Καλησπέρα νέος στο forum με απορίες

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Δεν έχεις άδικο... αν εξαιρέσω κι εγώ τα σάλια... σε μπόϊ είναι περίπου τα ίδια (λίγο πιο "βαρύ" θα το έλεγα)

Μία σημαντική διαφορά: Το Bullmastiff είναι πιο "στωικό"... το Dogue De Bordeaux εκλαμβάνει τον "αποχωρισμό" σαν βαριά τιμωρία...
Μιά δευτερεύουσα διαφορά: Το DDB (σαν μέσος όρος) δεν τα πάει τόσο καλά με τα άλλα σκυλιά του ιδίου φύλου...
Αν δεν κάνω λάθος ο χρόνος ζωής των ddb δεν είναι 7-8 χρόνια; Το ίδιο ισχύει και για τα bullmastiff;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν δεν κάνω λάθος ο χρόνος ζωής των ddb δεν είναι 7-8 χρόνια; Το ίδιο ισχύει και για τα bullmastiff;
Ετσι είναι, περίπου... Το προσδόκιμο ζωής του Bullmastiff αναφέρεται στα 8-10 χρόνια...
Σαφώς και έχουν υπάρξει περιπτώσεις με χαμηλότερο ή υψηλότερο χρόνο ζωής τους...

Να σου το πω αλλιώς: Τα όγδοα γενέθλια ενός bullmastiff (και ever after), ένας ιδιοκτήτης που "σέβεται τον εαυτό του", πρέπει να τα γιορτάσει με σαμπάνιες!!! και ένα μεγάλο - ζουμερό μπιφτέκι, για το σκύλο του...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μπιφτεκι κατα προτιμηση χωρις λιπαρα και οχι απο τα γκουντις!! Μην τον ξεκανουμε τον παππου μια ωρα αρχυτερα!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Νομίζω ότι πλέον έχω διαμόρφωση μια άποψη και πιστεύω ότι ένα θηλυκό bullmastiff είναι ο κατάλληλος σκύλος για εμένα.
Μένει και μια γνωριμία από κοντά για να μπορέσω να είμαι σίγουρος ότι ταιριάζουμε!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και άλλος ενας μαστιφάς!!!!!! :cool::D
Έπρεπε να σε πείσω για jack russell :D:D
Ευχομαι οτι καλύτερο στην επιλογή σου :)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο!! :) :)
Έχει ο διπλανός μου και διαρκώς σηκώνει τον τόπο από τις φωνές του!!Άσε που όταν τον πάει βόλτα γυρνάει εξουθενομένος! Όχι ο Jack ο διπλανός :) :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω ότι πλέον έχω διαμόρφωση μια άποψη και πιστεύω ότι ένα θηλυκό bullmastiff είναι ο κατάλληλος σκύλος για εμένα.
Μένει και μια γνωριμία από κοντά για να μπορέσω να είμαι σίγουρος ότι ταιριάζουμε!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθεια
Χρήστο,

Είπες το πιο σωστό πράγμα: Γνωριμία με δείγματα της φυλής, από κοντά!
Είναι τελείως διαφορετικό να διαβάζεις και να βλέπεις υπέροχες φωτογραφίες, από το να συναντάς το σκύλο...
Και αφού συναντήσεις μερικούς σκύλους, τότε, ναι, οι φωτογραφίες σε βοηθάνε πολύ για να συγκρίνεις και να βελτιώνεις τη γνώση σου...

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, έχεις να ρίξεις και αρκετό διάβασμα, σε αρκετά θέματα:

Πρώτον, σε σχέση με τα μειονεκτήματα της φυλής...
Ενα που σου παρέθεσα είναι το μικρό προσδόκιμο ζωής...
Αλλα είναι τα διάφορα ενδεχόμενα θέματα υγείας που συνοδεύουν την κάθε φυλή... βασικό ζήτημα σε μεγαλόσωμες φυλές είναι τα θέματα δυσπλασίας ισχίων και αγκώνων... επίσης, τα θέματα συστροφής στομάχου (bloat)... θέματα καρδιάς και (ιδίως) καρκίνων...
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, όλες οι φυλές έχουν "θεματάκια" που τις συνοδεύουν...

