Καλός εκπαιδευτής, κόστος;

13 Μαϊου 2016
44
63
39
Αθήνα
Καλησπέρα και πάλι!
Ίσως έχει ξαναμπεί το θέμα αλλά στην αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω αυτό που θέλω.
Η ερώτησή μου έχει δύο σκέλη: πρώτον, πώς θα διαλέξω- ξεχωρίσω τον καλό εκπαιδευτή; Έχω παραδείγματα φίλων που πλήρωσαν ένα σωρό λεφτά και μηδέν εις το πηλίκον, μέχρι να βρουν τον σωστό άνθρωπο!
Δεύτερον, πόσο περίπου κοστίζει η βασική εκπαίδευση; Δεν θέλω υπερβολές, τα βασικά που με δυο μικρά παιδιά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ να του μάθω!
Δεν έχω την πολυτέλεια να πετάω λεφτά στον κάθε άσχετο που αυτοχρίζεται εκπαιδευτής και το ιντερνετ είναι γεμάτο!! Δεν ξέρω πού να απευθυνθώ.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, σας ευχαριστώ πολύ!

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Τι εντολές θες δηλαδή;
Δεν είναι θέμα τα λεφτά αλλά το αποτέλεσμα. Εκεί που πηγαίνεις βόλτες αν δεις κάποιο σκυλί που σου αρέσει πως αντιδράει ρώτα τι-πως-που κλπ, αλλιώς δύσκολα όλοι στα λόγια καλοί είναι.

13 Μαϊου 2016
44
63
39
Αθήνα
Τι εντολές θες δηλαδή;
Δεν είναι θέμα τα λεφτά αλλά το αποτέλεσμα. Εκεί που πηγαίνεις βόλτες αν δεις κάποιο σκυλί που σου αρέσει πως αντιδράει ρώτα τι-πως-που κλπ, αλλιώς δύσκολα όλοι στα λόγια καλοί είναι.

Έλεγα μήπως κάποιο μέλος από εδώ μπορούσε να με βοηθήσει στην επιλογή ή μήπως υπάρχουν μέλη- εκπαιδευτές. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να μου συστήσουν δημόσια συγκεκριμένο άνθρωπο ή θεωρείται διαφήμιση, αλλά θα με βοηθούσε πάρα πολύ! Δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο για ψάξιμο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ελάχιστοι σκύλοι εκπαιδευονται χωρίς επένδυση προσωπικού χρόνου. Δεν είναι υπολογιστής, να του εγκαταστήσει ο εκπαιδευτής το πρόγραμμα εκπαίδευσης ως άλλος προγραμματιστής και μετά εσύ να διαλέγεις την εντολή (κουμπάκι) που θα φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο σκύλος ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που παίρνει και μονίμως κάνει συνδέσεις πράξης-αποτελέσματος. Πολλές φορές η ίδια πράξη από διαφορετικά άτομα προκαλεί άλλες συμπεριφορές στον ίδιο σκύλο, απλά και μόνο γιατί το κάθε διαφορετικό άτομο έχει άλλη αντίδραση στην ίδια του την πράξη... Δεν ξέρω αν γίνεται σαφές αυτό που προσπαθώ να εκφράσω...

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
αν δεν εχεις χρονο τοτε το αφηνεις στον εκπαιδευτη μαζι με μερικα τσουβαλια τροφη για κανα μηνα και βαλε, τα σουκου πηγαινεις και το βλεπεις και παρακολουθεις εξελιξη τις τελευταιες μερες πηγαινεις καθημερινα για να δεις τι θα πρεπει να κανεις, το θετικο ειναι οτι θα τον παρεις με το κλειδι στο χερι χωρις να παιδευτεις τα αρνητικα ειναι οτι χανεις το σκυλο, δεν αποκτας ουσιαστικη γνωση για το πως θα διορθωνεις απο μονη σου πραγματα, σαφως μεγαλυτερο κοστος
Αθηνα για αυτα που θες εχεις αρκετες επιλογες

