Καλησπέρα

whereismydog

Member
13 Απριλίου 2010
15
0
Ζωόφιλος, λαχταρώ έναν σκύλο στην ζωή μου, με ζαλίζουν όμως όλοι... "ειναι τεράστια δέσμευση, θέλει θυσίες, κλπ κλπ." Μπουκάρω λοιπόν στο φόρουμ για να με τονώσετε όλοι εσείς που έχετε τετράποδους φίλους, και δεν πάθατε τίποτα!
Καλώς σας βρήκα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και ποιος σου ειπε οτι δεν παθαμε τιποτα? :D
Καλως ηρθες και πες μας ακομα μερικα πραγματα για σενα, οπως πρότερη εμπειρια, χωρο διαμονης, φυλη/ρατσα που επιθυμεις να αποκτησεις :)
Πώς το σκεφτεσαι το πραγμα τελος παντων.

whereismydog

Member
13 Απριλίου 2010
15
0
Και ποιος σου ειπε οτι δεν παθαμε τιποτα? :D
Καλως ηρθες και πες μας ακομα μερικα πραγματα για σενα, οπως πρότερη εμπειρια, χωρο διαμονης, φυλη/ρατσα που επιθυμεις να αποκτησεις :)
Πώς το σκεφτεσαι το πραγμα τελος παντων.
Χαίρομαι που σε ανησύχησα! :p Έλεγα να τα γράψω σε αλλο ποστ αλλα δεν βρήκα κατηγορία για υποψήφιους γονείς. Πάμε λοιπόν! Στα 27 μου, ανεξάρτητος οικονομικά χωρίς καμία υποχρέωση παρά μόνο επαγγελματικές, με ελπίδα να κάνω παιδάκια καποια στιγμή, μένω σε 60 τμ 2αράκι ισόγειο με κοινόχρηστο κήπο (δηλ. η πρόσβαση του σκυλιού στον κήπο θα ναι ελεγχόμενη). Γενικά αγαπώ το βουνό και οτιδηποτε εχει σχέση με φύση και άσκηση. (ερασιτέχνης δρομέας). Ερευνώντας λοιπόν για περίπου 4 μήνες, κατέληξα στο golden retriever. Γιατι? Γιατί αυτά που διάβασα (αρκετά και διάφορα) περιγράφουν ενα σκυλί ήσυχο καλόκαρδο πιστό, καλό με παιδιά (σε περίπτωση που.. λεμε τώρα) αλλά και ταυτόχρονα αθλητικό.

Φόβοι : 1)Δουλεύω κάθε μερα 8ωρο αλλα είμαι 5 λεπτά απο το σπίτι, λέω να βάλω ενα webcam gia να το παρακολουθώ...

2) Θα μπορώ να λείπω καμια ώρα επιπλέον το βράδυ η θα μου μελαγχολήσει??(αφού μεγαλώσει, όταν ειναι μωρό θα μαι μπάστακας)

3) Τα γκολντεν ισχύει ότι δεν γαβγίζουν ιδιαίτερα-αφού μεγαλώσουν? (γείτονες). Σαν μωρό θα γαβγίζει non stop?

4) καβαλάνε μηχανή ή να αγοράσω αμάξι? (αστειέυομαι)

5)Γενικότερα να αρχίσω να θρηνώ τα επιπλά μου απο τώρα?

6)Αρσενικό θα μας π......ξει θηλυκό θα μας γεννήσει.. Στειρωμένο αρσενικό μήπως? Δεν είναι λίγο απανθρωπο το "κλαδεμα"?

7) Εξοδα... Πόσο περίπου να υπολογίζω τους πρώτους ευαισθητους μήνες?

Το πιο σημαντικό ειναι η ώρα που θα μένει μόνο του. Ξέρω οτι πολλοί στο φόρουμ θα πουν οτι 8 ωρες ειναι απαγορευτικές. Θα παρακαλέσω οι απαντήσεις να ειναι ρεαλιστικές γιατί πραγματικά θα επηρεάσουν την απόφαση μου. Ευχαριστώ πολύ !

