Καλησπερα σας

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον έχεις επιλέξει να ζει ο σκύλος περισσότερο εκτός σπιτιού φρόντισε πολύ την προφύλαξή του από κουνούπια, σκνίπες κλπ. Θα βρεις πολλά θέματα στο φόρουμ σχετικά με αυτό. Να σου ζήσει η μικρή. :)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Συμφωνώ με όσα ήδη σου είπαν οι συμ-φορουμίτες -- γενικά η έννοια του 'καθαρόαιμου' δεν είναι αυτή που οι περισσότεροι νομίζουμε, οπότε δεν είσαι η μόνη που έχεις αυτή την αντίδραση: διάβασμα και ενημέρωση, ό,τι καλύτερο! Επίσης, σωστές πιστεύω και οι υπόλοιπες συμβουλές για τον χώρο, τις βόλτες και γενικά την κοινωνικοποίηση της μικρής.

Χαίρομαι πάρα πολύ που την αγαπάς τόσο και έχετε αρχίσει να χτίζετε τη σχέση σας, μιας και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Από εκεί και πέρα, το αν είναι γ.π. ή όχι τελικά, λίγο θα πρέπει να σ' ενδιαφέρει! Πολλοί από εμάς, όπως θα διαπιστώσεις αν μείνεις στην παρέα, έχουμε υιοθετήσει αδέσποτα ή σκυλάκια από καταφύγιο τα οποία οι περισσότεροι θα έλεγαν αμέσως 'καθαρόαιμα' κοιτάζοντάς τα, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη και συχνά θλιβερή ιστορία...

Σου εύχομαι να είστε ευτυχισμένοι μαζί!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Βέβαια είπε ότι δεν το πλήρωσε..ότι κάποιος του το χάρισε για "οικογενειακούς λόγους"..τεσπα..Ναι αυτό που λένε και οι υπόλοιποι. Μοιάζει με..αλλά δεν είναι. Και πίστεψέ με..από τέτοια σκυλιά που μοιάζουν με, σφύζει ο τόπος. Από κουτάβια μέχρι ενήλικα. Επίσης το σκυλί στο μπαλκόνι-αυλή κλπ σε μόνιμη βάση, προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο. Αν δε μένεις μόνος σου και έχεις θέματα με το σκύλο μέσα, δεν θα έπρεπε να είχες πάρει το σκυλί.

Stef_Drama

Member
1 Οκτωβρίου 2013
16
0
Καλημερα σας κ ευχαριστω,τη μικρη την προσεχο σαν τα ματια μου σε ολα τα θεματα, dnassib ειμαι καταρχην αντρας..περα απο αυτο οκ ας δεχτο οτι ειναι ετσι αφου δεν εχω pedigre θα το επιβεβαιοσο αυτο ρωτοντας τον γιατρο κ σε ευχαριστω για της ευχες σου. ΗolywoodBrn Βέβαια είπε ότι δεν το πλήρωσε..ότι κάποιος του το χάρισε για "οικογενειακούς λόγους"..τεσπα..Ναι αυτό που λένε και οι υπόλοιποι...Οτι μου ειπε ο γιατρος λεω κ δεν εχω λογο να κρυψω κατι η να πω ψεματα.Το μονο μου ζητησε ο ανθρωπος ηταν ενα τσουβαλι τροφη για την μαμα. Οσο για το μπαλκονι το σπιτι που του εχτισα κτλ εφοσον ειμαι σε μονοκατοικια κ την πορτα μου να ανοιξω στην ουσια διπλα μου την εχω αφου ειναι κ ολοι μερα ελευθερι μαζι μου γενικα ακομα κ μεσα στο σπιτι με τη διαφορα οτι ο υπνος της ειναι εξω,τωρα αν θεωρεις οτι δεν θα επρεπε σεβαστη η γνωμη σου αλλα οχι απαρετητα κ αποδεχτη.Συγνωμη αλλα οπως απαντας σου απανταω. Εδω που μενω ειναι σαν χωριο σχεδων ολοι η γειτονες εχουνε σκυλια το βουνο το εχουμε ακριβος διπλα μας ειμαστε στους προποδες,οποτε και η βολτα υπαρχει κ το παιχνιδι κ λιγο τα βασικα της εκπαιδευσης κ κοινονικοπιση. Πιστεψε με δεν πειρα σκυλο για να ειναι κλεισμενο η δεμενο δεν την εδεσα ποτε κ ουτε προκειτε εκτος κ αν ειναι ανανγκη ειμαι σηνηδητοποιμενος κ δεν αρεσει καταρχην σε εμενα να εχω ενα δυστηχισμενο σκυλο. Απο μωρο την επερνα μαζι μου σχεδων παντου μαζι κ με την κοπελα μου που εχει κ αυτη ενα coceraki κουταβι κ φυσικα ακομα μωρα ειναι κ εχουνε ενεργη σημετοχη στην καθημερινοτητα κ πανω απολα στην καρδια μας. φιλικα Στεφανος

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι να σου επιβεβαιώσει ο γιατρός ? ...το θέμα είναι no pedigree ..no καθαροαιμία αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Δεν μιλάμε για την καθαροαιμία του πατέρα ή της μάνας κλπ, μιλάμε για το δικό σου σκυλί τώρα.
Προσωπικά δεν έχω θέμα με το να είναι έξω το σκυλί στο κήπο αν μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει. Είμαι σίγουρη ότι ο δικός μου θα προτιμούσε να μπορεί να περνά ώρες έξω και να κάνει τα χαζά του. ΑΛΛΑ επίσης θα επέλεγα ειδικά το βράδυ να μπαίνει μέσα...

Stef_Drama

Member
1 Οκτωβρίου 2013
16
0
stamatia για το λογο οτι α ανθρωπος μου το χαρισε ειναι δεν ειναι καθαρο,και για το λογο οτι ο κυριος αυτος ειχε πολυ σοβαρο οικογενιακο προβλημα δεν ζητησα δεν ρωτησα αν ειναι δηλωμενη η γεννα αυτο ενοο με τα λεγομενα μου.Τωρα που περασε λιγος καιρος κ την αλλη βδομαδα θελω να παω ετσι κ αλιως μια βολτα στο γιατρο θα ρωτησω να μαθω ακριβος τη κ πιος κ αν πεζει να παρουμε χαρτια αν κ δεν με καει κ τοσο θα το ζητησω απλα κ μονο για να μην με εχει κοροιδεψη.Εγω το θεωρισα καλη πραξη απο μεριας του κ ετσι ενιωσα κ υποχρεωση να με κερδιση σαν πελατι ισως αυτο που ειπε κ καπια φιλη πιο πανω απλα να εκανε τη δουλεια του ολα πεζουνε το τιμιμα ομως σιγουρα δεν θα το πληρωσει το κοριτσακι μου γιατι αυτο δεν ευθηνεται αν καπιος θελει να κερδιση εξαπατοντας συναθρωπους του,αν ειναι φυσικα ετσι κ δεν κανω λαθος.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Στο λέω με την έννοια ότι αν δεν έχεις χαρτί ..τυπικά ο σκύλος δεν είναι καθαρόαιμος (για να μείνουμε στο τυπικό του θέματος) :)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Stef_Drama αν ηθελε να κανει μια καλη πραξη ας σου προτεινε ενα σκυλακι απο τα τοσα καταφυγια ή κατευθειαν απο τον δρομο, ωστε να σωθει και μια ψυχη. Οχι να σου εκανε το κονε για μια γεννα ιδιωτη και να ειχε και το θρασος να ζητησει κι ενα τσουβαλι τροφη για τη μανα! Εγω προσωπικα δεν θα ξαναπαταγα στον συγκεκριμενο.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Στέφανε, καλώς ήρθες με την κούκλα σου. Ξέχνα το pedigree, αν ήταν καθαρόαιμα και από δηλωμένη γέννα, ο άνθρωπος θα τα μοσχοπουλούσε. Είναι ένα γλυκό ημίαιμο κουταβίνι και θα σε αγαπάει ούτως ή άλλως. να την χαίρεσαι λοιπόν και να περνάτε ωραία μαζί.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δυστυχώς, συμφωνώ και εγώ με την Ηλιάννα. Και, ναι, καλό να τα ρωτήσεις αυτά Στέφανε για να δεις και τι θα σου απαντήσει - και πως! - αλλά... αν ήμουν στη θέση σου... δε θα περίμενα και πολλά από πλευράς pedigree. Είναι κούκλα μεν, αλλά πιστεύω η Frenchiefan έχει δίκιο - 'φέρνει' σε γ.π. αλλά... σίγουρα με ολίγο (ή πολύ) από κάτι άλλο. Εν πάση περιπτώσει, πραγματικά δεν έχει σημασία μιας και την αγαπάτε τόσο, ΣΚΥΛΑΡΟΣ θα γίνει όπως και να' ναι!
Κατά τ' άλλα, γνώμη μου είναι οι κτηνίατροι να μην ανακατεύονται σε τέτοια θέματα και να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων και των τόσων 'καθαρόαιμων' που λιώνουν στα καταφύγια...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλημερα σας κ ευχαριστω,τη μικρη την προσεχο σαν τα ματια μου σε ολα τα θεματα, dnassib ειμαι καταρχην αντρας..περα απο αυτο οκ ας δεχτο οτι ειναι ετσι αφου δεν εχω pedigre θα το επιβεβαιοσο αυτο ρωτοντας τον γιατρο κ σε ευχαριστω για της ευχες σου. ΗolywoodBrn Βέβαια είπε ότι δεν το πλήρωσε..ότι κάποιος του το χάρισε για "οικογενειακούς λόγους"..τεσπα..Ναι αυτό που λένε και οι υπόλοιποι...Οτι μου ειπε ο γιατρος λεω κ δεν εχω λογο να κρυψω κατι η να πω ψεματα.Το μονο μου ζητησε ο ανθρωπος ηταν ενα τσουβαλι τροφη για την μαμα. Οσο για το μπαλκονι το σπιτι που του εχτισα κτλ εφοσον ειμαι σε μονοκατοικια κ την πορτα μου να ανοιξω στην ουσια διπλα μου την εχω αφου ειναι κ ολοι μερα ελευθερι μαζι μου γενικα ακομα κ μεσα στο σπιτι με τη διαφορα οτι ο υπνος της ειναι εξω,τωρα αν θεωρεις οτι δεν θα επρεπε σεβαστη η γνωμη σου αλλα οχι απαρετητα κ αποδεχτη.Συγνωμη αλλα οπως απαντας σου απανταω. Εδω που μενω ειναι σαν χωριο σχεδων ολοι η γειτονες εχουνε σκυλια το βουνο το εχουμε ακριβος διπλα μας ειμαστε στους προποδες,οποτε και η βολτα υπαρχει κ το παιχνιδι κ λιγο τα βασικα της εκπαιδευσης κ κοινονικοπιση. Πιστεψε με δεν πειρα σκυλο για να ειναι κλεισμενο η δεμενο δεν την εδεσα ποτε κ ουτε προκειτε εκτος κ αν ειναι ανανγκη ειμαι σηνηδητοποιμενος κ δεν αρεσει καταρχην σε εμενα να εχω ενα δυστηχισμενο σκυλο. Απο μωρο την επερνα μαζι μου σχεδων παντου μαζι κ με την κοπελα μου που εχει κ αυτη ενα coceraki κουταβι κ φυσικα ακομα μωρα ειναι κ εχουνε ενεργη σημετοχη στην καθημερινοτητα κ πανω απολα στην καρδια μας. φιλικα Στεφανος
Δεν αμφισβητώ εσένα Στέφανε..τα λεγόμενα του γιατρού αμφισβητώ. Δε μου φαίνεται πολύ σόι προσωπικά (βάσει όσων γράφεις τουλάχιστον). Κι εγώ θα συμφωνήσω με την Ηλιάννα και δε θα ξαναπάταγα. Τώρα για το έξω, αν ο σκύλος μπαινοβγαίνει έχει καλώς. Εγώ πάντως δε συμφωνώ με το να βρίσκεται σε μια αυλή ή σε ένα μπαλκόνι 24/7. Αν εσύ τύχει και λήψεις δηλαδή για κάποιες μέρες, οι υπόλοιποι που έχουν το θέμα θα την φροντίζουν; Θα παίζουν μαζί της; Θα την βγάζουν τις βόλτες που πρέπει; Έχουν πρόβλημα μόνο με το να μπαίνει στο σπίτι ή γενικά με το σκύλο;

