Καλησπερα σε ολους ! Νεος στο φορουμ

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Καλησπερα σας ! Το ονομα μου ειναι Γιωργος και ειμαι απο το ηρακλειο κρητης ...

Προσφατα μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισαμε με την κοπελα μου να αγορασουμε ενα σκυλακι για το σαλονι . Ημασταν αναμεσα στο west highland white terrier και στο μαλτεζακι...

Μετα απο πολλα δεκαδες για να μην πω εκατονταδες τηλεφωνα αποφασισαμε οτι καλυτερο για εμας θα ηταν το μαλτεζακι οποτε αρχισε ενα "σαφαρι" για να βρουμε ενα καθαροαιμο...

Ρωτησα σε pet shop "αν και ηξερα οτι ποτε δεν θα αγοραζα απο εκει ουτε τροφη ".οποτε αρχισα και επερνα τηλεφωνα σε εκτροφεια και στην λεσχη κεννελ.Στην αρχη ημουν πολυ δυσπιστος για το τι πουλανε ακομα και στα εκτροφεια,κατα ποσο ειναι γνησια, γνωριζοντας οτι εδω στην ελλαδα πασχουμε στο θεμα εκτροφης μαλτεζ.. ..

Μετα απο πολλα ρωτησα ενα φιλο κτηνιατρο και μου ειπε οτι μολις γεννησε μιας πελατισσας του η σκυλιτσα. Την πηρα τηλ πηγα βρεθηκαμε μου εδιξε τα pedigree της μαμας και του μπαμπα οποτε αποφασισα να το αγορασω .

Τωρα ειναι 56 ημερων ειναι πολυ ζωηρο ομορφο και πολυ παιχνιδιαρικο !!!

Ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι ....

ImageUploadedByTapatalk1345393131.851181.jpg

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλωσήρθες, αλλά γιατί βρε πουλάκι μου, δεν περίμενες να ψαχτείς λίγο περισσότερο? Τι δουλειά έχουν οι κτηνίατροι με την αναπαραγωγή, τα ζευγαρώματα κ τη διακίνηση κουταβιών? Δεν εμπιστεύεσαι τους εκτροφείς που αυτή είναι η δουλειά τους κ εμπιστεύεσαι την κτηνίατρο? Η κτηνίατρος, μέσα σ όλα τα υπόλοιπα, ξέχασε να σου πει πόσο σημαντικό είναι για την υγεία των κουταβιών, να παραμείνουν από 60 κ παραπάνω μέρες με τη μαμά τους....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και το πήγαινες τόσα καλά στο ψάξιμο για εκτροφέα....
τα πεντιγκρι και που τα είδες, δεν σημαίνει ότι τα σκυλιά δεν εχουν κάποια επικτητη ασθένεια που θα κληρονομήσουν στα κουτάβια τους.... αυτό επρεπε να στο πει η κτηνιατρος!!!
Κουκλα η χιονομπαλα!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες!

Αναμενόμενη η εξέλιξη και η τελική έκβαση της αναζήτησης σας!

Καλή τύχη και συνέχεια εύχομαι!

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Καλωσήρθες, αλλά γιατί βρε πουλάκι μου, δεν περίμενες να ψαχτείς λίγο περισσότερο? Τι δουλειά έχουν οι κτηνίατροι με την αναπαραγωγή, τα ζευγαρώματα κ τη διακίνηση κουταβιών? Δεν εμπιστεύεσαι τους εκτροφείς που αυτή είναι η δουλειά τους κ εμπιστεύεσαι την κτηνίατρο? Η κτηνίατρος, μέσα σ όλα τα υπόλοιπα, ξέχασε να σου πει πόσο σημαντικό είναι για την υγεία των κουταβιών, να παραμείνουν από 60 κ παραπάνω μέρες με τη μαμά τους....
Ψαχτηκα παρα πολυ πιστεψε με ...ο κτηνιατρος ειναι πολυ φιλος μου. Παρακολουθει χρονια ενα γκριφον και ενα ημιαιμο της μαμας ....ναι δεν εμπιστευομαι τους εκτροφεις γιατι εδω στην ελλαδα δεν βγαζουν μαλτεζ .. Το εχω ψαξει. Δεν υπαρχει εκτροφειο σωστο ..οσο για τις μερες που μου λες να παραμεινουν με την μητερα τους το γνωριζα αλλα μου το ειπες κ ο γιωργος .8 εβδομαδες πρεπει να κατσουν.

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Και το πήγαινες τόσα καλά στο ψάξιμο για εκτροφέα....
τα πεντιγκρι και που τα είδες, δεν σημαίνει ότι τα σκυλιά δεν εχουν κάποια επικτητη ασθένεια που θα κληρονομήσουν στα κουτάβια τους.... αυτό επρεπε να στο πει η κτηνιατρος!!!
Κουκλα η χιονομπαλα!!!
Τα pedigree μου τα εδιξε ... Τα ειδα γενεολογικο δενδρο... . Απο οπου και να το αγοραζα ακομα και απο εκτροφειο κανεις δεν σου εγγυαται οτι μπορει να εχουν ασθενεια σοβαρη ακομα και δυσπλασια... Τα εχω ψαξει και εχω ρωτησει απο την λεσχη κεννελ απο πετ σοπ ακομα και αλλους κτηνιατρους ...

Αντρακι ειναι το κουκλακι..... Ευχαριστω πολυ !!!

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Καλώς ήρθες!

Αναμενόμενη η εξέλιξη και η τελική έκβαση της αναζήτησης σας!

Καλή τύχη και συνέχεια εύχομαι!
Καλως σας βρηκα .Ευχαριστω πολυ !!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όχι διαφωνώ. Ο εκτροφέας αν ενα σκυλι του γινει προγναθικο, με δυσπλασία κλπ δεν το βάζει για γέννα για να μην κληρονομηθεί.
Ο ιδιώτης μπορεί να αδιαφορησει ή να μην το προσέξει καν.... Οπότε το εκτροφείο σου εγγυάται ότι οι γεννήτορες δεν εχουν ασθένεια να κληρονομηθεί από το κουτάβι.

Παραμένει χιονομπαλα το αντράκι όμως! :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ψαχτηκα παρα πολυ πιστεψε με ...ο κτηνιατρος ειναι πολυ φιλος μου. Παρακολουθει χρονια ενα γκριφον και ενα ημιαιμο της μαμας ....ναι δεν εμπιστευομαι τους εκτροφεις γιατι εδω στην ελλαδα δεν βγαζουν μαλτεζ .. Το εχω ψαξει. Δεν υπαρχει εκτροφειο σωστο ..οσο για τις μερες που μου λες να παραμεινουν με την μητερα τους το γνωριζα αλλα μου το ειπες κ ο γιωργος .8 εβδομαδες πρεπει να κατσουν.
Ο κτηνίατρος είναι για την υγεία του σκύλου!
Ο εκπαιδευτής για την εκπαίδευση του σκύλου!
Ο εκτροφέας για την εκτροφή του σκύλου!

Ο καθένας έχει τον ρόλο του!
Άσχετα αν έχουν το ίδιο αντικείμενο(τον σκύλο) όποιος μπλέκει στην δουλειά του άλλου μόνο καλό δεν κάνει!
Προφανώς οι κτηνίατροι που προωθούν τέτοιους είδους σκυλιά μόνο σωστοί δεν είναι!
Οι σωστοί κτηνίατροι συμμερίζονται την έννοια της εκτροφής, της σωστής εκτροφής και ξέρουν ότι τέτοιου είδους ζευγαρώματα θα πρέπει να αποφεύγονται!

Πολλοί κτηνίατροι με τέτοια μυαλά βάζουν ανίδεους ιδιοκτήτες σκύλων να ζευγαρώνουν, αφού τους πιπιλάνε το μυαλό ότι πρέπει μια σκύλα να ζευγαρώνει στην ζωή της, να πουλάνε τα κουτάβια προς μια τιμή ενδεικτική και μετά να κατοχυρώνουν και την περίθαλψη των κουταβιών κάνοντας πελάτες τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες των κουταβιών αυτών και όλα μέλι γάλα...και προχωράμε προς την διαιώνιση της παραπληροφόρησης!

Θα ήθελα όμως την γνώμη σου για να συνεχιστεί και η συζήτηση!
Τώρα αλλά και με άλλα επιχειρήματα ποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του?

Last edited:

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Όχι διαφωνώ. Ο εκτροφέας αν ενα σκυλι του γινει προγναθικο, με δυσπλασία κλπ δεν το βάζει για γέννα για να μην κληρονομηθεί.
Ο ιδιώτης μπορεί να αδιαφορησει ή να μην το προσέξει καν.... Οπότε το εκτροφείο σου εγγυάται ότι οι γεννήτορες δεν εχουν ασθένεια να κληρονομηθεί από το κουτάβι.

