Καλησπέρα και από εμένα θα ήθελα την συμβουλή σας!

6 Απριλίου 2013
5
0
Καλησπέρα ονομάζομαι θεολόγος και είμαι καινούργιος στο σαιτ(και θα ήθελα να πώ πώς ειναι καταπλικτικό).Λοιπόν η συμβουλή που θα ήθελα είναι η εξής,θέλω να πάρω τών πρώτο μού σκύλο ένα λαμπραντόρ έχω διαβάσει πάρα πολύ για την ράτσα απλά εκεί που κολάω είναι απο πού να το αγοράσω από εκτροφεία είναι πανάκριβα,απο ιδιώτες δεν ξέρεις τι θα σου βγεί οπότε σκέφτομαι από πετσοπ σε όσα εχω πάει μου ζητάνε 450ε +100ε για πέντιγκριι δηλαδή 550ε και σε όλα τα πετσοπ μου λένε είναι απο ουγκαρεία και η ηλικία των κουταβιών ειναι 2-2,5 μηνών και μου λένε οτι ο προμηθευτείς ανεβαίνει κάθε μήνα τι να κάνω?

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ψάξου καλύτερα κάτι δεν δίαβασες σωστά.
ΌΧΙ ΠΕΤ ΣΟΠ όχι τον Μήτσο της γειτονία που ζευγάρωσε τον σκύλο του και έχει σούπερ κουτάβια σε καταπλικτική τιμή (αλλίως και BYB).
Κάνε μία αναζήτηση στο θέμα Puppy Mills

Paul_vet

Banned
Banned
6 Απριλίου 2013
11
0
7 σκυλια εχω , και τα 7 απο πετ ειναι, εγω ειμαι υπερ του πετ σοπ, εδω μεσα μερικοι ειναι κατα, μην σου πω ολοι, πρεπει και καλα να πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα για να παρεις απο καναν απατεωνα το σκυλι π θες πανω απο 1000 ευρω γιατι και καλα ειναι ελεγμενο και βλακειες τετοιες...Αλλιως θα σου πρωτινουν να παρεις ενα αδεσποτο, λες και το αδεσποτο ξερεις τι μπορει να βγαλει ενω για το πετ σοπ, θα σου βγει με ζημια, χαχαχα, καθισε λιγο ακομα και θα δεις τι θα λεει ο καθε ενας..Εγω λοιπον σε συμβουλευω να το παρεις απο πετ, χωρις πεντικρι, και ολα καλα, απλα να το πας στον γιατρο πρωτα....Αν ειναι μαγκες οι και καλα εκτροφεις, ας χαμηλωσουν τις τιμες τους, αλλιως θα πεινασουν...Καλως ορισες λοιπον φιλε μου, και προσεχε μην σου κανουν πλυση εγκεφαλου χωρις λογο ..!

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
7 σκυλια εχω , και τα 7 απο πετ ειναι, εγω ειμαι υπερ του πετ σοπ, εδω μεσα μερικοι ειναι κατα, μην σου πω ολοι, πρεπει και καλα να πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα για να παρεις απο καναν απατεωνα το σκυλι π θες πανω απο 1000 ευρω γιατι και καλα ειναι ελεγμενο και βλακειες τετοιες...Αλλιως θα σου πρωτινουν να παρεις ενα αδεσποτο, λες και το αδεσποτο ξερεις τι μπορει να βγαλει ενω για το πετ σοπ, θα σου βγει με ζημια, χαχαχα, καθισε λιγο ακομα και θα δεις τι θα λεει ο καθε ενας..Εγω λοιπον σε συμβουλευω να το παρεις απο πετ, χωρις πεντικρι, και ολα καλα, απλα να το πας στον γιατρο πρωτα....Αν ειναι μαγκες οι και καλα εκτροφεις, ας χαμηλωσουν τις τιμες τους, αλλιως θα πεινασουν...Καλως ορισες λοιπον φιλε μου, και προσεχε μην σου κανουν πλυση εγκεφαλου χωρις λογο ..!
Οχι ρε γαμωτο....δηλαδη μας πιασανε κοροιδα???? Οχι ρε γαμωτο......... Εχεις δικιο...ο γιατρος θα ξερει για ολες τις κληρονομικες ασθενειες που θα εχουν οι προγονοι του σκυλιου που θα αγορασεις!!!! Πως δεν το ειχαμε σκεφτει τοσα ατομα.... Ειλικρινα απορω ωρες ωρες....

