Καλησπέρα σε όλους

eythymios

Member
11 Ιουνίου 2011
16
0
Καλησπέρα σε όλους θέλω να ρωτήσω έχω ένα ημίαιμο βέλγικο λυκόσκυλο 5μιση μηνων και σκέφτομε να πάρω και ένα αμερικάνικο πιτ-μπουλ 2μιση μηνων θα συμβιώσουν αρμονικά ή θα φάει το ένα το άλλο?ευχαριστώ για τις γνώμες..........

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για ποιο λόγο θέλεις να έχεις δύο "δυναμικά" σκυλιά;Θα έχεις χρόνο,διάθεση και γνώσεις να εκπαιδεύσεις τέτοια σκυλιά ώστε να ζήσουν μαζί;Είχες νωρίτερα στενή σχέση με σκυλιά;

Ναι,δουλεύω στην Ασφάλεια.:D

eythymios

Member
11 Ιουνίου 2011
16
0
Ευχαριτώ για την άμεση απάντηση απλα μένω αθήνα έχω χώρο να τα φιλοξενήσω και τα δύο και έχω στενότερη σχέση με σκυλιά απο παλιά...... απλά μου αρέσουν και τα δύο σκυλιά(το πιτ θα το πάρω δώρο απο φίλη που γεννάει το δικό της) τις γνώσεις τις έχω .....ως προς τον χρόνο διαθέτω τουλάχιστον μια ώρα την μέρα ήδη για τον ρήγα(το ημίαιμο)....και όσο λείπω λόγω δουλειάς να έχει παρέα το ένα με το άλλο(ιδέα ενός φίλου δεν ξέρω κατα πόσο στέκει).....απλά επειδή οπως είπες είναι δυναμικά με προβληματίζει μην τυχον "φάει" το ένα το άλλο....

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τι εννοείς χώρο να τα φιλοξενήσεις.Δε μένουν μαζί σου;
Τα πάντα είναι θέμα εκπαίδευσης.Μία ώρα ασχολίας την ημέρα δε φτάνει για ένα σκύλο,πόσο μάλλον για δύο.Γνώμη μου είναι να μην πάρεις γενικά δεύτερο σκύλο και όχι μόνο πιτ.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ίσως να μην φάει το ένα το άλλο αλλά εσένα δεν στο υπογράφει κανείς ότι δεν θα σε φάνε.
Μία ώρα την ημέρα ενασχόληση με 2 κουτάβια και μάλιστα δυναμικών φυλών είναι ιδιαίτερα λιγοστός χρόνος.
Δεν είναι καλή ιδέα να πάρεις κουτάβι από γέννα που δεν γίνεται από εκτροφέα εκτός αν η φίλη σου έχει εκτροφείο.

eythymios

Member
11 Ιουνίου 2011
16
0
Μαζί μου μένουν τα σκυλιά αυτό που εννοούσα οτι δεν μένω σε κάποιο διαμέρισμα σε πολυκατοικία μόνο με κάποιο μικρό μπαλκόνι στην αθήνα όσο για τον χρόνο με προβληματίζει να σου πω την αλήθεια για αυτό και ήθελα βοήθεια στο να αποφασίσω .....ευχαριστώ πάντως δεκτές και άλλες γνώμες...........

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
θα ζοριστεις σιγουρα.καλυτερα ομως να παρεις αντιθετου φυλου πιτ.εκει θα ειναι πιο απλα τα πραγματα ,εως κ αδιαφορα.θα εχεις να ασχοληθεις μονο με την εκπαιδευση του σκυλου κ οχι για την μεταξυ τους συμβιωση.

παντως προσεχε κ με τις γεννες κτλ,ζευγαρωνουν ο,τι ναναι,με σκυλια απο οπου ναναι,οποιοι ναναι κ μαλλον κ το σκυλι που θα βγει θα ειναι ο,τι ναναι.ειδικα τα πιτ ,τα εχουν ξεκ@@@@@ει.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Στην θέση σου θα έδινα βάρος στον χαρακτήρα του 2ου σκύλου που θα ερχόταν σπίτι!

