Και τώρα..τι;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Έχουμε αρχίσει να συνερχόμαστε πλέον σιγά σιγά απο το σοκ. Εμείς δηλαδή..γιατί η Audrey είναι όπως πάντα στο δικό της συννεφάκι. Πέρα βρέχει (ή τουλάχιστον αυτό δείχνει). Για τη Μίλβα, καλα..ούτε συζήτηση. Κοσμάρα.

Δεν έχει βγει βόλτα καθόλου απο όταν επέστρεψε σπίτι. Σήμερα όμως πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι. Και συνειδητοποιώ ότι αυτό με φρικάρει. Είχαμε κάνει κάποια πρόοδο με το τράβηγμα τόσο καιρό. Δεν λέω ότι δεν τραβούσε καθόλου, αλλά σιγά σιγά, φαινόταν να βελτιώνεται. Τώρα πρέπει όλα να τα πάρουμε απο την αρχή.

Συνήθως πηγαίναμε σε περιφραγμένο χώρο για να τρέξει. Αλλά και σε μέρη πιο απομονωμένα ίσως και αισθανόμουν ασφάλεια. Ήξερα πως πάντα θα κοιτούσε να δει που είμαστε εμείς και κυρίως που είναι η Μίλβα και θα έτρεχε σε κύκλους γύρω γύρω απο μας, αλλά ποτέ δεν θα με έγραφε όταν τη φώναζα. Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή..Τρέμω να την αφήσω χωρίς λουρί ακόμα και σε περιφραγμένο χώρο, σκέφτομαι ΠΟΣΟ θα τραβάει στη βόλτα, ειδικά χωρίς εκτόνωση και πανικοβάλλομαι γενικά.

Υπερβάλλω; Δεν έχω ιδέα πως πρέπει να το διαχειριστώ..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πηγαίνεις κανονικά τις βόλτες σου, με το λουρί της. Αν θέλεις κάπου να τρέξει λίγο παραπάνω, χρησιμοποίησε ιμάντα. Δεν έχει νόημα να φοβάσαι. Και μέρα με τη μέρα, θα το ξεπεράσεις. Πρέπει να το ξεπεράσεις. Αν τραβάει, την διορθώνεις. Δεν αλλάζεις κάτι, πάνω σ'αυτό. Είπαμε...υπάρχουν σκυλιά, που δεν λύνονται ποτέ. Το αποδέχεσαι [αν και είναι πάρα πολύ μικρή η Audrey για να βγάλεις από τώρα συμπέρασμα] και συνεχίζεις. Είναι πραγματικά, πολύ απλό.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
δεν θες να συμβουλευτείς κάποιον εκπαιδευτή?
ναι, θέλω αν και η μικρή είναι πολύ εύκολη στην εκπαίδευση ως τώρα. Μέσα στο σπίτι κυρίως. Έξω το χάνει λίγο. Ο εκπαιδευτής θα μου μάθει πως να σταματήσω/ελαττώσω το τράβηγμα σε μικρότερο ενδεχομένως διάστημα, απο αυτό που θα το πετύχω εγώ. Η μικρή όμως χρειάζεται εκτόνωση. Τρέξιμο για τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα. Δεν είναι το τράβηγμα τόσο το πρόβλημά μου. Η εμπιστοσύνη που χάθηκε είναι το θέμα μου. Θα μάθει να μην τραβάει κάποια στιγμή, όπως τόσα άλλα σκυλιά.

Μαρεκο έχεις δίκιο..ίσως θα έπρεπε να το αποδεχτώ. Μα είναι τόσο φιλική με τα άλλα σκυλιά και θέλει τόσο πολύ να παίξει..Είναι τόσο κρίμα..Ακόμα και στον περιφραγμένο χώρο όμως, φοβάμαι. Και με το λουρί σήμερα θα φοβάμαι μη μου φύγει..και δε θέλω να της το μεταδώσω..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Θα πρέπει να τον διαχειριστείς τον φόβο σου. Δεν έχεις επιλογή :)
Δοκίμασε -αν έχεις- να χρησιμοποιήσεις, διπλό οδηγό, που να περνάει χιαστή στο σώμα σου. Σε συνδιασμό, με κολλάρο ή στηθόλουρο [ότι τις έχεις] σωστά φορεμένο, να μην χάσκει, θα είσαι καταρχάς, πολύ σίγουρη, ότι δεν θα μπορεί να σου φύγει. Τα υπόλοιπα, σιγά-σιγά. Νομίζω τα πρώτα βήματα, θα είναι τα δύσκολα. Μετά, θα του πάρεις τον αέρα.

