Κακοποιημένο σκυλί και φόβος της βόλτας

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Πολυ θετικο αυτο. Ας πηγαινοερχεται ο φοβος της (αν συμβαινει αυτο), μερα με τη μερα θα ειναι κ καλυτερα.
Ααα κ κατι ακομα, πρεπει στις βολτες της να μην συμβει κατι που θα τη φοβισει. Δεν ξερω πως μπορεις να το προβλεψεις αλλα διαλεξε την πιο safe διαδρομη.
Τελος ισως βοηθαει για μερικες ημερες να κανετε την ιδια διαδρομη. Οχι σημερα εδω κ αυριο εκει. Να "κατακτησει" δηλαδη τη διαδρομη κ να καταλαβει οτι δεν προκειται να συμβει κατι δυσαρεστο. Και μετα απο μια εβδομαδα πατε κ μισο τετραγωνο πιο περα.

Αντε κ σε 1 μηνα ευχομαι να ψωνιζεις παπουτσια για τρεξιμο

bobina

Member
31 Δεκεμβρίου 2018
9
25
55
Καλησπέρα. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα εξής ευχάριστα: εδώ και δέκα μέρες περίπου, η Μπομπίνα όχι μόνο βγαίνει βόλτα κάθε απόγευμα, αλλά μας το ζητάει κιόλας! Μόλις ακούει τη φράση «πάμε βόλτα», αρχίζει να κλαψουρίζει και να χτυπάει ελαφρά τα μπροστινά της πόδια στο πάτωμα. Της φοράμε το στηθόλουρο και βγαίνει μόνη της από την πόρτα και κάθεται κάτω και περιμένει το ασανσέρ. Εδώ και μια εβδομάδα κάνει τα κακάκια της έξω, και σήμερα για πρώτη φορά έκανε και τα τσισάκια της έξω. Κατά τη διάρκεια της βόλτας δεν δείχνει φόβο, αλλά βέβαια η ουρά της δεν ανεμίζει ακόμα ψηλά. Τουλάχιστον είναι χαλαρή. Άλλοτε περπατά αργά μυρίζοντας, και άλλοτε σβέλτα, και ακούει σε όλες τις εντολές (περίμενε, πάμε, κ.λπ.).

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τις γνώμες και τις συμβουλές σας.
Καλό βράδυ.

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Καλησπέρα. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα εξής ευχάριστα: εδώ και δέκα μέρες περίπου, η Μπομπίνα όχι μόνο βγαίνει βόλτα κάθε απόγευμα, αλλά μας το ζητάει κιόλας! Μόλις ακούει τη φράση «πάμε βόλτα», αρχίζει να κλαψουρίζει και να χτυπάει ελαφρά τα μπροστινά της πόδια στο πάτωμα. Της φοράμε το στηθόλουρο και βγαίνει μόνη της από την πόρτα και κάθεται κάτω και περιμένει το ασανσέρ. Εδώ και μια εβδομάδα κάνει τα κακάκια της έξω, και σήμερα για πρώτη φορά έκανε και τα τσισάκια της έξω. Κατά τη διάρκεια της βόλτας δεν δείχνει φόβο, αλλά βέβαια η ουρά της δεν ανεμίζει ακόμα ψηλά. Τουλάχιστον είναι χαλαρή. Άλλοτε περπατά αργά μυρίζοντας, και άλλοτε σβέλτα, και ακούει σε όλες τις εντολές (περίμενε, πάμε, κ.λπ.).

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τις γνώμες και τις συμβουλές σας.
Καλό βράδυ.
Τιποτα δεν ειναι ακατόρθωτο οσο βουνο κ αν φαίνεται αρχικα!! Μπραβο σας και καλη συνεχεια!!!

• Like
Reactions: bobina

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Εξαιρετικά, έχετε πάει και σε καινούρια μέρη? ή ακολουθείτε συγκεκριμένες διαδρομές?
Η χαλαρή ουρά είναι σημάδι ηρεμίας. Αυτό θες.
Σηκωμένη ουρά συνήθως έχουν τα σκυλιά που είναι σε ένταση.

Να της δίνετε πάντα εντολές σε κάθε βόλτα κυρίως για 2 λόγους. Αφενός όταν κάνει κάτι καλά έξω και παίρνει μπράβο τονώνεται η ψυχολογία της, αφετέρου θα είναι πιο διαχειρίσιμη και υπάκουη σε πολλές καταστάσεις.

bobina

Member
31 Δεκεμβρίου 2018
9
25
55
Εξαιρετικά, έχετε πάει και σε καινούρια μέρη? ή ακολουθείτε συγκεκριμένες διαδρομές?
Η χαλαρή ουρά είναι σημάδι ηρεμίας. Αυτό θες.
Σηκωμένη ουρά συνήθως έχουν τα σκυλιά που είναι σε ένταση.

Να της δίνετε πάντα εντολές σε κάθε βόλτα κυρίως για 2 λόγους. Αφενός όταν κάνει κάτι καλά έξω και παίρνει μπράβο τονώνεται η ψυχολογία της, αφετέρου θα είναι πιο διαχειρίσιμη και υπάκουη σε πολλές καταστάσεις.
Καλησπέρα. Δεν ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδρομή. Ξεκινάμε από τα στενά εδώ γύρω, και μετά όπου μας βγάλει. Εντολές δίνουμε για να περιμένει να περάσουν τα αυτοκίνητα, για να κάνουμε χώρο σε κάποιον πεζό, για να πάμε πιο γρήγορα, για να απομακρυνθεί από σκουπίδια, γενικώς για λειτουργικούς λόγους και για να «μιλάμε».
Είναι ενδιαφέρον αυτό που λες για την ουρά. Το σχολίασα γιατί πολλά από τα σκυλιά που βλέπουμε στη βόλτα έχουν σηκωμένη την ουρά και την κουνάνε, σε αντιλθεση με τη δική μας.

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Απ ότι έχω καταλάβει για τις ουρές :
η σηκωμένη ακίνητη ουρά κατά τη γνωριμία 2 σκύλων σημαίνει κατά κάποιο τρόπο, χάρηκα κάπως για τη γνωριμία αλλά να ξέρεις εγώ είμαι το αφεντικό της υπόθεσης και δε σηκώνω κ πολλά πολλά.
Η σηκωμένη ουρά που κουνιέται δεξιά αριστερά, χάρηκα για τη γνωριμία, θα ήθελα να παίξουμε αλλά by the way εγώ είμαι το αφεντικό της υπόθεσης.
Η χαλαρή ουρά σημαίνει αδιαφορία για τον άλλο σκύλο ή ακόμα, είσαι δεν είσαι το αφεντικό δε μου καίγεται καρφί δεν έχω καμία όρεξη για τσαμπουκάδες.

Ωστόσο πιθανό είναι η χαλαρή ουρά της Bobinas ν αρχίσει να σηκώνεται πριν τις 20 Φλεβάρη. Εκεί θα χρειαστείτε την καλή επικοινωνία με τον σκύλο να την σταματήσετε ή να ξεκολλήσει απο το σκύλο για να προχωρήσετε κλπ.

• Like
Reactions: bobina