Last edited:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Μακριά απο πετ σοπ και ιδιώτες.επίσης το πέντιγκρι δεν το αγοράζεις ξεχωριστά και θα είναι πλαστό αν το πάρεις φυσικά ποτέ.

αν θέλεις λοιπόν ράτσας μόνο απο εκτροφέα αλλιώς ένα σκυλάκι απο φιλοζωική η της γειτονιάς σου.διάβασε κάποια θέματα στο φόρουμ να ενημερωθείς.

Last edited:

Paul_vet

Banned
Banned
6 Απριλίου 2013
11
0
επίσης το πέντιγκρι δεν το αγοράζεις ξεχωριστά και θα είναι πλαστό αν το πάρεις φυσικά ποτέ.......
ειναι στο μονο που δεν θα σου φερω αντηριση ...σε ολα τα αλλα εισαι λαθος για τα δικα μ ματια και παραπληροφορεις τον κοσμο, αθελα σου θελω να πιστευω γιατι καποιοι στα εμαθαν ετσι ! :)

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Θεολόγος μην πάρεις σκύλο από ιδιώτη και μη πάρεις από pet shop. Και οι δυο αυτοί δρόμοι είναι ηθικά, πρακτικά και οικονομικά λάθος. Με ελάχιστο ψάξιμο και διάβασμα στο forum θα καταλάβεις γιατί και θα κρίνεις και μόνος σου.

Αν θες ξεκίνα από τα θέματα τις ενότητας:

Εκτροφή , Αναπαραγωγή & Επιλογή

Το παρακάτω θέμα ειδικά είναι πολύ χρήσιμο:

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

Ειδικότερα τώρα στο θέμα που έχεις με την τιμή του σκύλου. Τα καθαρόαιμα εκτροφικά σκυλιά είναι ακριβά. Όποιος σου πει πως μπορεί να σου βρει καθαρόαιμο εκτροφικό σκυλί φτηνά, 99% απλά πάει να σε εκμεταλλευτεί ή/και είναι άσχετος, όσο και αν λέει ότι "ξέρει από σκυλιά" ή έχει pet shop 40 χρόνια ή είναι εκπαιδευτής/κτηνίατρος που "έχει άκρες στο εξωτερικό", που έχει ένα ξάδερφο που "βγάνει σκυλιά αστέρια".

Αν τελικά αποφασίσεις πως θέλεις καθαρόαιμο, θα βρεις στο forum πολλά θέματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον εκτροφεα σου.

Υποθέτω πως διάλεξες τη συγκεκριμένη φυλή επειδή θες σκυλάκι για συντροφιά, άλλα καλό θα ήταν να μας αναλύσεις λίγο περισσότερο τα κριτήρια της επιλογής σου και τον τρόπο ζωής σου. Πολύ πιθανό ένα αδέσποτο να ταιριάξει στις ανάγκες και απαιτήσεις σου.

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
φιλε μου ,ενα μονο θα σου πω,μια φραση που ειπε ο κολλητος μου που πηρε σκυλι απο πετ σοπ.
"δεν ξαναπαιρνω σκυλι απο πετ σοπ"

τωρα αν το παρεις απο ιδιωτη πρπει να δεις και τους 2 γονεις και να κρινεις και να μην παρασυρθεις.αμα δεν θες αποκλειστηκα απο ελληνα εκτροφεα.μπορεις να βρεις καποιον που γνωριζει εκτροφεις απο το εξωτερικο που οι τιμες ειναι αρκετα πεσμενες.
τι σε ενδιαφερει δεν ειπες,μηπως μπορει να σου δωσει πληροφοριες καποιος.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καλημερα paul-vet.Εχεις ερθει με πολυ ειρωνικο υφος και αυτο δεν ευνοει για να γινει μια κουβεντα της προκοπης.Αν θες οντως την συμβουλη των εδω μεσα καλο ειναι να ακουσεις προσεχτικα και να μην ειρωνευεσαι.Αν ηρθες να κοκορευτεις για τα 7 σκυλια σου απο πετ σοπ τοτε σε λαθος φορουμ εισαι, γιατι ΟΛΟΙ εδω μεσα εχουν την αντιθετοι αποψη.Και προφανως την σωστη.οποτε χαλαρωσε με το υφος σου.Αν σε ενδιαφερει να ενημερωθεις για το θεμα διαβασε στον τομεα πετ σοπ και byb τα οσα αναγραφονται