• Like
Reactions: tasos malinoua

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
αν δεν εχεις χρονο τοτε το αφηνεις στον εκπαιδευτη μαζι με μερικα τσουβαλια τροφη για κανα μηνα και βαλε, τα σουκου πηγαινεις και το βλεπεις και παρακολουθεις εξελιξη τις τελευταιες μερες πηγαινεις καθημερινα για να δεις τι θα πρεπει να κανεις, το θετικο ειναι οτι θα τον παρεις με το κλειδι στο χερι χωρις να παιδευτεις τα αρνητικα ειναι οτι χανεις το σκυλο, δεν αποκτας ουσιαστικη γνωση για το πως θα διορθωνεις απο μονη σου πραγματα, σαφως μεγαλυτερο κοστος
Αθηνα για αυτα που θες εχεις αρκετες επιλογες

άμα την ακούει μετά πάρε με τηλ...

• Like
Reactions: vrmode

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
άμα την ακούει μετά πάρε με τηλ...
εχεις εμπειρια σε αυτο η απλα ετσι το πεταξες;
εγω πχ εχω κανει ετσι με σκυλο μου,εμεινα υπερευχαριστημενος και θα το ξανακανα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Προσωπικά, δεν θα άφηνα τον σκύλο μου για ένα μήνα χωρίς επίβλεψη, ούτε στον πατέρα μου :cautious::ROFLMAO: Το ξέρω ότι είμαι η τέρμα υπερβολική τύπισα, αλλά θα μου γύριζε κοκόνι που φερμάρει μπεκάτσες, άσε που θα είχε γίνει 60 κιλά.

On a serious note, το σημαντικότερο κομμάτι της εκπαίδευσης, είναι να εκπαιδευτεί ο ιδιοκτήτης για μένα. Εάν είσαι άπειρος, και έρθει ο καλύτερος εκπαιδευτής του κόσμου, το πάρει για ένα μήνα και στο δώσει σούπερ ντούπερ εκπαιδευμένο, πόσο πιστεύεις θα κρατήσει @cygor ;
Εγώ πιστεύω ένας άπειρος ιδιοκτήτης, πολύ γρήγορα μπορεί να "ξεμάθει" στον σκύλο ότι έμαθε, γιατί δεν ξέρει πως να τον χειριστεί;

Προφανώς, διαφωνούμε κάθετα στις εκπαιδευτικές μεθόδους, εμείς οι δύο, αλλά νομίζω πως και εσύ θα συμφωνήσεις στο ότι πρέπει και ο ιδιοκτήτης να είναι σε θέση να διαχειρίζεται τον σκύλο, ακόμα και αν είναι με...."τα κλειδιά στο χέρι"...

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
τις τελευταιες μερες πηγαινεις καθημερινα για να δεις τι θα πρεπει να κανεις, .....,
δεν αποκτας ουσιαστικη γνωση για το πως θα διορθωνεις απο μονη σου πραγματα, σαφως μεγαλυτερο κοστος
Ακολουθησα τη διαδικασια που περιγραφει ο cygor και ο τασος με τον δικο μου σκυλο. Στα γρηγορα για οσους δε με γνωριζουν, υιοθετησα ενα γερμανικο ποιμενικο το καλοκαιρι, 3,5 ετων με παντελη ελλειψη της οποιαδηποτε εκπαιδευσης (λογικα ζουσε μονιμα σε αλυσιδα σε καποιο κτημα). Κοντα στις 10 μερες εμεινε σπιτι πριν τον παω για εκπαιδευση, 10 πολυ ζορικες μερες χωρις να θελω να επεκταθω παραπανω. Τον πηγα στον εκπαιδευτη, τα μιλησαμε και μου προτεινε και ο ιδιος οτι θα προτιμουσε και αυτος να δουλεψει κρατωντας εκει το σκυλο ωστε να μπορει να ασχοληθει πολυ μαζι του, αλλα και επειδη δεν χρειαζονταν μονο εκπαιδευση αλλα και διορθωση συμπεριφορας και κρατωντας τον σπιτι τα πραγματα θα μπορουσαν να γινουν χειροτερα ή τελοσπαντων νεα μην υπαρχει καμια βελτιωση ιδιαιτερη.

