Καλως σας βρηκα χρειαζομαι βοηθεια

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
Γεια σας ονομαζομαι Μανωλης και ειμαι καινουριος στο φορουμ και αν ολα πανε καλα θα συνεχισω να ειμαι ενεργο μελος!Ειμαι φοιτητης στη θεσσαλονικη παω για δευτερο ετος και εδω και αρκετο καιρο θελω να αγορασω ενα σκυλο για να μου κανει παρεα στον αυθονο ελευθερο χρονο μου.Κατα καιρους μιλουσα με γνωστους μου που εχουν μεγαλη πειρα απο σκυλια για να παρω γνωμες για το ποιοι σκυλοι ειναι καταλληλοι για διαμερισμα... ενας απο αυτους εχει εκτροφειο με μποξερ και λαμπραντορ(δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω ονομα μηπως και θεωρηθει διαφημιση) και με βοηθησε να αποκλεισω αρκετες ρατσες.Ωντας λατρης των μεγαλοσωμων εξυπνων και στοργικων σκυλων ηθελα ενα σκυλο απο την φυλη των ''λυκων''!!σιβηρικο χασκι ,αλασκαν μαλαμουτ ,τσεχοσλοβακικο λυκοσκυλο,γερμανικο ποιμενικο ,σαμογιεντ αλλα επειδη η συνθηκες διαβιωσης αυτων των σκυλων (πλυν του γερμανικου) το καλοκαιρι ειναι λιγο βασανιστικες απο οτι διαβασα το σκεφτομουν πολυ.βεβαια το καλοκαιρι μετακομιζω στο εξοχικο μου στο βουνο πανω οπου η αυλη ειναι 300 τ.μ με αυθονο χωρο και σκια οποτε θεωρω οτι θα ειναι πολυ χαρουμενα.Εν τελη ειδα και καποια αλλα οπως ντογκο αρτζεντινο, κειν κορσο, ροτβαιλερ, ντομπερμαν,αμερικανικο πιτμπουλ και μποξερ.. Μεσα στην συζητηση που ειχα με τον φιλο μου μου ειπε τους λογους για τους οποιους δεν κανουν για διαμερισμα πολλα απο αυτα, λογους τους οποιους τους ηξερα αλλα ηθελα να πιστευω οτι θα τους προσπερνουσα. Βεβαια πρεπει να σεβαστω και τους υπολοιπους γυρω μου κυριως λογο κλαψιματος και γαβγισματος. μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στο αμερικανικο πιτμπουλ.Ετσι θελω να παρω ενα απο τα εξης πτιμπουλ-λυκοσκυλο. μιλαμε παντα για καθαροαιμες ρατσες,κουταβακια μηνων και κατα προτιμηση θυληκου γενους γιατι τα θεωρω πιο γοητευτικα! οι βολτες τους θα ειναι καθημερινες και μεγαλες και υπαρχει διαθεση και χρονος για εκπαιδευση.Περιμενω την γνωμη σας κυριως για τα λυκοσκυλα που ανεφερα καθως το πιτμπουλ ειναι πιο ευκολο. :) Ξερω οτι εγραψα παρα πολλα και συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θα ηθελα να εχετε μια πληρη εικονα του ιστορικου της αναζητησης μου! Ευχαριστω για την υπομονη σας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Μανώλη καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Την έχεις πάει πολυυυυύ μακριά την αναζήτησή σου. Είναι όμως θετικό,το ότι αναφέρεις την επιλογή του εκτροφέα.

Υπάρχουν όμως πριν από τον εκτροφέα, άλλες ερωτήσεις στις οποίες θα πρέπει να δώσεις απαντήσεις:

1. Εκτός από φοιτητής, είσαι και μόνιμος κάτοικος Θεσ/νίκης;
2. Το διαμέρισμα που μένεις, είναι δικό σου; Αν όχι, ξέρεις αν ο ιδιοκτήτης θα έχει πρόβλημα με τον σκύλο;
3. Εχεις αυτοκίνητο;
4. Εχεις επάρκεια οικονομικών πόρων, δικών σου; Και για την αγορά, αλλά κυρίως για την συντήρηση;
5. Οταν εσύ τυχόν δεν θα μπορείς, ποιός θα σου κρατάει τον σκύλο;
6. Οταν θα πας στρατό, ο σκύλος τι θα απογίνει;
7. Αν θελήσεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό, ο σκύλος τι θα απογίνει;
8. Αν θελήσεις να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό, ο σκύλος τι θα απογίνει;
9. Σε περίπτωση που χρειαστεί να ασχοληθούν οι γονείς σου με τον σκύλο, έχεις την πλήρη και απόλυτη συγκατάθεσή τους;

Για πάμε και βλέπουμε...:)

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
Φιλε μου mareco σε ευχαριστω που απαντησες τοσο γρηγορα και με συγχωρεις που αργησα να ανταποκριθω!

