Καλησπέρα σε όλους/ες

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιώργο, καλησπέρα.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2011, με τίτλο "Γειά σας", ένα νέο μέλος από την Κρήτη άνοιξε ένα θέμα ακριβώς σαν το δικό σου...
Εκεί έχουμε γράψει διάφοροι, μεταξύ των οποίων κι εγώ...
Επειδή ο χρόνος μου είναι λίγο πιεσμένος σήμερα και επειδή βλέπω ότι σε 10 λεπτά πρέπει να σου μεταφερθεί ότι προσωπικά έχω μελετήσει και ζήσει την τελευταία δεκαετία, καταρχήν, διάβασε προσεκτικά εκείνο το θέμα...

Κατά δεύτερο λόγο, αυτό που σου είπε, λίγο πριν, το μέλος Veronica, ισχύει ατόφιο και, σε παρακαλώ θερμά, μην εκνευριστείς που το επαναλαμβάνω: "Είναι σαν να θέλεις να αγοράσεις - οδηγήσεις - παρκάρεις νταλίκα, όταν έχεις οδηγήσει - στην καλύτερη περίπτωση - αυτόματο μηχανάκι, ή - στη χειρότερη περίπτωση - ποδήλατο".

Επαναλαμβάνω: Δεν θέλω να σε εκνευρίσω, δεν θέλω να σε κάνω να πεισμώσεις... Ετσι ξεκινήσαμε όλοι, δεν γνωρίζαμε τίποτα περί καθαρόαιμου σκύλου (μη σου πω ότι δεν γνωρίζαμε τίποτα περί "σκύλου")... Θέλω να σε κάνω να σοκαριστείς... Αν, όντως σοκαριστείς, θα έχω πετύχει...

Το Shiba Inu (ναι "inu" σημαίνει "σκύλος" στα Ιαπωνικά) είναι ένα μικρό σκυλάκι (μέσο όρο 10 κιλά τα αρσενικά και 7,5 κιλά τα θηλυκά), του τύπου "spitz", όπως του ιδίου τύπου είναι και το Akita και οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ...

Το Akita Inu είναι ...άλλα κόλπα (τόσο το Ιαπωνικό, όσο και το Αμερικανικό)... Από τα πιο δύσκολα σκυλιά... Και αν σοβαρολογείς ότι η φυλή αυτή σου θυμίζει το χαρακτήρα σου, αυτό και μόνο μου λέει ότι θα πρέπει να κοιτάξεις για άλλες φυλές, πιο "στρωτές"...
Και για να σου το πω ξεκάθαρα, μιάς και γράφω τόσο για σένα, όσο και για άλλα νέα μέλη που θα μπουν "εδώ μέσα" για ενημέρωση και πληροφορίες, αν ένα άνθρωπος έχει χαρακτήρα που το ανάλογό του στα σκυλιά θα ήταν Akita, τότε δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στην απόκτηση σκύλου...

Οσο για τον τρόπο απόκτησης... Θα τα διαβάσεις, επίσης, στο θέμα που σου αναφέρω και σε άλλα (άπειρα) θέματα του dogforum...

Αυτά για την ώρα, ελπίζω, έστω και με τον τρόπο αυτό, να σε βοηθάω έστω και λιγάκι...:)

Υ.Γ. Η ταινία Hatchiko, πως σου φάνηκε?

George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
Ναι φυσικα την ειδα πως να μου φανηκε ? εκλαψα οπως και ολοι πιστευω που την ειδαν .

εχω μαθει στην ζωη μου οταν μου λενε οτι κατι ειναι πολυ δυσκολο να βαζω τα δυνατα μου και κυριως το μυαλο μου για να καταφερω κατι οταν οι αλλοι απλα θα διαλεγαν τον ευκολο δρομο . φυσικα και δεν νευριαζω ουτε κατι παρομοιο . Εχω επιγνοση και αυτογνοσια της καταστασεως .

Εγω ειμαι αποφασισμενος να το παρω και το λεω χυμα που λεμε τωρα αν θα μου βγει σε καλο η οχι . αυτο 8α το δειξει η πορεια ειναι το πρωτο σιτε που μπαινω και γραφω και βλεπω η παρεα σας ειναι αρκετα ευχαριστη και χρησιμη . με την πρωτη ευκαιρια θα σας ανεβασω φωτογραφιες και θα σας ενημερωνο για το πως τα πηγαινω με τον σκυλο μου .

