Και τώρα μπορώ να αυτοκτονήσω, τσίσα και κακά παντού!

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Καλησπερα! Οπως λέω και στον τιτλο ναι θα αυτοκτονισω γιατι ενω η συμβιωση μας ήταν αριστη μεχρι προτυνως και ειχε μάθει να τα κανει στην πανα και δεν ειχαμε κανενα προβλημα, όταν στρώσαμε χαλια εβαλε στοχο το χαλι του σαλονιου για κακα του και τις γωνιες του σαλονιου για τα τσισα του (και παντα την ωρα που κοιμαμε ασχετως αν εχει βγει βολτα πριν πεσουμε για υπνο) !
Διαβασα λοιπον εδω καποιους που είχαν το ιδιο προβλημα και πηραν αποθητικα λοιπον έχω παει στα περισσοτερα πετ σοπ που εχει ο Βολος εχω παρει 3 διαφορετικες μαρκες αποθητικων και παλι τιποτα παλι εκει παει και τα κανει βοηθηστε με γιατι θα αυτοκτονισω μα το θεο!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλή μου ,αντί να αυτοκτονήσεις (και τότε ποιός θα μαζεύει το σκυλί σου...) περιόρισε το κατά την διάρκεια του ύπνου σας έτσι ώστε να μη μπορεί να σουλατσάρει ελεύθερα στο σπίτι και κάνει την δουλιά του.....
μπορείς να χρησιμοποιήσεις (αν δεν θέλεις να το μάθεις στο crate) διάφορους ''φράχτες'' που μπορείς να βρείς είτε έτοιμους στην αγορά είτε και να φτιάξεις μόνη σου.

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Λοιπον τα χαλια ειναι δυσκολο να βγουν γιατι εκτος απο το γεγονος οτι μενω σε βουνο του αρεσουν και του σκυλου αφου και για την εκπαιδευση του προτιμαει τα χαλια δεν καθετε πχ στα πλακακια με τιποτα!
Βγαινει μια φορα την ημερα πριν παμε για υπνο και αυτο γιατι μεχρι τισ 5 το απογευμα απο το πρωι του εχω διαμορφωσει ενα χωρο φραγμενο στην αυλη με σπιτακι και με τα ολα του ωστε οταν λειπω να απολαμβανει τον ηλιο και τον καθαρο αερα!
Οταν δεν εχει καλο καιρο τον βγαζω 2 φορες την ημερα!
Ειναι 11 μηνων τωρα οταν τον πηρα ηταν 8 μηνων!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κανένας σκύλος δεν θέλει να κάνει την ανάγκη του στο χώρο του.
Στης περισσότερες περιπτώσεις αυτή είναι και η αιτία του προβλήματος. Όταν ο σκύλος βρίσκεται 20ώρες έξω απο το σπίτι σου είναι λίγο δύσκολο να το δει σαν το χώρο του.
Αν θες να συνεχίσεις να τον έχεις έξω θα σου πρότεινα βόλτα το πρωί πριν την δουλειά, βόλτα μόλις γυρίσεις και βόλτα πριν πέσεις για ύπνο. Σιγά σιγά θα αρχίσει να ουρή μόνο κατα την διάρκεια της βόλτας.

Δεν είμαι εκπαιδευτής, ούτε έχω την τρελή εμπειρία με σκυλιά...

eyoylo

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2010
31
0
Πικερμι Αττικης
ομοιοπαθης

Εχω το ιδιο περιπου προβλημα μονο που η δικια μου ειναι 4 μηνων.Ομως κρατιοταν περιπου 3 4 ωρες , την εβγαζα βολτα κ το βραδυ σε αυτοσχεδιο crate 1,20 *1,20 κ ολα καλα μεχρι που ξεκινησαν τα παιδια σχολειο.Ισως να ειναι το οτι μενουν για πολλες ωρες περιορισμενα κρατιουνται να μην τα κανουν εκει που καθονται κ μετα βγαζουν τα σπασμενα !δεν ξερω κ εγω απελπισμενη ειμαι

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Δίκιο στο BiggBilly :)

eyoylo, με 4 μηνών σκυλάκι, δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις... στα έχουν ξαναπεί και τα παιδιά....
Οι μαγικές λέξεις είναι πολλές μικρές βόλτες! (για να μην υπερβάλλετε, Η Άσκηση του Κουταβιού Ανάλογα με την Ηλικία)