Το προγραμμα που ακολουθησαμε ητανπανω κατω αυτο που περιγραφει και ο cygor. Τον πρωτο μημα περιπου και οσο ο Ναξ μαθαινε τις εντολες πηγαινα απλα οποτε ηθελα και τον εβλεπα. Τον επομενο μηνα και κατι ψηλα, πηγαινα σε συχνοτητα 3φορες/βδομαδα για να κανουμε μαζι μαθηματα, ωστε να με μαθει, να τον μαθω, να μαθω πως θα πρεπει να τον διορθωνω και τελοσπαντων ηταν ο μηνας της δικιας μου πλεον εκπαιδευσης.

Συζητωντας τα και με τον εκπαιδευτη ολο αυτο το διμηνο που ειχαμε επαφη και λεγοντας μου και αυτος διαφορες ιστοριες που εχει εντιμετωπισει, το προβλημα ΠΑΝΤΑ θα το παρουσιασει ο ιδιοκτητης μετα την παραλαβη του σκυλο, επειδη θα βαριεται να ασχοληθει με τον σκυλο του, επειδη δε θα κανει σωστα αυτα που θα του ειπε ο εκπαιδευτης, επειδη επειδη επειδη.... Νιωθω "περηφανος" που δεν ημουν ενας απο αυτους τους ιδιοκτητες, αλλα ηδη στις 15 μερες πανω αφοτου τον παρελαβα και τον πηγα για εναν "επανελεγχο" στον εκπαιδευτη του, φαινοταν η δουλεια που ειχα ριξει με το σκυλο, οπως και συνεχιζει και φαινεται η δουλεια που ριχνουμε ολο αυτο το 3μηνο..

Που θελω να καταληξω (για να μην ξεφυγω και απο το θεμα). Δεν πιστευω, απο τη μικρη μου εμπειρια, οτι υπαρχει λαθος και σωστη μεθοδος εκπαιδευσης, αλλα υπαρχει ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ μεθοδος αναλογα με την κατασταση που βρισκεται ο σκυλος και τι πιστευει ενας ΕΜΠΕΙΡΟΣ (πολυ σημαντικο) εκπαιδευτης οτι θα ηταν το καλυτερο για το σκυλο. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ΟΣΑ μαθηματα και να καναμε με τον εκπαιδευτη, ακομα και σε καθημερινη βαση, πηγαινοντας του τον σκυλο ή ερχομενος αυτος σπιτι, δεν θα ειχαν τα ιδια αποτελεσματα που ειχε η μεθοδος που ακολουθησαμε. Οπως ειμαι και σχεδον σιγουρος οτι ακομα και με αυτη τη μεθοδο που τελικα ακολουθησαμε, αν δεν ειχα ασχοληθει και εγω μετα με το σκυλο, παλι δε θα ειχα σε καμια περιπτωση το σκυλο που εχω τωρα και το σκυλο που θα εχω μετα απο 3-6-12 μηνες που θα συνεχιζουμε να δουλευουμε και να δενομαστε.

Ολα λοιπον εξαρτωνται απο εναν καλο εκπαιδευτη και απο εναν σωστο ιδιοκτητη που θα κανει οσα του πει ο εκπαιδευτης.

Δυστυχως Ειρηνη ειμαι απο Θεσσαλονικη και δεν ξερω να σου προτεινω καποιον για Αθηνα, αλλα ψαξε πολυ καλα για το σε ποιον θα καταληξεις και αν καποιος σε πεισει, δωσε και κατι ευρω παραπανω, πιστεψε με αν τα αξιζει ο εκπαιδευτης χαμενα δε θα πανε.

13 Μαϊου 2016
44
63
39
Αθήνα
Προσωπικά, δεν θα άφηνα τον σκύλο μου για ένα μήνα χωρίς επίβλεψη, ούτε στον πατέρα μου :cautious::ROFLMAO: Το ξέρω ότι είμαι η τέρμα υπερβολική τύπισα, αλλά θα μου γύριζε κοκόνι που φερμάρει μπεκάτσες, άσε που θα είχε γίνει 60 κιλά.

