Καλησπέρα σας...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Διαφορετικές κλιματολογικές κι εδαφολογικές συνθήκες σε διαφορετικές χώρες με διάφορα επίπεδα ρύπανσης συνιστούν και διαφοροποιημένα προβλήματα υγείας. Στην Ελλάδα, η αναπλάσμωση και το καλαζάρ δίνουν και παίρνουν.

Giannismech

Member
23 Αυγούστου 2011
11
0
Ok να δώσω ένα μικρό update και να κάνω ακόμα μερικές ερωτήσεις. Παράλληλα με την αναζήτηση σε πανσιόν και αδέσποτα, ρώτησα και έναν εκτροφέα λαμπραντόρ ο οποίος ήταν απόλυτα αντίθετος στο να υιοθετήσω κουταβάκι επειδή μένω μόνος και κάποιες ώρες λείπω από το σπίτι και μετά από πολλά παρακάλια είπε οτι μπορούμε να κάνουμε κάτι αν θέλω τόοοοοσο πολύ με κάποιο ενήλικο σκυλί (πάνω από ενός έτους). Δεν μπόρεσα να το συζητήσω διεξοδικά γιατί είχε κάποιους άλλους εκεί απ'ότι μου είπε αλλά θα ξαναμιλήσουμε. Μήπως έχει δίκιο; Μήπως δεν είναι η ζωή μου αυτή τη στιγμή κατάλληλη για ένα σκυλί; Επίσης το ενήλικο που μου πρότεινε θα προέλθει από αυτόν; Θα είναι κάποιο αυτά που χρησιμοποιεί για ζευγάρωμα; Ποιά θα είναι η τιμή του; Λυπάμαι που αναφέρω και αυτό το θέμα αλλά η αλήθεια είναι οτι τη συγκεκριμένη εποχή ενώ έχω για τα ιατρικά/τροφές κλπ ενός σκυλιού δεν έχω 500 ευρώ να διαθέσω για να αγοράσω ένα. Συμβουλές; Έχω αρχίσει να απελπίζομαι να πω την αλήθεια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Κατά την γνώμη μου, πελαγώνεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Να σου εξηγήσω τι εννοώ...:rolleyes:
Τις ερωτήσεις που μας κάνεις για το ενήλικο λαμπραντόρ, έχε την υπομονή, να τις κάνεις στον ίδιο τον εκτροφέα. Φαντάζομαι ότι οπωσδήποτε θα είναι ένα από τα δικά του σκυλιά, αλλά το αν είναι από αυτά που έχει για αναπαραγωγή και το ποιά θα είναι η τιμή του, που να το ξέρουμε;
Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν, ότι καλό είναι να έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, τον πρώτο καιρό που θα αποκτήσεις το κουτάβι. Σίγουρα, σε όλη την ζωή του, θα απαιτεί τον χρόνο του/χρόνο μας, στην διάρκεια της ημέρας. Οφείλεις να του τον παρέχεις. Οι περισσότεροι από εμάς, δουλεύουμε πολλές ώρες ή λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι, παρά την θέλησή μας...:(:p αν παρόλα αυτά, μπορείς να μειώσεις τον ύπνο σου ή την διασκέδασή σου, για να προσφέρεις στον σκύλο σου τον χρόνο που έχει ανάγκη, μπορείς μια χαρά να έχεις σκύλο. Βέβαια, είναι στο χέρι του κάθε εκτροφέα, αν τελικά θα αποφασίσει να σου δώσει δικό του κουτάβι. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Επειδή όμως, βλέπω ότι είσαι πάρα πολύ μπερδεμένος και προβληματισμένος και ανήσυχος για το αν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά, η γνώμη μου είναι, να επικοινωνήσεις με κάποιον φιλοζωικό σύλλογο και να συνεννοηθείς, μήπως μπορείς να προσφέρεις φιλοξενία σε κάποιο από τα σκυλιά τους. Οχι για μια-δυό μέρες. Για όσο περισσότερο μπορείς ή και μέχρι να υιοθετηθεί. Αν ο σύλλογος κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, θα είναι ένα θαυμάσιο crash test για σένα. Σε όλο το μεγαλείο του θέματος "απόκτηση σκύλου". Εννοείται, ότι θα αναλάβεις όλο το πακέτο. Οικονομικό, ιατρικό, διατροφικό, εκπαιδευτικό. Με ότι πρέπει δηλαδή να ασχολείσαι καθημερινά, όταν έχεις σκύλο και με σχετικά σύντομη ημερομηνία λήξεως της "υποχρέωσης". Πως σου φαίνεται; :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ένας ενήλικος σκύλος έχει μεγάλα πλεονεκτήματα αν είναι ένα ήρεμο, κοινωνικοποιημένο σκυλί. Έχω υιοθετήσει ενήλικο σκύλο εξ'ανάγκης περισσότερο παρά από επιλογή αλλά δεν είπα ούτε ενα λεπτό πωπω πως θα τα βγάλω πέρα. Δεν χρειάζεται να είναι λάμπραντορ ο ενήλικος σκύλος, μπορεί να είναι και από κάποιο καταφύγιο. Ο εκτροφέας που στο είπε ίσως μιλούσε για πώληση, δεν νομίζω να μιλούσε για χάρισμα αν και ξέρω εκτροφείς που δωρίζουν σκύλους αλλά δεν ξέρω υπό ποιές συνθήκες. Τώρα για λεπτομέρειες θα ρωτήσεις τον ίδιο φυσικά.
Κράτα μας ενήμερους για την εξέλιξη και μην αγχώνεσαι θα βρεθεί ο κατάλληλος σκύλος στην ώρα του.

