Και να λοιπόν που ο βλαντ με δαγκωσε...

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Καλησπέρα σε όλους!

Δυστυχώς έφτασε η ώρα που με δαγκωσε ο αγαπημένες μου βλαντ, κουτάβι 11 μηνών.

Πήγα να βάλω στην κόρη μου το μπουφάν της και έπεσε ένα μικρό Playmobil από την τσέπη της.

Ο βλαντ σε χρόνο dt έτρεξε και το άρπαξε με σκοπό φυσικά να το φάει.
Του έδωσα εντολή άστο με εντελώς αυστηρό τόνο αλλά με έγραψε κανονικά,κοιτώντας με στα μάτια και αρχίζοντας να το μασάει. Έκανα λοιπόν αυτό που έκανα πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις δλδ να του άνοιξω το στομα για να του το πάρω αλλά αυτή τη φορά μου άρπαξε το χέρι...
Ξέρω ότι το πρόβλημα είναι το πώς θα επιβλήθω στο σκύλο μου και να κερδίσω σεβασμό του αλλά παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω αν θέλει κάποιος να μου πει ένα αποτελεσματικο τρόπο για την εντολή άστο.
Στην βασική υπακοή κάναμε εξάσκηση στο άστο με 2 ίδια παιχνίδια. Αφήνει το ένα, Περνει το άλλο. Αυτό το κάνει. Όταν όμως περνει κάτι απαγορευμένο και ολόκληρο κοκορέτσι να του προσφέρω, το στομα του δεν το ανοίγει....

Μέχρι στιγμής πολλά μέλη με έχετε βοηθήσει πολύ στο παρελθόν. Περιμένω λοιπόν με ενδιαφέρον τις οποίες συμβουλές :)

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Πως αντεδρασες;
Αρχικά δεν κατάλαβα ότι ματωσε το χέρι μου. Του έβαλα τις φωνές, νομίζω ότι έβρισα πολύ εκείνη την ώρα, του πήρα το παιχνίδι και πήγε τρέχοντας μόνος του στο κρειτ.

Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
52
και στον Έκτωρ έτσι μάθαμε την εντολή, με το <άστο> έπεφτε επιβράβευση, όταν την έμαθε πια και ήξερε τι σημαίνει όταν δεν άφηνε κάτι γινόταν διόρθωση , συνήθως με φωνή δυνατή και αυστηρό ύφος ( όχι ξύλο ή κάτι τέτοιο ).
Ο Βλάντ είναι στην εφηβεία και δε νομίζω ότι δεν ξέρει την εντολή για να του την μάθεις, σε δοκιμάζει να δει αν θα του περάσει. Έχω βάλει άπειρες φορές το χέρι μου στο στόμα του Έκτωρ να του πάρω διάφορα και μέχρι τώρα δεν έχει αντιδράσει αλλά και εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα θα έβαζα φωνή και ίσως να τον απομάκρυνα για λίγη ώρα.
Μια καλή άσκηση για την εντολή είναι το tag , τραβάει όση ώρα το επιτρέπω και όταν του πω άστο απλά σταματάει και το αφήνει και περιμένει να του πω πάρτο για να αρχίσει πάλι...
Δεν είσαι σε φάση εκμάθησης είσαι σε φάση διόρθωσεις, εγώ απλά θα εξασκούσα την συγκεκριμένη εντολή με επιβράβευση και διόρθωση όσο συχνότερα μπορούσα

• Like
Reactions: Stella Thessaloniki

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Δυστυχώς έφτασε η ώρα που με δαγκωσε ο αγαπημένες μου βλαντ, κουτάβι 11 μηνών.

Ξέρω ότι το πρόβλημα είναι το πώς θα επιβλήθω στο σκύλο μου και να κερδίσω σεβασμό

Στην βασική υπακοή κάναμε εξάσκηση στο άστο με 2 ίδια παιχνίδια. Αφήνει το ένα, Περνει το άλλο. Αυτό το κάνει. Όταν όμως περνει κάτι απαγορευμένο και ολόκληρο κοκορέτσι να του προσφέρω, το στομα του δεν το ανοίγει....
θα φανει καπως μαλλον αλλα.........
να λες ευτυχως που σε δαγκωσε τωρα ο σκυλος σου και δεν ηθελε να σου κανει και ζημια.
καποιοι (εγω ναι τουλαχιστον) περιμεναν την μερα που θα το εγραφες αυτο.