On a serious note, το σημαντικότερο κομμάτι της εκπαίδευσης, είναι να εκπαιδευτεί ο ιδιοκτήτης για μένα. Εάν είσαι άπειρος, και έρθει ο καλύτερος εκπαιδευτής του κόσμου, το πάρει για ένα μήνα και στο δώσει σούπερ ντούπερ εκπαιδευμένο, πόσο πιστεύεις θα κρατήσει @cygor ;
Εγώ πιστεύω ένας άπειρος ιδιοκτήτης, πολύ γρήγορα μπορεί να "ξεμάθει" στον σκύλο ότι έμαθε, γιατί δεν ξέρει πως να τον χειριστεί;

Προφανώς, διαφωνούμε κάθετα στις εκπαιδευτικές μεθόδους, εμείς οι δύο, αλλά νομίζω πως και εσύ θα συμφωνήσεις στο ότι πρέπει και ο ιδιοκτήτης να είναι σε θέση να διαχειρίζεται τον σκύλο, ακόμα και αν είναι με...."τα κλειδιά στο χέρι"...
Μα φυσικά και θα κάνω όσα μου πει, αλλά πρέπει πρώτε να μου τα πει!! Είχα στο παρελθόν γάτες όχι σκύλο, άρα θα πρέπει κάποιος να μου δείξει τα σωστά για να τα συνεχίσω!
Γιατί μπορεί εγώ να θεωρώ ότι τα κάνω καλά, με βάση όσα έχω διαβάσει, αλλά στην πραγματικότητα
να χρειάζομαι διόρθωση. Και θέλω τώρα που είναι μικρό το σκυλί για να πάρει καλή σειρά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
εχεις εμπειρια σε αυτο η απλα ετσι το πεταξες;
εγω πχ εχω κανει ετσι με σκυλο μου,εμεινα υπερευχαριστημενος και θα το ξανακανα.
Έχω ακούσει αρκετές φορές για σκυλιά που στον εκπαιδευτή ήταν αστέρια και μόλις τα πήρε ο ιδιοκτήτης σπίτι του τον συνέδεαν με κάιρο.

Έχω την εξής απορία: Η υπακοή του σκύλου είναι αποτέλεσμα και του "bonding" μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να είναι αποτελεσματική η εκπαίδευση τύπου "ντελίβερυ"?

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Έχω ακούσει αρκετές φορές για σκυλιά που στον εκπαιδευτή ήταν αστέρια και μόλις τα πήρε ο ιδιοκτήτης σπίτι του τον συνέδεαν με κάιρο.

Έχω την εξής απορία: Η υπακοή του σκύλου είναι αποτέλεσμα και του "bonding" μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να είναι αποτελεσματική η εκπαίδευση τύπου "ντελίβερυ"?
Συμφωνώ απολύτος μαζί σου και δεν θα πω περισσότερα! Το θέμα είναι πριν αποκτήσουμε κάποιο κουτάβι η ένα ενήλικο σκύλο να φροντίσουμε να μάθουμε περισσότερα για την φυλή του η αν θέλεις τη ράτσα του το χαρακτήρα του και την γενικότερη βασική εκπαίδευση του σκύλου μας (τα βασικά) πράγμα το οποίο δεν είναι και τόσο δύσκολο αρκεί να έχουμε την υπομονή τον χρόνο και αγάπη για τον πιστό μας φίλο και νομίζω πως όλα θα έρθουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Είναι πολύ σημαντικό το δέσιμο μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη! Μέσα στο διαδύκτιο εκτός από το dogforum που είναι μια πολύ σημαντική σοβαρή ιστοσελίδα με πάρα πολλές πληροφορίες μπορεί κανείς να ενημερωθεί και σε όμοιες έγκυρες ιστοσελίδες για την εκπαίδευση του νέου μας τετράποδου φίλου μας! Αν και σκεφτόμουν να βρώ εκπαιδευτή με ενοχλούσε πως η εκπαίδευση θα γινόταν χωρίς εμένα πράγμα που θεώρησα καλύτερο να τον εκπαιδεύσω με τις λιγοστές γνώσεις και δίψα να μάθω περισσότερα για την καλή και ασφαλή επικοινωνία με το σκυλο μου! Δεν είμαι ο "παντογνώστης" πάντος θα ήθελα να είμαι ένας ικανός ιδιοκτήτης τόσο στα καλά και στα όμορφα όσο και να προλαμβάνω κινδύνους τόσο για το σκύλο μου όσο και για την ασφάλεια των συνανθρώπων μου και που είναι το σημαντικότερο χωρίς να παραβιάζω στον πιστό μου φίλο και τα δικαιώματά του!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564

καταρχην η ερωτηση μου ηταν αν ο χιστοφορς εχει εμπειρια η ηταν καμια κοτσανα σαν αυτες που πεταει κατα καιρους.....μαλλον τετοια ηταν.

τωρα
και εγω εχω ακουσει και εχω δει σκλια που στον εκπαιδευτη ειναι αστερια και στον ιδιοκτητη οχι.
εχω δει και σκλια που τα δουλευει ο ιδιοκτητης απο την αλλη με εκπαιδευτη και εχουν το ιδιο αποτελεσμα...το καιρο.

σε γενικες γραμμες,η γνωμη μου ειναι οτι ολα ειναι καπου στην μεση
αν εγω ειμαι μακακας και δεν μπορω να καταλαβω 2 βασικα πραγματα,ειτε τον παρω ετοιμο ειτε τον δουλευω με εκπαιδευτη το αποτελεσμα θα ειναι μηδεν.
αν ο σκυλος ειναι μακακας οσο και να παιδευτουμε με τον εκπαιδευτη (και ας ειμαστε τζιμανια) το αποτελεσμα ισως να μην ειναι καλο η τι επιθυμητο.
αν ο εκπαιδευτης ειναι μακακας,ειτε δουλευουμε μαζι ειτε δουλευει μονος το σκλι παλι δεν θα εχουμε αποτελεσμα.

οποτε για να βρω γιατι ακουγε τον εκπαιδευτη και εμενα οχι πρεπει να εχω ανοιχτα ματια για να δω τι φταιει.
ο σκυλος ξερει τι του ζηταω,αρα με γραφει,αρα κατι λειπει....τι ομως;
αν τον εχω αφησει εκει,ο εκπαιδευτης λογικα θα ξερει τι φταιει και θα μπορει να με φτιαξει ας πουμε.αν δουλευω και σπιτι δεν μπορει να με ελενξει ποσες μακακιες μπορω να κανω....
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα

επειδη το ανοιξα λιγο....δεν θα δουλευα ποτε με εκπαιδευτη που κανει κατ οικον μαθηματα,το θεωρω την μεγαλυτερη κοροιδια που μπορει να παιχτει.

τα πιο πολλα σκλια που ξερω εχουν δουλεψει ιδιοκτητης με εκπαιδευτη μαζι..παντα οι αποριες τους ηταν οι ιδιες και φυσικα υπηρχαν πολλα παραπονα και απο εκει.

αλλα σκλια που δουλεψε ο εκπαιδευτης που ξερω αλλοι ειχαν παραπονα,αλλοι οχι.οσους ειδα οτι δεν ειχαν ειχαν συνεχισει εκτος απο τα 2-3 μαθηματα που επρεπε να κανουν σε ακομα 2-3.οσοι ειχαν νομιζαν οτι θα πανε σπιτι,θα πατησουν το παουζ και θα κοιμηθουν.

