Καλως σας βρηκα!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Σημερα την ειδα δυο τρις φορες να προσπαθει να δαγκοσει μαρμαρο και να το γλυφει.Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο ελλειψει ασβεστιου??
Περισσότερο από ανάγκη μασουλήματος. Απλά το μάρμαρο βρέθηκε εκείνη την στιγμή, στην πορεία της μασέλας της. Οποτε την βλέπεις, απέσπασέ της την προσοχή, δίνοντάς της εναλλακτικά κάποιο ειδικό μασουλητήρι. Διάβασε στο φόρουμ, τα θέματα εκπαίδευσης. Θα βρεις πολλά σχετικά και χρήσιμα πράγματα.

26 Ιουλίου 2012
15
0
Θεσσαλονικη
Εχω διαβασει πολλα αρθρα στο φορουμ και μπορω να πω οτι ειναι πολυ χρησιμα.
Της εχω παρει διαφορα παιχνιδια,μπαλακια(και με ηχο) αλλα αυτο που ευχαριστιεται πιο πολυ ειναι το κακαλο μασουλητηρι.Το μασουλαει ολη την ωρα.Ακολουθω τους κανονες του 7 με εκπληκτικα αποτελεσματα :)
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις ευχες!!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Αχ ψυχούλα μου......πόσο ευτυχισμένη φαίνεται!!!! Να περνάτε όμορφα και να σου ζήσει για πολλά πολλά χρόνια!!!

Υ.Γ. έχουμε ίδια μπάλα :p

26 Ιουλίου 2012
15
0
Θεσσαλονικη
Να εισαι καλα!Ανταποδιδω τις ευχες σας!
Με το που την εφερα σπιτι τις εβαλα περιλαιμιο.Ολα καλα,δεν αντισταθηκε και ουτε ηθελε να το βγαλει.
Σημερα ομως την εβαλα το λουρακι για πρωτη φορα και την κατεβασα για 5 λεπτα στην πυλωτη.
Εκει που την αφησα,εκει εμεινε.Καθησε και δεν ηθελε να παει πουθενα.Ουτε για την λοιχουδια δεν ερχοταν και ας απομακρινθηκα καμια δεκα μετρα.Λογικα ειναι νωρις ακομα για τετοια.Απλα μου φανηκε παραξενο γι αυτο το γραφω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Mη σου φαίνεται, πολλά σκυλιά παριστάνουν τα βατράκια και δεν κουνιονται ρούπι όταν τα πρωτοβγάλεις σε εξωτερικό χώρο και αλλες συνθήκες. Στρεσαριστηκε, βοήθησε την να το ξεπεράσει και απευαισθητοποιησε την.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το βασικότερο οταν βλέπεις τετοιες αντιδράσεις είναι να φέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα γιατί αν εσύ αγχώνεσαι από αυτήν την συμπεριφορά αυτή το αντιλαμβάνεται και στρεσάρεται ακόμα περισσότερο. Με ηρεμία και υπομονή και πάντα με λουρί. Ακόμα και σε απόλυτα ελεγχόμενο χώρο τώρα στην αρχή πάντα δεμένη για να έχεις τον έλεγχο αλλά και για να μάθει ότι πρέπει να είναι δίπλα σου.

Last edited:

26 Ιουλίου 2012
15
0
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα. Εδώ και τρεις μέρες την βγάζω μία μικρή βόλτα για περίπου πέντε με δέκα λεπτά. Φυσικά με λουράκι και τα μάτια μου δεκατέσσερα. Το θέμα είναι ότι όλες τις φορές έτυχε να συναντήσω ανθρώπους με σκυλιά τα οποία όλα ήταν ενήλικα και σχετικα μεγαλόσωμα. Μόνο που τα βλέπει να πλησιάζουν αρχίζει να κλαίει και να γαβγιζει και να κρύβεται πίσω μου. Μήπως είναι ακόμη μικρή και γι αυτό έχει τέτοια αντίδραση? Δώστε μου τα φώτα σας σας παρακαλώ!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Είναι μικρή ακόμα γι'αυτό κλαίει. Δεν θα την πάρεις ποτέ αγκαλιά αν δεις σκυλιά και δεν θα την αφήνεις να κρύβεται πίσω σου.

Θα την κοινωνικοποιήσεις όσο περισσότερο μπορείς με άλλους ανθρώπους και με σκυλιά. Τώρα που είναι σε κρίσιμη ηλικία πρέπει να μάθει να συναναστρέφεται με άλλους σκύλους και να μην γίνει φοβική.

26 Ιουλίου 2012
15
0
Θεσσαλονικη
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω κανέναν που να έχει κουτάβι η έστω κάποιο μικρόσωμο σκυλάκι. Όχι,αγκαλιά δεν την πήρα ποτέ και συμφωνώ ότι η κοινονικοποιηση πρέπει να γίνει νωρίς. Απλά φοβάμαι να μην γίνει φοβικη με τα σκυλιά.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Να την χαίρεσαι την κούκλα σου. Πολύ ωραία χρώματα.
Οσο για τον φόβο της πιστεύω με τις βόλτες θα συνηθίσει. Θα συναντάει σκυλιά και θα μάθει. Έτσι πιστεύω.Είναι μικρή ακόμα, αν και αφου ήταν με τα αδερφάκια της όπως γράφεις θα έπρεπε να είχε μάθει. Υπομονή και θα γίνει υπέροχη.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Είναι πολύ μικρούλα ακόμα και φοβάται. Μην ξεχνάς ότι ήταν οι πρώτες της επαφές με σκύλους.....

Σκέψου και το άλλο......είναι εσύ σαν να βλέπεις πρώτη φορά στη ζωή σου από κοντά άνθρωπο και αυτός να είναι 4 μέτρα και 300 κιλά, δεν θα φοβηθείς :cool:???? Κάπως έτσι ένιωσε η καημένη, σαν μυρμηγκάκι.....

Δώσ' της λίγο χρόνο. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιδιώκεις να βρίσκεσαι συνέχεια με ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους και κάθε μέρα θα βλέπεις την μικρή σου να κάνει και ένα βήμα παραπάνω!

Υπομονή, επιμονή και όχι βιαστικές κινήσεις....θα μάθει, μην την πιέζεις πολύ να δεχτεί κάτι που φοβάται....απλά δώσε της να καταλάβει ότι δεν θα της κάνουν κακό!!

Και προσοχή στους επιθετικούς σκύλους για να μην είναι άσχημη η πρώτη εμπειρία της....έτσι την πάτησα εγώ με τον δικό μου αλλά ευτυχώς ούτε φοβικός ούτε επιθετικός έγινε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi