Καλημέρα... με καινούρια αρχή!!

Βίκυ

Member
8 Φεβρουαρίου 2011
6
0
Θεσσαλονίκη
Την καλημέρα μου στους διαχειριστές και σε όλα τα μέλη... Πριν από καιρό έγινα μέλος αυτής της ομάδας επειδή είχα σκοπό να αποκτήσω σκύλο κι όπως κι έγινε πριν από δύο μέρες!!
Το νέο μέλος της οικογένειάς μας είναι ένα πίντσερ 6 μηνών το οποίο ζούσε σε άλλο σπίτι πριν έρθει σε μας! Στο παρελθόν είχα ένα κόκερ σπάνιελ και σύμφωνα με τα όσα διαβάζω τον τελευταίο καιρό, είχαμε κάνει πολλά λάθη όσον αφορά στην εκπαίδευσή του (έχω πολλές τύψεις γι'αυτό) και θέλω τώρα όλα να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο!! Δεν είμαι όμως σίγουρη για το ποιός είναι αυτός! Γι'αυτό ζητώ την βοήθειά σας!!
Παρότι είναι ήδη 6 μηνών με το θέμα της τουαλέτας δεν έχει και μεγάλη πρόοδο... Τον βγάζουμε 4 φορές την ημέρα και ποτέ δεν έχει κάνει τα κακά του έξω, αντίθετα "στολίζει" το σπίτι όπου του έρθει... ούτε καν στην πάνα τα κάνει!! Με τα τσίσα είναι κάπως καλύτερα,κάνει και στην πάνα και έξω
αλλά πότε πότε τα κάνει και σε άσχετα σημεία!!
Το ερώτημά μου είναι πως πρέπει να αντιδράσω στα "παραπτώματά" του ώστε να καταλάβει τι ακριβώς πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει χωρίς όμως να τον τρομάξω ή να τον στρεσάρω!!
Για την ώρα δεν θα σας κουράσω άλλο (ένα θέμα τη φορά)!!!
Ευχαριστώ!! :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλημέρα, να χαίρεσαι τη σκυλίτσα σου και να σε χαίρεται κι αυτή.

Δεν ξέρω γιατί το κείμενο σου μου θύμισε ένα περιστατικό: ήμουν πιτσιρικάς με τον πρώτο μου σκύλο που έπρεπε να μάθει να τα κάνει έξω, οπότε βγαίνω έξω παντελώς άσχετος, μου είχαν δώσει και μια αλυσίδα που πρέπει να ήταν απ' τη σειρά για γκοτζίλες και προχωράγαμε, όποτε σταμάταγε να μυρίσει κάτι όλο χαρά περίμενα να τα κάνει και να φύγουμε (και ούτε μου πέρναγε τότε απ' το μυαλό ότι είτε δρόμος είτε σπίτι πρέπει να τα μαζεύω). Δύο ώρες μετά κι αφού είχα χάσει την υπομονή μου προχωράγαμε και κάθε πέντε μέτρα έλεγα ''χέσε'' , φυσικά γίναμε περίγελος. Όταν όμως τελικά τα έκανε χάρηκα τόσο πολύ που του πήρα κρουασάν σοκολάτα απ' το περίπτερο (και όχι δεν ήξερα πως δεν κάνει να τρώνε ζάχαρη). Αλλά νομίζω ότι ήταν η έκφραση χαράς από μέρους μου, η προσμονή μου και η λεκτική επιβράβευση που βοήθησε στο να μην τα ξανακάνει μέσα.

Τις δικές μου τώρα τις βγάζω λίγο πριν το φαγητό το πρωί, το απογευματοβραδάκι τρώνε πάλι με το που επιστρέφω και βγαίνουμε πάλι.

Απλά αν θες μια συμβουλή, δείξε του τις προσδοκίες σου αλλά μην τον στρεσσάρεις για να στις αποδείξει. Πρώτα πρέπει να χτιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ σας, να μάθετε ο ένας τον άλλο και σιγά σιγά θα γίνουν όλα.