τωρα στο θεμα επαφη/σχεση που λες πως μεταφερετε
οταν εγω (για εμενα θα πω και τι ειδα) πηγα να παρω τον σκυλο μου εμεινα εκει 3 μερες απο το πρωι μεχρι το βραδυ.
στην αρχη,πριν ξεκινησω οντως νομιζα οτι θα παω να παρω ενα ρομποτακι (μες την κ...α ο τασουλης) ομως τοτε καταλαβα οτι δεν εφτανε μονο οτι ο σκυλος ηξερε τι πρεπει να κανει.εκατσε ο ανθρωπος απο πανω μου 3μερες και μου εξηγουσε τα παντα,τα παντα ομως....εγω εβλεπα οπως λες οτι μαζι του ηταν αστερι και με εμενα μετριος και μου φαινοταν καπως.
εκατσα,εστρωσα κωλο,εκανα οτι ακριβως μου ειπε και σε λιγο διαστημα ο σκυλος ηταν ακομα καλυτερος και απο οτι τον πηρα.
οποτε το συμπερασμα μου ειναι οτι ναι,πηρα ενα ετοιμο σκλι αλλα θελει δυπλασια δουλεια τωρα για να αποκτησεις αυτο που θες και ολα αυτα αν οντως εχει πεσει και διαλεξει σψστο ανθρωπο μπορεις να τα καταφερεις...αν εχεις πεσει σε μακακα απλα εμενα θα με γραφει και αυτον θα τον ακουει,ομως χαχαχα θα ειμαι μακακας και εγω ετσι,που δεν νιωθω πραμα.

τωρα στο τι ειναι καλυτερο..χμμ
εγω αν δεν ειχα χρονο και ειχα καποιον να εμπιστευω θα ξανααφηνα το σκλι μου σε εκπαιδευτη να το παρω ετοιμο με το κλειδι στο χερι

να δουλευεις ομως με τον σκυλο σου και στην ουσια να τον φτιαχνεις εσυ ειναι πιο ωραιο,πιο ευχαριστο.αρα ωραιο ειναι να δουλευεις με καποιον στο μερος του

ξανα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..

εντιτ....τι εκατσα και εγραψα ο φουστης.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
καταρχην η ερωτηση μου ηταν αν ο χιστοφορς εχει εμπειρια η ηταν καμια κοτσανα σαν αυτες που πεταει κατα καιρους.....μαλλον τετοια ηταν.

τωρα
και εγω εχω ακουσει και εχω δει σκλια που στον εκπαιδευτη ειναι αστερια και στον ιδιοκτητη οχι.
εχω δει και σκλια που τα δουλευει ο ιδιοκτητης απο την αλλη με εκπαιδευτη και εχουν το ιδιο αποτελεσμα...το καιρο.

σε γενικες γραμμες,η γνωμη μου ειναι οτι ολα ειναι καπου στην μεση
αν εγω ειμαι μακακας και δεν μπορω να καταλαβω 2 βασικα πραγματα,ειτε τον παρω ετοιμο ειτε τον δουλευω με εκπαιδευτη το αποτελεσμα θα ειναι μηδεν.
αν ο σκυλος ειναι μακακας οσο και να παιδευτουμε με τον εκπαιδευτη (και ας ειμαστε τζιμανια) το αποτελεσμα ισως να μην ειναι καλο η τι επιθυμητο.
αν ο εκπαιδευτης ειναι μακακας,ειτε δουλευουμε μαζι ειτε δουλευει μονος το σκλι παλι δεν θα εχουμε αποτελεσμα.

οποτε για να βρω γιατι ακουγε τον εκπαιδευτη και εμενα οχι πρεπει να εχω ανοιχτα ματια για να δω τι φταιει.
ο σκυλος ξερει τι του ζηταω,αρα με γραφει,αρα κατι λειπει....τι ομως;
αν τον εχω αφησει εκει,ο εκπαιδευτης λογικα θα ξερει τι φταιει και θα μπορει να με φτιαξει ας πουμε.αν δουλευω και σπιτι δεν μπορει να με ελενξει ποσες μακακιες μπορω να κανω....
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα

επειδη το ανοιξα λιγο....δεν θα δουλευα ποτε με εκπαιδευτη που κανει κατ οικον μαθηματα,το θεωρω την μεγαλυτερη κοροιδια που μπορει να παιχτει.

τα πιο πολλα σκλια που ξερω εχουν δουλεψει ιδιοκτητης με εκπαιδευτη μαζι..παντα οι αποριες τους ηταν οι ιδιες και φυσικα υπηρχαν πολλα παραπονα και απο εκει.

