Καλή τροφή...αλλά τι τροφή? HELP!

KostasG

New Member
16 Απριλίου 2011
2
0
Καλησπέρα σε όλλες και όλους

Φρέσκος φρεσκότατος χρήστης. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το forum, καθώς με τα λίγα που διάβασα μέχρι τώρα προσφέρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ειδικά για έναν αρχάριο ιδιοκτήτη σκύλου όπως είμαι εγώ. :D

Μόλις πριν ένα μήνα απέκτησα με μεγάλη μου χαρά τον πρώτο μου σκύλο. Πιο συσκεκριμένα είναι μια γλυκήτατη σκυλίτσα Golden Retriever (2,5 μηνών αυτή τη στιγμή), την οποία και έχω λατρέψει.
Και σαν νέος και άπειρος ιδιωκτήτης που θέλει το καλήτερο για το κουτάβι του, ένα από τα πράγματα που άρχισα να ψάχνω έιναι η τροφή του.
Και όπως καταλάβατε τα πράγματα εδώ μπερδεύουν πολύ. Ψάχνοντας στο internet αντί να διευκολυνθώ και να κατασταλλάξω κάπου τα πράγματα γίναν ακόμα χειρότερα.
Βρήκα δεκάδες μάρκες τροφών, που ο ένας έλεγε τα καλήτερα και ο άλλος τα χειρότερα.

Κάποιες μόνο από τις εταιρίες που βρήκα είναι:
Royal Canin, Orijen, Acana, Eukanuba, ProPlan, Natural Dog, Canidae, Hill's, Bosch, Inova, Evo, California Natural, HealthWise, Mother Nature, Nature's Variety, Wellness,Solid Gold,Nature’s Logic

Φαντάζομαι τις γνωρίζεται σχεδόν όλες. Κάποιες από αυτές ίσως να μην κυκλοφορούν καν στην Ελλάδα.
Το μέγα ερώτημα έιναι.......Ποία εταιρία να διαλέξω ?????

*μέχρι τώρα έδινα Purina ProPlan που μου την σύστησε ο κτηνίατρος
**πρωτεύον ρόλο πέζει για μένα η ποιότητα και δευτερεύον η τιμή

Ευχαριστώ :)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Αν αυτή που του δίνεις την τρώει με ευχαρίστηση και δεν σου βγάζει προβλήματα γιατί να την αλλάξεις???

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα κόπρανα πρέπει να είναι λίγα
σφιχτά
σκούρα
και να μην βρωμάνε πολύ

δώσε ότι καταλαβαίνεις αλλά αν τα πρώτα συστατικά είναι καλαμπόκι και ρύζι άστο για τίποτα κατσικούλες καλύτερα

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
η μια ειναι φυστικι αιγινης και η αλλη αραπικο ξυροκαρπια δηλαδη ;)

σαβουρες ολες, δοκιμασε μπαρφ.

ελαχιστα κοπρανα και αερια,αυτο σημαινει οτι τα αφομοιωνει ο σκυλος πολυ καλυτερα.

δοκιμασε το, ειναι λιγο παιδεμα αλλα η ποιοτητα δεν συγκρινεται .............

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ο καλύτερος γνώμονας νομίζω είναι ο παρακάτω αρκεί να ισχύουν όλα ταυτόχρονα:
Η τροφή να είναι τέτοια που να την τρώει με όρεξη ο σκύλος χωρίς να δυσανασχετεί και τα κόπρανα να είναι σφιχτά, ένα τόνο πιο ανοιχτά απ' το μαύρο (γίνομαι σιχαμερός; δεν πειράζει) να μην έχει αέρια και να μη ρεύεται σε άσχετες ώρες, δηλαδή πολλές ώρες μετά το φαγητό.

acidblack

Member
21 Απριλίου 2011
11
0
για να ταισεις μπαρφ θες χωρο και χρονο ,η ξηρα ειναι μια γρηγορη και απλη λυση ...αν ο σκυλος σου κανει την αναγκη του νορμαλ δεν εχει αερια και δεν βρωμανε κατσε εκει που εισαι...αν δεν αρχιζεις αναγκαστικα τα πειραματα ....καθε σκυλι και αλο σκυλι ....εγω ταιζω πχ μια ταδε τροφη καιο φιλος μου που εχει την ιδια ρατσα σκυλιου αντιμετωπιζει προβλημα παχυσαρκιας ....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν τη "σηκώσει" και αν δεν στραφείς προς την barf, συνιστώ την Acana Grasslands...:cool:

Υ.Γ. Οχι, δεν είμαι ο εισαγωγέας της τροφής στην Ελλάδα, ούτε πουλάω τροφές...:)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Επειδή είμαι 16 χρόνια ιδιοκτήτης σκύλων και lab :p :p :D προτείνω ανεπιφύλακτα την proper Form and & Temper της Gheda (italy) ....Μηδεν αέρια, ύπερ αφομίωση, πολυ ελαφρια σαν τροφή ακαταμάχητα κόπρανα να θες να τα φας ο ίδιος στο πιάτο και τρίχωμα σαν γκαζόν και γιαλισμένο λες και το πέρασες με το κερί του στρατού όπως περνάγαμε τα άρβυλα!! :D :D.....από διάθεση στα ύψη, δια μέσου των χρόνων πέρασα από hill's, Royal, proplan Και λοιπά σιχάτα (προσωπική αποψη πάντα :D;) -για lab μιλάμε- και η τροφή είναι ακαταμάχητη ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ..έναν ακόμα κάτοχο ξέρω του δίνει αυτή την τροφή και είναι και ο ίδιος το ίδιο φοβερά ικανοποιημένος γράφει με το nick lenaki124 :D :D...Ρώτησε τη να σου πει την άποψη της!!! Εϊναι ολοκαίνουργια στην ελλάδα η 6 ή 8 μήνες και ήδη έχει ξεκινήσει και κάνει πάταγο την ανακάλυψα τυχαία.....περαιτέρω αν θες με pm....Ξεκίνα και δοκίμασε τη του 50 ευρώ τα 15 κιλά είναι , θα με θυμηθείς.....Απο εκεί και πέρα ότι γουστάρεις εσύ!! Εγώ απλά την ταπεινή μου γνώμη είπα :)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Acana σου προσφέρει και δωρεάν κλανίνι ακαταμάχητο, μαλακά κόπρανα και ζουμί μαζί , είναι μια πολύ ιδιαίτερη τροφή που αν κάτσει στο ζωντανό έκατσε και αυτό απο τύχη , δε το ξέρεις!!! Αυτή που κατέληξα εγω και δίνω σε όλα μου τα ζώα έχει πιo universal χαρακτήρα και πιο ήπια συμπεριφορά στο στομάχι πιο εύκολη αφομίωση και ναι είναι οπως ξαναείπα και μου άρεσε :p :D πιο universal κάθετε γενικά πιο καλά όπου την είδα να δοκιμάζεται!! Δεν έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και το ζώο δε χέζει τα άντερα του , φυσικά και δεν είμαι και εγώ ο εισαγωγέας της τροφής επ ουδενί χαχαχαχαχχα :p :D αλλά είμαι υπερευχαριστημένος γιατί είναι αυτό που έψαχνα και αναζητούσα χρόνια τώρα και το βρήκα 16 χρόνια μετά και θεωρώ χρέος μου κάποιον να τον βοηθήσω και να του προτείνω αυτό που μου βγήκε εμένα πολύ καλό παρά να ψάχνει και ο ίδιος χρόνια επι χρόνων και να ταλαιπωρεί το ζώο του και το μυαλό του!! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Την properforme της gheda δινω και εγω εδω και ενα μηνα και ο σκυλος δειχνει να τρεφεται σωστα. Πηρε τα κιλα που επρεπε, αερια που και που εχει. Και ρευεται μερικες φορες και σε ασχετο χρονο. Ομως σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλη, σε καλη τιμη και θα μεινω σε αυτη.

Sent from my Liquid MT using Tapatalk