και γαυγίζει.Η προσπάθεια συνεχίζετε.

Αυτά πρός το παρόν και σας ευχαριστώ και παλι για τους τόνους των πληροφοριών που μας έχετε μεταδώσει με τα τόσο ωραία θέματα του forum.

Εδώ μερικές φωτογραφίες της

Με την αδερφή της στο αγρόκτημα την μέρα που πήγα να την πάρω

Η μαμά της,η οποία τάιζε ταυτόχρονα με τα 7 μικρά της και ένα νεογέννητο γατάκι

Πρώτη στιγμή στο σπίτι μας

Στιγμές χαλάρωσης

Μερικές ακόμα

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Καλώς ήρθες! Κούκλα είναι! Να τη χαίρεστε και να την προσέχετε!
Ευχαριστώ Φώτη!!!!!
Θα την προσέχουμε και ελπίζω να μας προσέχει και αυτή όταν μεγαλώσει :)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Είναι πολύ όμορφη να την χαίρεσαι!όσο για την βόλτα που μουλαρώνει ίσως να είναι λόγω φόβου γιατί εμένα σε κάποια σημεία με άγρια σκυλιά δεν θέλει να περάσει και κάνει αυτό,καλό θα ήταν να αρχίσεις να την κοινωνικοποιείς με άλλα σκυλιά ώστε να μην έχετε πρόβλημα.

Last edited:

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Είναι πολύ όμορφη να την χαίρεσαι!όσο για την βόλτα που μουλαρώνει ίσως να είναι λόγω φόβου γιατί εμένα σε κάποια σημεία με άγρια σκυλιά δεν θέλει να περάσει και κάνει αυτό,καλό θα ήταν να αρχίσεις να την κοινωνικοποιείς με άλλα σκυλιά ώστε να μην έχετε πρόβλημα.
Σε ευχαριστούμε :)
Στην αρχή και εγώ αυτό νόμιζα οτι είναι η αιτία του μουλαρόματος.Μετά διαπίστωσα οτι στα σημεία που μου το κάνει μάλλον θέλει να μυρίσει κάτι εκεί κοντά.Η αντίδρασή μου είναι μερικές φορές απλά να κάτσω ακίνητος και να κοιτάω αλλού μέχρι να πάρει απόφαση να φύγουμε και άλλες,όταν είμαστε σε επικίνδυνα σημεία όπως διασταυρώσεις ή μέρος με πολύ κίνηση να την τραβάω από το κολάρο για μικρή απόσταση μέχρι να πάρουμε πάλι ρυθμό.
Η πρώτη της επαφη με ξένο σκύλο πήγε καλά όπως θα δεις σε αυτό video.Παρά τα αρχικά γαυγίσματα ο σκυλάκος της έκανε απίστευτα κόλπα και άρχισαν να παίζουν.Μετά απο τις δύο τρείς επαφές που είχαν,η δικιά μου άρχισε να τον ¨κακοποιεί" έντονα στο παιχνίδι,να τον χτυπάει με τα πόδια της και να τον δαγκώνει σε σημείο να τσιρίζει αυτός.Κανά δύο φορές του έκανε και την κίνηση του ζευγαρώματος.Δυστηχώς αυτός ο υπέροχος σκυλάκος δεν ζει πλέον στην γειτονιά μας(τον παράτησε κάππου μακρυά ο γείτονας :mad:)και δεν παίζουν πιά.Στο video είμαστε στο στάδιο που μαθένουμε την χρήση του λουριού.Τους άφηνα να παίζουν μετά απο λίγες μέρες με την Ήρα ελεύθερη και ήταν κάπως σκληρή απέναντί του η μικρή Hera vs Rocky - YouTube