οποτε απο εδω και περα πρεπει να αρχιζεις να φιλτραρεις τις πληροφοριες που σου δινει ο σκυλος σου και να παρεις τροφη για σκεψη για το μελλον σας.
αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα καλως ηρθες στο κλαμπ,δεν ειναι κακο να εχεις δαγκωθει.

τωρα.
απο την αρχη ειχες αγχος πως θα επιβλθεις στον σκυλο σου....εχεις εναν εκπαιδευτη που σου εδειξε,εχεις καποια μελη που σου ειπαν πως να κανεις,δοκιμασες με πνιχτες κλπ.
απτελεσμα,δεν το καταφερες (δεν ειναι κακο)
μηπως πρεπει να αρχισεις να βρισκεις αλλους τροπους να κερδισεις τον σεβασμο του σκυλου σου και να αποβαλεις το αγχος οτι πρεπει σωνι και ντε να του επιβληθεις;;;;;

το αστο το εχεις δουλεψει αλλα δεν πιανει αν εχει κατι καλο στο στομα του.
λογικο
στην ουσια (με τον τροπο που εγραψες) δεν εμαθες το αστο αλλα την ανταλλαγη παιχνιδιου,ασε για να παρεις..οποτε θελει πιο πολυ δουλεια και οχι μονο με τα παιχνιδια...δεςκαι το βιντεο..

στελλα,πρεπει να αρχισεις να διαβαζεις εσυ τον σκυλο σου
εμεις (και εγω μαζι) εχουμε να γραψουμε μπαρουφες τωρα.................................

Last edited:

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
και στον Έκτωρ έτσι μάθαμε την εντολή, με το <άστο> έπεφτε επιβράβευση, όταν την έμαθε πια και ήξερε τι σημαίνει όταν δεν άφηνε κάτι γινόταν διόρθωση , συνήθως με φωνή δυνατή και αυστηρό ύφος ( όχι ξύλο ή κάτι τέτοιο ).
Ο Βλάντ είναι στην εφηβεία και δε νομίζω ότι δεν ξέρει την εντολή για να του την μάθεις, σε δοκιμάζει να δει αν θα του περάσει. Έχω βάλει άπειρες φορές το χέρι μου στο στόμα του Έκτωρ να του πάρω διάφορα και μέχρι τώρα δεν έχει αντιδράσει αλλά και εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα θα έβαζα φωνή και ίσως να τον απομάκρυνα για λίγη ώρα.
Μια καλή άσκηση για την εντολή είναι το tag , τραβάει όση ώρα το επιτρέπω και όταν του πω άστο απλά σταματάει και το αφήνει και περιμένει να του πω πάρτο για να αρχίσει πάλι...
Δεν είσαι σε φάση εκμάθησης είσαι σε φάση διόρθωσεις, εγώ απλά θα εξασκούσα την συγκεκριμένη εντολή με επιβράβευση και διόρθωση όσο συχνότερα μπορούσα
Βασικά ο βλαντ το κάνει επίτηδες και έχει εμμονή να αρπάζει τα Playmobil της κόρης μου παρότι γνωρίζει ότι δεν πρέπει. Αν τον προλάβω πριν το αρπάξει δ
Το πως αντέδρασα ήταν λάθος κατ εμε. Πρόλαβε και πήγε κρειτ, μέρος το οποίο έχει συνηθίσει και που το γουστάρει κιόλας. Έτσι κάνει πάντα. Κάνει τις τρέλες του πρώτα και μετά ξαπλαρει στο κρειτ σαν πασάς σκεπτόμενος προφανώς πότε θα κάνει την επόμενη μακακια :-D