Λοιπόν:
1.Ειμαι μονιμος κατοικος κατερινης.
2.Το διαμερισμα δεν ειναι δικο μου και ο ιδιοκτητης δεν γνωριζω αν εχει προβλημα αλλα μετα απο πολυ ερευνα που εκανα ειδα οτι ο νομος με καλυπτει δινοντας μου την επιλογη να εχω δυο κατοικιδια ακομη και αν το καταστατικο δεν επιτρεπει κατοικοιδια η ακομη και αν ο ιδιοκτητης δεν θελει και κινηθει νομικa τοτε σπαει το συμβολαιο εις βαρος του και πληρωνει τα παντα.Μονο αν γαβγιζει πολυ σε ωρες κοινης ησυχιας και μη μπορουν να μου κανουν κατι.ετσι και αλλιως οι διπλανοι μου εχουν γατα και στην γειτονια γενικα υπαρχουν αρκετοι σκυλοι σε διαμερισμα.
3.Αυτοκινητο δικο μου δεν εχω αλλα αν χρειαστω κατι μπορω να παρω των γονιων μου.
4.εχω καποια λεφτα στην ακρη για τα πρωτα εξοδα και υστερα απο τα λεφτα που μου δινουν οι γονεις μου το μηνα θα βαζω πανω απο 50 ευρω και μηνα παρα μηνα θα βαζω 100+ οταν δεν εχω λογαριασμους να εξοφλησω στην ακρη για τις αναγκες οπως εμβολια κτηνιατρους τροφη κλπ.αρκουν?
5.Εχω φιλους που μπορουν να κρατησουν τον σκυλο και εχουν σκυλο και οι ιδιοι και ειναι και ζωοφιλοι.
6.Οταν παω στρατο δεν εχω σκεφτει ακομη καθως εχω ακομη 4 χρονια στο νερο για να το λυσω.
7-8 Η φυγη στο εξωτερικο ειναι απιθανη ακομη και για διακοπες ημερων!
9. Δεν πιστευω να χρειαστει να ασχοληθουν καθως υπαρχουν πολλες επιλογες πιο καταληλες καθως οι γονεις μου ειναι απειροι και θα μπορουν να ακολουθησουν το προγραμμα του σκυλου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
1 & 3. Δεν ξέρω την απόσταση αλλά...αν σκοπεύεις να πηγαινοέρχεσαι και αν οι γονείς σου μένουν μόνιμα Κατερίνη, θα πρέπει να σκεφτείς πόσο εύκολο θα είναι, να μπορείς να έχεις το αυτοκίνητο, κυρίως για διαδρομές στον κτηνίατρο [αν δεν είναι σε απόσταση εως 10 λεπτών με τα πόδια δηλαδή] και οπωσδήποτε, σε περίπτωση ανάγκης.

2. Ετσι όπως τα λες είναι, αλλά...αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει, μπορεί πχ να μην σου ανανεώσει το συμβόλαιο, στην λήξη του.

4. Οριακά. Την αγορά σκύλου θα την υπολογίσεις ακόμη και στο χιλιάρικο [ίσως βρεις και φθηνότερα, αλλά καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου το χιλιάρικο] και ειδικά το πρώτο 6μηνο, με εμβόλια, εσω/έξω αποπαρασιτώσεις, τσιπάκι και αρχικό εξοπλισμό ένα 400άρι στο νερό, χώρια την τροφή που θα παίζει στο 50άρικο τον μήνα, χώρια τις ανά εξάμηνο απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, που αναλόγως τον γιατρό, θα παίζουν στο 100άρικο την φορά, εφ'όρου ζωής του. Και ο Θεός να σε φυλάει, μην τύχει τίποτα έκτακτο ιατρικό...αξία...ανυπολόγιστη. Κατά 99% θα χρειαστείς εκπαιδευτή. Από 500-1000 αναλόγως.

