Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα

pazouzou

New Member
15 Ιανουαρίου 2011
2
0
ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ. Ο ΦΡΟΙΞΟΣ ΚΑΙ Η ΗΡΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ... ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΤΑΙΖΕ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ.. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑ. ΤΙΣ ΕΧΩ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ ΣΕ ΓΑΛΑ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ..??:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν είναι μόνο για το θέμα της διατροφής ,περισσότερο είναι για λόγους εκπαίδευσης!

Τα αδέρφια και η μητέρα μαθαίνουν στο κουτάβι "καλούς τρόπους" και τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των σκυλιών πράγματα που εμείς οι ιδιοκτήτες είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουμε να μάθουμε!
Είναι τεράστια η διαφορά του χαρακτήρα μεταξύ ενός κουταβιού που έμεινε με την τοκετοομάδα του ως την ηλικία των 2 μηνών με ένα κουτάβι που απομακρύνθηκε νωρίς......

μπορείς να βράσεις μοσχαρίσιο άπαχο κιμά ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο και μέσα στο ζουμί να μουλιάσεις τις κροκέτες.Να τα ανακατέψεις πολύ καλά για να μη φάνε μόνο το κρέας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
pazouzou σε παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία. Είναι λίγο κουραστικά.
Η διαμονή των κουταβιών με την μάνα τους, το λιγότερο για 2 μήνες, είναι απαραίτητη όχι μόνο για την διατροφή τους.
Παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.
Εκανες λάθος που τα πήρες από ιδιώτη και τόσο νωρίς. Εύχομαι να μην σκοπεύεις στο μέλλον να τα ζευγαρώσεις.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να ζευγαρώσει αδέρφια ????? δεν πιστεύω να έχουμε ξεφύγει τόσο πολύ.........
βέβαια αν τα έχει στο "χύμα" θα ζευγαρώσουν σίγουρα...

Κρέμες μωρών πρώτη φορά ακούω......αλλά δεν εκπλήσομαι πιά απο τίποτα....

τα σκυλάκια πολύ κρίμα που τα έδωσε τόσο νωρίς-απαράδεκτο...
και όσο κι αν έχουν απογαλκτιστεί όλο και απο λίγο θα ρουφάγανε αν ήταν με την μαμά τους....
τώρα-το μόνο που έχω να προτείνω είναι να τα πάς πίσω στην μάνα τους
όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και αλοιφές για τους κάλλους

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Δεν εννοώ να τα ζευγαρώσει μεταξύ τους. Αν και δεν θα ήταν και πρωτοφανές.
Και όπως λες, αν δεν υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα, δεν θέλει και πολύ να γίνει και αυτό το κακό.

pavlos

Member
14 Ιανουαρίου 2011
18
0
αν εχω καταλαβει καλα επικρατει μια αποψη οτι δε πρεπει καποιος να ζευγαρωνει το σκυλι του με καποιου φιλου?η κανω λαθος?γιατι αυτο?

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Αν εχει κανει τις απαραιτητες εξετασεις,τα σκυλια εχουν απο τη μητερα τους καλο χαρακτηρα,δεν εχουν καποια αθενεια,ειναι ελευθερα δυσπλασιας,ειναι εντος προτυπου,εχουν παει σε εκθεσεις(οχι απαραιτητα) και αν αυτος που εχει το σκυλο που γενναει,εχει ενημερωθει,ξερει και φροντιζει τα κουταβια ακριβως οπως πρεπει,και εχει και τις καταλληλες εγκαταστασεις λεγετε εκτροφεας!Τοτε μπορει να κανει ζευγαρωσει το σκυλο του.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Labrador Retriever,
τι εγκαταστάσεις πρέπει να έχει ο εκτροφέας;;

Επίσης αν δεν πάει σε έκθεση πως θα γνωρίζει αν τα σκυλιά του είναι σωστά μορφολογικά, άρα και κατάλληλα αναπαραγωγής;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Απο τον ΚΟΕ και την FCI δεν απαγορευεται να ζευγαρωσει αδερφια παντως(εγω προσωπικα ειμαι αντιθετος),αλλα τα κουταβια καλα θα ειναι να πανε στην μανα τους μεχρι 40-50 ημερων το λιγοτερο,αλλα οχι αν εκει ειναι να ΨΟΦΗΣΟΥΝ.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
τα κουτάβια δεν θα ''ΨΟΦΗΣΟΥΝ'' επειδή θα είναι με την μάνα τους αλλά επειδή ο ''ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ'' αδιαφορεί ή δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα....

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Labrador Retriever,
τι εγκαταστάσεις πρέπει να έχει ο εκτροφέας;;

Επίσης αν δεν πάει σε έκθεση πως θα γνωρίζει αν τα σκυλιά του είναι σωστά μορφολογικά, άρα και κατάλληλα αναπαραγωγής;
Για τις εγκαταστασεις ειχα στο μυαλο μου εκτροφεα με πολλοους μεγαλοσωμους σκυλους(εχω ξεχασει οτι υπαρχουν και αλλες φυλες εκτος Λαμπραντορ) σκυλους:p:p:p

Οσο για τις εκθεσεις...οντος.Βλακεια πεταξα.:p

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@labrador retriever,
και εγώ το είχα κάπως έτσι παλαιότερα στο μυαλό μου (μιας και είχα μεγαλόσωμα σκυλιά) αλλά είναι λάθος ;)
Ακόμα και για τα μεγαλόσωμα.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
@labrador retriever,
και εγώ το είχα κάπως έτσι παλαιότερα στο μυαλό μου (μιας και είχα μεγαλόσωμα σκυλιά) αλλά είναι λάθος ;)
Ακόμα και για τα μεγαλόσωμα.
Οκ! :D
Αλλα αν καποιος εχει πχ Λαμπρανορ,και εχει 5 πουμε,γινετε να τα εχει και να κανει εκτροφη σε ενα διαμερισμα 3ου οροφου;:p
Μπορει να γινετε,δεν ξερω,αλλα δεν ειναι πιο δυσκολο;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Εγκαταστάσεις καθαρές και προβλεπόμενες για την φυλή

π.χ. πάς στις εγκαταστάσεις και είναι σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου
το μπαλκόνι είναι μπιμπα στο σκατό και τα πατώματα είναι όλα πλακάκια χωρίς ίχνος μοκέτας
τα έπιπλα είναι όλα μασημένα και οι πόρτες όλο γρατσουνιές
συμπέρασμα-κακές εγκαταστάσεις

άλλο π.χ.
πάς σε άλλες εγκαταστάσεις και είναι σε διαμέρισμα πάλι τρίτου ορόφου
παντού μοκέτες
το σπίτι στράφτει όπως και τα σκυλιά
τα κένελ των σκυλιών είναι καλοβαλμένα σε άνετο και "σωστό" δωμάτιο ενώ στην κρεβατοκάμαρα βλέπεις την γεννήστρα , τα θερμόμετρα τις ζυγαριές τις λάμπες για θέρμανση κλπ

κατανοητό....