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Όλοι οι σκύλοι μου είναι μαθημένοι να λερώνουν στην πάνα,ακριβώς το ίδιο κάνουν και τα δικά μου όταν βάλω χαλια
.Γιατί απλά το χαλι το βλέπουν σαν μια τεραστια πάνα ,οποτε κάνουν αυτό που έχουν μάθει!!:D:D:D

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Πριν κοιμηθείς πήγαινε τον μια τελευταία βόλτα αφού πρώτα αποσύρεις το μπολ νερού του .Οταν ξυπνήσεις το πρωί(ελπίζω να μην κοιμάσαι κανα 12 ωρο ... :) )του το ξαναβάζεις .Μπορείς επίσησς το βράδυ να τον περιορίζεις σε έναν μμικρότερο χώρο ,χωρίς χαλιά ,που να σε βολεύει και σένα στο καθάρισμα .
Η δικιά μας είχε μια ευαισθησία σε ένα ολόμαλλο χαλί .Ενώ κάθε φορά για την ανάγκη της μας χτυπάει την πόρτα να την βγάλουμε έξω ,μόλις στρώναμε αυτό ,τρελαινόταν να τα κάνει πάνω του (ώρες που κοιμόμασταν ή δεν ήμασταν εκεί ).Δεν το ξαναβάλαμε από τότε και όλα διορθώθηκαν .Αν το χαλί σου θυμίζει χόρτο στην υφή (εννοώ δεν είναι επίπεδο ) γενικά θα έχεις πρόβλημα πιστεύω .
Υπομονή και επιμονή ! Καλή τύχη ! :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν το χαλί σου θυμίζει χόρτο στην υφή (εννοώ δεν είναι επίπεδο ) γενικά θα έχεις πρόβλημα πιστεύω .
Υπομονή και επιμονή ! Καλή τύχη ! :)
Το ότι το χαλί θυμίζει χόρτο ή γρασίδι δεν είναι ο λόγος που κάνουν την ανάκγη τους σε αυτά.
Ο σκύλος (ειδικά ένα ενήλικο) ξέρει πολύ καλά που θα ουρήσει. Όταν κάποιο μέρος το βλέπει σαν τουαλέτα θα συνεχίζει να πηγαίνει.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ αλλά το ξεπεράσμαε!Απλά δεν έχει μάθει να συγκρατεί την κύστη του εξ ου και όλα όσα περνάς!Περιόρισε το κατά την διάρκεια της νύκτας και θα είσαι μία χαρά!

eyoylo

Active Member
28 Δεκεμβρίου 2010
31
0
Πικερμι Αττικης
Μα δεν καταλαβες σου λεω εδω κ ενα μηνα κρατιοταν κ τα εκανε καθε4 ωρες κ τωρα τελευταια τα κανει μεσα καθε 1 ή 1/2 ωρα δεν ειναι περιεργο?

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις!
Δευτερον δεν εχουμε προβλημα με όλα τα χαλια αλλα μονο με ενα στο σαλονι και αυτο στιν κουζινα (που ειναι και ο χωρος που τρωει) εχω δοκιμασει να απομακρυνω το συγκεκριμενο χαλι αλλα με απαθεια ο σκυλος τα κανει στα πλακακια στο σημειο που ηταν το χαλι!
Εχει στοχοποιησει για το κατουριμα την σομπα και την μια πολυθρονα!
Τα χαλια απο την αλλη που εχω στρωσει δεν θυμιζουν γρασιδι ειναι πολυ ομιομορφα!
Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα να σας δωσω προχτες τον εβγαλα βολτα εκανε 2 φορες κακα και αδιασε τελειως την κυστη του, γυρισαμε σπιτι και ξαπλωσα για 2 ωρες μαζι και αυτος μολις σηκωθηκα ειχε κανει κακα στο χαλι οχι ποσοτητα αλλα τα εκανε και να υπογραμισω δεν ειχε διαροια!

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Το ότι το χαλί θυμίζει χόρτο ή γρασίδι δεν είναι ο λόγος που κάνουν την ανάκγη τους σε αυτά.
Υπάρχουν χαλιά που προτιμάνε οι σκύλοι .Στην μαύρη λίστα είναι τα ολόμαλλα .
Δεν είπα οτι ο λόγος που το κάνει είναι απαραίτητα αυτός.Να μην παρερμηνευτούν τα λεγόμενα μου ,αλλά υπάρχουν μέρη που οι σκύλοι λατρεύουν, με αυτόν τον "προσωπικο" τους τρόπο .Δεν δημιούργησα κάποιον κανόνα για τα συγκεκριμένα χαλιά ,απλά μπορεί το τερατάκι σου να έχει επιλέξει το συγκεκριμένο που ίσως έχει και αυτό το εχτρα χαρακτηριστικό .Να καθαρίζεις καλά το χαλί σου ώστε να απομαρύνονται πλήρως οι μυρωδιες ,γιατί αν τις μυρίζει στο ελάχιστο ,μπορεί να ξαναπροσπαθήσει να τις κάνει έντονες και πάλι .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα πρέπει να εφαρμοστούν σωστές ώρες ταΐσματος και βόλτας και ύπνου!

Ο κατάλληλος συγχρονισμός επιτυγχάνει και γρήγορα αποτελέσματα!

Θα το ξαναπώ, η πάνα δεν βοηθάει σε τίποτα!Αν θέλεις λύση συγχρονίζεις τάισμα,βόλτα,ύπνο και όταν το βλέπεις ότι πάει να τα κάνει το βουτάς και έξω!Απλά...!
Σιγά σιγά θα το καταλάβει το κουτάβι...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θα πρέπει να εφαρμοστούν σωστές ώρες ταΐσματος και βόλτας και ύπνου!

Ο κατάλληλος συγχρονισμός επιτυγχάνει και γρήγορα αποτελέσματα!

Θα το ξαναπώ, η πάνα δεν βοηθάει σε τίποτα!Αν θέλεις λύση συγχρονίζεις τάισμα,βόλτα,ύπνο και όταν το βλέπεις ότι πάει να τα κάνει το βουτάς και έξω!Απλά...!
Σιγά σιγά θα το καταλάβει το κουτάβι...:D
Ακριβως αυτη την τακτικη εφαρμοζω και εγω και εχουν αρχισει να φαινονται τα πρωτα αποτελεσματα. Εκανα μια αποπειρα στην αρχη με πανα, αλλα μου εμεινε ενα πακετο(χαριζεται)μολις την ειδε ''αλλιως'' την πηγαινε βολτα και μετα την εκανε μεριδες...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι έχουν αδυναμία στα χαλιά τα άτιμα...και ούτε καθαριστικά ούτε τίποτα δε τα σώζει...! :)
Κι εμένα καναδυό αυτχήματα που είχαμε ήταν στο χαλάκι του διαδρόμου, ώσπου απομακρύνθηκε για να μην την μπερδεύει.... και από τότε όλα καλά!

Ακριβως αυτη την τακτικη εφαρμοζω και εγω και εχουν αρχισει να φαινονται τα πρωτα αποτελεσματα. Εκανα μια αποπειρα στην αρχη με πανα, αλλα μου εμεινε ενα πακετο(χαριζεται)μολις την ειδε ''αλλιως'' την πηγαινε βολτα και μετα την εκανε μεριδες...
Παιδιά τώρα με αγχώνετε... γιατί όχι πάνα?? Κάνουμε κάποιο λάθος όσοι τις χρησιμοποιούμε??? Απλά πίστευα ότι είναι μία καλή λύση για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν κήπο αλλά δεν έχουν ακόμη το ελεύθερο από τον κτηνίατρο να βγούν έξω ακόμη. Η δικιά μου τη χρησιμοποιεί και είναι μόλις 2,5 μηνών. Εντάξει δε λέω την μπέρδευε ένα χαλάκι στο διάδρομο του σπιτιού (μεταξύ μας δεν απείχε πολύ από μεγάλη πάνα!!! :) ) αλλά σε γενικές γραμμές και έχοντας υπόψη την ηλικία της τα πάει μια χαρά...! Αν δεν πάει μόνη της στην πάνα την ώρα, την ώρα που θέλει και αρχίζει να μυρίζει γύρω γύρω και δε βρίσκει πάνα, κάνει ένα "νιαου νιάου" και δε χρειάχεται να την πάρω καν στα χέρια, απλά πάω προς χώρο της με την κουτάβα μου στο κατόπι μου και αυτή κάνει τα υπόλοιπα.
Ειδικά την ώρα που λείπουμε για δουλειά πιστεύω είναι δύσκολο για ένα κουτάβι να μην κάνει την ανάγκη του και η πάνα αποδεικνύεται σωτήρια!! Για πείτε ρε παιδιά κάνω κάτι λάθος??

Σημειώνω δε ότι φυσικά δεν σκοπεύω να την καρτήσω για πάντα, αλλά τουλάχιστον στην αρχή και αργότερα παράλληλα με τη βόλτα μέχρι να μπορεί η μικρή να κρατηθεί.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97