Επειδή μένω κι εγώ σε πολύ μικρό χώρο, και δεν είμαι ο πιο τακτικός και συνεπής με την καθαριότητα σε ότι αφορά το χώρο μου, αυτό που σε απασχολεί είναι και δικός μου προβληματισμός. Έχω την εντύπωση, ότι τα βραχύρυγχα (όπως η φυλή που γουστάρεις) "αερίζονται" πολύ περισσότερο από άλλες φυλές λόγω του αέρα που καταπίνουν καθώς τρώνε. Δε ξέρω αν τις υπόλοιπες ώρες υπό κανονικές συνθήκες θα θεωρούνταν από τις άοσμες φυλές. Μου έχουν πει ότι έχουν χαρακτήρα κλόουν και σε κάνουν να γελάς με τις εκφράσεις και τα σκετσάκια τους. Από προσωπική εμπειρία, και δεν είναι μεγάλη (είμαι ακόμα στο μετέωρο βήμα του πελαργού, σαν κι εσένα), μπορώ να σου πω ότι εντυπωσιάστηκα με το πόσο δε μυρίζουν σκυλίλα τα Μίνι Πίντσερ.. Θα σου το επιβεβαιώσει και η demi_truli που έχει πρόσφατα αποκτήσει τέτοιο σκυλί.
Έχει τύχει στο παρελθόν να φιλοξενηθώ σε ένα σπίτι που είχαν ένα τέτοιο σκυλάκι, και μάλιστα το αφεντικό του ήταν σχετικά χύμα. Σίγουρα δεν καθάριζε πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Παρόλο που έχω πολύ ευαίσθητη μύτη, το μόνο δυσάρεστο που οσμίστηκα ήταν η μυρωδιά από τη σακούλα με τη σκυλοτροφή όποτε πλησίαζα προς την κουζίνα που την είχε. Δε μου χτύπησε καμία "σκυλίλα" , από την ώρα που μπήκα για πρώτη φορά στο σπίτι μέχρι και την ώρα που έφυγα κάποιες μέρες μετά. Και να φανταστείς ότι μέχρι και στο κρεβάτι μου χωνόταν κρυφά το σκυλί το βράδυ. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μαδάνε όπως τα περισσότερα σκυλιά, και επειδή το τρίχωμά τους είναι σαν βελόνες (κοντότριχο) καρφώνεται και χώνεται παντού, οπότε είναι δύσκολο να το αφαιρέσεις.
Τα Μίνι Σνάουτσερ, που επίσης έχουν πολύ βολικό μέγεθος και χαρακτήρα (πιο "σοβαρό" από τα Μπόστον Τεριέ), δε μαδάνε ούτε τρίχα, αλλά παρόλο που γενικά θεωρούνται από τις υποαλεργικές και μάλλον άοσμες φυλές, από την εμπειρία μου με ένα εξαιρετικό και λατρεμένο φιλαράκι που έχω κάνει, μπορώ να πω ότι δε μου "σκυλοβρωμάει" με την κακή έννοια, αλλά λίγο ίσως με την καλή, ειδικά όταν έχει μόλις πιει νερό και με πλησιάζει για φιλάκια με βρεγμένα γένια.. Και σοκαριστικά άοσμο όπως το Μίνι Πίντσερ δεν μπορώ να το πω.. Και το Μίνι Πίντσερ και το Μίνι Σνάουτσερ που αναφέρω τρέφονταν αποκλειστικά με ξηρά τροφή. Το διευκρινίζω γιατί η τροφή έχει αναφερθεί επανειλημμένως ως παράγοντας για την μυρωδιά του σκύλου. Επειδή εγώ ως επιλογή κλίνω μάλλον στην τελευταία φυλή, ελπίζω η όχι έντονη αλλά μικρή μυρωδιά του Μίνι Σνάουτσερ να ατονήσει πλήρως στο σενάριο της ωμοφαγίας. Όταν με το καλό αξιωθώ για κάτι τέτοιο, αν και έχω την εντύπωση ότι η μυρωδιά οφείλεται κυρίως στα βρεγμένα γένια του που δε λέει να του τα κόψει κανείς γιατί έτσι θα απέκλινε από το πρότυπό του και θα ήταν κρίμα.