Καλημέρα σε όλους!!!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
οντως εχω φάει κολλημα ! αχαχα! αλλα το σιγουρο ειναι οτι και 100 να ειχα τα εχω σα παιδεια μου τα λατρευω οπότε απο μένα μονο να κερδισουν και να περασουν ομορφα εχουν ως τα βαθια τους γεραματα :) αλλωστε γνωριζω τις δεσμευσεις και το έχω αποδεχτει πληρως.
lara ψαχνω εκτροφέα αλλα στην ελλαδα δεν βρισκω ! εχω βρει ενα ιταλία που από εκει εχει πάρει το δικο της τσιουαουα μια φιλη μου που μένει εκει και είναι μόλις ενα κιλο το δικο της ! από οτι μου ειπε ειναι πολλοι καλοι εκτροφεις και τους γνωριζει και προσωπικά.
το θεωρεις κακή ιδεα αν βρω καποιο ιδιώτη που να έχει και τους γονείς φυσικα οι οποιοι να εχουν πιστωποιηση οτι ειναι καθαρόαιμα και να τα δινει σε ενδεικτικη τιμη η απλα να τα χαρίζει χωρις να τον νοιαζουν τα χρήματα , να πάρω απο εκεινον? μαλλον βεβαια μετα απο την τελευτεα εμπειρια θα πρεπει να το ψάξω αλλα σε περιπτωση που βρω να πάρω ή να κοιτάξω μονο εκτροφείο??? σχετικα με το εκτροφειο το να κανει ενα μεγάλο ταξιδι ενα κουταβακι δεν είναι επικυνδυνο για αυτο και την υγεία του? και αν το πάρω απο εκτροφειο εξωτερικού οπου θα το πλήρωσω χωρις καν να το εχω δει δεν ειναι καπως ρίσκο?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κοίταξε, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδιώτες που να κάνουν σοβαρές γέννες. Ακόμα και τα σκυλιά τους να έχουν πεντιγκρι δε λέει κάτι. Το θέμα είναι να ζευγαρώσεις δύο σκυλιά που να ξέρεις ότι το ένα θα καλύψει τα ¨κουσούρια" του άλλου ώστε να βγάλειις όσο το δυνατόν καλύτερα κουτάβια (εντελώς απλοϊκά). Οι ιδιώτες που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους, το κάνουν εντελώς όπως να`ναι με μοναδικό κριτήριο να είναι της ίδιας φυλής (πολλές φορές ούτε καν αυτό, δες το δικό σου σκυλάκι).
Όπως καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα δε μπορεί να χαρακτήριστεί παρά μόνο "τυχαίο" στην καλύτερη περίπτωση. ΙΣΩΣ να βγουν καλά μερικά σκυλιά (απο άποψη υγείας-μορφολογίας) ΙΣΩΣ να μη βγει κανένα καλό. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ κι εγώ και ο κάθε άπειρος δεν μπορεί με μια ματιά να καταλάβει το σωστό μορφολογικά κουτάβι, πόσο μάλλον το υγειες.
Επίσης είναι και το θέμα του χαρακτήρα ο οποίος διαμορφώνεται φυσικά και από τα γονίδια αλλά και από τη φροντίδα που θα έχει από τον υπευθηνο της γέννας. Δύσκολα ένας ιδιώτης να κάτσει να ασχοληθεί όπως και όσο πρέπει με το κάθε κουταβάκι ξεχωριστά.Είτε απο άγνοι είτε απο αδιαφορία. Συνήθως μάλιστα κοιτάνε να τα ξεφορτοθουνε μετά τις 35 μέρες γιατί εκεί είναι που αρχίσουν να έχουν πολλά έξοδα και σφουγγαρίσματα.
ΑΝ τύχει και βρεις κάποιον που τα έχει κάνει όλα όπως πρέπει, το θεωρώ απίθανο να το χαρίζει ή να το δίνει σε συμβολική τιμή αφού θα έχει κάνει πολλα έξοδα και θα θέλει κάπως να τα αποσβέσει.

Για να έχεις λοιπόν το κεφάλι σου όσο πιο ήσυχο γίνεται βρίσκεις ένα καλό εκτροφέα που θα έχει φροντίσει πριν απο σένα για σένα.

Τώρα όσο αφορά την αγορά από το εξωτερικό, όντως είναι λίγο δύσκολη υπόθεση. Καταρχάς εγώ δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που θα δεχόταν να μου στείλει κουτάβι χωρίς να με έχει δει απο κοντά. Το καλύτερο θα ήταν να άχριζες επαφές μέσω μειλ με μερικούς να έβλεπες αντιδράσεις και να αποφάσιζες ποιος είναι ο καλύτερος. Μετά κλείνεις ένα εισητήριο και πας να γνωριστείτε απο κοντά κι αν όλα πάνε καλά γυρνάς με το κουτάβι για να μην ταλαιπωρηθεί κι αυτό ταξιδευονατς ως αποσκευή.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
σε ευχαριστω πολυ βρε lara να σαι καλα!!!! ειναι πολύ δυσκολα τα πράγματα απο οτι βλέπω και μαλλον θα ξοδεψω πολλα αν συμπεριληφθει και το ταξιδι δε ακομα πιο πολλα αλλα χαλαλι ! να σαι ομως σιγουρη οτι σε λιγο καιρο οσο πιο συντομα βρω δηλαδη θα σας ενημερωσω για τα ευχαριστα ! μεχρι στιγμης ο μικρος μου stitch θα σας ενημερωνει συχνα για νεα! μετα το πρωτο του εμβολιο σημερα ποναει πολυ με προειδοποισε βεβαια ο γιατρος και μ ειπε να του δωσω 5 ml με συριγγα depon σε μορφη συροπι για μικρα παιδια ! του εδωσα αλλα ακόμη απο το πόνο δεν με αφήνει να τον πάρω ουτε αγκαλιτσα και ούτε καν να τον ακουμπισω στο σημειο δαγκωνοντας με δυνατα ! κλαψουριζει κιολας συχνα πυκνα :( :(

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι, για μερικές φυλές που δεν εκτρέφονται στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να πας στο εξωτερικό καταλαβαίνω, αλλά είναι μια ψυχούλ απου θα ζήσει μαζί σου τουλάχιστον 15 χρόνια, οπότε αν το σκεφτείς αξίζει ο κόπος και ο χρόνος και το χρήμα :)

Γιατί πονάει το ζουζούνι όμως? από το τσίμπημα της ένεσης? Δεν κατάλαβα :( Δεν έχω προσωπική εμπειρία απο κουτάβια, τη σκυλίτσα μου τη βρήκα στο δρόμο ενήλικη και το τσίου μας το αγοράσαμε 1 έτους περίπου.
Περαστικά του όπως και να έχει :) Να μιλήσεις και με τον κτηνίατρο αύριο αν δεν τον δεις να είναι καλύτερα!

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
χμμμ ο κτηνιατρος όταν τον πήγα τον βρήκε πάρα πολυ αδύνατο παρόλο που τρωει και μ είπε να αυξήσω την τροφή του για να παχύνει! εξ αιτίας του ότι δεν έχει καθόλου υποδόριο λιπος μου είπε πως θα πονέσει μάλλον και για αυτο μου είπε να του δωσω και το depon. αν περάσουν 2 24ωρα όπου να πονάει ακόμα τότε θα τον παω. κατα τα άλλα εφαγε κανονικά ολο του το φαγητό με όρεξη επαιξε λίγο διότι πονούσε ο καημενούλης και τωρα κοιμάται... :) φυσικά στο ολο θέμα παιζει ρόλο η ηλικία και το μέγεθος δεν το συζητω ... αλλά αφου με καθησυχασε ο γιατρος για την ωρα δεν ανυσηχω :)

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Πάντως έχω διαβάσει εδω μέσα ότι το depon και γενικα τα ανθρώπινα παυσίπονα δεν είναι και ότι καλύτερο για τον σκύλο...προσπαθώ να βρω το θέμα που το διάβασα να το δεις κι εσύ, ιατί κι εγώ δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά δεν το βρίσκω :(
Τελοσπάντων, αν εμπιστευεσαι τον κτηνίατρό σου, όλα καλά και πάλι περαστικά στο μικρούλη :)

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Δεν έχω ιδέα αν πρέπει η οχι αλλά θα ρωτησω ! πονάει και σήμερα πάντως όχι οσο χθες αλλά δεν μπορω να τoν σηκώσω μόνο να τoν χαιδεψω απαλά στο σημειο μ αφηνει ... ευχαριστω και παλι ! :)

Last edited: