Γεια σας ονομαζομαι Μανωλης και ειμαι καινουριος στο φορουμ και αν ολα πανε καλα θα συνεχισω να ειμαι ενεργο μελος!Ειμαι φοιτητης στη θεσσαλονικη παω για δευτερο ετος και εδω και αρκετο καιρο θελω να αγορασω ενα σκυλο για να μου κανει παρεα στον αυθονο ελευθερο χρονο μου.Κατα καιρους μιλουσα με γνωστους μου που εχουν μεγαλη πειρα απο σκυλια για να παρω γνωμες για το ποιοι σκυλοι ειναι καταλληλοι για διαμερισμα... ενας απο αυτους εχει εκτροφειο με μποξερ και λαμπραντορ(δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω ονομα μηπως και θεωρηθει διαφημιση) και με βοηθησε να αποκλεισω αρκετες ρατσες.Ωντας λατρης των μεγαλοσωμων εξυπνων και στοργικων σκυλων ηθελα ενα σκυλο απο την φυλη των ''λυκων''!!σιβηρικο χασκι ,αλασκαν μαλαμουτ ,τσεχοσλοβακικο λυκοσκυλο,γερμανικο ποιμενικο ,σαμογιεντ αλλα επειδη η συνθηκες διαβιωσης αυτων των σκυλων (πλυν του γερμανικου) το καλοκαιρι ειναι λιγο βασανιστικες απο οτι διαβασα το σκεφτομουν πολυ.βεβαια το καλοκαιρι μετακομιζω στο εξοχικο μου στο βουνο πανω οπου η αυλη ειναι 300 τ.μ με αυθονο χωρο και σκια οποτε θεωρω οτι θα ειναι πολυ χαρουμενα.Εν τελη ειδα και καποια αλλα οπως ντογκο αρτζεντινο, κειν κορσο, ροτβαιλερ, ντομπερμαν,αμερικανικο πιτμπουλ και μποξερ.. Μεσα στην συζητηση που ειχα με τον φιλο μου μου ειπε τους λογους για τους οποιους δεν κανουν για διαμερισμα πολλα απο αυτα, λογους τους οποιους τους ηξερα αλλα ηθελα να πιστευω οτι θα τους προσπερνουσα. Βεβαια πρεπει να σεβαστω και τους υπολοιπους γυρω μου κυριως λογο κλαψιματος και γαβγισματος. μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στο αμερικανικο πιτμπουλ.Ετσι θελω να παρω ενα απο τα εξης πτιμπουλ-λυκοσκυλο. μιλαμε παντα για καθαροαιμες ρατσες,κουταβακια μηνων και κατα προτιμηση θυληκου γενους γιατι τα θεωρω πιο γοητευτικα! οι βολτες τους θα ειναι καθημερινες και μεγαλες και υπαρχει διαθεση και χρονος για εκπαιδευση.Περιμενω την γνωμη σας κυριως για τα λυκοσκυλα που ανεφερα καθως το πιτμπουλ ειναι πιο ευκολο. Ξερω οτι εγραψα παρα πολλα και συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θα ηθελα να εχετε μια πληρη εικονα του ιστορικου της αναζητησης μου! Ευχαριστω για την υπομονη σας!