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
πφφφφφφφφφ

να παρεις λοιπον τα πλευμομπιλ και να ξεκινησεις να μαθεις το αστο με αυτα.
αλλα......να μαθεις να διαβαζεις τον σκυλο σου...
Χαχαχα! Το σκέφτηκα η αλήθεια είναι. Να του πετάξω ένα δεύτερο για να αφήσει αυτό που είχε στόμα του... Αφού μόνο με ανταλλαγή έχουμε μάθει την εντολή. Δλδ άστα να πάνε...
Σίγουρα οι περισσότεροι πιστεύατε ότι ο βλαντ θα με δαγκώσει. Αλλά πρώτη και καλύτερη ήμουν σίγουρη εγώ. Και άργησε κιόλας μάλλον.!!
Τεσπα, η αλήθεια είναι ότι με ψάρωσε αρκετά και φοβάμαι ότι επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο συμβάν θα κοτεψω και δεν θα του άνοιξω το στομα. Οπότε συνεχίζω να αγχώνομαι για το μέλλον :)

Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
52
Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος που προκαλεί η απόκτηση ενός τέτοιου σκύλου ειδικά αν διαβάσεις όλα τα σχετικά περί αρχηγού και κυριαρχίας και αγέλης κλπ κλπ
Την πρώτη φορά που πήγα τον Έκτωρ στον κτηνίατρο μου είπε εσύ θα είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος δεν θα σε ακούει ποτέ !
Δεν προσπάθησα ποτέ να του επιβληθώ με αυτό τον τρόπο , τον μαλώνω και ντρέπεται περισσότερο παρά φοβάται αλλά για την ώρα τουλάχιστον λειτουργεί αυτό... αυτό που σου λέει ο Τάσος είναι απόλυτα αληθινό, αντιδρούν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο , διαβάζουν εμάς άρα πρέπει και εσύ να διαβάζεις αυτόν για να δεις τι έχει αποτέλεσμα και τι όχι

• Like
Reactions: Stella Thessaloniki

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Αυτό το με δάγκωσε ο σκύλος μου δεν μου κάθεται με τίποτα.

@Stella Thessaloniki κάνε κάτι με επαγγελματία ή δώσε το σκύλο, έχεις παιδί και το σκυλί δαγκώνει.. Δεν φταίει αυτό αλλά εσείς.
Δεν άφησα να εννοηθεί ότι φταίει ο βλαντ που με δαγκωσε. Φυσικά και φταίω εγώ που δεν έχω κερδίσει τον σεβασμό του. Τον βλαντ τον αγαπάω πάρα πολύ και για αυτό το λόγο ψάχνω διαρκώς τρόπους για να βελτιώνουμε την σχέση μας.
Δεν έχω διάθεση να σχολιάσω αυτό που είπες να τον δώσω επειδή δαγκώνει, κίνδυνος για το παιδί κλπ

Ektorakos1

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2017
78
167
52
και αν δαγκώνει τον ιδιοκτήτη που ξέρει από κουτάβι , δεν θα δαγκώσει τον επόμενο? που να τον δώσει? ο εκπαιδευτής είναι λύση αλλά με μια φορά είναι ακραίο να τον δώσει κιόλας ...

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Καταρχην οπως ειπε και ο @tasos malinoua , δεν εχει μαθει το αστο, εχει μαθει το "ασε αυτο και παρε το αλλο".
Αλλα βρε Στελλα, σορυ που θα στο πω, οσο πολυ και να θες να γινεις αρχηγος του σκυλου σου, προσωπικα δεν βλεπω να το πετυχαινεις....οοοοοσο και να το αγαπας, οσο και να θελεις να ειστε καλα μαζι, οταν λες απο μονη σου οτι δεν εχεις κερδισει τον σεβασμο του σκυλου σου, αλλα κυριως οτι ησουν σιγουρη κι εσυ η ιδια πως καποια στιγμη θα σε τσιμπησει, τοτε δεν θα πετυχεις ΠΟΤΕ αυτο που ονειρευεσαι... ο σκυλος το αντιλαμβανεται οτι εχεις τοσο αγχος και οτι ουσιαστικα τον φοβασαι ("και φοβάμαι ότι επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο συμβάν θα κοτεψω") που παντα θα κανει αυτο που γουσταρει. Ειτε αυτο ειναι να αφηνει συνειδητα το ενα playmobile για το αλλο, ειτε να εκτελει τις βασικες εντολες που του δινεις (επειδη το θελει εκεινη την στιγμη), ειτε αυριο μεθαυριο να σε γραφει στα απ'αυτα του και να αραζει στο crate γιατι βαριεται να κανει αυτο που του λες και φυσικα αν τολμησεις να του ξαναπαρεις κατι που γουσταρει να σε ξαναβαλει στην θεση σου...
Να σου πω συμβουλεψου εκπαιδευτη; Αφου το εχεις κανει ηδη...

Η αυτοπεποιθηση δεν μαθαινεται...ουτε ολοι μπορουν να τα φερουν βολτα με ολους τους σκυλους...κατι πρεπει να αναθεωρησεις...τι ειναι αυτο που πρεπει να αναθεωρησεις, το ξερεις εσυ,καλυτερα απο ολους μεσα στο φορουμ...

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Καταρχην οπως ειπε και ο @tasos malinoua , δεν εχει μαθει το αστο, εχει μαθει το "ασε αυτο και παρε το αλλο".
Αλλα βρε Στελλα, σορυ που θα στο πω, οσο πολυ και να θες να γινεις αρχηγος του σκυλου σου, προσωπικα δεν βλεπω να το πετυχαινεις....οοοοοσο και να το αγαπας, οσο και να θελεις να ειστε καλα μαζι, οταν λες απο μονη σου οτι δεν εχεις κερδισει τον σεβασμο του σκυλου σου, αλλα κυριως οτι ησουν σιγουρη κι εσυ η ιδια πως καποια στιγμη θα σε τσιμπησει, τοτε δεν θα πετυχεις ΠΟΤΕ αυτο που ονειρευεσαι... ο σκυλος το αντιλαμβανεται οτι εχεις τοσο αγχος και οτι ουσιαστικα τον φοβασαι ("και φοβάμαι ότι επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο συμβάν θα κοτεψω") που παντα θα κανει αυτο που γουσταρει. Ειτε αυτο ειναι να αφηνει συνειδητα το ενα playmobile για το αλλο, ειτε να εκτελει τις βασικες εντολες που του δινεις (επειδη το θελει εκεινη την στιγμη), ειτε αυριο μεθαυριο να σε γραφει στα απ'αυτα του και να αραζει στο crate γιατι βαριεται να κανει αυτο που του λες και φυσικα αν τολμησεις να του ξαναπαρεις κατι που γουσταρει να σε ξαναβαλει στην θεση σου...
Να σου πω συμβουλεψου εκπαιδευτη; Αφου το εχεις κανει ηδη...

Η αυτοπεποιθηση δεν μαθαινεται...ουτε ολοι μπορουν να τα φερουν βολτα με ολους τους σκυλους...κατι πρεπει να αναθεωρησεις...τι ειναι αυτο που πρεπει να αναθεωρησεις, το ξερεις εσυ,καλυτερα απο ολους μεσα στο φορουμ...
Στο θέμα αυτό, που αγριευει δλδ με πράγματα που έχει στην κατοχή του δεν έχω πάρει συμβουλή από τον εκπαιδευτή μου γιατί είναι κάτι που το έκανε πρώτη φορά χτες.
Πάνω που βρήκαμε ισορροπίες και δεν χρειάζεται να φωνάζω όλη μέρα για να μην κάνει τρέλες στο σπίτι, τώρα έχω αυτό...
Κατάλαβα απόλυτα τι λες οπότε μάλλον επανλαμβανομαι θες να πεις.
Εύχομαι επόμενη φορά που θα ανοίξω θέμα να είναι για κάτι ευχάριστο και όχι πάλι για πρόβλημα συμπεριφοράς του βλαντ απέναντι μου :)

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Αν και δεν ειμαι σκυλοιδιοκτητης το εχω απορια (και σε καμια περιπτωση δεν ειναι μομφη προς τη Στελλα) πως γινεται καποιος να φοβαται το σκυλο του; Δηλαδη αν δε μιλαμε για νευρολογικες καταστασεις ή για μη φυσιολογικη σχεση μεταξυ ανθρωπου και σκυλου...πως γινεται;