Τελος πάντων οι γνώμες διίστανται για το θέμα "έξω" του σκύλου. Για μένα είναι αδιανόητο πάντως το να μη "ζει" ουσιαστικά μαζί μου το σκυλί. Κι ας έχει και 1000 στρέμματα έξω από την πόρτα μου να κάνει τα δικά του. Εγώ δηλαδή δε θα το έκανα. Απο κεί και πέρα, ο καθένας κάνει ότι θεωρεί καλύτερο..

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Στέφανε, καταρχήν να χαίρεσαι την κουτάβα σου! Εύχομαι να ζήσετε μαζί πολλά πολλά χρόνια...

Πριν σου γράψω όσα έχω στο μυαλό μου θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής... Είδες τους γονείς του κουταβιού;;;

Stef_Drama

Member
1 Οκτωβρίου 2013
16
0
Καλησπερα,καταρχην ευχαριστω για της ευχεσ κ το ενδιαφερων.HolyoodBrn αν χρειαστη να λειψω μπωρω να εμπειστευτο την κοπελα μου η εναν πολυ φιλο μου που εχει κ αυτος σκυλο, τωρα οσο αφορα τους δικους μου εχω μονο τον πατερα μου ο οποιος απλα οταν ειναι κουρασμενος θελει να ξεκουραστη απο εκει κ περα φυσικα ενδιαφερεται κ αυτος απλα εχει μια παλιοτερη θεωρια κ εκει καμια φορα τα τσιγκλαμε λιγο..περναει ομως το δικος της μιας κ ουτε κ αυτος δεν μπορει να της αντισταθη με την καλη ενοια. Οτι ερωτηματα εχετε φυσικα κ μπωρο θα τα λυσω, mpoumpoula ειδα μονο τον πατερα αλλα σε φωτογραφια,οταν ρωτησα αν κ η μαμα ειναι καθαροαιμο μου ειπε φυσικα αλλα οτι δεν ητανε καπια σπουδεα...λεω οτι μου ειπε κατα γραμμα.Τωρα τη να πω κγω....το μονο που θα πω ειναι οτι τη μικρη τη νιωθω σαν παιδι μου σαν ανθρωπο μου..δεν ξερω πως να το εκφρασω!! Την επομενη εβδομαδα παντως θα παω στο γιατρο να την δει να τη ζυγησω κτλ κ θα τον πιεσο λιγακι ωστε να ξερω κγω αν τα λεει για να τα λεει η αν πεζει κατι απο πισω..Παντος οταν πηγα ημουν ξεκαθαρος για το τη ζητουσα.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Καλέ μου Στέφανε, ήμουν σίγουρος για την απάντησή σου και λυπάμαι που ενώ εσύ ήσουν ξεκάθαρος, ο κτηνίατρός σου είναι τουλάχιστον ψεύτης και ανήθικος!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Κακώς πήγες στον κτηνίατρο να ρωτήσεις για καθαρόαιμο κουτάβι. Δεν είναι αυτή η δουλειά του κτηνίατρου. Αντίθετα, θα μπορούσε να σου πει, ξέρεις, έχω κάτι ημίαιμα κουτάβια που χρειάζονται σπίτι και όχι να σου πουλήσει φούμαρα! Έχεις ιντερνετ και θα μπορούσες να ενημερωθείς επί του θέματος αλλά και του τρόπου απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου... Anyway, τώρα έγινε αλλά στον κτηνίατρο μην ξαναπάς! Βρες άλλον.

Το κουτάβι σου είναι ημίαιμο, όχι γιατι δεν έχει αυτό το ρημαδόχαρτο που λέγεται pedigree αλλά γιατί δεν μοιάζει και τόσο σε Γερμανικό Ποιμενικό πέραν του χρώματος. Τα αυτιά δεν νομίζω να σηκωθούν...

Το περιβάλλον που είδα στο βίντεο με στενοχώρησε ιδιαίτερα... Κάνε κάτι...