Με άλλα σκυλιά δυστηχώς οι εμπειρίες δεν ήτανε καθόλου καλές και επικοδομιτικές.Ένας φίλος έχει 6μηνο αρσενικό Staf αλλά όταν συναντιώμαστε τον τραβάει ο σκύλος του έντονα πρός εμάς και αυτό την αναστατώνει.Σχεδόν κλαίει όταν την μυρίζει και τον δαγκώνει ελαφρα φανερά ενοχλημένη.Με ένα σπάνιελ πολύ φιλικό σχεδόν σκαρφάλωσε στην αγκαλιά μου όταν έτρεξε ο μικρός πάνω μας.Με ένα καννίς το ίδιο.Στο ιατρείο που έχουμε πετύχει κανά δύο σκυλάκια σχεδόν κατούρησε πάνω της κτλ κτλ.
Με την βοήθεια ενός φίλου που έχει δύο αμερικανικά Ακίτα,κάνανε το εξής: Τα άφησε ελεύθερα στον κήπο του που έχει χαμηλά σχετικά κάγκελα και αραιά,και εμείς κάτσαμε με την Ήρα απ'έξω.Η καυμένη,ενώ το ένστικτό της της έλεγε να ακουμπήσουν της μύτες τους,πήγαινε κοντά και σχεδόν έκλαιγε απο την αγωνία και τραβιώτανε και ξανά και ξανά.Τα Akita κύριοι,ούτε άχνα,αλλά η Ήρα πολύ φοβισμένη.
Θα συνεχίσω την προσπάθεια όσο μπορώ,γιατί πολύ φοβάμαι οτι αυτός ο φόβος μπορεί να γυρίσει σε επιθετικότητα και μετά θα κάνουμε μόνοι βόλτες στις ερημιές.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
στο σπίτι έχει κάνει ποτέ της καμία επιθετική κίνηση όπως γρύλισμα ενώ τρώει η κάτι τέτοιο σε κάποιον απο εσάς?

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
στο σπίτι έχει κάνει ποτέ της καμία επιθετική κίνηση όπως γρύλισμα ενώ τρώει η κάτι τέτοιο σε κάποιον απο εσάς?
Ναι,δυστηχώς το έκανε:(
Την πρώτη φορά το έκανε σε μένα,αλλά πολύ καιρό πρίν,όταν προσπαθούσα να δω αν θα μου το κάνει;).Έτρωγε για πρώτη φορά μια λειχουδιά από αυτές που είναι σαν πραγματικό κόκκαλο και όταν πλησίασα το χέρι μου και της είπα άστο μου έκανε ένα κοφτό.Από τότε ποτέ ξανά σε μένα.Οταν την ταίζω της λέω την εντολή άστο και σταματάει χωρίς κιχ.Οτι και να έχει βάλει στο στόμα της αν πλησιάσω το χέρι μου με σωστό τρόπο και η φωνή μου είναι ήρεμη το αφήνει αμέσως στο χέρι μου.
Η δεύτερη φορά ήτανε πρίν μερικές μέρες,όταν την μάλωσε η γυναίκα μου που πήρε...τι άλλο...μια παντόφλα.Εκεί της γρύλισε.Τις περισσότερες φορές κάνει κίνηση στον αέρα δαγκώματος αλλά αμμέσως μετά σκύβει το κεφάλι,όταν καταλαβαίνει οτι δεν θα περάσει το δικό της,είτε με ΜΗ είτε με απλό σταθερό βλέμμα.

Επίσης,γαυγίζει επιλεκτικά σε μερικούς επισκέπτες στο σπίτι,πάντα στους ίδιους και σε άλλους κάνει σαν τρελλή οταν τους δει και τους καλωσορίζει.Την διορθώνω πάντα στο γαύγισμα,είτε σε σκύλο είτε σε άνθρωπο εννοείτε.ΔΕν την αφήνω να πάει αυτή πρώτη στην πόρτα όταν έρχετε κάποιος και είναι φανερό οτι θέλει να έχει τον πρώτο λόγο σε τέτοια θέματα.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι την Ήρα!
Μου φαίνεται ότι βάζεις τις σωστές βάσεις για την σχέση σας και παρόλο που όπως λες είσαι άπειρος μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζεις την κατάσταση με τον σκύλο σας.
Νομίζω πως είναι κυριαρχικός σκύλος (το έχει το όνομα) από όσο καταλαβαίνω από το παιχνίδι με τον άλλο σκύλο. Το δάγκωμα στον αέρα μπορεί κάποτε να γίνει δάγκωμα κανονικό και πολύ καλά κάνεις και της δείχνεις τα όρια της όταν κάνει τέτοια. Για την επιθετικότητα όσο τρώει φαγητό ένας εκπαιδευτής σε μία διάλεξη που είχα παρακολουθήσει είχε δώσει κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για το πως αντιμετωπίζουμε το food aggression. Θυμάμαι έλεγε για αρκετό καιρό να ταΐζεται ο σκύλος με το μπωλ του στα χέρια μας.
Ο ένας μου σκύλος που μάζεψα σε ηλικία 1 έτους είναι food aggressive μόνο με τους άλλους δύο σκύλους μου. Με εμάς καθόλου. Ειδικά με κόκκαλα επιτίθεται κανονικά ενώ εμείς του τα παίρνουμε από το στόμα. Κόκκαλο τρώει μόνο στο κρέιτ του με κλειστή την πορτούλα αν και αισθάνομαι ότι αυτό δεν είναι λύση αλλά κάλυψη του προβλήματος.

Δυστυχώς αυτός ο υπέροχος σκυλάκος δεν ζει πλέον στην γειτονιά μας(τον παράτησε κάππου μακρυά ο γείτονας :mad:)και δεν παίζουν πιά.
Κάνε μια καταγγελία στον καλό αυτό γείτονα βρε Βαγγέλη να συγχωρεθούν τα πεθαμένα σου που λέγε και η γιαγιάκα μου η συγχωρεμένη..

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι την Ήρα!
Μου φαίνεται ότι βάζεις τις σωστές βάσεις για την σχέση σας και παρόλο που όπως λες είσαι άπειρος μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζεις την κατάσταση με τον σκύλο σας.
Νομίζω πως είναι κυριαρχικός σκύλος (το έχει το όνομα) από όσο καταλαβαίνω από το παιχνίδι με τον άλλο σκύλο. Το δάγκωμα στον αέρα μπορεί κάποτε να γίνει δάγκωμα κανονικό και πολύ καλά κάνεις και της δείχνεις τα όρια της όταν κάνει τέτοια. Για την επιθετικότητα όσο τρώει φαγητό ένας εκπαιδευτής σε μία διάλεξη που είχα παρακολουθήσει είχε δώσει κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για το πως αντιμετωπίζουμε το food aggression. Θυμάμαι έλεγε για αρκετό καιρό να ταΐζεται ο σκύλος με το μπωλ του στα χέρια μας.
Ο ένας μου σκύλος που μάζεψα σε ηλικία 1 έτους είναι food aggressive μόνο με τους άλλους δύο σκύλους μου. Με εμάς καθόλου. Ειδικά με κόκκαλα επιτίθεται κανονικά ενώ εμείς του τα παίρνουμε από το στόμα. Κόκκαλο τρώει μόνο στο κρέιτ του με κλειστή την πορτούλα αν και αισθάνομαι ότι αυτό δεν είναι λύση αλλά κάλυψη του προβλήματος.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Κυβέλη!!!
Προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ σωστότερος απέναντι στον σκύλο μου γιατί όχι μόνο το αξίζει,αλλά γιατί αυτό μας κάνει και εμάς καλύτερους ανθρώπους.Και αυτό είναι μια πρόκληση που μόνο θετικά μπορεί να βγάλει.Έχω πολύ δρόμο φυσικά μπροστά μου,έχω κάνει και πολλά λάθη αλλά το παλεύω.Η εικόνα του σκύλου μου είναι ο καθρέπτης ο δικός μου και της οικογένειάς μου.

