Καλησπέρα σε όλους σας...!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ονομάζομαι Χρυσούλα και πριν από μερικές ημέρες μετά από ώριμη σκέψη απόκτησα την Κλαίρη μου ένα πανέμορφο και αξιαγάπητο Yorkshire Terrier...!!
Για να είμαι ειλικρινής εδώ και πάραπολά χρόνια διαβάζω ό,τι μπορώ για τα σκυλάκια, αλλά πάλι για κάποιο περίεργο λόγο ότι και να ξέρεις στη θεωρία καταρρέει στην πράξη. Για αυτό και είμαι εδώ για να μοιραστώ τις απορίες και τις εμπειρίες μουμαζί σας και αντιστρόφως. :confused:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Χρυσούλα, καλωσήλθατε εσύ και η Κλαίρη!

Οντως, έχεις πολύ δίκιο: Για κάποιο περίεργο λόγο, ότι και να ξέρεις στη θεωρία, είναι δυνατόν να καταρρεύσει στην πράξη!!!

Μιά καλή αρχή θα ήταν να μας πεις για την Κλαίρη (μιάς και είμαστε σκυλοφόρουμ). Ας πούμε, ποιά είναι η ηλικία της? τι έρευνες έκανες για τη φυλή? πως την απέκτησες?

...και εμείς εδώ είμαστε:)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλώς σας βρήκα...!!!
Λοιπόν το Κλαιράκι μου είναι 72 ημερών, δεν ξέρω ακριβώς πόσο ζυγίζει αλλά πιθανολογώ μεταξύ των 5οο-700 γραμμαρίων. Νομίζω ότι είναι η ιδανική ράτσα για μένα που ήθελα κάτι μικρο με καρδιά και ταμπεραμέντο μεγάλου σκύλου. Γενικά τα χαρακτηριστικά της ράτσας από το χαρακτήρα και την εμφάνιση μέχρι τα ιδιαίτερα "προσόντα" της (π.χ. το γεγονός ότι δεν μαδάει είναι ίσως το λιγότερο, αλλά είναι προσόν για σκύλο διαμερίσματος...!) με έκαναν να λατρέψω τη ράτσα. Είχα δε την ευκαιρία να τη ζήσω, και πριν την Κλαίρη μου, και να διαπιστώσω ότι πρόκειται για φυλή που ταιριάζει στα μέτρα μου και φυσικά που εγώ ταιριάζω στα δικά της (αμοιβαία δεν είναι αυτά...???).
Την αγόρα από εκτροφέα (συγχωρέστε με όσοι έχετε αντίθετοι άποψη για αυτό που θα πω) διότι δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να "ενισχύσω" ένα pet shop όσο και αν ήθελα να τα βουτήξω όλα τα κουτάβια κάθε φορά που έμπαινα σε ένα, και φυσικά διότι είχα την πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω καταρχήν τους γονείς της και κατά δεύτερον ποιος τη μεγάλωσε και που έζησε τους πρώτους μήνες της ζωής της.
Την αγόρασα στις 12-1-2011 και από τότε μας έχει ξετρελάνει όλους μας...!!!
Είναι τρελλή φάτσα, πολύ δεκτική, και πρέπει να ομολογήσω πως εξεπλάγειν με το πόσο εύκολα έμαθε την έννοια του όσο κι αν κλάψω δεν θα μου περάσει και την έννοια της πάνας...!!! Όχι πως δεν λαιρώνει και αλλού μία στις πέντε, αλλά θεωρώ πως τα "ατυχήματα" είναι μέσα στο πρόγραμμα και πως οι απαιτήσεις μου πρέπει να ανταποκρίνονται της ηλικίας της, μη σας πω ότι μπορεί και να έφταιγα κι εγώ για αυτό...
Κατά τα άλλα είναι παιχνιδιάρα (αρκετά), χαδιάρα (πάαααααααααααρα πολύ) και λαίμαργη...!! Περιμένω ως και πως να κάνει το επόμενο εμβόλιό της τον άλλο μήνα και να μπορέσουμε να δούμε έξω πια κόσμο και σκυλάκια...!!! (Ωχ... με έπιασε πάλι πολυλογία για το "παιδί"...!!!ΧιΧι)
Το πως όμως ένα κουτάβι που κλαίει όταν το παίρνεις, σε κοιτάζει σαν εξωγήινο την επομένη και αρχίζει από τη μεθεπομένη να δένεται λίγο λίγο με τη μέρα είναι ανεκτίμητο παιδιά, πρέπει να το πω...!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εμάς τους υπόλοιπους να δεις τι πολυλογία μας πιάνει με τα "παιδιά" μας...