Last edited:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Θεολόγε καλώς ήρθες,ωραία φυλή διάλεξες:)
Καλό θα ήταν να το ψάξεις παραπάνω γιατί όπως λες για τους ιδιότες αλλό τόσο και χειρότερα είναι τα πετ σοπ!
Και να σου την αλήθεια δε είναι και τεράστια η διαφορά στα χρήματα!Επίσης αν διαβάσεις και ενημερωθείς τι είναι το πετιγκρι θα δεις και πόσο πραγματικά κάνει!Γιατί τόσα λεφτά που σου είπαν δε κάνει!
Αφού θες την συγκεκρημένη φυλή κάνε λίγο παραπάνω υπομονή και οικονομίες και απόκτησε το φιλαράκι σου από σωστό εκτροφέα(που και εδώ θέλει ψαξιμο)για να μειώσεις τις πιθανότητες για δυσπασίες και άλλες κληρονομικές ασθένιες.
Αμα δε θες να χαλάσεις και καθόλου λεφτα για την απόκτηση του κοίτα σε φιλοζωικές και στα χαρίζονται ξέρεις πόσα λαμπρατοροιδές υπάρχουν?
Καλό είναι να μην βιαστείς και να το ψάξεις καλύτερα γιατί έχεις πολλά κενά ακόμα στο παζλ σου!:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
γεια σου !!!δεν μου αρεσει να με απειλουν, δεν εχω κανει κατι ,απλα λεω την γνωμη μου ετσι οπως την λενε ολοι τους, δεν εβρισα καποιον η προσεβαλα καποιον..αν απλα δεν σου αρεσει ο τροπος π σκεφτομαι, απλα μην μου δινεις σημασια ..γκε γκε ? χαχα
Δεν σε απειλεί κανείς!Με 15 μηνύματα και με τέτοιο ύφος γραφής επέτρεψε μου να αμφιβάλλω για το αν είσαι εδώ για ενημέρωση ή για πλάκα...

Περιμένω εμπεριστατωμένη απάντηση στο γιατί είσαι υπερ της αγοράς των Pet Shop!Έχουμε έναν φίλο που ψάχνει 5-10 πράγματα!Βοήθησε τον!
Αν θέλεις να είσαι σωστός πρέπει να αναπτύξεις και επιχειρήματα αλλιώς κανείς δεν θα σε λάβει υπόψιν!

Περιμένω λοιπόν την απάντηση σου εδώ για να μάθει και Θεολόγος!
Μετά θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω εγώ για πολλοστή φορά(αλλά ας είναι δεν πειράζει) για το λόγο ότι δεν πρέπει να παίρνουμε σκύλο από Byb ή Pet Shop.
Και τέλος ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του!Έτσι είναι το σωστό!

Θα χαρώ ιδιαιτέρως να μάθω την άποψη σου και πιστεύω ότι το 2° μέρος του username σου να είναι όντως...vet. Τουλάχιστον θα μάθουμε κάτι από ένα κτηνίατρο!

Λοιπόν...

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
ρε ειστε σοβαροι συγνωμη κιολας,ο τυπος σας κανει πλακα και σας τσιτωνει και εσεις παιζετε το παιχνιδι του?
ο τυπος θα εχει μαζευτει με 2 φιλαρακια του πισω απο το pc τωρα και θα σας κοροιδευει.
ελεος τωρα...εχει 7 σκυλια απο πετ σοπ.δλδ εχει σκασει 3.500 χιλιαρικα για σκυλια ,και δε θα εδινε 200 ευρω παραπανω να τα παρει εστω απο εκτροφεα απο το εξωτερικο.δηλαδη ειναι τοσο χαζος?
δεν παιζει...απλα σας κανει πλακα γιατι εχουν καταλαβει οτι οταν ακουνε σε αυτο το φορουμ για πετ σοπ,οι περισσοτεροι εδω και με το δικιο τους κανουν σαν υστερικοι.
παντως ειναι απο τα πρωτα ποστ που βλεπω ατομα να απαντανε σε ηρεμο χαρακτηρα στο παιδι που ανοιξε το ποστ.και οχι χωσιμο εξ αρχης.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θεολογε να στο κάνω πιο εύκολο, με εικόνες... τι σημαίνει pet shop --> εκτροφείο ουγγαρίας ---> puppy mills
eVWvKFofMctQqBT-556x313-noPad.jpg
puppy-mill-mom.jpg
Και η κατάληξη των γονιών των τόσο αξιαγάπητων κουταβιών στις βιτρίνες των πετσοπ.... Μόλις σταματησουν να γεννάνε... ΘΑΝΑΤΟΣ
Puppy-farms-pups-leading-to-euthanised-pets.jpg