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες!
Παντως κανενα απο αυτα που περιγραφεις δεν ειναι απαγορευτικο για την αποκτηση σκυλου.... οποτε συντομα σε βλεπω να τραβας τα ιδια με μας:p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Καλώς όρισες!

Θα συμφωνήσω με την Αμαλία.

Και επειδή ξέρω ότι θα σε συμβουλέψουν για διάβασμα, πολύ διάβασμα, πάμε να δούμε μία μία τις απορίες:

1)Δουλεύω κάθε μερα 8ωρο αλλα είμαι 5 λεπτά απο το σπίτι, λέω να βάλω ενα webcam gia να το παρακολουθώ...

Σχεδόν όλοι δουλεύουμε, σταδιακά θα μάθει το σκυλί να μένει μόνο του ώρες χωρίς προβλήματα. Βάλε στην αναναζήτηση "εκμαθηση crate" και θα βρεις πολλά σχετικά θέματα.

2) Θα μπορώ να λείπω καμια ώρα επιπλέον το βράδυ η θα μου μελαγχολήσει??(αφού μεγαλώσει, όταν ειναι μωρό θα μαι μπάστακας)

Ισχύει ότι και στην ερώτηση 1.

3) Τα γκολντεν ισχύει ότι δεν γαβγίζουν ιδιαίτερα-αφού μεγαλώσουν? (γείτονες). Σαν μωρό θα γαβγίζει non stop?

Σα μωρό το γάβγισμα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολεί, πίστεψέ με! :D
Για το golden συγκεκριμένα έχουμε goldenογονείς που θα σε ενημερώσουν αναλυτικά.

4) καβαλάνε μηχανή ή να αγοράσω αμάξι? (αστειέυομαι)

Θέληση να υπάρχει κι όλα γίνονται! Δες:

Σκύλος και αυτοκίνητο

Κάθισμα μηχανής

5)Γενικότερα να αρχίσω να θρηνώ τα επιπλά μου απο τώρα?

Όχι απαραίτητα. Αν από μικρό μάθει τι μπορεί να πειράζει και τι όχι, κι αν εκτονώνεται αρκετά δεν θα έχεις θέμα.

6)Αρσενικό θα μας π......ξει θηλυκό θα μας γεννήσει.. Στειρωμένο αρσενικό μήπως? Δεν είναι λίγο απανθρωπο το "κλαδεμα"?

Ούτε το ένα είναι απαραίτητο, ούτε το άλλο. Για μένα η επιλογή αρσενικού ή θηλυκού είναι περισσότερο θέμα γούστου. Δες κι εδώ:

Αρσενικό ή θηλυκό? Ποιο είναι καλύτερο?

Επίσης για τη στείρωση και τη χρησιμότητά της ή όχι υπάρχουν δεκάδες θέματα. Βάλε απλά στην αναζήτηση "στείρωση"

7) Εξοδα... Πόσο περίπου να υπολογίζω τους πρώτους ευαισθητους μήνες?

Πόσα χρήματα ξοδεύουμε?

Άντε, καλή αρχή και καλό κουράγιο!!

whereismydog

Member
13 Απριλίου 2010
15
0
ω ναι έχω ενημερωθεί!!! Μεταξύ μας όμως νομίζω ότι υπάρχει και καποια δόση υπερβολής! Δεν μπορεί, κάποιο πετ σοπ θα υπάρχει το οποίο θα προσέχει το θέμα εκτροφής! Θέλω να πω ότι παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά άντε να τις βρει κανείς.... Α, και μία ερώτηση, το pedigree δείχνει την καταγωγή του σκυλου? Ευχαριστω ;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kαλώς ήρθες κι από μένα!

Στα παραπάνω θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες!