Απο εκει κ περα...
Λιγο πολυ συμφωνω με τον Haris Drazen.
Απλα εγω (ισως λανθασμενα) κραταω και αυτο που ειπες με το κρειτ. Μηπως θεωρει οτι πηγε "στη φωλια του" με την εννοια που το λεγαμε μωρα οταν παιζαμε κυνηγητο; Δηλαδη, την εκανα, οκ, ας παω εκει που ειμαι στο απυροβλητο; ΑΝ ισχυει αυτο ισως ειναι και αυτο ενα θεμα που πρεπει να δεις.

Τελος, αν παρω σκυλο και στον ενα χρονο δεν εχει κανει καμια "κινηση" ή εγω χαραμιζομαι στα προβατα και πρεπει να γινω εκπαιδευτης σκυλων ή ο @sea-mol θα γελαει μεχρι τα βαθια του γεραματα...o_O

• Like
Reactions: sea-mol

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Στο θέμα αυτό, που αγριευει δλδ με πράγματα που έχει στην κατοχή του δεν έχω πάρει συμβουλή από τον εκπαιδευτή μου γιατί είναι κάτι που το έκανε πρώτη φορά χτες.
εχθες ηταν η πρωτη φορα για αυτο, αυριο θα ειναι η πρωτη φορα για κατι αλλο...το πιστευω 100%, μακαρι να ειμαι λαθος...
τον εκπαιδευτη δεν τον εχεις αγκαζε να σε βοηθαει καθε στιγμη...
και παλι θα συμφωνησω:
πφφφφφφφφφ
αλλα......να μαθεις να διαβαζεις τον σκυλο σου...
και να αλλαξεις (αν γινεται , που εγω αμφιβαλλω) εσυ τον χαρακτηρα σου (εννοω να χτισεις αυτοπεποιθηση, να μην αγχωνεσαι, να ξεκολλησεις απο το "τον αγαπαω τοσο πολυ"); μπορεις;;;
αλλιως μονο παρομοια θεματα θα ανοιγεις στο φορουμ...

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Αν και δεν ειμαι σκυλοιδιοκτητης το εχω απορια (και σε καμια περιπτωση δεν ειναι μομφη προς τη Στελλα) πως γινεται καποιος να φοβαται το σκυλο του; Δηλαδη αν δε μιλαμε για νευρολογικες καταστασεις ή για μη φυσιολογικη σχεση μεταξυ ανθρωπου και σκυλου...πως γινεται;

Απο εκει κ περα...
Λιγο πολυ συμφωνω με τον Haris Drazen.
Απλα εγω (ισως λανθασμενα) κραταω και αυτο που ειπες με το κρειτ. Μηπως θεωρει οτι πηγε "στη φωλια του" με την εννοια που το λεγαμε μωρα οταν παιζαμε κυνηγητο; Δηλαδη, την εκανα, οκ, ας παω εκει που ειμαι στο απυροβλητο; ΑΝ ισχυει αυτο ισως ειναι και αυτο ενα θεμα που πρεπει να δεις.

Τελος, αν παρω σκυλο και στον ενα χρονο δεν εχει κανει καμια "κινηση" ή εγω χαραμιζομαι στα προβατα και πρεπει να γινω εκπαιδευτης σκυλων ή ο @sea-mol θα γελαει μεχρι τα βαθια του γεραματα...o_O
Ξέρω ότι δεν ήταν μομφή για εμένα αλλά θα σου πω το εξής. Εγώ το βλαντ δεν τον φοβάμαι καθόλου για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι ένα πολύ καλό και ανθρωποκεντρικο σκυλί. Από την στιγμή όμως που με δαγκωσε στήν προσπάθειά μου να του πάρω το παιχνίδι από το στόμα, ε λογικό δεν είναι να φοβάμαι να ξανακάνω το ίδιο ????
Για αυτό και ρώτησα αποτελεσματικουςτρόπους για το αστο....
Τώρα στο ότι πήγε κρειτ ήταν μεγα λάθος. Δεν έγινε δυστυχώς από μέρους μου διόρθωση καμία.