Εν μερει συμφωνω αλλα κανεις δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι δεν εχει κανει κατι τετοιο... Πολλοι εκτροφεις κανουν puppy mils πολλα εχουν δυσπλασιες..... Απλα δεν εμπιστευομαι ευκολα.. Αυτοι μονο να οικονομησουν ξερουν... Δεν τους βαζω ολους στο ιδιο σακουλι.... Σε ευχαριστωωωωω !!!!!!!να σαι καλα . Ευχαριστω και για τις απαντησεις, πληροφοριες !

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Κάτσε κ διάβασε λίγο το φόρουμ, για να δεις γιατί αυτή η πρόταση είναι από την αρχή μέχρι το τέλος λάθος. Να δεις γιατί η αγορά ενός ζώου δεν υπόκεινται στην υποκειμενική "αποψούλα" του καθενός. 'Οταν το ζώο έχει κάλααζαρ, δεν πηγαίνουμε στον εκτροφέα κ όταν το ζώο είναι ικανό για αναπαραγωγή κ πότε είναι ικανό, δεν το κρίνει ο κτηνίατρος, αλλά ο εκτροφέας. Εν ολίγοις, όταν έχουμε πρόβλημα με τις πρίζες, δεν καλούμε τον υδραυλικό.

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το σκυλάκι για το σαλόνι τι ακριβώς είναι; Δεν ενδείκνυται για άλλα δωμάτια ή εκτός σπιτιού δηλαδή;

Οποιοδήποτε σκύλο εφόσον τον εκτονώνεις αρκετά θα μπορούσες να τον βάλεις εκεί. Δεν ήταν ανάγκη να πάρεις μικρόσωμο για αυτό το λόγο, εκτός και σου άρεσε αποκλειστικά αυτό.

Είναι όμορφος, να τον χαίρεσαι.

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Ο κτηνίατρος είναι για την υγεία του σκύλου!
Ο εκπαιδευτής για την εκπαίδευση του σκύλου!
Ο εκτροφέας για την εκτροφή του σκύλου!

Ο καθένας έχει τον ρόλο του!
Άσχετα αν έχουν το ίδιο αντικείμενο(τον σκύλο) όποιος μπλέκει στην δουλειά του άλλου μόνο καλό δεν κάνει!
Προφανώς οι κτηνίατροι που προωθούν τέτοιους είδους σκυλιά μόνο σωστοί δεν είναι!
Οι σωστοί κτηνίατροι συμμερίζονται την έννοια της εκτροφής, της σωστής εκτροφής και ξέρουν ότι τέτοιου είδους ζευγαρώματα θα πρέπει να αποφεύγονται!

Πολλοί κτηνίατροι με τέτοια μυαλά βάζουν ανίδεους ιδιοκτήτες σκύλων να ζευγαρώνουν, αφού τους πιπιλάνε το μυαλό ότι πρέπει μια σκύλα να ζευγαρώνει στην ζωή της, να πουλάνε τα κουτάβια προς μια τιμή ενδεικτική και μετά να κατοχυρώνουν και την περίθαλψη των κουταβιών κάνοντας πελάτες τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες των κουταβιών αυτών και όλα μέλι γάλα...και προχωράμε προς την διαιώνιση της παραπληροφόρησης!

Θα ήθελα όμως την γνώμη σου για να συνεχιστεί και η συζήτηση!
Τώρα αλλά και με άλλα επιχειρήματα ποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του?
Τα σκυλια ειναι γνησια με pedigree...
Τα ειδα και τα σκυλια και τα χαρτια . Ο κτηνιατρος ειναι πολυ φιλος. Δεν μου κατηγορησε ποτε εκτροφειο .απλα εγω δεν ηθελα απο εκτροφειο ελλαδος μαλτεζ... Ετσι αγορασα απο μια κυρια.
Συμφωνω σε αυτα που μου λες... Ποτε δεν μου κατηγορησε κανεναν και κανενα εκτροφειο αρα αυτο που μου λες για κτηνιατρους με τετοια μυαλα δεν ταιριαζει στην περιπτωση μας ...

Και δεν βρισκω κακο αν εχω εγω ενα μαλτεζ με pedigree και εσυ ενα θηλυκο με pedigree τα βαλουμε να ζευγαρωσουν και κτηνιατροι να τα προωθησουν...

bagg21

Active Member
19 Αυγούστου 2012
25
0
Το σκυλάκι για το σαλόνι τι ακριβώς είναι; Δεν ενδείκνυται για άλλα δωμάτια ή εκτός σπιτιού δηλαδή;

Οποιοδήποτε σκύλο εφόσον τον εκτονώνεις αρκετά θα μπορούσες να τον βάλεις εκεί. Δεν ήταν ανάγκη να πάρεις μικρόσωμο για αυτό το λόγο, εκτός και σου άρεσε αποκλειστικά αυτό.

Είναι όμορφος, να τον χαίρεσαι.
Λεει κοπελα μου " ενα λυκοσκυλο με μεγαλη ουρα θα ριξει κατω τα παντα και θα κατεδαφισει το σπιτι .οποτε το μαλτεζακι που εχει μικρη ουριτσα δεν το κανει αυτο"
Χαχαχαχαχα απλα μας αρεσε φιλε μου ! Σε ευχαριστω!!!

Δεν σας προλαβαινω .πεσατε ολοι πανω μου να με φατε !

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τα σκυλια ειναι γνησια με pedigree...
Τα ειδα και τα σκυλια και τα χαρτια . Ο κτηνιατρος ειναι πολυ φιλος. Δεν μου κατηγορησε ποτε εκτροφειο .απλα εγω δεν ηθελα απο εκτροφειο ελλαδος μαλτεζ... Ετσι αγορασα απο μια κυρια.
Συμφωνω σε αυτα που μου λες... Ποτε δεν μου κατηγορησε κανεναν και κανενα εκτροφειο αρα αυτο που μου λες για κτηνιατρους με τετοια μυαλα δεν ταιριαζει στην περιπτωση μας ...

Και δεν βρισκω κακο αν εχω εγω ενα μαλτεζ με pedigree και εσυ ενα θηλυκο με pedigree τα βαλουμε να ζευγαρωσουν και κτηνιατροι να τα προωθησουν...
Θέλεις να μιλήσουμε για γεννετικά χαρακτηριστικά?Για καθορισμό εξωτερικών χαρακτηριστικών μέσω της εκτροφής, χαρακτηριστικά χαρακτήρα?Θέλεις να αγγίξουμε λίγο την βιολογία?Θέλεις να αγγίξουμε μέσω των παραπάνω την υγεία?Το πόσο σημαντικό είναι να εκτρέφεις κρατώντας αρχείο για τα σκυλιά που εκτρέφεις και έτσι να προσπαθήσεις να βγάζεις σκυλιά υγιή επιλεκτικά?

Νομίζω ότι αν προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτήν την συζήτηση δεν θα μου πρότεινες ελαφρά τη καρδία να ζευγαρώσουμε επειδή έχουμε σκυλιά με Pedigree!

Το ότι έχουμε σκυλιά με Pedigree δεν μας δίνει το δικαίωμα να ζευγαρώνουμε γιατί και πάλι δεν ξέρουμε τι θα συμβεί!Δεν χαρακτηρίζεται ένα μαλτέζ έτσι γιατί είναι μινιόν και έχει μπουκλίτσες κτλ ούτε επειδή είναι από έξω υγιές!Μόνο και μόνο επειδή έχουν Pedigree δηλαδή να βγάζουμε σκυλιά που θα τα δώσουμε σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν θα είναι υγιή σωματικά και πνευματικά, αν θα είναι ισορροπημένα σαν σκυλιά?
Λάθος λάθος και πάλι λάθος!

Θέλω να σου πω ότι δεν μιλάμε για τον σκύλο σου, απλά μιλάμε για εμπλουτισμό των γνώσεων μας!

yorkie_lover

Member
19 Αυγούστου 2012
5
0

Εσυ ghelly απο που πηρες το δικο σου γιοκι αν επιτρεπεπεται??

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Καλωσήρθες Γιώργο !!! Να το χαίρεσαι το κούκλακι σου :) Το σκυλάκι σου θα έχει pedigree;επίσης η μαμα και ο μπαμπας απο ποιο εκτροφειο είναι; Και πάλι καλωσήρθες :) :) :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εσυ ghelly απο που πηρες το δικο σου γιοκι αν επιτρεπεπεται??
Εμένα με παρεπεμψε ο εκτροφέας σε γέννα σκύλου του, ιδιοκτητης του οποιου ειναι ιδιώτης.
Γιατι τετοιο ενδιαφέρον προς εμένα προσωπικα?

yorkie_lover

Member
19 Αυγούστου 2012
5
0
Εμένα με παρεπεμψε ο εκτροφέας σε γέννα σκύλου του, ιδιοκτητης του οποιου ειναι ιδιώτης.
Γιατι τετοιο ενδιαφέρον προς εμένα προσωπικα?

Εσυ εχεις πεντιγκρι??