5. Εγώ...έχω μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, που τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Σκέψου το.

6. Πρέπει να το σκεφτείς. Πρέπει από τώρα να το λύσεις.

7-8. Στις μέρες μας...μην λες μεγάλα λόγια. Και σε κάποιες χώρες ένα pitbull πχ, είναι ακόμη και απαγορευμένη φυλή. Ακόμη και για την διακίνησή τους με αεροπλάνο.

9. Ok, αρκεί τελειώνοντας την σχολή σου, αν γυρίσεις στο σπίτι τους, να έχεις εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον, δεν θα ενοχλούνται από την παρουσία του σκύλου και της τρίχας, της φασαρίας, του μπελά και γενικά της βρωμιάς που συνεπάγεται.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες.
Η δική μου πρόταση είναι να μην βιαστής να αγοράσεις δικό σου σκύλο.
Θα μπορούσες μέσο κάποιου καταφυγίου να φιλοξενείς αδέσποτα ώστε να καταλάβεις στην πράξη τι σημαίνει η καθημερινότητα με έναν σκύλο και όταν θα τελειώσεις με το στρατό και θα έχεις και την εμπειρία πια τότε να αρχίσεις να ψάχνεσαι για απόκτηση δικού σου σκύλου.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Όλα αυτά που ειπώθηκαν + το γεγονός να ψάξεις και σε φιλοζωική. Χαμός από αδέσποτα και "φαινοτυπικά" ρατσάτα σκυλιά.
Μπορείς για αρχή να φιλοξενήσεις κάποιο για λίγες μέρες και να δεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε κλάμα/γαύγισμα, τρεις τουλάχιστον βόλτες τη μέρα σε σταθερό πρόγραμμα κατά προτίμηση, ενασχόληση και παιχνίδι, καθαριότητα σπιτιού που είναι μπόλικη (ειδικά αν μπλέξεις με κουτάβι), ίσως κάποια βράδια που θα χάσεις τον ύπνο σου..
Αν περάσεις το τεστ, τότε μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο.

Θα σε συμβούλευα να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη πριν την απόκτηση. Μπορεί ο νόμος να σου επιτρέπει να έχεις δύο κατοικίδια, αλλά καταστροφές σε πόρτες και ντουλάπια δυστυχώς είναι υπέρ του. Οπότε ψάξε καλά όλες τις παραμέτρους. Και φυσικά το στρατιωτικό σου.. Οι γονείς σου είναι διατεθιμένοι να προσέχουν ένα σκύλο για 9-12 μήνες;

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
1&3. Ειναι 70 χιλιομετρα αποσταση.Κατερινη πηγαινω 1-2 φορες το μηνα για σαββαροκυριακο και κατεβαινω με τον προαστιακο.θεωρω οτι ενα κλουβακι για μεταφορα 45 λεπτων δεν ειναι δυσκολο.

2.Δεν νομιζω να εχει προβλημα καθως στο συμβολαιο δεν υπηρχε τετοιος ορος.Αλλιως θα κανω μια προωρη ανανεωση για 4 χρονια και αν θελει ας το σπασει.

4. Το πιο ακριβο αμερικανικο πιτμπουλ που βρηκα καθαροαιμο και 3-4 μηνων απ`οτι εγραφε ηταν στα 380.Για χασκυ,γερμανικο και λοιπα δεν βρηκα και πολλα αλλα οι τιμες ειδα οτι επαιζαν εκει γυρω 350-500 για νεογενητα 2-3 μηνων..Αν μπορουσεσ να μου υποδειξεις καποια εκτροφεια πιτμπουλ και γερμανικων ποιμενικων,χασκυ κλπ θα το εκτοιμουσα ιδαιτερα.

9.Το θεμα της ενοχλησης δεν υπαρχει και οσο για τα υπολοιπα εφοσων θα ειμαι εγω παρων θα τα αναλαμβανω ολα εγω.