Δεν νομίζω ότι κάποιος "εδώ μέσα" θα σου κρατήσει κακία που δεν θέλεις να ενισχύσεις τις πωλήσεις ψυχών από pet shop.
Για κάθε κουταβάκι που "σώζεις" από τη βιτρίνα του μαγαζιού, κάποια "μάνα" σακατεύεται ακόμα πιο πολύ (κάπου, σε κάποιο ...εργοστάσιο κουταβιών) για την παραγωγή ακόμα ενός κουταβιού που θα ξαναγεμίσει τη βιτρίνα... Μπράβο, για την επιλογή σου !!!

Καλά, η φυλή είναι φανταστική! Τόσο που έχω σκεφτεί πως, όταν γεράσω, θα αποκτήσω ένα yorkshire terrier:)

Υ.Γ. Ανέβασε και καμμιά φωτογραφία της για να την θαυμάσουμε...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλώς ήλθες στην παρέα μας!!Πραγματικά όλα όσα διαβάζουμε καταρρέουν "εν μία νυκτί" για τους 4ποδους φίλους μας,πράγματι το πιστεύω!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες να χαιρεσαι την μικρη σου...πολλα ομορφα χρονια ευχομαι!
Εχεις δικιο ολα καταρρεουν,γι αυτο σου ευχομαι και καλο διαβασμα(εμενα μου εχουν βγει τα ματια)!!!!!
Η φυλη που εχεις διαλεξει...ειναι αξιαγαπητη...και ναι δε μαδαει καθολου(απο φιλη που εχει και βλεπω)!!!
Καλως ηρθες λοιπον...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
33800_1667961933855&.jpgΣας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας μηνύματα!!
Αυτό είναι το Κλαιράκι μου...τα αυτάκια δεν τα έχει σηκώσει ακόμη (είναι ξάπλα στη φωτό), αλλά όπως και να 'χει είναι (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) μία κούκλα!!!!
Νιώθω μεγάλη ασφάλεια που την πήρα από εκτροφέα, πρώτον γιατί είδα ότι είναι άνθρωπος υπέυθυνος και δεύτερον γιατί πέραν του κτηνιάτρου, μου είναι ανοικτός σε απορρίες, αλλά και πρόθυμος να βοηθήσει σε μικροπράγματα (π.χ. μου είπε να πάω σε κανα δυο μήνες να της ξυρίσει αυτός τα αυτάκια και να δει τους γονείς της, πλέον ως ξένα σκυλάκια για να κοινονικοποιηθεί...

Last edited:

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ειναι κουκλακι !!! Εχω αδυναμια στα γιορκακια ,πιστευω ειναι η καλυτερη επιλογη για μικροσωμο σκυλακι ! Τα αυτακια μην ανυσυχεις 100% θα σηκωθουν ,ειναι μικρη ακομη εχει καιρο . Να την χαιρεσαι ,ενα φιλακι απο μενα *agapoylas*

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ειναι κουκλακι !!! Εχω αδυναμια στα γιορκακια ,πιστευω ειναι η καλυτερη επιλογη για μικροσωμο σκυλακι ! Τα αυτακια μην ανυσυχεις 100% θα σηκωθουν ,ειναι μικρη ακομη εχει καιρο . Να την χαιρεσαι ,ενα φιλακι απο μενα *agapoylas*
Χαχαχαχαχαχαααα.... η μανούλα έχει πάθει έρωτα με τη μικρή οπότε όχι ένα πολλάααααααα....!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!