Εφόσον μιλάμε για γέννα ιδιώτη που δεν σου προσφέρει πιστοποίηση χαρακτήρα και εφόσον μιλάμε για δυναμική αλλά και επιρρεπή φυλή λόγω μη εκτροφής ως φυλή για να συγκεκριμενοποιήσεις χαρακτηριστικά τότε τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα!

Εγώ δεν θα προχωρούσα...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αντίθετου φύλου σίγουρα όπως είπε ο lawrence πιο πάνω, αλλά με μια ώρα ενασχόληση την ημέρα και έχοντάς τα μαζί δε σε βλέπω να αποφεύγεις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες,εκτώς κ αν τα στειρώσεις.
Σαν ενήλικα σκυλιά πάντως χρειάζονται περισσότερο από 1 ώρα εκτόνωση την ημέρα σίγουρα,εκτώς κ αν το κάνεις όπως ένας φίλος με ενα husky που το παίρνει κ κάνουνε τρέξιμο μαζί σε έντονους ρυθμούς καθημερινά για μία ώρα!
Αν είσαι τόσο αθλητικός τύπος και διατεθειμένος να τα εκτονώνεις όσο έχουν ανάγκη και με την προυπόθεση οτι είναι διαφορετικού φύλου,θα είσαι μια χαρά!
Πρόκειται για δύο σκυλιά που θέλουν πολύ κοινωνικοποίηση επίσης,αν το έχεις κοινωνικοποιήσει σωστά το ποιμενικό σου θα το δεχτεί πιο εύκολα το κουτάβι σπίτι σας..
Σε κάθε περίπτωση ξανασκέψου την όλη φάση ..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
....δύσκολα.....
να προσθέσω ότι εκτός απο χρόνο για την σωματική εκτόνωσή τους να υπολογίζεις και σεβαστό χρόνο που πρέπει να διαθέσεις για να δουλέψεις το μυαλό τους....

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Κ εγώ δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα με 2 αρσενικά σκυλιά από τις συγκεκριμένες φυλές. Επίσης, γενικότερα τα πιτ ενώ είναι τρομερά ανθρωποκεντρικά, με άλλα σκυλιά ιδίου φύλου συνήθως δεν μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Αν έπαιρνες θηλυκό πιτ, θα 'ταν πιο αρμονικά πιστεύω τα πράγματα, αλλά με δική σου συνεχή ενασχόληση.

Επίσης, το ότι δε θα 'εχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους σε φέρνει άμεσα σε θέση να "γηροκομήσεις" κ να χάσεις από γεράματα 2 σκύλους...

Το ότι κ τα 2 σκυλιά δεν ξέρεις πώς θα σου βγουν στο μέλλον από θέμα χαρακτήρα/ταμπεραμέντου, μια κ τα 2 ελίναι ημίαιμα κ θα χρειαστούν 2,5 με 3 χρόνια περίπου για να δεις τι σκύλο έχεις πραγματικά δίπλα σου (τότε ολοκληρώνονται οι όποιες μεταβάσεςι σε χαρακτήρα κλπ) κ οπότε τότε μόνο θα ξέρεις πώς κ τι, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την απόφαση...

Τέλος, το ότι θα ενισχύσεις τις γέννες ιδιωτών (Εμπειρίες από bybs... / Γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας) μόνο καλό δεν κάνει σε αυτή τη χώρα που πνιγόμαστε στα αδέσποτα, λόγω των ανεξέλεγκτων γεννών...

eythymios

Member
11 Ιουνίου 2011
16
0
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και όντως μετά από ώριμη σκέψη δεν θα της ζητήσω το μόνο που ελπίζω να μην μου δώσει κανένα λόγω ότι έκανε περσσότερα απο όσα έχει δώσει.......

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
θελαμε δε θελαμε κ εμεις μετα θελαμε αλλα αυτοι δεν θελανε κ ειπαμε εμεις θελουμε οτι θελουμε αλλα δεν θελανε αλλα θελαμε κ μετα εεεε θελανε αυτοι κ ειπαμε δε θελουμε .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