Καλή-χρυσή, αλλά πολλή κλάψα!!!!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
και δεν ειναι μπαλκονι ειναι αυλιτσα.δλδ μια ερωτηση εκανα και επεσες με τα μουτρα.ωραιο forum..
Με τα μούτρα έχω να πέσω σε κάτι από τότε που ήμουν μικρός. Έκτοτε προσέχω. Και είτε είναι αυλίτσα, είτε μπαλκόνι, είτε 250κ στρέμματα τον φίλο μας, δεν τον απομακρύνουμε κλείνοντας τον εκεί. Αυτό ΔΕΝ είναι η έννοια της αγέλης.

alekos24

Member
25 Ιουνίου 2011
10
0
οκ τελος.συγνωμη που μπηκα στο (forum) να ρωτησω κατι σαν νεος ιδιοκτητης μιας αδεσποτης ψυχουλας.. και αν σου ειναι τοσο ευκολο να χαρισεις ενα σκυλακι οκ μπραβο σου....

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
οκ τελος.συγνωμη που μπηκα στο (forum) να ρωτησω κατι σαν νεος ιδιοκτητης μιας αδεσποτης ψυχουλας.. και αν σου ειναι τοσο ευκολο να χαρισεις ενα σκυλακι οκ μπραβο σου....
Κοίτα να δεις κατι για να μη τρελαθουμε τελειως. Δεν ειπα οτι για μενα θα ηταν ευκολο να παρατησω σκυλακι...Αλλα οκ τα πηρα επειδη η ερωτηση σου ηταν πολυ...καπως! Δηλαδη πιστευω πως δεν ειναι και τοσο δυσκολο να καταλαβεις πως θελει και εχει αναγκη να βρισκετε στην αγελη του, η οποια εισαι και θα παραμεινεις εσυ εφοσον θα τον κρατησεις! Πιστευω επισης οτι δεν χρειαζεται και ειδικες γνωσεις για να το ξερεις αυτο...Ειναι το πιο απλο πραγμα.. Τελος παντων! Κοιτα (αν θελεις τη γνωμη μου) να μην τον απομακρυνεις οπως σου ελεγα πριν και να τον κανεις να νιωσει κοματι της οικογενειας σου η οποια ειναι και το πλεον σημαντικο για το φιλαρακι σου..!

Υ>Γ Οταν σου ειπα να τον χαρισεις δεν το εννουσα κυριολεκτικα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αντί να ζητάς συγγνώμη μπορείς από τα 23 posts να κρατήσεις και να φιλτράρεις ποια θα σε βοηθήσουν και μην απαντάς σε αυτά που δεν σου αρέσουν!

Φιλική συμβουλή!

Νομίζω ότι ανάμεσα σε αυτά τα posts υπάρχουν οι λύσεις!

Καλή συνέχεια εύχομαι και καλή διαμονή στο forum!

martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Άνοιξα το ίδιο θέμα πριν λίγο καιρό..1ον το παρακάτω ισχύει για ταπαλιά μέλη.. Κάποιοι στο forum είναι η αλήθεια ότι απαντάνε κάπως απότομα.. Αντα ξέραμε όλα δεν θα ρωτούσαμε προφανώς οπότε αν θέλετε να βοηθήσετε πείτε ήρεμακαι ευγενικά για να το καταλάβει και ο άλλος χωρίς παρεξηγήσεις 2ον Για τον alekos24 μου είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματαμε εσένα και ένιωσα ακριβώς έτσι.. Εγώ λοιπόν που ξεκίνησα ακριβώς όπως εσύτώρα το σκυλάκι μου είναι 6 μηνών και ενώ έκλεγε ακόμα και όταν πήγαινα στο δίπλαδωμάτιο χωρίς να έχω αλλάξει κάτι ιδιαίτερο έχει ελαττωθεί κατά πολύ άρα θέλεικαι αυτό λίγο το χρόνο του μέχρι να καταλάβει ότι για λίγο θα πρέπει να μένεικαι μόνο του .. όσο ο καιρός θα είναι καλός λοιπόν μπαινοβγαίνει στο σπίτι( καιμένα είναι μικρό) το χειμώνα θα κάνω αυτό που είπαν πολλά μέλη θα έχει και ο κούκλοςμου την γωνιά του... Κάποιοι μου είχαν πει για crate αλλά επειδή δεν έχω την δυνατότηταστην παρούσα φάση (δεν ξέρω αν είναι σωστό) τον αφήνω με αρκετό λουρί δεμένο(ότανλείπω) και κατά παράξενο τρόπο δεν κλαίει.. (Δεν λέω ότι έχω δίκαιο σε όλα πριν με αρπάξει κανείς απλά με αυτό το τρόποκαι ο Άρης είναι καλά και δεν ενοχλούμε την κυρία δίπλα μας)

martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
γιατί πρέπει να είναι δεμένος; ο σκύλος δε μαθαίνει το χώρο του με την αλυσίδα, ούτε με τη βέργα.[/