Δεύτερον, σε σχέση με το πως αποκτάμε ένα κουτάβι... για καθαρόαιμες φυλές, ο "σωστός" τρόπος (και, τελικά, αυτός που "συμφέρει") είναι η απόκτηση από κάποιον ευσυνείδητο εκτροφέα και καλό γνώστη της φυλής...

Τρίτον, ο τρόπος επιλογής του εκτροφέα...

Και εδώ είμαστε...:)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Βασικό..πήγαινε τη γυναίκα σου να δει τις φυλές που σκέφτεσαι απο κοντά!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ακριβώς αυτό θα κάνω! όχι μόνο την γυναίκα μου αλλά και εγώ θα πάω.
Μία μόνο φυλή σκέφτομαι bullmastiff

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Χρήστο,

Είπες το πιο σωστό πράγμα: Γνωριμία με δείγματα της φυλής, από κοντά!
Είναι τελείως διαφορετικό να διαβάζεις και να βλέπεις υπέροχες φωτογραφίες, από το να συναντάς το σκύλο...
Και αφού συναντήσεις μερικούς σκύλους, τότε, ναι, οι φωτογραφίες σε βοηθάνε πολύ για να συγκρίνεις και να βελτιώνεις τη γνώση σου...

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, έχεις να ρίξεις και αρκετό διάβασμα, σε αρκετά θέματα:

Πρώτον, σε σχέση με τα μειονεκτήματα της φυλής...
Ενα που σου παρέθεσα είναι το μικρό προσδόκιμο ζωής...
Αλλα είναι τα διάφορα ενδεχόμενα θέματα υγείας που συνοδεύουν την κάθε φυλή... βασικό ζήτημα σε μεγαλόσωμες φυλές είναι τα θέματα δυσπλασίας ισχίων και αγκώνων... επίσης, τα θέματα συστροφής στομάχου (bloat)... θέματα καρδιάς και (ιδίως) καρκίνων...
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, όλες οι φυλές έχουν "θεματάκια" που τις συνοδεύουν...

Δεύτερον, σε σχέση με το πως αποκτάμε ένα κουτάβι... για καθαρόαιμες φυλές, ο "σωστός" τρόπος (και, τελικά, αυτός που "συμφέρει") είναι η απόκτηση από κάποιον ευσυνείδητο εκτροφέα και καλό γνώστη της φυλής...

Τρίτον, ο τρόπος επιλογής του εκτροφέα...

Και εδώ είμαστε...:)
Αυτό έχω ξεκινήσει έχω διαβάσει το κομμάτι που γράφετε τις εμπειρίες σας με τα δικά σας bullmastiff και ψάχνω στο internet το βράδυ για περισσότερα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει αρκετα και δεν ξέρω εάν είναι αξιοπιστα αλλά το παλέυω!!! όλα τα site έχουν μια κλασσική μικρή περιγραφή.

Το επόμενο βήμα είναι επικοινωνήσω με κάποιον εκτροφέα και εάν είναι εφικτό να μπορέσουμε να τα δούμε με την γυναίκα μου από κοντά και συζητώντας μαζί του να λύσουμε και αρκετές απορρίες.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Πες στον admin να σου δωσει προσβαση στο sub forum που εχει ενοτητες bullmastiff και θα εχεις να διαβαζεις αρκετα πραγματα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πες στον admin να σου δωσει προσβαση στο sub forum που εχει ενοτητες bullmastiff και θα εχεις να διαβαζεις αρκετα πραγματα.
Νάσο,

Εχεις δίκιο, το παρέλειψα αυτό...

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να διαβάζει το subforum... με την πρόσβαση, θα μπορεί να γράψει κιόλας...

Χρήστο,

Θα στείλεις στον admin ένα pm με το ονοματεπώνυμό σου και το κινητό σου και θα σου δώσει πρόσβαση...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Επομενως εχεις προσβαση εκει.
Στο σαμπ εχει πολυ ενδιαφεροντα πραγματα για την φυλη που επελεξες.
Και κατα την αποψη μου τα αρθρα των ιδιοκτητων ειναι εξισου σημαντικα για να καταλαβεις περι τινος προκειται.