Μόλις τα κάνει μέσα αλλάζεις το συνηθισμένο τόνο της φωνής σου κάποιοι λένε να φωνάζεις εγώ διαφωνώ κάθετα, το σκυλί δε σε ξέρει και καλό είναι να κρατήσεις την αύξηση της έντασης της φωνής στο οπλοστάσιο σου για κάτι σοβαρότερο, απλά γίνε πιο ψυχρή και πες ''μη'' κοφτά, ή ''γιατί το έκανες αυτό''; αν η ερώτηση σού βγαίνει καλύτερα. Σκοπός είναι να αφοδεύει μέρος αυτών που έφαγε, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να τον βγάζεις αμέσως μετά τη βόλτα έξω και για όσο χρειαστεί ώσπου να τα κάνει, μερικές φορές και με τη σωστή και ειλικρινή επιβράβευση θα το κάνει (ούτε στην επιβράβευση δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί όπως και σε καμιά αντίδραση μας).
Μπορεί πάντως να στα κάνει έξω και γυρίζοντας να στα κάνει και μέσα. Για 'μενα αυτό είναι το καλύτερο. Διότι απ' τη μια έχεις δώσει επιβράβευση για το σωστό μέρος και απ' την άλλη του την έχεις αρνηθεί στο λάθος σημείο. Δεν πρέπει να συνδέσει τα κακά με την επιβράβευση αλλά το έξω.

Αυτή είναι η δική μου άποψη τουλάχιστον πάνω στο θέμα.

Βίκυ

Member
8 Φεβρουαρίου 2011
6
0
Θεσσαλονίκη
Σ' ευχαριστώ μόνο που η... "σκυλίτσα" μου είναι σκυλίτσος και τον λένε Νταζ!!! Βίκυ είναι το δικό μου όνομα!!
Ήταν αλήθεια πολύ διασκεδαστικός ο τρόπος που περιέγραψες την εμπειρία σου!! χαχχααχα!!!

Πιστεύω ότι ανασταλτικός παράγοντας για αυτόν είναι ότι ζούσε σε άλλο σπίτι πριν έρθει σε μας κι εκεί χρησιμοποιούσαν την μέθοδο του μαλώματος... ακόμα και τώρα αυτό με συμβουλεύουν να κάνω αλλά εγώ δεν συμφωνώ όχι βέβαια επειδή είμαι υπέροχος άνθρωπος αλλά επειδή με καταδιώκουν οι τύψεις μου από τα λάθη του παρελθόντος. Ελπίζω σύντομα να μου δώσει την ευκαιρία να του αγοράσω κρουασάν (δεν θα το κάνω, ξέρω ότι δεν πρέπει)!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθες και από εμάς ! Να χαίρεσαι την μικρή σου, και όταν έχεις χρόνο ανέβασε μας μερικές φωτογραφίες να την απολαύσουμε. Εκτός από τις πολύ ωραίες συμβουλές που σου έδωσε ο Γρίφος, κάνε και μία αναζήτηση στο φόρουμ - θα βρείς πολλά σχετικά θέματα. Δές οπωσδήποτε αυτά εδώ:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10458-Πώς-θα-το-μάθω-να-quot-τα-κάνει-quot-έξω...&highlight=%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%A4%CE%91

http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...κ-δεν-μπορώ-να-του-το-κόψω&highlight=ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Βίκυ

Member
8 Φεβρουαρίου 2011
6
0
Θεσσαλονίκη
Σε ευχαριστώ και σίγουρα θα ανεβάσω φωτογραφίες του μικρού μας ΑΓΟΡΙΟΥ!!!! Αρκεί να αφήσω την σφουγγαρίστρα και το ξύδι από τα χέρια μου!! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες. Για να μαθει πιο γρηγορα, αρχισε να τον περιοριζεις καπου, σε ενα κλουβι πχ, και να τον βγαζεις εσυ επι τούτου και να τον βολταρεις μεχρι να κανει την αναγκη του εξω και μετα παλι μεσα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ήρθες Βίκη με ΤΟΝ Νταζ...
Μέσα στο φόρουμ θα βρεις μπόλικες πληροφορίες για το θέμα που σε απασχολεί, καθώς κι ένα σωρό άλλα....
Στρώσου λοιπόν στο διάβασμα......(μετά τη σφουγγαρίστρα.....χιχιχι)
Α, και βάλε και καμιά φωτογραφία.....