Θα ηθελα να μου πεις και για τις ρατσες των λυκοσκυλων που ανεφερα τι πιστευεις καθως για το πιτμπουλ πιστευω οτι ξερω οσα χρειαζετε αλλα αν θες εισαι ευπροσδεκτος να πεις και γιαυτο την γνωμη σου!! :)

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Γεια σου! Ειμαι και εγω δευτεροετης φοιτητρια στα Γιαννενα! Στο σπιτι εχουμε 3 σκυλια, ημουν συνηθισμενη τα λατρευω και ηθελα και εδω ενα για παρεα.. Μαζεψα χρηματα και τελικα το πηρα!! Ενα σπιτζ. ειναι μικροσωμα χνουδωτα σκυλια!! Η αληθεια ειναι πως ειναι μεγαλη υποθεση να εχεις ενα ζωο.Τις πρωτες μερες ημουν ενθουσιασμενη μου φαινοταν ολα τοσο καινουργια και ομορφα! Ενιωθα οτι εγινα μαμα!! Ομως αρχισε σιγα σιγα να με ανησυχει. Εκανε πραγματα που με φορτωνα με επιπλεον αγχος. Κατα τη γνωμη μου ενα σκυλι θελει πολυ φροντιδα. Σκεψου οταν θα λειπεις στη σχολη σου, οταν θα βγαινεις εξω, οταν θα χεις κοπελα.. Αυτο τι θα κανει? Και τα ζωα θελουν συντροφια και πολυ προσοχη.. Ειδικα στην αρχη ειναι πολυ ευαισθητα.. Πρεπει να το σκεφτεις πολυ ειδικα αν θα παρεις μεγαλοσωμο σκυλο! Και πρωτα απ ολα πρεπει να ενημερωσης τον ιδιοκτητη του σπιτιου! Αυτο μπορει να γαβγιζει οταν λειπεις η να σε ενοχλει και να θελει παιχνιδι οταν διαβαζεις.. Σκεψου το πολυ σοβαρα και ωριμα πριν παρεις την αποφαση!! :rolleyes:

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
sevah kai mad00lini ektoimo idaietera tin gnwmi sas kathos exete perisoteri peira apo mena kai tha skeftw sovara tis protaseis sas.. apo xrono kai diathesi exw apeira oson afora tin enasxolisi kai kathariotita skylou-spitiou.auto pou me provlimatizei perisotero einai to thema tou klamatos-gavgizmatos kai to pws tha to antimetopisoun oi geitones.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
- Κλουβάκι για γερμανικό; Δεν νομίζω...[-X

- Χειρίσου το όπως νομίζεις, αλλά το να ξεκινάς από την συζήτηση κιόλας επιθετικά, μπορεί να μην είναι καλή ιδέα. Αν το σπίτι ήταν δικό σου, θα σου άρεσε να σου κουβαλήσει ο νοικάρης σου στα καλά καθούμενα ένα γομάρι με το έτσι θέλω; Για σκέψου το...

- Προτιμώ να μην υποδεικνύω εκτροφεία. Δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου :) Κάνε μια επικοινωνία με τον ΚΟΕ [www.koe.gr] και ζήτα να σου δώσουν λίστα με τις δηλωμένες γέννες. Και μετά αρχίζεις τα τηλέφωνα καταρχάς. Καλό θα ήταν, η πρώτη-πρώτη ερώτησή σου, να μην είναι...πόσο κάνει...; :rolleyes: Μπορείς επίσης, να μπεις στο site του ομίλου [www.kogpe.gr] και φαντάζομαι να πάρεις πολλές έξτρα πληροφορίες.