Εσυ αντέχεις να πάρεις ενα κουτάβι από πετσοπ γνωρίζοντας οτι αφηνει πίσω του μια κολαση που ΕΣΥ βοηθάς να συνεχιστεί?
Το αντεχει η καρδιά σου?

Last edited by a moderator:

glukos

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2013
80
0
Αθηνα, Αργυρουπολη
Και καλα εκτροφεις?
Τι και καλα ρε φιλε σορρυ
Δηλαδη αυτοι που ειναι νομιμοι και καθονται και στηνουν επιχειρησεις, εξιδικευονται σε αυτα τα σκυλια ειναι ''και καλα'' και εμεις ειμαστε οι ηληθιοι που παμε και τα δινουμε?
Ωραια τα αστειακια που λες, αλλα εδω ο ανθρωπος θελει σοβαρες απαντησεις..
Γι αυτο σε παρακαλω προσεχε τι προτεινεις.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Μπραβο σου Paul_vet ενισχυσες τα Puppy Mills και τους κουταβεμπορους 7 φορες κιολας!

Το γεγονος οτι και τα 7 σκυλια σου βγηκαν υγειη ενα πραγμα λεει "ΤΥΧΕΡΟΣ".

Φανταζομαι οτι θεωρεις σωστο που οι μαναδες των σκυλων σου ειναι/ηταν μονιμα μεσα σε ενα crate και γεναγε οσες παραπανω φορες μπορουσε τον χρονο μεχρι να μην μπορει αλλο και να της κανουν ευθανασια!

Οσο για τον εκτροφεα. Ο ΣΩΣΤΟΣ εκτροφεας τουλαχιστον ενδιαφερεται για την φυλη που εχει επιλεξει και προσπαθει να βγαζει καλα δειγματα της φυλης και πανω απο ολα υγειη σκυλια! Χωρις να ειμαι απολυτος. Προφανως και υπαρχουν εκτροφεις λαμογια! Στην Ελλαδα ειμαστε λες να μην υπηρχαν ?

Οσο για την τιμη στα εκτροφεια συμφωνω οτι ειναι λιγο τσιμπιμενες ειδικα για την εποχη μας.

Εγω προσωπικα υιοθετησα σκυλο απο φιλοζωικη, προφανως δεν ξερω τι θα μου βγει και προφανως αν ηταν στο χερι μου θα ηθελα να παω να παρω απο εκτροφειο την φυλη που μου αρεσει ΟΜΩΣ δεν το μετανιωνω για κανενα λογο, το σκυλακι ειναι απιθανο πανεξυπνο και πανω απο ολα του εσωσα την ζωη.

Τεσπα επειδη δεν φαινεσαι και για ατομο που παιρνει απο λογια αν εισαι τρολ να σου καει το βιντεο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παρακαλώ πολύ παιδιά ας επικεντρωθούμε στον φίλο Θεολόγο!

Περισσότερο παραγωγικό θα ήταν...

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλησπέρα Θεολόγε!

Καλό θα ήταν να θέσεις ακόμα μια παράμετρο στην αναζήτηση σου.
Η επιλογή του να πάρεις ένα σκύλο, είναι μια συνειδητή απόφαση ζωής - καθώς θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια. Καταλαβαίνω πως (ειδικά την συγκεκριμένη εποχή) το κόστος αγοράς από εκτροφείο, μπορεί να φαντάζει εξωπραγματικό.. όμως, αξίζει..
Θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις υπομονή, μέχρι να συγκεντρώσεις το ποσό, ώστε να μπορείς να το αποκτήσεις από την σωστή πηγή..

Δεν αγοράζουμε από pet shop , όχι μόνο για τους τρομερά σημαντικούς λόγους που ήδη σου ανέφεραν,αλλά κ γιατί έτσι συντηρούμε μια ολόκληρη βιομηχανία εμπορίας ζώων..
Αν ψάξεις λίγο πέρι puppy mills.. θα καταλάβεις..
Θα δεις τις εικόνες των ζώων, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μάνες αυτών των κατά τα άλλα χαριτωμένων κουταβιών..κ λογικά θα αναθεωρήσεις..

6 Απριλίου 2013
5
0
Θεολόγος μην πάρεις σκύλο από ιδιώτη και μη πάρεις από pet shop. Και οι δυο αυτοί δρόμοι είναι ηθικά, πρακτικά και οικονομικά λάθος. Με ελάχιστο ψάξιμο και διάβασμα στο forum θα καταλάβεις γιατί και θα κρίνεις και μόνος σου.

Αν θες ξεκίνα από τα θέματα τις ενότητας:

Εκτροφή , Αναπαραγωγή & Επιλογή

Το παρακάτω θέμα ειδικά είναι πολύ χρήσιμο:

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

Ειδικότερα τώρα στο θέμα που έχεις με την τιμή του σκύλου. Τα καθαρόαιμα εκτροφικά σκυλιά είναι ακριβά. Όποιος σου πει πως μπορεί να σου βρει καθαρόαιμο εκτροφικό σκυλί φτηνά, 99% απλά πάει να σε εκμεταλλευτεί ή/και είναι άσχετος, όσο και αν λέει ότι "ξέρει από σκυλιά" ή έχει pet shop 40 χρόνια ή είναι εκπαιδευτής/κτηνίατρος που "έχει άκρες στο εξωτερικό", που έχει ένα ξάδερφο που "βγάνει σκυλιά αστέρια".

Αν τελικά αποφασίσεις πως θέλεις καθαρόαιμο, θα βρεις στο forum πολλά θέματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον εκτροφεα σου.

Υποθέτω πως διάλεξες τη συγκεκριμένη φυλή επειδή θες σκυλάκι για συντροφιά, άλλα καλό θα ήταν να μας αναλύσεις λίγο περισσότερο τα κριτήρια της επιλογής σου και τον τρόπο ζωής σου. Πολύ πιθανό ένα αδέσποτο να ταιριάξει στις ανάγκες και απαιτήσεις σου.

Πρώτα θα ήθελα να σας ευχαριστίσω όλους που με βοηθάτε με το θέμα μου!!!Δίαλεξα την συγκεκριμένη ράτσα διότι ακούω τα καλύτερα απο όλους και επειδή μαρέσει σαν ομορφία,τώρα είμαι φαντάρος απολύομαι τον μάιο και περιμένω πως και πως για να πάρω επιτέλους σκύλο η αλήθεια είναι οτι θα έπαιρνα απο ποιό πριν αλλα δεν το έκανα γιατί ήξερα οτι μεχρι να τελιώσω μαυτο δεν μπορούσα και τώρα ειναι η ώρα!!!γενικά εχω χρόνο σπουδάζω και παράληλα αν δουλέυω σκετικά ειμαι πολλές ώρες ελέυθερος και λόγο οτι σπουδάζω στην πόλη μου μένω και με τουσ δικουσ μου οπότε δεν θα μένει ποτέ μονο του το έχω σκεφτεί το κομάτι τς υπομονής αλλα βολέυει παρα πολύ να το πάρω με το που απολυθώ γιατι θα αρχίσω δουλειά απο σεμπτευριο οπότε οσο ειναι μικρό δεν θα λείπω καθόλου και λόγο στρατού δεν έχω την οικονομική δυνατοτητα να διαθέσω πολλά δλδ και αυτα σκετικα μου φένονται πολλά τώρα που δεν δουλέυω αλλα θα τα φέρω βόλτα αλλα για να πάρω απο εκτροφέα πρέπει να περιμένω τουλάχιστων μεχρι δεκέμβριο !!!!

