Οι απόψεις μας διαφέρουν και θα σου εκφράσω και τις δικές μου ευθύς αμέσως.
Καταρχάς : Ποιός μου εγγυάται εμένα το ήθος κάποιου εκτροφέα?? Δεν έχω ούτε στενό φίλο, ούτε συγγενή που να εκτρέφει Rott οπώτε δεν μπορούμε να μιλάμε για ήθος. Ο κάθε εκτροφέας κάνει τη δουλειά του και δίνει βαρύτητα σε αυτά που τον ενδιαφέρουν. Άλλος εκτρέφει δίνοντας βαρύτητα στη μορφολογία, άλλος στην εργασία, άλλος γενεαλογικά και πάει λέγοντας...
Επίσης δε δέχομαι πως το κουτάβι δεν πέρνει πράγματα απο τη μάνα του. Άλλωστε γιαυτό επιβάλεται να μείνει τουλάχιστον 2 μήνες μαζί της. Βάζεις το ίδιο ένα ζευγάρι σκύλων που παίζει κάθε μέρα σε μια γειτονιά με παιδιά και περαστικούς, με ένα ζευγάρι σκύλων που ζει σε 4Χ4 γιατί τόσο ορίζει ο νόμος?!!
Ο Ιβάν τρέχει πίσω απο τα παιδάκια εδώ και κυνηγάει την μπάλα γιατί έτσι έκανε μέχρι εχθές με τη μάνα και τον πατέρα του...
Αναφέρεις πως δεν παίζει ρόλο η εκπαίδευση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα και φυσικά διαφωνώ. Ο εκπαιδευτής μου έδωσε λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνει το κουτάβι μου καθημερινά ώστε να κοινωνικοποιηθεί σωστά με ανθρώπους και άλλα ζώα. Όχι για να μου κάνει τούμπες και κόλπα.
Όσο για την επιλογή μου ανάμεσα στα αδέλφια του να σου θυμήσω ότι ΚΑΙ ο ιδιώτης ζει τα κουτάβια του για 2 τουλάχιστον μήνες. Ξέρει ποιό είναι το πρώτο της γέννας, ποιό είναι το φοβικό, πιο το επιθετικό κλπ.
Με τον όρο "άγριο" εννοώ αυτό που εννοείς και εσύ όταν λες "γενετικό υπόβαθρο". Είναι απο τη φύση τους επιφυλακτικά σκυλιά με ανεπτυγμένο το αίσθημα της φύλαξης. Αυτό δεν αλλάζει αρκεί να το καλλιεργήσεις σωστά και να το βγάζει όταν πρέπει και όχι στους περαστικούς.
Πιστεύω πως είναι καθήκον όποιου αναζητά μια συγκεκριμένη ράτσα να ενημερωθεί για τα "γεννετικά δώρα" της φυλής. Έτσι ως δική μου υποχρέωση, διάβασα για τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν και όταν έφτασε η ώρα ζήτησα και είδα πιστοποιητικό των γονιών πως είναι ελεύθεροι δυσπλασίας. Τώρα αν ο μικρός παρουσιάσει στο μέλλον προβλήματα υγείας... τι να κάνουμε! Είπαμε, εγώ προσπάθησα αν μη τι άλλο να προφυλαχτώ. Να σου ξαναθυμήσω οτι τη γέννα μου την έδωσε επίσημα ο ΚΟΕ.
Η αλήθεια είναι πως έχω επισκεφτεί εκτροφείς στο παρελθόν. Όχι ροττ βέβαια αλλά έχω εικόνα του τι παίζει γενικώς. Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και στους εκτροφείς υπάρχουν οι ευσυνείδητοι και οι απατεώνες.
Φυσικά και έχω εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτή όπως ήδη έχεις καταλάβει. Εκτίμησα ότι δεν με απέτρεψε, ούτε με έσπρωξε να πάρω τη ράτσα που επιθυμούσα αλλά με συμβούλεψε σύμφωνα με την εμπειρία του, ήταν πρόθυμος σε κάθε απορία μου και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει και βλέπει τα πράγματα εμένα μου κάνουν! Πιθανόν σε άλλους όχι ... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Ελπίζω να μη σε κούρασα απλά ένιωσα την ανάγκη να σου εκθέσω και εγώ τις απόψεις μου όπως έκανες και εσύ