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Ενημερωτικα τα CANE CORSO ειναι μια χαρα για διαμερισμα αρκει το σκυλι να αθλειται οσο χρειζεται, απλα πρεπει να υπαρχει αρκετη πειρα με σκυλια για να αποκτησει καποιος μια τοσο δυναμικη ρατσα(χωρις να θελω να υποβιβασω αλλες ρατσες).
Τωρα ,
Λυκοσκυλο = πολυ δραστηριο ,πολυ ενεργεια, εισαι ετοιμος?Γιατι τα 300τμ δεν θα του φτανουν!Καταταλα απιστευτη εξυπναδα κ ΜΟΝΑΔΙΚΗ χαρακτηρες, ευκολα εκπαιδευσιμο αν βρεις τον σωστο τροπο!
Πιτμπουλ = κουραγιο ,θα κουραστης(εκτος κ αν εισαι τυχερος κ πεσεις σε κανα πιτ εκφυσεως cool, διοτι τα περισσοτερα πιτ ειναι σαν τον stalone στIς ταινιες RAMBO)αλλα απο συναισθημα (αν ειναι κ θυληκο) θα σε τρελανει ειναι πολυ αγαπησιαρικα,χαδιαρικα,ναζιαρικα,ερωτευμενα με τα αφεντικα τους, η κοπελα σου θα βρει τον μπελα της γιατι ειναι αρκετα ζηλιαρικα(αλλα αν το δουλεψεις απο την αρχη φτιαχνεται)κ τελος ναι ειναι τρελοι αθλητες ,αν ηταν ανθρωποι πανε στην κατηγορια αυτον που κανουν ελευθερη πτωση ,μπαντζιτζαπινγκ,ορειβασια,μοτοκρος,καγιακ,κ οτι δυσκολο κ ριψοκινδυνο υπαρχει.

Αυτα που εγραψα ειναι απο προσωπικες εμπειριες κ αποψεις,δεν θελω να επηρεαστεις αλλα αν θελεις πιο συγκεκριμενες κ πιο κατατοπειστικες γνωμες θα σε βοηθουσε αρκετα κ ενας εκτροφεας!

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
Συγνωμη για το προηγουμενο μηνυμα μου με γκρικλισ αλλα αφαιρεθηκα! χρυς χαιρομαι πολυ που πετυχα μια περιπτωση παρομια με την δικη μου. Εχω ολη την καλη διαθεση και χρονο να το φροντιζω και να ασχολουμαι μαζι του. το μονο που με απασχολει ειναι το πιθανο κλαμα-γαβγισμα οταν λειπω απο το σπιτι.

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
mareco δεν το παω για επιθετικη συζητηση απλα προσπαθω να βρω λυσεις για τυχων απροσμενες καταστασεις.Αρθουρε δεν ειπα οτι τα κεην κορσο δεν ειναι καλα για διαμερισμα απλα οταν μεγαλοσουν γινονται θηρια οπως και τα ντογκο αρτζεντινο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Τόσο θηρία βρε, γίνονται και τα γερμανικά. Δύο πάνω - δύο κάτω, δεν έχει σημαντική διαφορά.

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
χαχαχαχ μαρεσε αυτο που ειπες μαντουλινι!! αυτο που ειπες μαρεκο ειναι γεγονος αλλα η διαφορα δεν ειναι τοσο στους ποντους οσο στην εμφανιση. αλλο ειναι να βλεπει καποιος ενα μεγαλο λυκοσκυλο και αλλο να βλεπει ενα μεγαλο κειν κορσο η ντογκο αρτζεντινο που μοιαζουν με ανθρωποφαγους :p οσο ναναι το λυκοσκυλο ειναι πιο διαδεδομενο και εχει καλυτερη φυμη και δεν το αποφευγουν τοσο πραγμα που δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια εφοσον τα εχω αποκλησει και τα δυο :) δεν θελω να προσβαλω η να θηξω καποια ρατσα απλα προσπαθω να σας δωσω να καταλαβετε το σπεκτικο μου !! :)

newblood04

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
11
0
φιλε μου βασιλη το τσεχοσλοβακικο το εχω σαν τελευταιο στη λιστα μου μιας και δεν ειναι καθολου ευκολο να βρω.γ/π γερμανικο ποιμενικο β.π?!?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Οκ, εγώ έχω να σου προτείνω ενήλικα λυκόσκυλα, που χαραμίζονται σε κλουβιά φιλοζωικών επειδή κάποιοι τα πήρανε και στην πορεία κατάλαβαν ότι δεν είναι ικανοί να τα συντηρήσουν κι έτσι τα πέταξαν στο δρόμο.
Αν επιλέγεις ΓΠ μόνο και μόνο λόγω κιλών ή εμφάνισης είναι κρίμα να μην δεις κι αυτά τα ζώα. Τώρα αν θέλεις έναν καθαρόαιμο ντε και καλά με pedigree για να τον πηγαίνεις και σε εκθέσεις, πάω πάσο.

Εσύ όμως, μπορείς να τους δώσεις τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια μια ευτυχισμένη ζωή; Από άποψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αγάπης και ίσως εκπαίδευσης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi