Και να λοιπόν που ο βλαντ με δαγκωσε...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Ωπα! Θα μας ξεφευγε!

Το νευρολογικο πρόβλημα η αλήθεια είναι ότι ούτε μου πέρασε από το μυαλό. Θα δείξει η πορεία υποθέτω.
Στελλα παρερμηνευσες! Αλλο νευρολογικο προβλημα και αλλο αυτο που λεμε αδυναμα νευρα! Δεν σου ειπε κανεις νευρολογικο προβλημα. Ψαξου μια στο φορουμ να δεις τι εννοουμε οταν λεμε γερα ή αδυναμα νευρα!

Και να υπενθυμισω οτι ολοι κανουμε εικασιες:)

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
να γραψω κι εγω το μακρυ μου και το κοντο μου λες κι εγω εχω λυσει οα μου τα προβληματα αλλα τεσπα...
Λοιπον, ο σκυλος ηξερε τι επρεπε να κανει και τι δεν επρεπε (ενα το κρατουμενο)
ο σκυλος θεωρησε πιο σημαντικο το πλεημομπιλ απο την συνεπεια του οχι σου (δυο τα κρατουμενα)
ο σκυλος σου σε επαφη που επεδιωξες αποφασισε να μην υποταχθει στον ρολο που του αρμοζει αλλα να αντιδρασει χωρις προειδοποιηση (τριτο το κρατουμενο και το λουρι της μανας)

αυτο που συμπεραινω ειναι οτι δεν εχεις δουλεψει μαζι με το σκυλο προς τη σωστη κατευθυνση ισως επειδη δεν σε εχει κατευθυνει σωστα ο εκπαιδευτης, ισως επειδη δεν εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στον εκπαιδευτη και δεν εφαρμοζεις οτι σου λεει, γιαυτο το λογο κι εμεις γνωριζουμε αμεσως το καθε προβλημα με ολες τις λεπτομερειες και καλουμαστε να δωσουμε λυσεις χωρις να γνωριζουμε καν τον σκυλο, ενω πολλα θεματα δεν τα αναφερεις καν στον εκπαιδευτη σου...

το οτι σου βρηκανε το κουταβι οι εκπαιδευτες ανθρωποκεντρικο και υπερκινητικο και με ταπεραμεντο κλαην μαην, 9,5 στα 10 κουταβια ανεξαρτητου ρατσας ετσι ειναι ή ετσι τα βλεπουν να ειναι, αν ομως φοβαται νεα αντικειμενα και νεους χωρους π.χ. τι συζηταμε; τιποτα δε φτιαχνει μονο του ομως εμεις δινουμε τη ροπη στο σκυλο...ετσι λοιπον αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι:

1) να σταματησεις τους συναισθηματισμους με το σκυλι
2) να βρεις επαγγελματια που να τον εμπιστευεσαι απολυτα
3)να σταματησεις να ζητας λυσεις για προβληματα δαιδαλωδη απτα φορα
4)να μην βλεπεις βιντεακια απτο γιουτουμπ γιατι το προβλημα δε λυνεται με βιντεακια λυνεται με σωστη εκτιμηση και σωστη αντιμετωπιση απο ειδικους.

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Ωπα! Θα μας ξεφευγε!

Στελλα παρερμηνευσες! Αλλο νευρολογικο προβλημα και αλλο αυτο που λεμε αδυναμα νευρα! Δεν σου ειπε κανεις νευρολογικο προβλημα. Ψαξου μια στο φορουμ να δεις τι εννοουμε οταν λεμε γερα ή αδυναμα νευρα!

Και να υπενθυμισω οτι ολοι κανουμε εικασιες:)
Ε οκ είμαι και ξανθιά για αυτό :-D...
Ήδη έψαχνα στο Google εντελώς αγχωμένη για νευρολογικες παθήσεις!
Θα ψάξω στο φορουμ όμως για να πάρω μια ιδέα

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ενω εγω που ειμαι μελαχρινη προκοψα:X3:
παντως παρατηρω με εντυπωση ποσο πολυ ακους..

Δλδ τωρα που το σκεφτομαι εγω δεν ακουω τοσο:ROFLMAO:
(Οκ πρακτικα δεν βοηθαει το μνμα μου αλλα θελω να πω οτι η ψυχολογια ειναι το πρωτο και μετα ερχεται η πραξη):) καλη συνεχεια με οτι γινει σου ευχομαι

