Καινουργιο μελος [cane corso]

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Ο ιδιοκτητης της ομπρας εχει επωνυμια εκτροφειου? και εγω μιλησα για,την γεννα και για την θηλυκια :)
Επωνυμια εκτροφειου ?
Δεν εχει εκτροφειο ο ανθρωπος.Ιδιωτης απλος ειναι.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Ποιο είναι το νέο έντυπο Τάκη;

Στο site του ΚΟΕ το έντυπο δήλωσης γέννας είναι αυτό:

http://www.koe.gr/ENTYPA/dilosigennas.pdf

Κάτω κάτω αναφέρει : "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ Ή Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ(ΤΑΤΟΥΑΖ)"

Αυτό σημαίνει πως για να στείλεις την αίτηση πρέπει να έχεις στα χέρια σου τους αριθμούς microchip των κουταβιών ή τατουάζ. Το κουτάβι 1 με το τάδε όνομα αυτόν τον αριθμό, το 2 τον άλλον κοκ.

Ερώτηση λοιπόν για τον Γιάννη (Γιαννης73):
Τατουάζ έχει το σκυλάκι;
Αν δεν έχει - που είναι το πιο λογικό - το τσιπάκι που βάλατε σας το έδωσε ο εκτροφέας ή βάλατε άλλο καινούργιο;
Σας έγινε κάποια νύξη από τον εκτροφέα για αυτό το θέμα;

Γιατί αν βάλατε καινούργιο, πως υπάρχει ταυτοποίηση ΒΕΚ με microchip;
Το κουταβακι δεν ειχε τσιπακι.Εγω πηγα και της εβαλα.
Μου ειπε ο εκτροφεας οτι μπορει να αναγραφετε στο εντυπο αλλα Δεν ειναι υποχρεωτικο να μπει απο τον Εκτροφεα.Μπορει να το βαλει ο μετεπειτα ιδιοκτητης.Και ετσι το εβαλα εγω.
Τι να πω.Αυτο γνωριζω

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Επωνυμια εκτροφειου ?
Δεν εχει εκτροφειο ο ανθρωπος.Ιδιωτης απλος ειναι.
momento.
Εσύ με ποιον ήρθες σε επαφή;
Με το εν λόγω εκτροφείο και σε έστειλε στον ιδιώτη ή απευθείας με τον ιδιώτη;

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
momento.
Εσύ με ποιον ήρθες σε επαφή;
Με το εν λόγω εκτροφείο και σε έστειλε στον ιδιώτη ή απευθείας με τον ιδιώτη;
Με τον Εκτροφεα.Απο εκει το πηρα το κουταβι.
Τοσο μπερδεμενα τα λεω ρε παιδια και δεν βγαζετε ακρη ?
Η κανω κατι λαθος ?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Προφανως ο πελατης/ιδιοκτητης της σκυλας θελησε να την ζευγαρωσει κ ζητησε την συνδρομη του εκτροφεα, ο οποιος την ζευγαρωσε με δικο του αρσενικο κ τον βοηθαει στην διαθεση των κουταβιων.
Ενα απο τα κουταβια το πηρε ο Γιαννης73.
Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα, απο την αρχη απλα ειπα να το διευκρινησω.......

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Με τον Εκτροφεα.Απο εκει το πηρα το κουταβι.
Τοσο μπερδεμενα τα λεω ρε παιδια και δεν βγαζετε ακρη ?
Η κανω κατι λαθος ?
Τα λες λίγο μπερδεμένα είναι η αλήθεια...
αφου το σκυλί το πήρες απο ιδιώτη, για ποιον εκτροφέα μιλάς

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Προφανως ο πελατης/ιδιοκτητης της σκυλας θελησε να την ζευγαρωσει κ ζητησε την συνδρομη του εκτροφεα, ο οποιος την ζευγαρωσε με δικο του αρσενικο κ τον βοηθαει στην διαθεση των κουταβιων...
ή το αντίστροφο?

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Προφανως ο πελατης/ιδιοκτητης της σκυλας θελησε να την ζευγαρωσει κ ζητησε την συνδρομη του εκτροφεα, ο οποιος την ζευγαρωσε με δικο του αρσενικο κ τον βοηθαει στην διαθεση των κουταβιων.
Ενα απο τα κουταβια το πηρε ο Γιαννης73.
Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα, απο την αρχη απλα ειπα να το διευκρινησω.......
Nα αγιασει το στομα σου :D

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
ή το αντίστροφο?
Αν ηταν το αντιθετο πιθανολογω, οτι ο εκτροφεας θα μερημνουσε περισσοτερο για την διαθεση των κουταβιων ωστε να τους βαλει το microchip οπως κανει στα δικα του......
Ποσο το πληρωσες αν επιτρεπεται??

Edit
Οταν λες το αντιστροφο υποθετω εννοεις ο εκτροφεας να ζητησε την "ιδιωτικη" σκυλα για αναπαραγωγη.
Γιατι ο Angelo Diamantino ειναι του συγκεκριμενου εκτροφεα.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν ηταν το αντιθετο πιθανολογω, οτι ο εκτροφεας θα μερημνουσε περισσοτερο για την διαθεση των κουταβιων ωστε να τους βαλει το microchip οπως κανει στα δικα του......
Σωστός! αν και είδα ήδη την διευκρίνηση...

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Εχει σημασια αυτο ?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εχει σημασια αυτο ?
Εχει κ δεν εχει.....
Εννοειται αν θες απαντας δεν εινα ανακριτικη η ερωτηση.

Εdit (ξανα)
Να την αναδιατυπωσω την ερωτηση γιατι ΣΔΟΕ δεν ειμαι.....
Υποθετω οτι πληρωσες το κουταβι σου λιγοτερο απ οσο πουλαει ο συγκεκριμενος κανονικα. Σωστο η Λαθος?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ποιο είναι το νέο έντυπο Τάκη;

Στο site του ΚΟΕ το έντυπο δήλωσης γέννας είναι αυτό:

http://www.koe.gr/ENTYPA/dilosigennas.pdf

Κάτω κάτω αναφέρει : "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ Ή Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ(ΤΑΤΟΥΑΖ)"

Αυτό σημαίνει πως για να στείλεις την αίτηση πρέπει να έχεις στα χέρια σου τους αριθμούς microchip των κουταβιών ή τατουάζ. Το κουτάβι 1 με το τάδε όνομα αυτόν τον αριθμό, το 2 τον άλλον κοκ.

Ερώτηση λοιπόν για τον Γιάννη (Γιαννης73):
Τατουάζ έχει το σκυλάκι;
Αν δεν έχει - που είναι το πιο λογικό - το τσιπάκι που βάλατε σας το έδωσε ο εκτροφέας ή βάλατε άλλο καινούργιο;
Σας έγινε κάποια νύξη από τον εκτροφέα για αυτό το θέμα;

Γιατί αν βάλατε καινούργιο, πως υπάρχει ταυτοποίηση ΒΕΚ με microchip;
Αυτό εννοούσα και εγώ. Αν δεις στην αρχική σελίδα του site, το αναφέρει σαν νέο έντυπο.

Κατά τα άλλα η απορία μου παραμένει. Η καταχώρηση της γέννας με την εγγραφή των κουταβιών γίνεται ταυτόχρονα; αν ναι, τότε τυπικά είναι απαραίτητος ο αριθμός microchip. Αν όχι, τότε μπορεί να γίνει η δήλωση της γέννας στην αρχή, χωρίς microchip και εκ των υστέρων να εγγραφούν τα κουτάβια με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Νομίζω ότι ο αριθμός και τα pedigree των κουταβιών εκδίδονται λίγο καιρό μετά (μπορεί κάποιο κουτάβι να πεθάνει κλπ) , πολύ πιθανόν να το έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εαν δεν απατωμαι, η γεννα δηλωνεται χωρις τον αριθμο μικροτσιπ των κουταβιων.
Για να εκδοθει ομως το pedigree του εκαστοτε κουταβιου πρεπει να υπαρχει αριθμος μικροτσιπ.
Απο εναν φιλο που αγορασε κουταβι απο ιδιωτη κ (παρα την θεληση του ιδιωτη που εκανε την γεννα) ηθελε ο ιδιος να βαλει το μικροτσιπ στο κουταβι του.
Ο ιδιωτης τοτε του ειχε πει οτι για να βγει το pedigree του κουταβιου του θα πρεπει να του δωσει (υποθετω ακομα κ τηλεφωνικα) τον αριθμο μικροτσιπ για να αναγραφει στο pedigree οπως κ εγινε.

Υποθετω λοιπον οτι ο κατοχος της θυλικιας απο την γεννα της οποιας πηρε κουταβι ο συμφορουμιτης μας, κατι αντιστοιχο θα επρεπε να ειχε κανει δλδ να ζητησει απο τον Γιαννη να του δωσει τον αριθμο για να στειλει τα στοιχεια να εκδοθει το pedigree αλλιως μαλλον θα περιμενει πολυ για το pedigree η αυτο δεν θα εχει πανω τα απαιτουμενα στοιχεια.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Επικοινωνησα με τον Εκτροφεα ξανα και μου ειπε το εξης

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ. Ο ΚΟΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΝΤΙΓΚΡΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Κατά τα άλλα η απορία μου παραμένει. Η καταχώρηση της γέννας με την εγγραφή των κουταβιών γίνεται ταυτόχρονα; αν ναι, τότε τυπικά είναι απαραίτητος ο αριθμός microchip. Αν όχι, τότε μπορεί να γίνει η δήλωση της γέννας στην αρχή, χωρίς microchip και εκ των υστέρων να εγγραφούν τα κουτάβια με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται

Από τη στιγμή που είναι στο ίδιο έντυπο και πρέπει όπως αναγράφει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, τότε ΝΑΙ πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα. Άλλωστε το γράφει και με μεγάλα γράμματα κιόλας :

"ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ "

Πιο κάτω λοιπόν αναφέρει στις προϋποθέσεις :

"ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ Ή Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ(ΤΑΤΟΥΑΖ)"

Εχεις περιθώριο 30 ημερών να στείλεις χρήματα και το έντυπο.

Ο κτηνίατρος έρχεται μεσα στο πρώτο 48ωρο από τη γέννηση και βεβαιώνει πως γεννήθηκαν τόσα αρσενικά και τόσα θηλυκά. Κατόπιν πρέπει μεταξύ 15ης και 20ης ημέρας να ξαναεξετάσει την τοκετοομάδα και να βεβαιώσει τυχών απώλειες.
Τότε στέλνεις την δήλωση γέννας, μετά την 2η εξέταση δλδ από τον κτηνίατρο, που θα σου χορηγήσει αριθμούς microchip και θα τα βάλει κιόλας.
Αρα έχεις όλο το σετάκι, Χ αριθμό κουταβιών και Χ αριθμούς microchip έναν για το κάθε κουτάβι σου.
Καθαρά πράγματα, τίμια και απλά.

Φαντάζομαι πως υπάρχει περίπτωση για τον χ,ψ λόγο σε ένα σκυλάκι να μην θέλει ο κτηνίατρος να του βάλει microchip. Για λόγους υγείας ή λόγω μεγέθους - σε μικρόσωμες φυλές. Εκεί σου δίνει ο κτηνίατρος το τσιπάκι και τα χαρτιά που το συνοδεύουν. Πάλι έχεις όμως αριθμό microchip, συνεπώς μπορείς άνετα να δηλώσεις τη γέννα και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να τοποθετήσεις το τσιπάκι στο κουτάβι σου.

Θεωρώ πως σωστοί εκτροφείς είναι απόλυτα τυπικοί με αυτά τα θέματα και δεν αφήνουν να αιωρείται καμία αμφιβολία, ούτε για το πεντιγκρί, ούτε για το τσιπάκι και τη δήλωσή του.

Γιαννης73

Well-Known Member
31 Μαϊου 2013
118
0
Τελος παντων.Τι να πω.Νομιζω πως σε καθε περιπτωση δεν υπαρχει προβλημα με το κουταβι.
Αλλωστε του εβαλα εγω τωρα τσιπακι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Oπως λες κι εσυ οτι εγινε εγινε.....
Φροντισε για καθαρα τυπικους λογους να γινει η αναγραφη του αριθμου ταυτοποιησης στο pedigree και ΔΩΣΕ ΦΩΤΟ!