Κακά τα ψέμματα, βέβαια, ο σκύλος έχει υποχρεώσεις και μετά την απόκτησή του θα πρέπει σε κάθε τι που β΄ζεις στο πρόγραμμά σου να υπολογίζεις και την υπαρξή του!
Ενά από τα πιο απλά που πολλοί δεν υπολογίζουν είναι οι διακοπές!
Αν δεν έχεις εξοχικό πρέπει να βρίσκεις ξενοδοχείο που να δέχεται ζώα(ευτυχώς όλο και περισσότερα τέτοια ακούω να υπάρχουν!) ή να αφήνεις τον σκύλο σε πανσιόν ζώων!

Όσο για την πηγή απόκτησης θα σου πω το πιο απλό!Ενας σωστός και σοβαρός εκτροφέας που νοιάζεται για το που θα καταλήξουν τα κουτάβια του θέλει να γνωρίσει και να ελέγξει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη!
Ως εκ τούτου το θεωρώ απίθανο να δώσει το κουτάβι του σε κάποιον ενδιάμεσο!

whereismydog

Member
13 Απριλίου 2010
15
0
Kαλώς ήρθες κι από μένα!

Στα παραπάνω θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες!

Κακά τα ψέμματα, βέβαια, ο σκύλος έχει υποχρεώσεις και μετά την απόκτησή του θα πρέπει σε κάθε τι που β΄ζεις στο πρόγραμμά σου να υπολογίζεις και την υπαρξή του!
Ενά από τα πιο απλά που πολλοί δεν υπολογίζουν είναι οι διακοπές!
Αν δεν έχεις εξοχικό πρέπει να βρίσκεις ξενοδοχείο που να δέχεται ζώα(ευτυχώς όλο και περισσότερα τέτοια ακούω να υπάρχουν!) ή να αφήνεις τον σκύλο σε πανσιόν ζώων!

Όσο για την πηγή απόκτησης θα σου πω το πιο απλό!Ενας σωστός και σοβαρός εκτροφέας που νοιάζεται για το που θα καταλήξουν τα κουτάβια του θέλει να γνωρίσει και να ελέγξει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη!
Ως εκ τούτου το θεωρώ απίθανο να δώσει το κουτάβι του σε κάποιον ενδιάμεσο!
Δεν το χα σκεφτεί αυτο από την μεριά του εκτροφέα, ευχαριστώ πολύ Φοίβο!

Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Καλώς όρισες και από εμένα!!!!
Σίγουρα η απόφαση σου να αποκτήσεις σκύλο δημιουργεί ορισμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Είναι ακριβώς το ίδιο με το όταν αποφασίζεις να κάνεις οικογένεια. Ένα σκυλί έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με ένα παιδί. Θέλει τη σωστή διατροφή , την βόλτα του το γιατρό του. Από την στιγμή που θέλεις και είσαι αποφασισμένος να πάρεις σκύλο, αυτό σημαίνει ότι τα έχεις σκεφτεί όλα , και είσαι αρκετά υπεύθυνος να αναλάβεις τις ευθηνές σου. Όταν με το καλό τον αποκτήσεις και θα τον αγαπήσεις και θα δεθείς μαζί του , θα δεις ότι όλα όσα σου φαντάζουν βουνό τώρα δεν είναι τίποτα . Απλά χρειάζεται υπομονή στην αρχή και καλή οργάνωση. Σου εύχομαι ότι καλύτερο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν δεν έχεις εξοχικό πρέπει να βρίσκεις ξενοδοχείο που να δέχεται ζώα(ευτυχώς όλο και περισσότερα τέτοια ακούω να υπάρχουν!)
Με την κριση και τα νεα μέτρα και τις μυγες που βαρανε τα ξενοδοχεια, σε λιγο θα δεχονται και κροκοδειλους. Παλια ολο κόνξες ηταν, ακομα και για την Ζηνα!!