Καλημέρα! Καλωσόρισα και καλώς σας βρήκα..!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να μου επιτραπει απο την παρεα να διαφωνησω. Ειμαι κατα των ημιαιμων και προτιμω τους καλους εκτροφεις για του λογου του οτι! Οταν εχεις ενα καθαρο σκυλι εχεις και το εκατο τοις εκατο απο αυτο που εχει να σου δωσει. π.χ. Εαν εχεις ενα λαμπρατορ εκτος απο τη βασικη υπακοη και εκπαιδευση θα το εκπαιδευσεις στην αποκομιδη, ερευνα,διασωση,τρουφα,ναυαγοσωστης κλπ.κλπ. Οταν εχεις ενα κουτουρου σκυλι σε τι θα το εκπαιδευσεις? Και μην ξεχναμε οτι ο σκυλος χαιρεται οταν μας προσφερει αυτα για τα οποια ειναι γεννημενος.
Μα τότε γιατί πήρες ημίαιμο?

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
Δεν ηθελα να ανακατευτω αλλα θα το κανω. Μεσα στους 10 κανονες συμβιωσης ειναι και το απαγορευεται να ανεβαινει ο σκυλος στα κρεβατια και στους καναπεδες. ΚΑΙ οχι για λογους υγειας αλλα ιεραρχιας. Το να αφησεις εξω μονο του το σκυλι ειναι οτι χειροτερο μπορεις να του κανεις. Που σημαινει οτι ειναι αγελαιο ζωο που σημαινει 4 εως 50 μελη. Το να το αφησεις μονο του σημαινει αποκοπη με συνεπεια να εχεις ενα μπερδεμενο σκυλο. τη μια μαζι και την αλλη τιμωρια. Θα γαυγιζει ολη μερα και θα ειναι νευρικο με ολους και με ολα. ΑΥΤΑ!!! τα λεμε.
και αυτο ειναι λιγο απολυτο! Ελληνικο Ποιμενικο εχω, ουτε θελει να μπει μεσα στο σπιτι! την βρισκει εξω μια χαρα, και οποτε ανοιγω την πορτα, ουτε βημα κανει προς τα μεσα! βεβαια, εχω αλλα 2 σκυλακια εξω ενα κανις και ενα ημιαιμο, τα οποια και αυτα δε μπαινουν μεσα με τιποτα, δε θελουν! απλα ισως επειδη ειναι ολα μαζι, εχουν παρεα το ενα το αλλο..

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Diablo και φυσικα οι σκυλοι ειναι εξαρτημενοι απο τον ανθρωπο. Σε πειραμα που εγινε εβαλαν δυσκολο δολωμα σε εναν σκυλο και σε ενα λυκο. Ο λυκος πηρε το δολωμα σε δεκα λεπτα ενω ο σκυλος γυρισε αμεσως στους ανθρωπους για βοηθεια.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ειμαι κατα των ημιαιμων και προτιμω τους καλους εκτροφεις για του λογου του οτι! Οταν εχεις ενα καθαρο σκυλι εχεις και το εκατο τοις εκατο απο αυτο που εχει να σου δωσει...
Αυτά που τόνισα από το κείμενό σου, σε παρακαλώ, να τα σκεφτείς και να τα ψάξεις πολύ...
Θα έχεις το 100% από αυτό που έχει να σου δώσει?

Υ.Γ. Αντε, έχεις τα επόμενα 2 χρόνια για να το ψάξεις...

Υ.Γ.2. Και, παρακαλώ, μη με παρεξηγήσεις, απλά σκέψου και ψάξε...

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Και φυσικα τα σκυλια ειναι ολα δημιουργηματα του ανθρωπου. Και εχουν γινει πολλα. π.χ. παρεας,ερευνας,διασωσης,αποκομιδης,κλπ-κλπ. Ο ρωσσος για να κανει τα σκυλια του που ερευνουν το αεροδρομιο της Μοσχας κατα των ναρκωτικων το καταφερε μετα απο πολλες διασταυρωσεις. ουτε ο Πουτιν δεν ξερει τη συνταγη. Μηπως σου θυμιζουν κατι τα ντομπερμαν-ροντβαιλερ-σεττερ, κλπ.κλπ.

σορρυ για την καθυστερηση. Ποιος πηρε ημιαιμο? johnk δεν καταλαβα το σχολιο, please.

Aloimono!!!!! Εγω δεν παραξηγω καναναν.Συμβουλες δινω μιας και το κατεχω, αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις.

chloe ποιος σου ειπε οτι η sara ειναι ημιαιμο????????

Λοιπον!!! Καλη η παρεα σας αλλα σας αφηνω. Παω για λιγο στο fb γιατι θα με ψαχνουν. καληνυχτα. Τα λεμε αυριο παλι.

Last edited by a moderator:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
stellatd, αναφέρεις πως πρέπει να μπουν όρια στο σκυλί. Η απάντηση είναι: σαφώς! Τα όρια όμως δε μπαίνουν με μεμονωμένες αδικαιολόγητες πράξεις τις οποίες δε θα μπορέσει να καταλάβει ένα κουτάβι και θα οδηγηθεί στη μη σωστή κοινωνικοποίηση. Ένα κουτάβι είναι ένα μωράκι, μην το ξεχνάς αυτό. Τα όρια μπαίνουν με τη σωστή και καθημερινή εκπαίδευση και μόνο έτσι. Αρχικά από 'μας κι εν συνεχεία από μια ηλικία και πάνω αν δε μπορούμε από μόνοι μας με τη βοήθεια του επαγγελματία εκπαιδευτή.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Πολυ σωστος ο φιλος grifos. Θα αρχισω να ανησηχω πως υπαρχει και δευτερος διαβασμενος. Κλεινω το msn γιατι με γυριζετε με τα μηνυματα πισω απο το fb. Kalhnyxta.!!!!

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Ναι stella. κουταβι οπωσδηποτε. Και απο καλο εκτροφεα. Μεχρι τους 6 μηνες κοινωνικοποιηση και μετα βασικη υπακοη και εκπαιδευση ΚΑΙ μετα εκπαιδευση πανω σ'αυτο που ειναι ο σκυλος. Και φυσικα πρεπει να το επισκευτεσαι τακτικα πριν το παρεις στο σπιτι. Προτεινω να δεις το dvd Επιλεγοντας κουταβι.
τι ειναι "τρουφα" τι ειναι "αποκομιδη" ?? ΩΩΩΩΩ γμτ ειναι πολλα!! (ειμαι διατεθημενη να μαθω ομως) Να το παρω απο εκτροφεα οκ! αλλα πρεπει να μεινει σ αυτον και να το επισκεπτομαι εκει? εκει θα γινει κοινονικοποιηση-βασικη υπακοη-εκπαιδευση?
ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ DVD ? ? ? ? ? ? ?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τρούφα είναι ένα υπόγειο μανιτάρι, που μερικά σκυλιά εκπαιδεύονται να βρίσκουν. Αποκομιδή είναι η μετάφραση του retrieve.
Ο εκτροφέας θα στο δώσει οπωσδήποτε μετά την έβδομη εβδομάδα.(συνήθως τριών μηνών) Έτσι θα πάρει τα βασικά μαθήματα κοινωνικοποίησης και συμπεριφοράς από την μάνα και τα αδέρφια του. Η εκπαίδευση βασικής υπακοής θα γίνει αργότερα, από άνθρωπο που καλό είναι να έρχεται στον χώρο σου (αφού έχεις κιόλας).

Και για να μην φρικάρεις με την αυλή, μπες και στο thread που το συζητάνε:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15482-Η-παρεξηγημένη-αυλή/page6&highlight=αυλή

Δεν είναι τόσο πολλά, αν τα πάρεις ένα-ένα.

Last edited:

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Η γνώμη μου είναι ότι για να μεγαλώσουν ουσιαστικά μαζί το παιδί και ο σκύλος, θα πρέπει να επιτρέπεις στον σκύλο να συμμετέχει ενεργά σε στιγμές της οικογενειακής ζωής. Να περνά ώρες μέσα στο σπίτι, να μπορει να μυρισει το μωρο, να παιζει με κάποιο μέλος της οικογένειας ενώ κάποιο άλλο μέλος ασχολείται με το μωρο, να μάθει από νωρίς να μην πηδάει πανω του, να μην είναι πολύ απότομο, και να μάθει και ποια είναι η θέση του στην οικογένεια...Μην περιμενεις να γινει το μωρό νήπιο για να έρθει σε επαφή με το σκυλάκι...Εάν σχεδόν όλη την ημέρα εσείς είστε μέσα στο σπίτι με το μωρό και ο σκύλος απ' έξω να σας περιμένει για να ασχοληθείτε μαζί του μονο στην αυλή ή στην βόλτα δεν θα μάθει τόσο εύκολα να συμβιώνει αρμονικα με εσάς και το μωρό, ούτε και θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με αυτή την απομόνωση. Αντιθέτως ο αυστηρός διαχωρισμός σπιτού-μπαλκονιού και η απομόνωση του σκύλου ενώ αυτός ξέρει οτι είστε ολοι μέσα στο σπίτι, δικαιολογημένα μπορεί να τον κάνει από αγχώδη και νευρικό έως και ζηλιάρη απέναντι στο παιδί.

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Η γνώμη μου είναι ότι για να μεγαλώσουν ουσιαστικά μαζί το παιδί και ο σκύλος, θα πρέπει να επιτρέπεις στον σκύλο να συμμετέχει ενεργά σε στιγμές της οικογενειακής ζωής. Να περνά ώρες μέσα στο σπίτι, να μπορει να μυρισει το μωρο, να παιζει με κάποιο μέλος της οικογένειας ενώ κάποιο άλλο μέλος ασχολείται με το μωρο, να μάθει από νωρίς να μην πηδάει πανω του, να μην είναι πολύ απότομο, και να μάθει και ποια είναι η θέση του στην οικογένεια...Μην περιμενεις να γινει το μωρό νήπιο για να έρθει σε επαφή με το σκυλάκι...Εάν σχεδόν όλη την ημέρα εσείς είστε μέσα στο σπίτι με το μωρό και ο σκύλος απ' έξω να σας περιμένει για να ασχοληθείτε μαζί του μονο στην αυλή ή στην βόλτα δεν θα μάθει τόσο εύκολα να συμβιώνει αρμονικα με εσάς και το μωρό, ούτε και θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με αυτή την απομόνωση. Αντιθέτως ο αυστηρός διαχωρισμός σπιτού-μπαλκονιού και η απομόνωση του σκύλου ενώ αυτός ξέρει οτι είστε ολοι μέσα στο σπίτι, δικαιολογημένα μπορεί να τον κάνει από αγχώδη και νευρικό έως και ζηλιάρη απέναντι στο παιδί.
καπως ετσι σκεφτομαι!δεν θα απομονωνεται το σκυλι παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις οπως φαγητο/υπνος (και μωρου)
κατα τη γνωμη ολων σας και ασχετα με την δικη μου προτημηση σε ρατσα/φυλη ποια νομιζετε οτι ειναι καταλληλη για την δικη μου περιπτωση ?? μιλαμε παντα για μικρου ή μεσαιου μεγεθους σκυλο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
καπως ετσι σκεφτομαι!δεν θα απομονωνεται το σκυλι παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις οπως φαγητο/υπνος (και μωρου)
κατα τη γνωμη ολων σας και ασχετα με την δικη μου προτημηση σε ρατσα/φυλη ποια νομιζετε οτι ειναι καταλληλη για την δικη μου περιπτωση ?? μιλαμε παντα για μικρου ή μεσαιου μεγεθους σκυλο.
Με έχεις μπερδέψει εντελώς. Ως τώρα νόμιζα ότι θα το έχεις μόνιμα στην βεράντα και μόνο τις νύχτες για τον ύπνο θα μπαίνει μέσα.
Τώρα λες άλλο σενάριο. Αν ισχύει το δεύτερο τότε θα είχα να σου προτείνω ένα ωραίοτατο ημίαιμο κουταβάκι από κάποιο καταφύγιο και άσε τον bilkon να λέει :p.
Αν πάλι ισχύει η πρώτη εκδοχή, βεράντα και νύχτα μόνο μέσα δεν θα υπάρξει εκτροφέας να σου δώσει κουταβάκι ούτως ή άλλως.