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Αλήθεια, τί εννοούσε ο κτηνίατρος ότι η μάνα δεν ήταν καμιά σπουδαία;;; Ότι δεν είχε διακρίσεις;;; Ε, ρε ξύλο που χρειάζονται κάποιοι!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
στεφανε καλως ηρθες κατ αρχας και να χαιρεσαι το κουταβι σου.
να εχεις υπ οψη σου οτι το σκυλι με το να μενει εξω το βραδυ δε μπορει να σας 'φυλαξει'. Αν και αυτος ειναι ενας σκοπος της αποκτησης σκυλου καλο ειναι να το ξανασκεφτειτε ολοι μαζι.

Stef_Drama

Member
1 Οκτωβρίου 2013
16
0
Δεν ξερω...ισως να ενοουσε κ αυτο η ισως να ηθελε κ να αποφυγη να πει την αληθεια..θα παω μια τελευτεα να τον στρειμοξο κ μετα εφυγα κ οχι μονο γιαυτο αλλα κ επιδη ειναι πανακριβος...οσο για το κουταβη που εψαχνα εχεις δικιο δεν σκευτικα να το ψαξω κ τοσο πολυ κ επεσα με τα μουτρα καλος η κακος εγινε ετσι αλλα τουλαχιστων εχω την ομορφια μου κ αυτο καταλαβα οτι μου αρκει. θα εχω νεοτερα απο εβδομαδα οποτε θα σας ενημερωσω.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
... και κάτι ακόμα: το 'να μένει το σκυλί μέσα', δε σημαίνει να κοιμάστε αγκαλιά ή ν' αράζει στους καναπέδες :) Στο λέω γιατί αρκετοί μεγάλοι άνθρωποι, μαζί τους και οι γονείς μου πχ, είχαν αυτές τις ενστάσεις. Το σκυλί μπορεί να μένει μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο για εκείνο χώρο - πχ σε ένα μαξιλάρι στην άκρη ενός δωματίου που εσείς θα επιλέξετε - και φυσικά το μαθαίνεις εσύ πού επιτρέπεται να κάθεται και πού όχι. Οι λόγοι γι' αυτό, μεταξύ άλλων, είναι για μεγαλύτερη προστασία από καλααζάρ και γενικά παράσιτα, για να μη του πετάξει κανείς καμιά φόλα όσο είναι μόνο του έξω ή τραυματιστεί σε πλέγματα, κτλ, για να 'δέσει' η αγέλη σας, για να λειτουργήσει αποτρεπτικά αν κάποιος μπει σπίτι σας (έξω θα γαβγίσει αλλά... βλέπε φόλες!) κ.ο.κ.

Δυστυχώς παιδιά, όπως ήδη ξέρετε, πολλοί κτηνίατροι κάνουν και λένε τέρατα -- εκφράζουν γνώμες περί μορφολογίας, δίνουν συμπεριφορές εκπαίδευσης, προτρέπουν να 'κάνει μια γέννα το θηλυκό για το καλό της', και άλλα τέτοια γραφικά, συν τις αγοραπωλησίες. Δεν είναι εξαίρεση Στέφανε, αλλά αν βρεις κάποιον λίγο πιο ευαισθητοποιημένο πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και για εσένα, και για την μικρή!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Όπως και να χει Στέφανε..Η μικρή σου είναι μια κουκλίτσα ζωγραφιστή και έχει ένα υπέροχα γλυκό βλέμμα :) Να τη χαίρεσαι και να έχετε μια όμορφη ζωή μαζί, χωρίς προβλήματα. Ούτε κι εγώ θεωρώ πως μοιάζει πολύ με γ.π. αλλά δεν έχει σημασία. Προτιμότερο είναι να αλλάξεις γιατρό πάντως. Επίσης, αυτό που σου λέει η dnassib. Εξέτασε όσο μπορείς το ενδεχόμενο να βρίσκεται έστω για κάποια ώρα μέσα στο σπίτι, υπό τις δικές σου προϋποθέσεις. Αν δηλαδή μπορέσεις να βρεις μια χρυσή τομή με τους δικούς σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97