Να φροντίσεις για το τσιπ της ε;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
χμ..μήπως θες ένα 4ο; χαχαχα Να χεις βρε παιδί μου για μια ξερή, για μια πόκα τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων :p Θα το ξεπεράσω που θα μου πάει. Είμαστε ακόμα μαγκωμένοι γι αυτό. Ωραία ιδέα για τον διπλό οδηγό. Σήμερα που θα πάω και για αμπούλες κλπ, θα το κοιτάξω και αυτό. Θα φροντίσω και για το τσιπ ναι. Σήμερα έχουμε γιατρό.

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Ρε την audrey το αλανι!!Εγω νομιζα οτι θα χει παθει ενα σοκ οσο να πεις!!!Τοσες μερες βολοδερνε!!Ακοομα κ αν υπερβαλλεις,λογικο ειναι ομως αφου δεν εχετε βγει ακομα βολτα μην το προεξοφλεις!...Μπορει να πηρε ενα μαθηματακι(τι στο διαολο...τοσο χοντροπετση;)....Καλα για χωρις λουρι,ουτε γω θα το τολμουσα μετα απο κατι τετοιο!Εγω λεω να πατε την βολτα σας κ βλεπεις.Εξαλλου αν περπατησετε αρκετα δεν θα εκτονωθει;......Γραψτην σ'ενα γυμναστηριο στην τελικη!!!(χαζοπλακιτσα:p)

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Σε περιφραγμένο χώρο όπου βλέπεις τα όρια της περίφραξης φυσικά , ποιος είναι ο λόγος που φοβάσαι να την αφήσεις να τρέξει εκτός από τις φόλες ή κάτι άλλο που δεν μου έρχεται στο μυαλό ;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πάντα υπάρχει λύση

Απλά εσύ πρεπει σταδιακά να ξεπεράσεις την ανασφάλεια που νιώθεις και το φόβο. Μπορείς να εχεις ενα 5μετρο ιμάντα για χώρους ανοιχτους
Ή να ξεκινησεις μαζι με την Ωντρεϋ τρέξιμο, ποδηλατο....

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
γιατί το θέμα το έχω εγώ. Έχασα την εμπιστοσύνη μου στη μικρή. Χθες βγήκαμε βόλτα (με λουρί). Στον κόσμο της. Μου πέρασε λίγο η φρίκη. Προσπάθησα να μην της την μεταδώσω. Μέσα στις επόμενες μέρες θα την πάω και απο το γηπεδάκι που πηγαίνουμε..Ανάλογα πως θα το αισθανθώ κι εγω το αν θα την αφήσω να παίξει, παρόλο που είναι περιφραγμένος χώρος..Μπαινοβγαίνουν άνθρωποι με σκυλιά και σκέφτομαι τον πανικό που θα μου προκαλέσει μέχρι και η πορτούλα που θ ανοίξει για να μπει/βγει κάποιος. Τέλος πάντων..Time heals. Άντε να δούμε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
γιατί το θέμα το έχω εγώ. Έχασα την εμπιστοσύνη μου στη μικρή. Χθες βγήκαμε βόλτα (με λουρί). Στον κόσμο της. Μου πέρασε λίγο η φρίκη. Προσπάθησα να μην της την μεταδώσω. Μέσα στις επόμενες μέρες θα την πάω και απο το γηπεδάκι που πηγαίνουμε..Ανάλογα πως θα το αισθανθώ κι εγω το αν θα την αφήσω να παίξει, παρόλο που είναι περιφραγμένος χώρος..Μπαινοβγαίνουν άνθρωποι με σκυλιά και σκέφτομαι τον πανικό που θα μου προκαλέσει μέχρι και η πορτούλα που θ ανοίξει για να μπει/βγει κάποιος. Τέλος πάντων..Time heals. Άντε να δούμε.
Μπορείς να σταθεις κοντά στη πορτα, ωστε ακόμα και αν ηθελε να ξανακάνει μακακια (που αμφιβάλλω), θα εισαι ετοιμη να την μαζέψεις επι τόπου. Οπότε στην ουσια φράζεις με το σώμα σου/παρουσία σου την πιθανη διεξοδο της προς την "περιπετεια"