• Like
Reactions: Stella Thessaloniki

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.152
patra
grdane.blogspot.com
ναι ευτυχώς έτσι είναι Απλά με το πού προκύπτει το πρόβλημα λέω αμάν, να γράψω στο φορουμ να μου πουν τη γνώμη τους!!!!!
Ένα καλό ερώτημα βέβαια θα ήταν πως θα έπρεπε να διορθώσω το βλαντ στην προκειμένη...
Να τον εδενα σε κάποιο σταθερό σημείο για κάποια ώρα ως τιμωρία ???
Δεν τον έχω δέσει ποτέ και νομίζω ότι αυτός ίσως να ήταν ένας τρόπος
υποθετουμε οτι γνωρίζει πλεον κι εχεις το θεμα "βασική υπακοή"
ο σκύλος όντως σε "διόρθωσε" προτιμώντας να κάνει το δικό του από το να σε υπακούσει..
άμεσα εντός του σπιτιού... δίνεις εντολές κάτσε, κάτω .... μαζί εναλλάξ κι απαιτώντας να εκτελέσει στο δευτερόλεπτο..
βομβαρδίζεις με τετοιου είδοςυ εντολές μην αφήνοντας το σκύλο να μην εκτελέσει...
έτσι του δείχνεις χωρις να ερχεσαι σε αντιπαράθεση με το ιδιο συμβαν... ποιος ειναι αρχηγος... κατι που προσπαθησε να περασει ο βλαντ με την διορθωση του σε εσενα...
οσο για τα αδυνατα νευρα... θα τολμουσα να πω ότι προέρχονται από ελλειπή κοινωνικοποίηση,....
πολλοι πιστευουμε οτι κοινωνικοποιουμε τα σκυλια μας... αλλα λιγοι ,ελαχιστοι το κανουμε σωστα... σε συνδιασμο με ενα σωρο άλλα θεματα... αναδεικνυονται προβληματα που δεν ξερουμε που εχουν αιτια...
να τολμησω να πω ότι οι βολτες του ηταν σε σταθερες πορειες με τα ιδια και τα ιδια ¨θεματα" στα "ιδια μοτιβα" ???

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
@GRDANE πως δικαιολογειται ομως οτι το κανει σε πραγματα που βρισκονται εντος σπιτιου ενω εξω δεν εχει προβλημα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.152
patra
grdane.blogspot.com
δεν ειμαι σιγουρος οτι εξω ειναι σωστος..
θα κραταγα τις επιφυλαξεις μου..
ειναι σωστος σιγουρα στο χωρο του εκπαιδευτη....
η μαλον εχει διαφορετικο χαρακτηρα εκει...
γιωργο...
υποθεσεις κανω... οπως ολοι μας...
στηριζομενος στα οσα διαβαζω...
σαφως και μονο οποιος μελετησει τον σκυλο εξ ιδιοισ ομασι μπορει να εξαγει σωστα συμπερασματα....

και μην ξεχναμε και την ηλικια που βαδιζει ο σκυλος...
που συμπιπτει με την 2η περιοδο ανασφαλειας....

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
γιωργο...
σαφως και μονο οποιος μελετησει τον σκυλο εξ ιδιοισ ομασι μπορει να εξαγει σωστα συμπερασματα....
thanks για την απαντηση.

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Η σωστή κοινωνικοποιηση είναι όντως μεγάλο ζήτημα. Αυτό που έκανα και κάνω ακόμα εγώ κατόπιν υποδείξεως του εκπαιδευτή μου είναι να του προσφέρω ποικίλα ερεθίσματα στις βόλτες.

Δλδ τον πηγαίνω Σέιχ Σου για τρέξιμο κάθε πρωί, απόγευμα τον πηγαίνω σε περιφραγμενο χώρο όπου παίζει με συγκεκριμένο θυληκο σκυλί και βράδυ αργά περπατάμε σε κεντρικό δρόμο με κίνηση πολύ.

Επιπλέον οποτε μπορώ τον Περνω μαζί μου σε πάρκα με την κόρη μου, κάθε πρωί την πάμε μαζί στο σχολείο οπότε και έχει συνηθίσει την βαβούρα που κάνουν τα παιδάκια.

Τέλος οποτε ο χώρος το επιτρέπει τον Περνω μαζί μου στα καφέ, ταβέρνες κλπ έτσι ώστε να συνηθίσει να κάθεται ήρεμος όταν έχει κόσμο πολύ.

Πολύ με βοήθησε επίσης η παραμονή του σε εκπαιδεύτρια dog sitter όταν έπρεπε να τον αφήσω για 1 εβδομάδα όταν ήταν 6 μηνών. Θυμάμαι είχε ξεπεράσει πολλές φοβίες τότε.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Αυτά που έχω καταφέρει με το βλαντ ελπίζω να καταλάβατε ότι δεν τα έγραψα για να μου πείτε μπράβο. Άλλοι θα τα λυνανε αυτά σε μια μέρα αλλά οκ δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Απλά ήθελα να δείξω ότι χρειάζεται διαρκώς να προσπαθω για να διορθώσω συμπεριφορές του.
Oλοι προσπαθουν καθε μερα αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο

• Like
Reactions: Stella Thessaloniki

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
γιωργο...

