Καλησπέρα!!!!!!!

12 Απριλίου 2012
15
0
το γνωριζω οτι δεν φημιζονται για την ορεξη τους αλλα θελω τουλαχιστον τον πρωτο χρονο να να περνει την σωστη ποσοτητα και οχι λιγοτερη, ο δικος μου ειχε να φαι σωστα 2 μερες σχεδον ,αφου τον πηγα στον κτηνιατρο απο το αγχος μου.
η επομενη κινηση μου ειναι να δοκιμασω την οριτζεν ,να αγορασω ενα 3κιλο και βλεπουμε ,αν και ειμαι λιγο δυστακτικος γιατι εχω ακουσει απο γνωστους οτι εφερνε δοιαρια στα κουταβια (οχι σε ολα )
απο δω και περα θα δουμε .

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Μακάρι να σου κάτσει η Οριτζεν. Σαν συστατικά θεωρείται η καλύτερη.
Απλά "κάθεται" καλά σε λίγα σκυλιά. Εμένα δεν μου έκατσε. Διάρροιες, Αέρια, θαμπό τρίχωμα, χάλια μαύρα.

Την σωστή ποσότητα, αν εννοείς τη ποσότητα που γράφει από πίσω η σακούλα μάλλον δεν θα την πέρνει.
Σε αυτό παίζει ρόλο και ο Καιρός της Ελλάδος που είναι ζεστός και γενικά έχουν πεσμένη όρεξη το Καλοκαίρι. Η δοσολογία π.χ. της Orijen είναι για σκυλιά που τρέχουν όλη μέρα στα Λιβάδια του Καναδά στους -10.
Βασικά θα σου πρότεινα να δίνεις και λίγο λιγότερο από ότι γράφει για αυτό ακριβώς το λόγο.

12 Απριλίου 2012
15
0
το ξερω φιλε μου ,αλλα πιστευω οτι ακομα δεν εχει κανει και τις τρελες ζεστες για να μου κανει κολπα ο σκυλος,απο οτι καταλαβα απλα την βαρεθηκε. οσο για την ποσοτητα που αναγραφεται στην συσκευασια πραγματικα δεν το ηξερα οτι ειναι υπο συνθικες καναδα . τελος παντων ευχαριστω για την πληροφορια και καλο βραδυ

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Τρόπος του λέγειν υπό συνθήκες Καναδά. Δεν ακριβολογούσα. Το υπολογίζουν πάντως για σκύλους που ασκούνται αρκετά.....Καλό βράδυ

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Να σου ζήσει και απο μένα το ακιτακι σου και σου ευχομαι ολοψυχα να σου βγει ένας καλος σκυλος και να μην σε προδώσει η επιλογή που έκανες γιατι ρισκάρισες. Για την ξηρά και μενα δεν την τρώει με ευχαριστηση -ίσως το πρωτο τσουβάλι της belcando με αρνι και ρυζι, το δευτερο το έχει ήδη βαρεθει άρα το τριτο θα ειναι κάτι άλλο- οποτε συμπληρώνω ή λιγο γιαουρτι ή κάτι άλλο επιτρεπτο πχ οταν πλάθω μπιφτεκια του φτιαχνω και αυτουνου 1-2 χωρις κρεμμυδι και μπαχαρικα και του τα μοιράζω για δυο μέρες , ή λιγες φακές σκέτες, ή λιγο μπροκολο, με λαδάκι, διάφορα τέτοια επιτρεπτά που ξετρελαινεται. Θα σου προτεινα ολιστικη βιολογική τροφή χαμηλης πρωτείνης. Εχουν το ατου οτι δεν εχουν και συντηρητικά και δεν μυρίζει το σκυλάκι σου ...
Εγώ προσωπικά το θεωρω προσον να του την ανακατευω την ξηρά πρωτον για την βιοποικιλία του εντέρου, δευτερον γιατι έχει τυχει κιολας σε μια εκδρομή ξεχνάω την ξηρά του να μπορώ να του παραγγείλω 5 σουβλάκια ανάλατα με ένα κεσέ γιαούρτι και να μην τον φέρω πισω με διάρροιες....

Last edited:

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Φίλε μου είναι πολύ αδύνατο το Akita σου, μάλλον δεν του έχεις μάθει καποια όρια. Καταρχήν χρειάζεται 3 γεύματα την ημέρα. Θα πρεπει να χωριζεις τη. Ημερήσια ποσότητα σε 3 γεύματα και να του προσφέρεις το φαγητο του πάντα αφού εκτελέσει 1-2 εντολές. Το μπολ θα το αφήνεις μάξιμουμ 15 λεπτα και μετα θα το παίρνεις ακόμα και να μην το Έχει φάει. 4 μηνών ο δικός μου ήξερε τισ εντολεσ κάτσε, κάτω, μεινε και Έλα και τις κάναμε όλες πριν του δώσω το φαγητο. Πάρε την purina pro plan lamb and rice και θα την κατεβάσει πολυ ευχάριστα. όλοι οι ακιτογονείς αυτη την τροφη δίνουμε.

12 Απριλίου 2012
15
0
ευχαριστω για τις ευχες
αυτο που ειπες για τα 15 λεπτα το κανω και εγω ,οσο για τα γευματα τα χωριζω σε 2 προς το παρων και ειναι μια χαρα ,απο θεμα εκπαιδευσεις ακουμε και εμεις 1-2 εντολες ,καλα ειναι για αρχη ετσι και αλλιως δεν ειμαστε και πολυ καιρο μαζι ,κοντα 2 βδομαδες τον εχω.σκεφτομαι μετα απο λιγο καιρο να δοκιμασουμε την origen η την acana και αμα δεν εχουμε δοιαρια η καπια αλλη επιπλοκη θα την συνεχισω( αφου βεβαια περασει λιγος καιρος με την τροφη που του δινω)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Κώστα καλησπέρα κι από μένα! Να σου ζήσει το τετραποδάκι σου! Να το χαίρεσαι και να σε χαίρεται! :)
Μην σε αποθαρρύνουν τυχόν αρνητικά σχόλια! Σίγουρα δεν προωθούν τη συζήτηση, αλλά σκέψου ότι πολλοί απ΄όσους σου απάντησαν τα έχουν πει και ξαναπεί και ξαναπεί και ξαναπεί και ξαναπεί κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ...οπότε ξέρεις, κάποια στιγμή σε πιάνει το θυμικό και εκρύγνυσαι! :) όχι ότι αυτό δικαιολογεί συμπεριφορές!

Απλά προσπάθησε να καταλάβεις πως το θέμα δεν είναι αν πήρες αυθεντικό ή όχι, αλλά αν το πλήρωσες για αυθεντικό και δεν είναι! Γιατί όσο καθαρά, καλά, και όμορφα να ήταν τα σκυλιά εκεί που το πήρες αν το σκυλάκι σου δεν έχει χαρτιά ΔΕΝ είναι καθαρόαιμο! Και στην ουσία έχεις και εσύ εξαπατηθεί! Τα πράγματα τώρα δεν αλλάζουν, απλά έμαθες κι εσύ κάποιες πληροφορίες που καλό θα ήταν να τις μοιραστείς και με άλλο κόσμο που ενδιαφέρεται/ έχει σκυλάκια! Αλλά να ξέρεις πως ο εκτροφέας κάποιες φορές έχει περισσότερα έξοδα απ όσα βγάζει! Μη νομίζεις δηλαδή ότι βγάζει λεφτά αβέρτα, ούτε ότι βάζει σκύλους να γεννάγε αβέρτα! Γιατί ως επί το πλείστον κάθε εκτροφέας ειδικεύεται και σε μία ράτσα σκύλου, άρα αυτό τον περιορίζει και στις οικονομικές απολαβές!

Αυτά πληροφοριακά με κάθε καλή διάθεση!

Εύχομαι να σου ζήσει το μικράκι σου, να το κακομάθεις...λιγουλάκι...:) και να σου κρατάει την καλύτερη παρέα αλλά να είσαι και εσύ ευσυνείδητος "πατέρας" :)

manos82

Member
10 Φεβρουαρίου 2012
17
0
athina
καλησπερα και απο μενα εχω παρει την μικρουλα μου Ναλα εδω και 2 βδομαδες και εχω τρελαθει ειναι πανεμορφη με πολυ καλο χαρακτηρα φωτο δεν εχω τωρα να ανεβασω αλλα μοιαζει υπερβολικα με τις ποιο πανω που ανεβασε ο ChilliJRT
απο τροφη της δινω Proplan Σωλομο ρυζι και της αρεσει παραπολυ
( την αγορασα απο εκτροφειο απο Σερβια ) 1000Ε με ολα της τα χαρτια