Πρώτα θα ήθελα να σας ευχαριστίσω όλους που με βοηθάτε με το θέμα μου!!!Δίαλεξα την συγκεκριμένη ράτσα διότι ακούω τα καλύτερα απο όλους και επειδή μαρέσει σαν ομορφία,τώρα είμαι φαντάρος απολύομαι τον μάιο και περιμένω πως και πως για να πάρω επιτέλους σκύλο η αλήθεια είναι οτι θα έπαιρνα απο ποιό πριν αλλα δεν το έκανα γιατί ήξερα οτι μεχρι να τελιώσω μαυτο δεν μπορούσα και τώρα ειναι η ώρα!!!γενικά εχω χρόνο σπουδάζω και παράληλα αν δουλέυω σκετικά ειμαι πολλές ώρες ελέυθερος και λόγο οτι σπουδάζω στην πόλη μου μένω και με τουσ δικουσ μου οπότε δεν θα μένει ποτέ μονο του το έχω σκεφτεί το κομάτι τς υπομονής αλλα βολέυει παρα πολύ να το πάρω με το που απολυθώ γιατι θα αρχίσω δουλειά απο σεμπτευριο οπότε οσο ειναι μικρό δεν θα λείπω καθόλου και λόγο στρατού δεν έχω την οικονομική δυνατοτητα να διαθέσω πολλά δλδ και αυτα σκετικα μου φένονται πολλά τώρα που δεν δουλέυω αλλα θα τα φέρω βόλτα αλλα για να πάρω απο εκτροφέα πρέπει να περιμένω τουλάχιστων μεχρι δεκέμβριο !!!!
***οσο για το αδέσποτο δεν θα είχα καποιο θέμα απλα επειδή μένω σε διαμέρισμα και με τους δικους μου κιόλας θέλω κατι σίγουρα εξυπνο και ήσυχο(να μην δαγκωνει γαυγιζει κτλπ)..

Μήπως το παιδί που άνοιξε το ποστ και το άλλο παιδί με τα 7 σκυλιά έχουν καμία σχέση μεταξύ τους; Αν όχι, συγνώμη, παρανόησα!

Παρανοείς αλλα δεν πειράζει και η αλήθεια είναι οτι κακώς δημιουργήτε ένταση άδικα ο καθένας μπορει να πεί την γνώμη του άσκετα αν ειναι σωστή :)

Σας ευχαριστώ ολους για την βοήθεια και το ενδιαφέρων σας το ψάχνω ακόμα και θα συνεχίσω αλλωστε γιαυτό μπηκα και εδω :)
και θα κοιτάξω ολα αυτα που μου είπατε διότι ειναι σοκαριστικά μερικα απο αυτά και δεν μπορώ να καταλάβω πως το επιτρέπουν να συμβαίνει :(

Last edited by a moderator:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
***οσο για το αδέσποτο δεν θα είχα καποιο θέμα απλα επειδή μένω σε διαμέρισμα και με τους δικους μου κιόλας θέλω κατι σίγουρα εξυπνο και ήσυχο(να μην δαγκωνει γαυγιζει κτλπ)..
Ελπίζω σύντομα να αποκτήσεις το σκυλί που σε ενδιαφέρει.
Απλά θέλω να σου απαντήσω και να σου πω ότι τα σκυλιά δεν διαχωρίζονται σε εκτροφικά και αδέσποτα ανάλογα με την εξυπνάδα τους ή την ησυχία τους. Δεν είναι εξυπνότερα τα εκτροφικά από τα αδέσποτα ούτε λιγότερο ήσυχα. Όλα σκυλιά είναι ...όλα γαυγίζουν ...όλα κάνουν ζημιές κλπ. Το θέμα είναι να ξέρεις ΕΣΥ να τα σταματάς. :)
Δλδ αν αυτοί είναι λόγοι που θα σε κάνουν να προτιμήσεις ενα εκτροφικό από κάποιο ημαίαιμο καταφυγίου κάνεις λάθος. Εξάλλου υπάρχουν πολλά ημίαιμα στα καταφύγια της φυλής που ψάχνεις και εξίσου αξιαγάπητα. :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σας ευχαριστώ ολους για την βοήθεια και το ενδιαφέρων σας το ψάχνω ακόμα και θα συνεχίσω αλλωστε γιαυτό μπηκα και εδω :)
και θα κοιτάξω ολα αυτα που μου είπατε διότι ειναι σοκαριστικά μερικα απο αυτά και δεν μπορώ να καταλάβω πως το επιτρέπουν να συμβαίνει :(
Τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα που ειναι στη μεση... και εξαιτιας τους θυσιάζονται αθώες ζωές σε μια ζωή κολαση και σε μαρτυρικό θάνατο