αλλα σκλια που δουλεψε ο εκπαιδευτης που ξερω αλλοι ειχαν παραπονα,αλλοι οχι.οσους ειδα οτι δεν ειχαν ειχαν συνεχισει εκτος απο τα 2-3 μαθηματα που επρεπε να κανουν σε ακομα 2-3.οσοι ειχαν νομιζαν οτι θα πανε σπιτι,θα πατησουν το παουζ και θα κοιμηθουν.

τωρα στο θεμα επαφη/σχεση που λες πως μεταφερετε
οταν εγω (για εμενα θα πω και τι ειδα) πηγα να παρω τον σκυλο μου εμεινα εκει 3 μερες απο το πρωι μεχρι το βραδυ.
στην αρχη,πριν ξεκινησω οντως νομιζα οτι θα παω να παρω ενα ρομποτακι (μες την κ...α ο τασουλης) ομως τοτε καταλαβα οτι δεν εφτανε μονο οτι ο σκυλος ηξερε τι πρεπει να κανει.εκατσε ο ανθρωπος απο πανω μου 3μερες και μου εξηγουσε τα παντα,τα παντα ομως....εγω εβλεπα οπως λες οτι μαζι του ηταν αστερι και με εμενα μετριος και μου φαινοταν καπως.
εκατσα,εστρωσα κωλο,εκανα οτι ακριβως μου ειπε και σε λιγο διαστημα ο σκυλος ηταν ακομα καλυτερος και απο οτι τον πηρα.
οποτε το συμπερασμα μου ειναι οτι ναι,πηρα ενα ετοιμο σκλι αλλα θελει δυπλασια δουλεια τωρα για να αποκτησεις αυτο που θες και ολα αυτα αν οντως εχει πεσει και διαλεξει σψστο ανθρωπο μπορεις να τα καταφερεις...αν εχεις πεσει σε μακακα απλα εμενα θα με γραφει και αυτον θα τον ακουει,ομως χαχαχα θα ειμαι μακακας και εγω ετσι,που δεν νιωθω πραμα.

τωρα στο τι ειναι καλυτερο..χμμ
εγω αν δεν ειχα χρονο και ειχα καποιον να εμπιστευω θα ξανααφηνα το σκλι μου σε εκπαιδευτη να το παρω ετοιμο με το κλειδι στο χερι

να δουλευεις ομως με τον σκυλο σου και στην ουσια να τον φτιαχνεις εσυ ειναι πιο ωραιο,πιο ευχαριστο.αρα ωραιο ειναι να δουλευεις με καποιον στο μερος του

ξανα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..

εντιτ....τι εκατσα και εγραψα ο φουστης.

τακος δεν νομίζω ότι ήταν κοτσάνα. Ήταν καθαρότατα απάντηση στην φίλη μας η οποία αναφέρει ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το σκύλο λόγο των δύο παιδιών και την καταλαβαίνω.
Νομίζω ότι εκτός από να πετάς κοτσάνες εξυπνάδες ξέρεις καλά ότι σκύλο με το κλειδί στο χέρι και δώρο τα τέλη κυκλοφορίας δεν παίρνεις. Πρέπει να ρίξεις και εσύ δουλειά πάνω του.

13 Μαϊου 2016
44
63
39
Αθήνα
τακος δεν νομίζω ότι ήταν κοτσάνα. Ήταν καθαρότατα απάντηση στην φίλη μας η οποία αναφέρει ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το σκύλο λόγο των δύο παιδιών και την καταλαβαίνω.
Νομίζω ότι εκτός από να πετάς κοτσάνες εξυπνάδες ξέρεις καλά ότι σκύλο με το κλειδί στο χέρι και δώρο τα τέλη κυκλοφορίας δεν παίρνεις. Πρέπει να ρίξεις και εσύ δουλειά πάνω του.
Αυτό λέω κι εγώ, πρέπει κάποιος να μου δείξει 5 πράματα , άνθρωπος που να ξέρει και μετά εγώ να τα συνεχίσω! Αλλά για αρχή πρέπει να μάθω τα σωστά που δεν τα ξέρω και μετά εννοείται θα δουλέψω!
Και θα προτιμούσα στο χώρο μας είναι και κουτάβι 5 μηνών! Δεν θα ήθελα να τη δώσω όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται αρχικά...

