Καινουργιος υποψηφιος ιδιοκτητης σκυλου,αποριες.


Status
Κλειδωμένο θέμα

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Κι εγω συμφωνώ με το σκεπτικό σου μέσες άκρες. Βέβαια ο χώρος και τα τετραγωνικά του διαμερίσματός σου, δεν έχουν να κάνουν με το μέγεθος του σκύλου που θα επιλέξεις. Ο σκύλος θέλει να είναι μαζί σου, αρκεί να εκτονώνεται σωστά, ανάλογα με τις ανάγκες του κι ας ζεις με μεγάλο δανό σ ένα δώμα, που λέει ο λόγος. Συμφωνώ μ αυτό που λες, ότι μετράς τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις και επιλέγεις ανάλογα. Και καταλαβαίνω και την επιλογή συγκεκριμένης φυλής. Για να είσαι σίγουρος όμως ότι θα πάρεις αυτό που θες, θα πρέπει, όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι, ν απευθυνθείς στο κατάλληλο εκτροφείο. Σκύλος απο αγγελίες, απο γέννα γνωστού κλπ, θα είναι και πάλι ημίαιμος και δεν ξέρεις τι προβλήματα θα σου εμφανίσει απο πλευράς χαρακτήρα και υγείας. Επίσης καλό θα ήταν, όπως σου έχει ήδη γράψει η stamatia, να ενημερωθείς για τα προβλήματα υγείας των βραχυκέφαλων φυλών, προτού καταλήξεις με σιγουριά στα μποστονάκια.
 
  • Like
Reactions: StellitsaD


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Την προσωπικη μου εμπειρια θα παραθεσω
1. σπιτι κολητου με σκυλο τα τελευταια 14 χρονια μαζεμενο απο το δρομο,μικρο σε μεγεθος,οσες φορες εχω παει δεν εχω μυρισει τιποτα ποτε (εκτος απο μια φορα που αφησε μια πορδη και μετα ντρεποταν γιατι γελουσαμε...)
2. σπιτι φοιτητριας με μικροσωμο σκυλι μυριζε χειροτερα απο χοιροστασιο
3. μπουλντογκ σε εξωτερικο χωρο ειχε βραχει και μυριζε απο το ενα μετρο

οι πρωτες 2 περιπτωσεις θεωρω οτι ειναι καθαρα θεμα διαχειρησης,οικιακης οικονομιας....απλης καθαριοτητας με λιγα λογια :)

τωρα ο αλλος....δεν ξερω,μυριζε γενικα απο οτι μου ειχαν πει

σκυλοι παντως που ζουν στην υπαιθρο θεωρω οτι μυριζουν υπερβολικα λιγοτερο
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
σκυλοι παντως που ζουν στην υπαιθρο θεωρω οτι μυριζουν υπερβολικα λιγοτερο
Που είναι περισσότερο αισθητή, μια άσχημη μυρωδιά; Στην βεράντα ή στο δωμάτιο; Στον κήπο ή στο σπίτι; Σε ανοιχτό χώρο ή σε κλειστό;
 


nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Εγω απο τον δικο μου εχω παρατηρησει οτι η μονη αιτια ασχημης μυρωδιας προερχεται οταν κανει τα τσισα του που βομβαρδιζετε μονος τουν ! ολο τον καιρο ειμασταν μικρουλιδες κ δεν σηκωναμε το ποδι μας ! κ τωρα που το συκωνουμε σαν γνησια αρσενικα ραντιζουμε τα παντα κ εμας τους ιδιους !!! χχαχαχαχαχα ! εγω μετα τη βολτα απλα τον καθαριζω με νερακι !
Η τριχα ειναι σοβαρο θεμα ομως δεν μυριζει !!! 8ελει απλα συχνη καθαριοτητα γιατι αμα την αφησεις να μαζευτει ... θα κανεις περουκες (φυσικα αν ειναι ρατσα που μαδαει)

Η κολωνια για σκυλους στον δικο μ δεν εκανε δουλεια !!!
Γενικα αμα κα8αριζεις συχνα κ κρατας το σκυλακο σου κα8αρο δεν 8α εχεισ τρομερο προβλημα, αν κ θα τον αγαπησεις κ δεν θα σε πολυνοιαζει πιο πολυ ειναι θεμα για τους αλλους !
 