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
οχι οχι μαλλον δεν το διατυπωσα εγω σωστα. το ζωο θα ειναι ελευθερο να μπαινει και να βγαινει.τη νυχτα σηγουρα μεσα η διαφορα ειναι οτι συγκεκριμενες ωρες πχ φαγητο - υπνο (μερα) και σε συγκεκριμενες φασεις του μωρου ο σκυλος θα ειναι εξω,οπως και οταν δεν ειμαστε σπιτι δηλαδη τα πρωινα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
οχι οχι μαλλον δεν το διατυπωσα εγω σωστα. το ζωο θα ειναι ελευθερο να μπαινει και να βγαινει.τη νυχτα σηγουρα μεσα η διαφορα ειναι οτι συγκεκριμενες ωρες πχ φαγητο - υπνο (μερα) και σε συγκεκριμενες φασεις του μωρου ο σκυλος θα ειναι εξω,οπως και οταν δεν ειμαστε σπιτι δηλαδη τα πρωινα
Eάν θα τον έχεις έξω όταν θα λείπετε στις δουλειές σας να προσέχεις πολύ πως θα διαμορφώσεις τον χώρο. Πρέπει να μην υπάρχει τίποτε που αν μασουλήσει -όταν είναι κουτάβι εννοείται- θα είνα επικίνδυνο, και τίποτε που να μην θέλετε να σας καταστρέψει, αντίθετα θα πρέπει να του έχεις πολλά παιχνίδια.Γενικά αν θα πάρεις τελικά κουτάβι καλό θα είναι να μπορείς να πάρεις 1 άδεια γύρω στις 2 εβδομάδες για να σταθείς δίπλα του και να του μάθεις πολλά πράγματα. Αν το πάρεις μωρό και ξαφνικά το αφήσεις μόνο του 8 ώρες δεν θα μείνει όρθιο τίποτα, άσε που θα κινδυνεύσει στάνταρ. Επίσης και με crate (κλουβί) να το εκπαιδεύσεις δεν μπορείς να το έχεις μέσα 8 ώρες.

Προτρέχω βέβαια γιατί ακόμη δεν έχεις αποφασίσει ούτε καν τι θα πάρεις. Εγώ διαφωνώ εντελώς με την ιδέα του καθαρόαιμου σαν μοναδική λύση. Ψάξτο και έτσι και αλλιώς, πήγαινε σε καταφύγια που από ότι είδα ήδη σου πρότειναν τα παιδιά και ψάξε και διάφορες φυλές. Μην βάζεις στεγανά του τύπου οπωσδήποτε καθαρόαιμο και οπωσδήποτε κουτάβι, καμμιά φορά τα ενήλικα σκυλιά όταν έχουν ήρεμο και καλόβολο χαρακτήρα είναι ασύγκριτα πιο εύκολα για έναν άπειρο ιδιοκτήτη από ότι ένα τρελό κουτάβι που μπορεί να σου ξεφύγει πολύ εύκολα και να γίνει ανεξέλεγκτο αν δεν ασχολείσαι πάρα πολύ.

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
ωχ τωρα με μπεδεψες εσυ... νομιζα οτι καταλληλοτερο ειναι ενα κουταβι για καποιον απειρο ιδιοκτητη γιατι μαθαινει μαζι του .πρεπει ομως να υπαρχει το στανταρ που ουτως ή αλλως ειναι στανταρ οτι το πρωι θα ειναι μονο του.Μ εβαλες σε περισσοτερες σκεψεις... θα τη βρω την ακρη ομως και με την βοηθεια ολων οσων διαβαζω εδω!Προς το παρον με φωναζει το οναδικο κουταβι που υπαρχει τωρα μεσα στο σπιτι (ο γιος μου)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Στο φόρουμ θα διαβάσεις αντικρουόμενες απόψεις, φαντάσου πόσο διαφορετικοί άνθρωποι είμαστε όλοι εδώ μέσα και πόσο διαφορετικές εμπειρίες έχουμε. Γι'αυτό και εσύ πάρε τον χρόνο που χρειάζεται , ψάξου, διάβασε όσα περισσότερα μπορείς και θα δεις ότι σιγά σιγά θα κατασταλάξουν μέσα σου οι προτιμήσεις σου. Άλλωστε δεν υπάρχει βιασύνη από ότι καταλαβαίνω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
έχουμε γίνει αχταρμάς

λοιπόν
το κουτάβι είναι πιο εκπαιδευσιμο όταν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με ένα κουτάβι

όταν δεν ξέρεις
καλυτερα ένα ενήλικο που κάποιος πιο έμπειρος έχει διαπιστώσει τις κλίσεις τους και σε ενημερώνει απο πρίν

το μέσα στο σπίτι -όταν λείπεις ,δεν λέει τίποτα για τον σκύλο
καλύτερα στην βεράντα να έχει και θέα και ήλιο - εφόσον η βεράντα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη

όταν είναι όμως όλοι σπίτι και το σκυλί είναι στην βεράντα "εξόριστο" δεν είναι καλό πράγμα
το σωστό είναι να είναι μέσα στο σπίτι-να νιώθει να μυρίζει να ακούει ότι νιώθετε ακούτε και μυρίζετε εσείς
όπως πολύ σωστά σημειώνουν όλοι ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο

το crate(κλουβάκι) είναι πολύ χρήσιμο κι ας μοιάζει απάνθρωπο-ο σκύλος είναι σκύλος δεν είναι άνθρωπος- το κλουβάκι είναι ο χώρος του-ο σκύλος που έχει εξοικιωθεί με την οικογένιά του και τον χώρο του ,όταν δεν ασχολείται κανείς μαζί του μπαίνει στο crate του και αράζει απο μόνος του

ο κήπος είναι καλό πράγμα-το σκυλί θα έχει έναν χώρο ολόδικό του να τρέξει και να παίξει ,με τους ανθρώπους του. θα κάνει και καμιά φορά την τουαλέτα του-που θα τύχει να έχει κωλόκαιρο ή που οι δουλειές τρέχουν και δεν γίνεται να πάει βόλτα
αλλά η βόλτα έξω απο την αυλή είναι σημαντικότερη
το σκυλί έχει ως βασική ανάγκη την περιήγηση και έλεγχο τουλάχιστον της περιμέτρου της περιοχής του-περίπατο με λουρί που λέμε εμείς στην γειτονιά
όπως και το κυνήγι-δηλαδή τις μακρυνές βόλτες σε καινούργιες περιοχές ,πιο σπάνια αυτές δυστυχώς και για εμάς αλλά και για αυτό

μυρίζει και ουρεί - και είναι όπως όταν εμείς βλέπουμε ειδήσεις ή διαβάζουμε εφημερίδα
τσεκάρει τα άλλα ζώα(δίποδα τετράποδα κλπ) που γειτονευουν κλπ

με μόνιμη περιήγηση μόνο στον κήπο ο κήπος θα αρχίσει να υφίσταται τις συνέπεις του εγκλεισμού και τις βαρεμάρας-ήτοι σκάψιμο ή μόνιμο γαυγισμα κλπ κλπ κλπ

πολλοί απο εμάς έχουμε πονέσει και κουραστεί με σκυλιά με νύχια ένα χιλιόμετρο σε κήπους με σκαμμένες στο χώμα διαδρομές απο το αέναο πάνω κάτω και με σκυλιά που προφανώς προφανέστατα απο το βλέμμα τους και μόνο ,έχουν να έρθουν σε επαφή με άλλα όντα πολύ πολ καιρό
κατα συνέπεια ίσως συχνά να αποτυγχάνουμε να ενημερώσουμε τον φίλο κυνόφιλο συνφορουμίτη
και να επικεντρωνόμαστε στην "μείωση της ζημιάς"
όοοοοοχι το σκυλί στην βεράντα
κλπ

το θέμα είναι να αναγνωρίζουμε τις βιοτικές ανάγκες του σκύλου
και να είμαστε σε θέση να τις ικανοποιήσουμε
κι αν δεν είμαστε (για ζ ψ χ λόγους) δεν χάθηκε ο κόσμος
δεν παίρνουμε σκύλο

ο σκύλος θέλει πρώτα κοινωνικότητα
και μετά τροφή
πρώτα θέλει άσκηση πνευματική και σωματική
και μετά ζεστό και απαλό κρεβάτι
πρώτα θέλει άξιο αρχηγό αγέλης
και μετά χάδια

Last edited:

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
καλημερα σε ολους!
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο και κατασταλαζοντας σε 2 φυλες. εβαλα τον γιο μου να επιλεξει μεσα απο 2 φωτογραφιες , ενα κοκονι (πανεμορφο) και ενα επισης κουκλιστικο westie white. Και επελεξε το westie. τωρα στο θεμα του φυλου επιλεγω εγω και λεω κοριτσακι (να ειμαστε 2 στα 2 μεσα στο σπιτι) και στο θεμα της στειρωσης σε αγορακι δε μου ερχεται καλα εστω κ αν ειναι για το καλο του. επισης δεν θα το αντεξω αν αρχισει καποια στιγμη να αυνανιζεται οπουδηποτε και δε πανω στο παιδι μου.Αρα κοριτσακι! Τωρα για την περιοδο του κοριτσιου...ε ενεκα γυναικα κ εγω καπως καλητερα θα την καταλαβαινω και με την βοηθεια μαμαδω westie κοριτσιων πιστευω θα τα καταφερω. Θελω μονο και παλι τη βοηθεια σας μεχρι το τελευταιο μου βημα στην αγορα του.
πια η διαφορα τησ υιοθεσιας με την αγορα?
πληρωνεις και στις 2περιπτωσεις ?
η υιοθεσια γινετε απο εκτροφεα ή απο οπουδηποτε?
πιο ειναι πανω κατω το κοστος / μηνα ενος westie σε τροφες (καλες) , πανες και ολα τα σχετικα που θα μαθω?
πιο ειναι το κοστος και καθε ποτε θελουν εμβολια/επισκεψεις κτηνιατρο?
τι χαρτια ειναι απαραιτητα να εχει οταν το παρω?
πρεπει να εχει τσιπακι? ή θα γινει αφου το παρω?
καθε ποτε πρεπει να βουρτσιζεται,να την κανω μπανιο,επαγγελματικη περιποιηση(και κοστος)?
υπαρχει καποιος που να μου προτεινει απο που να παρω το νεο μου κοριτσακι?ή εστω για να μην θεωρηθει διαφημησει με μνμ στο inbox θα ηταν καλητερα.
αυτα προς το παρον. επεται συνεχεια! συγνωμη για την καταιγιδα ερωτησεων αλλα δεν θελω ουτε να παρω ουτε να ειμαι εγω γι αυτο το πλασματακι ¨γουρουνι στο σακι"