Δεν τον είχαμε από πάντα δεμένο.. Τον είχαμε ελεύθερο σε ένα δωμάτιο ότανλείπαμε και έκανε ζημιές , κακά, έκλεγε κ.α. Πριν 3 εβδομάδες ξεκινήσαμε ανακαίνισηοπότε τον είχαμε δεμένο αρκετές ώρες γιατί όλοι μέρα είχαμε μάστορες και σκαψίματααλλά βόλτες πήγαινε κανονικά. Από την πρώτη μέρα όμως προσέξαμε ότι σταμάτησετο κλάψα..(Δεν εννοώ να είναι για πάντα δεμένος αλλά εφόσον όταν είναι δεμένοςδεν κλαίει και δεν κάνει ζημιές είναι λάθος για 2-3 ωρες??)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
το πρωτο και κυριο ειναι να εκτονώνεται ο σκυλος.
απο τη μικρη προσωπικη μου εμπειρια ξερω οτι εαν ειμαι σωστος ως προς τις βολτες τα παιχνιδια και ολα τα υπολοιπα, ο σκυλος τις υπολοιπες ωρες τις ημερας θα ειναι απιστευτα ηρεμος. πλεον ο ρωμαιος επειδη πηδαει το babysafe που του ειχα για να ειναι περιορισμενος σε ενα δωματιο οταν λειπω, αλωνιζει ολο το σπιτι οταν λειπουμε. η "ζημιες" που εχει κανει ειναι ελαχιστες εως μηδενικες, και ειναι 5μηνων πλεον!!!!

σε οτι αφορα το κλαμα.
ειναι λαθος να μενει ο σκυλος μακρια μας συνεχεια. πχ να ειναι συνεχεια σε αλλο χωρο εκτος απο το δικο μας.
παλι απο προσωπικη εμπειρια, εμεις μεναμε ολες τις ωρες τις ημερας που ειμασταν σπιτι μαζι με το σκυλακο μας. στην αρχη τον ειχαμε να κοιμαται σε δικο του δωματιο για να συνιθισει οτι καποιες ωρες τις ημερας θα ειναι μονος του (οταν θα λειπουμε). μετα κοιμομασταν στο ιδιο δωματιο αλλα και παλι οταν λειπαμε τον βαζαμε στο δωματιο του.
το αποτελεσμα ειναι οτι εμαθε σιγα σιγα παρολα τα κλαματα οταν φευγαμε οτι καποιες ωρες τις μερας θα μενει μονος του. του βαζεις παιχνιδακια να εχει να παιξει, κοκαλακι για τα δοντια και δεν ενδιδεις στην κλαψα του. ετσι μαθαινει. θα πρεπει ομως να φροντιζεις τοσο το σκυλακο ωστε να ξερεις ποτε κλαιει γιατι πειναει , ποτε γιατι διψαει, ποτε γιατι θελει την αναγκη του και ποτε γιατι του λειπεις.
με τον καιρο θα τη βρεις την ακρη εφοσον αφιερωσεις χρονο και δειχνεις αγαπη.

υγ. οντως το αποτομο στον τροπο μερικων δεν πιστευω οτι βοηθαει παντα. αλλα και ενα ταρακουνημα που και που δε βλαπτει.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Με βαση τα λεγομενα σου Αλεκο φαινεται οτι δεν γνωριζες οτι το να εχεις τον οποιοδηποτε σκυλο στο μπαλκονι,βεραντα η αυλη οσο και μεγαλος και να ειναι ο χωρος ο σκυλος θα ειναι δυστυχισμενος,θα κλαιει και θα καταντησει αντικοινωνικος.Ισως δεν γνωριζες οτι αυτο που εχει αναγκη ο σκυλος σου ειναι η ανθρωπινη παρεα,η παρεα σου.Να ζει μεσα στο σπιτι μαζι σου αλλα ταυτοχρονα να τον μαθεις να σεβεται αυτον τον χωρο.Χωρις παρεξηγηση,ξερεις τι δεν μου αρεσει στην περιπτωση σου και θα ηθελα να σε ρωτησω πανω σε αυτο?Αν ο σκυλος σου δεν εκλαιγε που τον ειχες απομονωσει εξω,θα καταλαβαινες ποτε οτι αυτο ειναι λαθος?Θα το μαθαινες ποτε σου?

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97