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ο σκυλος εχει προγραμματιστει, η δουλεια εχει γινει, εσυ αυτο που εχεις να κανεις ειναι να εφαρμοσεις "το εγχειριδιο" κατα γραμμα, δεν ειναι σπουδαια δουλεια ουτε θα τον κατεβασει για ιπο3 το σκυλο, να ακουει 5 πραματα θελει, ειναι το σεναριο που απαιτει το λιγοτερο χρονο, αν παλι δεν θες καν να αφιερωσεις αυτο το χρονο τοτε ξανασκεφτεσαι την αποκτηση του...

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Αυτό λέω κι εγώ, πρέπει κάποιος να μου δείξει 5 πράματα , άνθρωπος που να ξέρει και μετά εγώ να τα συνεχίσω! Αλλά για αρχή πρέπει να μάθω τα σωστά που δεν τα ξέρω και μετά εννοείται θα δουλέψω!
Και θα προτιμούσα στο χώρο μας είναι και κουτάβι 5 μηνών! Δεν θα ήθελα να τη δώσω όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται αρχικά...
Αρχικά θα πρέπει να περιμένεις να γίνει 6 μηνών για να ξεκινήσετε βασική υπακοή. Τουλάχιστον αυτή ήταν η τακτική του δικόυ μου εκπαιδευτή πιστεύοντας ότι αν ξεκινήσει νωρίτερα είναι σαν να πηγαίνεις ένα παιδί δημοτικού στο γυμνάσιο κατευθείαν...

Εγώ επειδή τα είχα βρει σκούρα με το Βλαντ όταν ήταν 5 παρά κάτι κάναμε προεκπαιδευση η οποία αν εξαιρέσουμε ότι ο εκπαιδευτής απαιτησε να πάρω το κρειτ το οποίο του έκανε και πολύ καλό, κατά τα άλλα τα 3 μαθήματα κατ οίκον ήταν απλή σπατάλη χρημάτων.

Όσο αναφορά τώρα βασική υπακοή πιστεύω και εγώ ότι αφού δεν έχεις χρόνο ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να τον αφήσεις στο χώρο του εκπαιδευτή.
Εγώ επειδή έπρεπε να φύγω για 1 εβδομάδα τον άφησα σε μια εκπαιδεύτρια και το πόσα πράγματα έμαθε είναι πραγματικά απορίας άξιο! Ξεπέρασε φοβίες πάμπολλες που με τα ατομικά μαθήματα 1 φορά την εβδομάδα θα κάναμε μήνα για να τα ξεπεράσουμε!(και αν) Τον έμαθε καινούριες εντολές τις οποίες μια χαρά μπόρεσα και τις δούλεψα μαζί του παρότι δεν ήμουν παρούσα όταν τις μάθαινε. Άσε που συνήθισε και άψογα το κρειτ όποτε και γλίτωσα την ταλαιπωρία της προσαρμογής.

Εκ των υστέρων λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο Βλαντ θα είχε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα και σαφώς με λιγότερο κόπο για εμένα αφήνοντας τον στο χώρο του εκπαιδευτή για κάποιο διάστημα. Θα μου πεις γιατί δεν το έκανα τότε. Είχα και εγώ το ίδιο κόλλημα με εσένα...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
αρκουμε στο οτι δεν το ειπες λογω εμπειριας
αφου δεν απαντησες οταν σε ρωτησα αλλα απαντησες οταν νομισες οτι σε εθιξα,οχι σε αυτο που σε ρωτησα ομως....

εγω δεν ξερω τι φτιαχνει ο καθενας,εγω ξερω οτι πηρα κλειδι και δωραιαν τα επομενα μαθηματαπου εγω ηθελα να κανω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog