Καλησπέρα σε όλoυς!Ερώτηση για dogo argentino!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Καλησπέρα σε όλους εσάς τους λάτρεις των σκυλίων.Είμαι πανευτυχής ιδιοκτήτης ενός κούταβου DOGO ARGENTINO 50 ημερών.Σε γενικές γραμμές τα πάμε πολύ καλά και έχω καταφέρει να του επιβληθώ και καταλαβαινόμαστε με πόλυ καλό τρόπο.Αν και είμστε παρέα μόνο μια βδομάδα έχει μάθει ο μικρός ράμος κ να ακούει το όνομα του αλλά και το σημαντικότερο την τουαλέτα του στο μπαλκόνι προς το παρών και γενικά να πειθαρχεί.Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το βάρος του,50 ημέρων και είναι 5.5 κιλά.Θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κάποια βιβλιογραφία που αναφέρει το αναμενόμενο βάρος ανάλογα με την ηλικία.Ακόμα και τις μερίδες που πρέπει να τρώει.Του βάζω 50 gr τροφής 3 φορές την μέρα αλλά δεν το τρώει όλο.Απλά ακούω για σκύλους 6 μηνών 35-40 κίλα και μου φαίνεται απίθανο να βρίσκετε έστω κόντα σε αυτά τα νούμερα!Όποιος γνωρίζει κάτι θα με βοηθήσει πολύ να με κατατοπήσει!

Ευχαριστώ!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
50 ημερών... Τον έχεις ήδη μια εβδομάδα... 50-7=43... Πολύυυυύ μικρός για να βρίσκεται μακρυά από τη μαμά του και τα αδέλφια του...

Έχεις καταφέρει να του επιβληθείς? Πολύ μωρό για να χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή επιβολής... Μόνο η μάνα του και τα αδέλφια του ξέρουν να το διδάξουν σωστά σε αυτή την ηλικία κι εσυ ανησυχείς για το πόσο σκύλαρος θα γίνει???

Αυτός που σου τον έδωσε είναι ανεύθυνος. Εξού και σου τον έδωσε μόλις άρχισαν οι κατουρομπελάδες και οι πονοκέφαλοι μετάβασης από γάλα σε ξηρά τροφή...

Παίρνεις μια τροφή , π.χ. Royla canin starter και συμβουλευεσαι το πινακάκι από πίσω και δίνεις την ημερίσια ποσότητα σπασμένη σε 5-6 ίσα μέρη και ταϊζεις 5-6 φορές την ημέρα, όσο το δυνατόν ισομοιρασμένα. Νομίζω κάθε 4 ώρες είναι καλούτσικά...

Εμ, βιαζόσουν να τον πάρεις... Βιαζόταν κι ο άλλος να το ξεφορτωθει... Πλήρωσες πολλά?

Και που να δεις τι άλλα σου ετοιμάζει...

• Like
Reactions: lostresam

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες και να σου ζησει ο μικρος. Βαλε μας και καμια φωτογραφια.

Οπως σου ειπε και πιο πανω η kritikopoula, το πηρες πολυ μικρο το κουταβι και αυτο πιθανοτατα να σου δημιουργησει προβληματα.Τελειως ανευθυνος αυτος που στο εδωσε.
Διαβασε αυτο σε παρακαλω.
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9.%CE%B4%CE%B5%CE%BD.%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5.%CF%84%CE%B1.%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC-273/
Να του επιβληθεις δε χρειαζεται αλλα να τον κανεις να σε εμπιστευτει. Οσο πιο πολυ τον πιεζεις τωρα, τοσο πιο σκουρα θα τα βρεις στο μελλον.

Το μεγαλο σου προβλημα δεν ειναι καν προβλημα. Μια χαρα ειναι 50 ημερων 5,5 κιλα.
6 μηνων 35-40 κιλα ΔΕΝ ειναι καλο για το σκυλο.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
καλος ηρθες στην παρεα,
οπως ειπαν και οι πιο πανω τον πηρες παρα πολυ μικρο,
δεν εχεις παρει καυκασου,το σκυλι σου θα φτασει max 50 κιλα,οποτε 40 κιλα 6 μηνων ειναι λιγο ακυρο...
μια χαρα ειναι τα κιλα του μικρου.
δωστου πολυ αγαπη τωρα που ειναι μικρος ,κοινωνικοποιηση στο φουλ και με ρεγουλο η πειθαρχια.
αν επιτρεπετε απο που τον πηρες??

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Κάταρχην ευχαριστώ για τις απαντήσεις!όταν λεω να του επιβληθώ εννοώ καταρχήν να καταλαβαίνει τουλάχιστον το όχι μου και να σταματάει ότι ζημιά πάει να κάνει!Κρητικοπούλα ίσως έχεις δίκιο και να τον πήρα όντως πολύ μικρό αλλά ήταν πολύ έντονη η ανάγκη και η επιθυμία!Πάντως από αγάπη άλλο τίποτα και να είστε σίγουροι!Όσο για από που τον πήρα,ένας φίλος εδω κομοτηνή έχει θυλικιά πιστοποιημένη κ αρσενικό χωρίς χαρτιά αλλά από πολύ καλη οικογένεια dogo και πήρα τον μούργο μου!Άκομα μια ερώτηση για σας,αν και έχω διαβάσει παντού για το θέμα είναι φυσιολογικό να δαγκώνει συνέχεια;Ακόμα και όταν κάνουμε παιχνιδάκια και με γλύφει παράλληλα;

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
πολυ ωραιος ειναι ....
οσο για το δαγκωμα,ειναι που βγαζει δοντια,
οταν στο κανει δωστου κατι αλλο να δαγκωσει
υπαρχουν πολυ ωραια παιχνιδια για τον σκοπο αυτο...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οποιαδήποτε ανάγκη κι επιθυμία μπαίνει πάνω από τη σωματική και ψυχολογική υγεία ενός άλλου οργανισμου που πρόκειται να γίνει μέλος της οικογένειάς/αγέλης σου, είναι άκρατος εγωισμός... Κι η αγάπη δεν φτάνει... Εί ναι πολύ μωρό. Πρόσεξε, δου σου λέω πολύ μικρό, αλλά πολύ ΜΩΡΟ... (Την ανάγκη, αν μπορείς να μου την εξηγήσεις... Γιατί δε νιώθω ποιά ανάγκη δεν μπορεί να σε κάνει να περιμένεις ένα μήνα)

Το γλύψιμο ταυτόχρονα με δαγκωματάκι, εμένα μου κάνει σε προσπάθεια θηλασμου, ούτε καν κουταβοδάγκωμα σαν αυτά που έχεις διαβάσει. Αυτά που έχεις διαβάσει ξεκινάνε σε κάνα μήνα.... Εκείνα θα είναι προσπάθεια εξερευνησης του κόσμου γύρο του και ακόμα ένα δυο μήνες πιό μετά θα είναι πονάκια από την αλλαγή δοντιών...

Μην το ταλαιπωρείς, 50 ημερών είναι μαμ, κακά και νάνι... Αυτό θέλει, σε κύκλο των περίπου τεσσάρων ωρων...

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Η ανάγκη προέκυψε καταρχήν από την αγάπη μας για αυτη τη ράτσα και σε συνδιασμό με την γέννα του φίλου την έκανε ανυπομονησία.Αλλα το σημαντικότερο ήταν η επιθύμια και η ανάγκη της κοπέλας μου που σε συνδιασμό με απώλεια πολύ κοντινου συγγενίκου προσώπου της έγινε ακόμα εντονότερη.Ο κτηνίατρος με συμβούλεψε 3 φορές την μέρα τάισμα,δεν μου τα είπε σωστά;Πάνο του έχω πάρει αρκετά από αυτά τα παιχνιδάκια και του τα δίνω την στιγμή που δαγκώνει αλλά μετα από λίγο επιστρέφει στα χέρια μου ακόμα και την ώρα των χαδιών!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα γευματα σταδιακά μειώνονται σε 3 την ημέρα... Τα τρία/ημερα είναι περίπου στην ηλικία των 2 μηνών... Καλύτερα να σε συμβουλέψει κάποιος με περισσότερη πείρα σε τόσο μικρά σκυλιά, εγώ τον δικό μου τον πρωτοείδα 3 μηνων, οπότε θα σου τα πω εντελώς θεωρητικά...

Η αγάπη σας για τη φυλή, και η απώλεια του κοντινού σας προσωπου είναι παραπάνω από σεβαστη, αλλά ένας μήνας ακόμα υπομονη δεν ήταν τραγικός... Τα σκυλιά δεν είναι αντικαταθληπτικά χάπια... Κι ας λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Ειναι οργανισμοί, κι όταν τους αγαπάμε οφείλουμε να σεβόμαστε ΚΑΙ τις δικές τους ανάγκες...

• Like
Reactions: lostresam

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Είχα κ παλιοτερα σκυΛία κρητικοπουλΑ οπότε να είσαι σίγουρη πωΣ ξερΩ να σεβαστώ και ΤΙΣ ανάγκες αλλά κ την προσωπικότητα του σκύλου!ζουζουνο από περιήγηση στο διαδικτυο το εντόπισα ψάχνοντας διάφορα γιΑ τον σκύλο μου , έχει σημασία ?κρητικοπουλΑ ακόμα ο γιατρός μου είπε:3 γεύματα εωΣ 4μηνών ,2 εωΣ 8 μηνών κ 1 μετά !

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
οκ, όπως νομίζεις, έτσι κι αλλιώς από πάνω σου δεν είμαι, ότι θεωρείς σωστό...

Εγώ του έδινα ως περίπου έξι μηνών 3 γευματα και μετά το γύρισα στα δύο, το οποίο και διατηρώ και θα συνεχίσω να διατηρώ μέχρι τέλους...

Δε λέω τίποτα παραπάνω γιατί τα εκλαμβάνεις σαν προσωπική επίθεση... Δεν σε ξέρω... Το καλό του κουταβιού κοιτάζω... Και κατ'επέκταση και το δικό σας, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπέρα από αυτά που νιώθω ότι όφειλα να σου πω.

Καλη ανατροφή, κι απροβλημάτιστη.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
ναΙ από ΚΟΜΟΤΗΝΗ, και εσείς ? κρητικοπουλΑ δεν το εκλαμβανω ως επίθεση αλλά μπήκα να ρωτήσω κατΙ συγκεκριμένο και ξαφνικά βρέθηκα να απολογουμαι για ΤΙΣ επιλογεΣ μου ! Σέβομαι τις συμβουλές σου και τις απόψεις γενικά αλλά κ περί διατροφής αλλά θα επιλέξω (όπως θα θεωρουσες και εσυ σωστό φαντάζομαι ) να ακολουθήσω τις συμβουλές του κτηνιάτρου και όχι να εμπιστευτώ κάποιον σε ένα forum.χωρίς να θέλω να σε προσβαλλω όσο καλή πρόθεση και να εχεις.
Α

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
ωραιος γιατρος ρε φιλε....
δηλαδη μετα τους 8 μηνες που ακομα το κουταβι ειναι στην αναπτυξη και το βασικοτερο ολων ειναι η καλη διατροφη θα τρωει μια φορα την ημερα??????????????
αυτο ιεναι υπερβολη και για ενηλικο σκυλο....
οσο για το δαγκωμα θελει υπομονη ,δεν γινονται αμεσως αυτα....

• Like
Reactions: d-friend

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
υπαρχει καποιος λογος να τρωει μια φορα την ημερα??
δηλαδη εσυ ειναι καλυτερα να τρως μια φορα την ημερα αρκετη ποσοτητα
η την ιδια ποσοτητα σε 2-3 γευματα??
φυσικα το δευτερο
ο οργανισμος το οτιδηποτε περιττο το μετατρεπει σε λιπος

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
υπαρχει καποιος λογος να τρωει μια φορα την ημερα??
δηλαδη εσυ ειναι καλυτερα να τρως μια φορα την ημερα αρκετη ποσοτητα
η την ιδια ποσοτητα σε 2-3 γευματα??
φυσικα το δευτερο
ο οργανισμος το οτιδηποτε περιττο το μετατρεπει σε λιπος
Πανο συμφωνω μαζι σου περι περισσοτερων του ενος γευματος αλλα πιστευω οτι ειναι ακυρες τετοιες συγκρισεις. Τρωω εγω 5 φορες αρα και ο σκυλος ή πιο υπερβολικα κοιμαμαι εγω σε κρεβατι με πουπουλενιο στρωμα αρα ετσι "πρεπει" και ο σκυλος γιατι εμενα δεν θα μου αρεσε να κοιμαμαι στο πατωμα. Αλλο ον ο ανθρωπος με αλλη βιολογια κι αλλο ο σκυλος. ;)

Η Αλεξια εκτρεφει σκυλια και ζει σε μια χωρα με πολυ καλυτερο επιπεδο κυνοφιλιας αλλα και κτηνιατρικης. Πολλοι κτηνιατροι κι εδω υποστηριζουν τη μια φορα την ημερα. Δεν ειναι λαθος προφανως, αλλα μια αλλη επιλογη του καθε ιδιοκτητη αναλογα παντα με τις ιδιαιτερες αναγκες του δικου ζωου.