Η Ήρα,μόνο αυτές τις δύο φορές γρύλισε,μία για το φαγητό και μία σε διόρθωση.Στο φαγητό δεν το ξαναέκανε απο τότε.Πάντα κερδίζει το φαγητό της αφού το κρατάω στο στήθος μου πρίν της το δώσω,και αφού κάτσει μετά απο εντολή σαν καλό κοριτσάκι.Παρά το γεγονός οτι είναι άδικο για το σκυλί να το διακόπτεις την ώρα που τρώει για να τεστάρεις αν είναι food agressive,όσες φορές της πήρα το φαγητό ή ακόμα και το αγαπημένο της καπνιστό κόκκαλο δεν βγάζει άχνα και περιμένει υποτακτικά να της ξαναδώσω την άδεια να συνεχίσει.Την ταίζουμε εναλλάξ όλη η "αγέλη" με τον ίδιο τρόπο ώστε να της καταστήσουμε σαφές το rank της.Λέω παραπάνω άδικο,γιατί διάβασα και μου φαίνετε και πολύ σωστό,ότι ένας σωστός λύκος-σκύλος ηγέτης ποτέ δεν ενοχλεί τα κατώτερα μέλη της αγέλης του αφού τους δώσει το οκ για το φαγοπότι.Απλά το έκανα μερικές φορές για να δώ που βρισκόμαστε και σκέφτωμε να μην το επαναλάβω.Στα παιχνίδια της,τα οποία τα κρύβουμε τακτικά,της τα πέρνουμε συνέχεια από το στόμα ώστε να ισχυροποιούμε την θέση μας απέναντί της.
Στην δεύτερη φορά που γρύλισε το έκανε μετά απο διόρθωση,μάλλον ατυχής της γυναίκας μου.Η γυναίκα μου της φώναξε και αυτό έδειξε αδυναμία απο μέρος της και η μικρά το εκμεταλευτηκε δεόντος:D.
Δεν μπαίνει-βγαίνει ποτέ πρώτη απο πόρτα,δεν ανεβαίνει-κατεβαίνει σκάλες πρώτη,το κρεβάτι μας ενώ έχει μια λαχτάρα να ανέβει της έχει μείνει μόνο η λαχτάρα και άλλα μικρά καθημερινά μάλλον της έχουν κάνει σαφές για το ποιός κάνει κουμαντο εκεί μέσα,απλά θέλει η μικρά να το σιγουρέψει.Δεν ζητιανεύει φαγητό,παρά κάθετε στα πόδια μας μέχρι να τελειώσουμε.Στην αρχή,ειδικά το πρωί ή όταν ερχώμουν απο την δουλειά,έκανε το κατσίκι πηδόντας πάνω μου,αλλά τώρα έρχετε φρόνιμη με σκυμένο κεφάλι και περιμένει υπομενετικά πότε θα της δώσω σημασία στην θέση κάτω.Θέλει λίγη δουλειά ακόμα με τον γιό μου και την γυναίκα μου που της ξεφεύγουν λίγο κανά δύο νυχιές που και που ;)

Αυτό με τον δικό σου και την επιθέτικότητα του φαγητού μόνο στους άλλους σκύλους σας,το βρίσκω πολύ υγιές απο μέρους του,μιάς και κατά την γνώμη μου σας βλέπει ανώτερους ιεραρχικά αλλά όχι τους σκύλους σας.Δεν ξέρω αν κάνω λάθος,αλλά μόνο το γεγονός οτι το εκφράζει μπροστά στην παρουσία σας θα πρέπει να διορθωθεί.

Κάνε μια καταγγελία στον καλό αυτό γείτονα βρε Βαγγέλη να συγχωρεθούν τα πεθαμένα σου που λέγε και η γιαγιάκα μου η συγχωρεμένη..
Δυστηχώς δεν μπορώ να πω τους λόγους αλλά μου είναι αδύνατο να εμπλακώ.Ο συγκεκριμένος έχει φάει δύο χρόνια με αναστολή μετά απο επίσκεψη του υγειονομικού για τα περιστέρια που διατηρεί στην ταράτσα και μυαλό δεν έβαλε(τα περιστέρια τα έχει ακόμα και τα βασανίζει καθημερινά πάνω-κάτω-πάνω-κάτω).

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καλώς ήρθες κοντοχωριανέ (Από Χωρίο Κοντά στη Κοζάνη εγώ) Καπνιστό κόκαλο λες αυτό από τα πετ σοπ;

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Καλώς ήρθες κοντοχωριανέ (Από Χωρίο Κοντά στη Κοζάνη εγώ) Καπνιστό κόκαλο λες αυτό από τα πετ σοπ;
Καλώς σε βρήκα γείτονα:)
Το κόκκαλο το αγοράζω απο τον γιατρό μας.Είναι μέσα σε σακουλάκι αεροστεγός κλειστό και το αγόρασα για να την βοηθήσω να φύγει ένα δόντι που δεν έλεγε να πέσει.Το καινούργιο είχε αρχίσει και έβγαινε δίπλα,στο εσωτερικό του στόματος.Το ενχείρημα πέτυχε και το δόντι έχει ήδη πάρει την σωστή θέση του.Πάντος,αν θέλεις να κάνεις καμιά δουλειά ήσυχος,αυτό το κόκκαλο είναι μεγάλη λύση.Την απασχολεί πάνω απο δύο ώρες ;)

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Σήμερα είχαμε μια πολύ καλή εμπειρία με την μικρή.
Κάναμε το πρώτο σοβαρό βήμα με άλλα σκυλιά.
Συναντήσαμε στην πρωινή βόλτα μας σε ένα περιφραγμένο πάρκο που πάμε ένα 3χρονο Σαρπει.Ήτανε λυτή και έτρεξε πάνω μας οταν μας είδε.Στην αρχή τα κλασικά της Ήρας,πίσω απο τα πόδια μου και γαυγισμα οπότε και την μάζεψε ο ιδιοκτήτης της.Παίξαμε μόνοι μας μπαλάκι πιό πέρα,λυτοί εμείς αυτή την φορά και ψιλοσυνήθησε η μία την άλλη απο απόσταση.Μετά απο λίγη ώρα αφού βάλαμε λουρι,είπα να πλησιάσω κοντά και να πιάσω κουβέντα στο παιδί με το κινεζάκι.Και επιτέλους άρχισαν να μυρίζωντε και να κάθοντε σε πολύ μικρή αποσταση η μια απο την άλλη χωρίς κανένα πρόβλημα.Κάναμε και μαζί δίπλα δίπλα περίπατο και οι 4.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣ ;)

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Τράβηξα ένα βιντεάκι σήμερα με το "μουλάρωμα" που σας έλεγα.Σε αυτό ακριβώς το σημείο μου το κάνει κάθε φορά,όπως και σε μερικά άλλα στον δρόμο ή σε πεζοδρόμιο.Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε και ένα αδέσποτο θυληκό το σκηνικό,αλλά δεν είναι πάντα εκεί.Επίσης,σχετικά γρήγορα σηκώθηκε και με ακουλούθησε,σε άλλες αρνήτε πεισματικά να έρθει. Hera at the park - YouTube

Μετά την χθεσινή εμπειρία μας με το Σάρπει,σήμερα γνωριστήκαμε με άλλα δύο θηλυκά ημίαιμα που είχε μαζί του ένα παιδί στο πάρκο που πάμε.Παρά το γεγονός ότι ήταν θηλυκά,μεγαλύτερα σε μέγεθος και η μία αρκετά κυριαρχική,ή δικιά μου εκτός απο κάτι μικρά γριλισματάκια στην αρχή τις άφησε να την μυρίσουν και καθόντουσαν μαζί για πολύ ώρα.Η κυριαρχική,αφού διόρθωσε προσπάθεια της δικιάς μου να την καβαλήσει στην αρχή,μετά την έβαλε στην θέση της και η Ήρα το δέχθηκε με την ουρά κάτω.Διστακτικά αλλά σταθερά κοινωνικοποιούμαστε επιτέλους ;).