και μην ξεχναμε και την ηλικια που βαδιζει ο σκυλος...
που συμπιπτει με την 2η περιοδο ανασφαλειας....
Έξω είναι εντελώς σωστός!!!! Ακόμα και εγώ απορώ πως γίνεται αυτό!!!
Όλοι νομίζουν ότι έχω το βλαντ του χεριού μου και ρωτάνε διαρκώς σε ποιο εκπαιδευτή πήγα...
Τους εξηγώ όμως πως έχουν τα πράγματα στο σπίτι :)

• Like
Reactions: GRDANE

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Μη γελας και η δικια μου γαυγιζει και γρυλιζει σε ακυρα πραγματα (και εντελως αψυχα) , αχ0χα0χα0αχ0χαχ0αχα0
Βεβαια το εκανε οταν ηταν μικροτερη αυτο

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.152
patra
grdane.blogspot.com
στελλα... τωρα το διαβασα μου ειχε ξεφυγει...
γαυγιζει σε ενα πινακα ειπες οχι σε ολους....
τι απεικνιζει ο συγκεκριμενος πινακας?

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
στελλα... τωρα το διαβασα μου ειχε ξεφυγει...
γαυγιζει σε ενα πινακα ειπες οχι σε ολους....
τι απεικνιζει ο συγκεκριμενος πινακας?
Τον Andy Warhol. Το σκίτσο δλδ που είχε κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του.
Έχω πολλά πινακακια στη σειρά με σκίτσα της Μέριλιν, grace Kelly κλπ... Γαβγιζε μόνο στο συγκεκριμένο. Φυσικά το ξεπέρασε γρήγορα. Πάντα έτσι κάνει. Στην αρχή τρελαίνεται αλλά στην πορεία το συνηθίζει.

• Like

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@GRDANE
Ειπε επισης οτι γαυγιζει και στον καλογερο, κ στο..... καινουριο μπολ! Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα απεικονισης πινακα, ουτε η εικαστικη αντιληψη του σκυλου σχετιζεται με αλλα αντικειμενα στα οποια βγαζει την ιδια συμπεριφορα.......

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.152
patra
grdane.blogspot.com
@east49 στον καλογερο θα γαυγισει... υπεθεσε...
στο καινουριο μπολ.....
και γενικα σε κατι καινουριο αναφερθηκα σχετικα με θεματα κοινωνοικοποιησης

μου εκανε εντυπωση....
οτι ενω εχει πινακες οπως το διατυπωσε γαυγιζε μονο σε εναν...
αυτη την απορια μου ηθελα να λυσω.....

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
@GRDANE
Ειπε επισης οτι γαυγιζει και στον καλογερο, κ στο..... καινουριο μπολ! Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα απεικονισης πινακα, ουτε η εικαστικη αντιληψη του σκυλου σχετιζεται με αλλα αντικειμενα στα οποια βγαζει την ιδια συμπεριφορα.......
Γενικά γαβγιζει σε οτιδήποτε καινούριο και μεγάλο πλέον.Έτσι έκανε με το κρειτ του όταν το πρωτοείδε, το ίδιο έκανε με το χριστουγεννιατικο δέντρο,και ακριβώς το ίδιο έκανε και τελικά με τον καλόγερο γιατί τον τρόμαξε προφανώς. Τον γαβγιζε κανένα 5λεπτό και μετά τέλος.
Στο μπολ του νερού γαβγιζε επειδή όταν ήταν μικρός το αναποδογυριζε οπότε του είχα πάρει ντενεκε μεγάλο. Ε όταν τον είδε τρελάθηκε. Τώρα που έμαθε να μην το αναποδογυριζει και έχει πλέον κανονικό μπολ νερού είμαι σίγουρη ότι αν του πάρω πάλι τεράστιο ντενεκε θα κάνει πάλι ακριβώς το ίδιο.
Τώρα για τον πίνακα πραγματικά δεν γνωρίζω γιατί τον γαβγιζε.

• Like

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αντιλαμβανεσαι οτι αυτο δεν ειναι "νορμαλ" συμπεριφορα κ οτι ειναι απο τα πρωτα που θα επρεπε να συζητησεις με τον εκπαιδευτη σου ετσι;;

Η δικια μου απορια ειναι αν γαυγιζει κ οτιδηποτε του σκαλωσει κ εκτος σπιτιου η αν εκει η συμπεριφορα του ειναι "νορμαλ".....

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Αντιλαμβανεσαι οτι αυτο δεν ειναι "νορμαλ" συμπεριφορα κ οτι ειναι απο τα πρωτα που θα επρεπε να συζητησεις με τον εκπαιδευτη σου ετσι;;

Η δικια μου απορια ειναι αν γαυγιζει κ οτιδηποτε του σκαλωσει κ εκτος σπιτιου η αν εκει η συμπεριφορα του ειναι "νορμαλ".....
επειδή του είχα πει τότε ότι γαβγιζε σαν τρελός το κρειτ όταν το είδε, όπως επίσης και για τον ντενεκε που αυτός μου είχε δώσει την ιδέα να τον πάρω, δεν θυμάμαι να του είχε κάνει εντύπωση. Θυμάμαι μόνο που μου είχε πει ότι θα τα συνηθίσει στο χώρο και έτσι και έγινε δλδ.
Έξω ότι και να δει δεν τον αναστατώνει. Ούτε σε σπίτια άλλων ανθρώπων.Και χριστουγεννιατικα δέντρα δλδ που είχε δει αλλού δεν τα γαβγιζε. Μόνο όταν εμφάνισα το δικό μας δέντρο στο σπίτι ανα στατωθηκε