οκ αντ θα το ξαναγραψω..μιλουσα με εναν τυπο που ειχε βαλει μια αγγελια να δω τι θα μου ελεγε..Η αγγελια ελεγε
2/2/2012 Κτηνιατρικη κλινικη πουλάει golden retriever κουταβια καθαροαιμα, εμβολιασμενα και με ενα χρονο εγγυηση δυσπλασιας.Του στελνω μυν και του λεω:θα ηθελα να μου πειτε αν ειστε εκτροφεας η κτηνιατρος,που ειναι η πολικλινικη,απο ποιο εκτροφειο προερχονται τα κουταβια η αν ειστε ιδιωτης,απο ποια χωρα τα εισαγετε(αν ειναι του εξωτερικου),θα ηθελα να δω το πεντιγκρυ και τον αριθμο τσιπ των κουταβιων και επισης θελω να μου πειτε ποσο κοστιζουν,ποσα εμβολια εχετε κανει και ποσων ημερων ειναι.Μου απανταει αυτος:Στην αγγελεία αναφέρω ότι είμαι κτηνίατρος, η κλινική μου είναι κομοτηνή, οι γονείς η μαμά είναι από Ουγγαρία και ο μπαμπάς απο Ελλάδα.
Δεν ανεφερα οτι τα κουτάβια έχουν pedigree (και να είχαν δεν μπορώ να στο δείξω αφου η έκδοση του θέλει 6-7 μήνες από τον ΚΟΕ )και microchip φιλε μου. Ειναι 22 ημερών και ακόμα δεν έχουν την κατάλληλη ηλικία για εμβόλια αφού το πρώτο γίνεται 40 ημερών.
Τα κουτάβια δεν έχουν Microchip είναι μικρά για να βάλω.
Τα κουτάβια θα δωθούν στους ιδιοκτήτες τους μετά τις 20-02-12 που θα ειναι 40 ημερών χωρίς pedigree και microchip.
Η τιμή τους ειναι 300ευρώ.και απανταω:λθπαμαι που ειστε κτινιατρος και τα σκυλια που θα δωσετε δεν εχουν πεντιγκρυ και ειδικα μικροτσιπ που το επιβαλλει ο νομος.Οι γονεις τουλαχιστον εχουν πεντιγκρυ;αποπαρασιτωση δεν Κανετε;Δηλαδη 300 ευρω ζητατε για τις 10 μερες που το κουταβι θα τρωει κροκετοθλες με γαλα η νερο;Γιατι τις πρωτες 30 μερες πινει γαλα απο την μανα του(Και λεω απο μεσα μου αντε και καποια λεφτα να πανε στο φαγητο της μανας αλλα σιγουρα και αυτο το εχεισ τζαμπα σαν κτηνιατρος.Και η εκδοση για ενα πεντιγκρι θελει τρεις μηνες(εγω στα δικα μου σεττερ τοσο μας πηρε να ερθουν τα χαρτια αλλα μπορειτε να τα εχετε δηλωμενα στον κοε.Αλλα μαλλον οι γονεις δεν εχουν πεντιγκρι και για το καθε κουταβι πληρωνεις 20 ευρω.Και σαν κτηνιατρος που ειστε θα πρεπε να ξερετε οτι ενα κουταβι θα πρεπει να αποχωριζεται την μανα του μετα απο 2 μηνες,δηλ 60 μερες..Και μου στελνει:Και γω λυπαμαι που εισαι καραγκιοζης. οπως επισης και αυτο:Και επισης εισαι ξερολας,αν μεινουν τα κουταβια με την μητερα τους 8 βδομαδες θα την καταστρεψουν τις θηλες αφου εχουν πληρη οδοντοστοιχια,και ποιος σ ειπε οτι μονο το πεντιγκρι δειχνει οτι τα κουταβια με τα πεντιγκρι ειναι καλα και καθαροαιμα;Οι περισσοτερες απατες γινονται με τα πεντιγκρι ξερολα. Aπανταω και γω:Και συ πως αποδεικνυεις οτι τα κουταβια ειναι καθαροαιμα;Και αν καποιος προγονος(πατερας,μανα,παππους ειχε καποια ασθενεια οπως δυσπλασια γονατου,πατελλα και μεταδοθει στο κουταβι;Ποιος μου εγγυειται οτι το κουταβι δεν θα εχει προβληματα;Εσυ δηλαδη πως δινεις κουταβια χωρις πιστοποιιτικα απο τον ΚΟΕ;Αρα εισαι παρανομος οσο και αν δεν σαρεσει η αληθεια.Και δεν ειπα εγω μεχρι τις 8 βδομαδες να πινουν γαλα τα κουταβια,εγω ειπα οτι μεχρι 8 βδομαδων ειναι καλο να μενουν με την μανα τουσ και τα αδερφια τους για να παρουν ολα τα στοιχεια κοινωνικοποιησης που θα εχουν στο μελλον.Μαλλον για τις απατες που μου λες κατι παραπανω θα ξερεις.Kai μου στελνει.Απατεωνας εισαι και φαινεσαι.Και δεν σε υποχρεωνει καποιος να παρεις απο μενα,παρε απο τα πετ που εχουν τα καλα κουταβια.Και μη μ ξαναστειλεις..ναι αντ ειναι κτινιατρος στην κομοτηνη και γνωριζω τα στοχεια του.Μα ειναι δυνατον να μου λεει οτι 40 ημερων θα τα δωσει;;