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μπορείς να σταθεις κοντά στη πορτα, ωστε ακόμα και αν ηθελε να ξανακάνει μακακια (που αμφιβάλλω), θα εισαι ετοιμη να την μαζέψεις επι τόπου. Οπότε στην ουσια φράζεις με το σώμα σου/παρουσία σου την πιθανη διεξοδο της προς την "περιπετεια"
μα έχει δυο πόρτες. Βέβαια συχνά τη μία την κλειδώνουν με αλυσίδα οι σκυλογονείς. ξέρω ξέρω..τρόποι υπάρχουν. Είναι μέχρι να μου περάσει η φρίκη.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αρχικά εσύ πρέπει να χαλαρώσεις... Μην πας στο γηπεδάκι για αρχή εφόσον δεν νιώθεις άνετα! Αντίθετα κάνε μεγάλους περιπάτους μαζί της και μπορείς να κάνεις και λίγη εκπαίδευση στη διάρκεια τους. Στη θέση σου θα στόχευα ειδικά στο "έλα". :)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Πάρε ένα ιμάντα 10 μετρο. εγώ φέτος λέω να πάρω ένα γιατί καλές οι καβάντζες που πάμε αλλά καλύτερα να υπάρχει και ο ιμάντας ώστε να είμαστε πιο ευέλικτοι και να πηγαινουμε και σε μέρη που δεν είναι πλήρως περιφραγμένα.
η ωντρευ γενικά πως είναι; Σα να μην έγινε τίποτα;

D

Deleted member 14614

Guest
Λογικό να αγχώνεσαι, αλλά... get over it! Πάει, πέρασε! Οκ θα είσαι πιο επιφυλακτική για κάποιον καιρό, αλλά όχι βρε συ και φόβο για περιφραγμένους χώρους! Εν ανάγκη, πήγαινε εσύ στη μια πόρτα και βάλε τη Μίλβα στην άλλη! Αν και έτσι όπως την έχω κόψει τη Μίλβα, ικανή την έχω να την ανοίξει επίτηδες την πόρτα χαχα πλάκα κάνω ε!:p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η Μίλβα ειναι σαν εκεινα τα posters στο φβ "Εκανα τους υπολογισμούς και δεν μπορουμε να κρατήσουμε την Ωντρεϋ"

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πάντως εγώ στον περιφραγμένο χώρο που τα πάω όταν είναι να μπει ή να βγει κάποιος πάντα μα πάντα τα δένω. 20 φορές να μπουν βγουν; 20 φορές, αν είναι κοντά στην πόρτα τα σκυλιά θα τα κρατήσω από το κολλάρο ή θα τα δέσω. Δεν διακινδυνεύω να πεταχτούν έξω.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Και σου χω πει βρες ενα χωρο να νοικιασουμε ολοι μαζι εμεις με τα σκυλια με ειδικες....ικανοτητες

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Χαλαρωσε...και απολαυσε την ενιλικιωση της μικρης σου. Στους περιφραγμενους χωρους οπου εχεις πληρη εποπτεια του σκυλου...μπορεις να την λυνεις ωστε να τρεχει να εκτονωνεται! Επισης δοκιμασε να βαλεις στην ζωη της το μπαλακι η τον κομπο (αν στον κομπο δεσεις ενα 3μετρο σκοινι...μπορεις να της το πετας καπου και μετα να το τραβας προς καποια κατευθυνση και αυτη να το κυνηγαει περα δωθε ωσπου να το πιασει). Αν παλι επιλεξεις το μπαλακι και την κανεις tennis-ball addict... (οπως εχω κανει εγω την ροτυ...τοτε σωθηκες..δεν θα φυγει ποτε και για κανενα λογο μακρια απο σενα οσο εχεις τον κιτρινο διαολο στο χερι σου)!