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Γιώργο, μην επηρεάζεσαι απο την ταινία και μελέτησε καλά, ωστε να ξέρεις 120% ότι το θέλεις. Όχι ''θα δείξει πώς θα πάμε'', αλλά ''ναι, θα πάμε άψογα''.

George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
δεν επηρεαζομαι απο την ταινια εγω ειχα παρει την αποφαση πολυ πριν δω την ταινια απλα δεν ειχα τον χρονο , μιλαμε για πριν 6-7 μηνες . πλεον ειναι η καταλληλη στιγμη για να κανω αυτη την επιλογη . πιστευω θα τα βγαλω περα & οπως παντα θα εχω και κατι πολυ σημαντικο εσας να με βοηθατε με τις συμβουλες σας ... :)

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Η αλήθεια είναι... κι εγώ ομολογώ ότι έκλαψα:cool:
και πως να μην κλάψει!!!!!
ελπιζώ μονο να μην κλάψουμε τόσο πολύ ..................................
όσο κλάψαμε για το ζεύγος Pongo & Perdy;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
δεν επηρεαζομαι απο την ταινια εγω ειχα παρει την αποφαση πολυ πριν δω την ταινια απλα δεν ειχα τον χρονο , μιλαμε για πριν 6-7 μηνες . πλεον ειναι η καταλληλη στιγμη για να κανω αυτη την επιλογη . πιστευω θα τα βγαλω περα & οπως παντα θα εχω και κατι πολυ σημαντικο εσας να με βοηθατε με τις συμβουλες σας ... :)
Το σκέφτεσαι για 6-7 μήνες και αυτό στο οποίο κατέληξες, είναι να το πάρεις από την Ουγγαρία μέσω γνωστού;
Ολον αυτόν τον καιρό, έπρεπε να έχεις μάθει το πρότυπο [του αντικείμενου του πόθου σου] απέξω και ανακατωτά και να μην αναρωτιέσαι τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο. Και έπρεπε όλον αυτόν τον καιρό, να έχεις ήδη βρει τον καλύτερο εκτροφέα. Αν και πάλι στην Ουγγαρία θα κατέληγες, γιατί απ' όσο σε διαβάζω, πολύ αμφιβάλλω αν θα υπήρχε σώφρον εκτροφέας, να σου δώσει κουτάβι.
Και που 'σαι...δεν πιάνεις κι εκείνα τα φουκαριάρικα τα αδέσποτα, να τα στειρώσεις να μην γεμίζουν τον τόπο δεκάδες αδέσποτα γατιά κι αυτά με την σειρά τους, άλλες τόσες δεκάδες αδέσποτα γατιά, που κι αυτά θα δώσουν άλλες κάποιες δεκάδες αδέσποτα γατιά...και να αφήσεις τα ακίτα [μη σου πω και όλα τα σκυλιά], στην ησυχία τους;

George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
mareco δυστηχως δεν διαβασες το τι εγραψα την αποφαση την ειχα παρει πριν μηνες , αυτο δεν σημαινει οτι ειχα τον χρονο να το ψαξω περισσοτερο . οσο για τα γατακια μου ειναι στα σχεδια μου . :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
οσο για τα γατακια μου ειναι στα σχεδια μου . :)
Άμεσα όμως, γιατί τα γατιά έχουν οίστρο πολλές φορές τον χρόνο.

όσο κλάψαμε για το ζεύγος Pongo & Perdy
Τα disney λες ή κάτι άλλο; :):)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Σε έχω διαβάσει πάρα πολύ προσεχτικά.
Επρεπε να έχεις βρει τον χρόνο. Αν δεν πρόλαβες όλον αυτόν τον καιρό, να διαβάσεις για το τι είναι τα ακίτα και πως θα αποκτήσεις ένα πραγματικό και υγειές ακίτα, πως θα προλαβαίνεις να ασχολείσαι μαζί του;
Πιστεύεις ότι μαζί με το σκυλί θα έρθουν και οδηγίες χρήσης; Για άνθρωπο εντελώς άπειρο με σκυλιά, σε βρίσκω πάρα πολύ εγωιστή.
Και ο εγωισμός δεν συνάδει με την συγκατοίκηση με ένα ζώο. Εχεις να περάσεις πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δυστυχώς, το σκυλί σου ακόμη περισσότερες.