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τράβηξα ένα βιντεάκι σήμερα με το "μουλάρωμα" που σας έλεγα.Σε αυτό ακριβώς το σημείο μου το κάνει κάθε φορά,όπως και σε μερικά άλλα στον δρόμο ή σε πεζοδρόμιο.Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε και ένα αδέσποτο θυληκό το σκηνικό,αλλά δεν είναι πάντα εκεί.Επίσης,σχετικά γρήγορα σηκώθηκε και με ακουλούθησε,σε άλλες αρνήτε πεισματικά να έρθει. Hera at the park - YouTube
Αυτο που προσεξα εγω κι αν ξαναδεις το βιντεο ισως το παρατηρησεις καλυτερα, ειναι οτι το σκυλι κοιτουσε απο πριν να παει προς το γκαζον επειδη μαλλον ειχε ηδη αντιληφθει τον αλλο σκυλο εκει και ηθελε να τον πλησιασει. Ειχε δηλαδη το μυαλο της συγκεντρωμενο εκει κι εσυ αλλαξες κατευθυνση και δεν της αρεσε. Δεδομενου οτι δεν περπαταει πολυ καιρο με τον οδηγο ο σκυλος σου ειναι πιθανον να συμβαινουν αυτα καποιες φορες. Ομως το αντιμετωπισες μια χαρα κατα τη γνωμη μου.

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Αυτο που προσεξα εγω κι αν ξαναδεις το βιντεο ισως το παρατηρησεις καλυτερα, ειναι οτι το σκυλι κοιτουσε απο πριν να παει προς το γκαζον επειδη μαλλον ειχε ηδη αντιληφθει τον αλλο σκυλο εκει και ηθελε να τον πλησιασει. Ειχε δηλαδη το μυαλο της συγκεντρωμενο εκει κι εσυ αλλαξες κατευθυνση και δεν της αρεσε. Δεδομενου οτι δεν περπαταει πολυ καιρο με τον οδηγο ο σκυλος σου ειναι πιθανον να συμβαινουν αυτα καποιες φορες. Ομως το αντιμετωπισες μια χαρα κατα τη γνωμη μου.
Έχεις απόλυτο δίκιο,την είχε δει την σκύλα απο πριν η πονήρο.:cool:
Και έκανε τσαμπουκαλίκια η τζάμπα μάγκας :rolleyes:
Σε ευχαριστώ πολύ :)

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Η κοινωνικοποίηση μας πάει καλά θέλω να πιστεύω.ΕΚτός από κάτι τσαμπουκαλίκια στην αρχή που έκανε η δικιά μου όλα πήγαν καλά.Τόσο που όταν έπρεπε να φύγει ο ιδιοκτήτης του 8μηνου καννίς η δικιά μου και αυτός (Έκτωρ) στραβωλαίμιασαν να κοιτάζωντε και άφηναν λυγμούς.
Hera plays with Hector - YouTube

Hera-Vag

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2012
62
0
Μερικές στιγμές μας στο πάρκο με έναν φίλο μας.Μεγαλώσαμε,σοβαρέψαμε και κάνουμε φιλίες παντού και πάντα.
Περνάμε πολύ καλά και θέλω να πιστεύω οτι τώρα πιά έχουμε δεθεί πάρα πολύ.Με τον μικρό μου γιό παίζει πλέον σαν να είναι αδέρφια.Απίστευτη η Ήρα μας,μας έχει δώσει πολύ χαρά.Δεν περίμενα να είναι τόσο καλή.
Τι λέτε για την εμφάνισή μας παίδες?
https://www.youtube.com/watch?v=2juxxbMm7-I