Giannismech

Member
23 Αυγούστου 2011
11
0
Βρέθηκε μια περίπτωση ποιντερ 7 μηνών. Είναι καλή επιλογή για διαμέρισμα (ξέρω οτι είναι πολύ δραστήρια σκυλιά). Πόση άσκηση χρειάζονται; Γαβγίζουν πολύ; Είναι χαδιάρικα η δε στέκονται σε ένα μέρος; Κάτι άλλο που ίσως πρέπει να ξέρω πριν κάνω το μεγάλο βήμα; Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας πρήζω αλλά όπως έιπα και αρχικά θα είναι το πρώτο μου σκυλί και θέλλω το καλύτερο για αυτόν και για μένα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925

Giannismech

Member
23 Αυγούστου 2011
11
0
Καταρχάς απο που βρέθηκε?Αν είναι γέννα ιδιώτη μακριά....
Οχι οχι εγώ μένω Καισαριανή και είναι από το ΣΠΑΣ Βύρωνα. Ο Τζίμμυς. Σε λίγο θα πάω να τον γνωρίσω :grin:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Οχι οχι εγώ μένω Καισαριανή και είναι από το ΣΠΑΣ Βύρωνα. Ο Τζίμμυς. Σε λίγο θα πάω να τον γνωρίσω :grin:
Άντε με το καλό! Εύχομαι να είναι έρωτας με την πρώτη ματιά *agapoylas**agapoylas*

Giannismech

Member
23 Αυγούστου 2011
11
0
Δες και τον Έκτορα

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?3448-%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%2812-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD%29/page19

Λαμπραντόρης ήρεμος , όχι τόσο νέος αλλά ισως να θέλεις να το σκεφτείς.

Στην ίδια σελίδα και γκόλντεν ημιαιμάκι , η χαρά της ζωής!
ΑΑΑΑΑΑ Ο δεύτερος είναι κούκλος. Θα το ψάξω αμέσως :) Ο πρώτος είναι λίγο μεγαλούτσικος και θέλω να έχουμε κάποια χρόνια μαζί με αυτό που θα επιλέξω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Κοίταξε και το βιντεάκι έχει κανεί τρομερή δουλειά η κοπέλα! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μόνο μια παράμετρο. Που θα τον αφήνεις όταν θα πηγαίνεις στο πατρικό σου; Εφόσον είπες ότι δεν μπορείς να τον παίρνεις εκεί. :)
Δεν θέλω να σε αγχώσω απλά το ημιαιμο με το καθαρόαιμο έχουν ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις! Καλή τυχη στην επιλογή σου!

Giannismech

Member
23 Αυγούστου 2011
11
0
Πήγα ήδη σε ένα πετ σοπ (το σκοπέτο αν το έχει κάποιος γείτονας ακουστά, εγκεκριμένο από φιλόζωους) και μου είπε ο κύριος εκεί οτι για τη 1 εβδομάδα/10 μέρες μπορεί να με εξυπηρετεί αυτός αλλιώς σε κάποια πανσιόν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μπράβο βρε Γιάννη πολυ χαιρομαι που τα έχεις σκεφτεί ολα, μη ξεχάσεις να γράψεις τα νεότερα!

Giannismech

Member
23 Αυγούστου 2011
11
0
Ανάμεσα σε ημίαιμο τσοπανάκο και ημίαιμο κυνηγοσκυλο, καθαρά απο θέμα χαρακτήρα (θέλω να είναι ήρεμο και αγαπησιάρικο) τι θα μου προτείνατε; Άκουσα οτι τα τσοπανόσκυλα τσαμπουκαλεύονται πιο εύκολα και μπορεί να έχουν θέματα πειθαρχείας. Ευχαριστώ.