  • Like
Reactions: d-friend


StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι ρε παιδιά μήπως το ότι δε με ενοχλεί καθόλου η μυρωδιά των σκυλιών σημαίνει ότι έχω "ποτίσει" τόσο από τα δικά μου και γι'αυτό δε το καταλαβαίνω? Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί δε με πλησιάζουν πολύ οι γύρω μου :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::D:LOL:
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι ρε παιδιά μήπως το ότι δε με ενοχλεί καθόλου η μυρωδιά των σκυλιών σημαίνει ότι έχω "ποτίσει" τόσο από τα δικά μου και γι'αυτό δε το καταλαβαίνω? Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί δε με πλησιάζουν πολύ οι γύρω μου :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::D:LOL:
τι αρωμα φορας
 




d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Επειδή μένω κι εγώ σε πολύ μικρό χώρο, και δεν είμαι ο πιο τακτικός και συνεπής με την καθαριότητα σε ότι αφορά το χώρο μου, αυτό που σε απασχολεί είναι και δικός μου προβληματισμός. Έχω την εντύπωση, ότι τα βραχύρυγχα (όπως η φυλή που γουστάρεις) "αερίζονται" πολύ περισσότερο από άλλες φυλές λόγω του αέρα που καταπίνουν καθώς τρώνε. Δε ξέρω αν τις υπόλοιπες ώρες υπό κανονικές συνθήκες θα θεωρούνταν από τις άοσμες φυλές. Μου έχουν πει ότι έχουν χαρακτήρα κλόουν και σε κάνουν να γελάς με τις εκφράσεις και τα σκετσάκια τους. Από προσωπική εμπειρία, και δεν είναι μεγάλη (είμαι ακόμα στο μετέωρο βήμα του πελαργού, σαν κι εσένα), μπορώ να σου πω ότι εντυπωσιάστηκα με το πόσο δε μυρίζουν σκυλίλα τα Μίνι Πίντσερ.. Θα σου το επιβεβαιώσει και η demi_truli που έχει πρόσφατα αποκτήσει τέτοιο σκυλί.

Έχει τύχει στο παρελθόν να φιλοξενηθώ σε ένα σπίτι που είχαν ένα τέτοιο σκυλάκι, και μάλιστα το αφεντικό του ήταν σχετικά χύμα. Σίγουρα δεν καθάριζε πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Παρόλο που έχω πολύ ευαίσθητη μύτη, το μόνο δυσάρεστο που οσμίστηκα ήταν η μυρωδιά από τη σακούλα με τη σκυλοτροφή όποτε πλησίαζα προς την κουζίνα που την είχε. Δε μου χτύπησε καμία "σκυλίλα" , από την ώρα που μπήκα για πρώτη φορά στο σπίτι μέχρι και την ώρα που έφυγα κάποιες μέρες μετά. Και να φανταστείς ότι μέχρι και στο κρεβάτι μου χωνόταν κρυφά το σκυλί το βράδυ. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μαδάνε όπως τα περισσότερα σκυλιά, και επειδή το τρίχωμά τους είναι σαν βελόνες (κοντότριχο) καρφώνεται και χώνεται παντού, οπότε είναι δύσκολο να το αφαιρέσεις.

Τα Μίνι Σνάουτσερ, που επίσης έχουν πολύ βολικό μέγεθος και χαρακτήρα (πιο "σοβαρό" από τα Μπόστον Τεριέ), δε μαδάνε ούτε τρίχα, αλλά παρόλο που γενικά θεωρούνται από τις υποαλεργικές και μάλλον άοσμες φυλές, από την εμπειρία μου με ένα εξαιρετικό και λατρεμένο φιλαράκι που έχω κάνει, μπορώ να πω ότι δε μου "σκυλοβρωμάει" με την κακή έννοια, αλλά λίγο ίσως με την καλή, ειδικά όταν έχει μόλις πιει νερό και με πλησιάζει για φιλάκια με βρεγμένα γένια.. Και σοκαριστικά άοσμο όπως το Μίνι Πίντσερ δεν μπορώ να το πω.. Και το Μίνι Πίντσερ και το Μίνι Σνάουτσερ που αναφέρω τρέφονταν αποκλειστικά με ξηρά τροφή. Το διευκρινίζω γιατί η τροφή έχει αναφερθεί επανειλημμένως ως παράγοντας για την μυρωδιά του σκύλου. Επειδή εγώ ως επιλογή κλίνω μάλλον στην τελευταία φυλή, ελπίζω η όχι έντονη αλλά μικρή μυρωδιά του Μίνι Σνάουτσερ να ατονήσει πλήρως στο σενάριο της ωμοφαγίας. Όταν με το καλό αξιωθώ για κάτι τέτοιο, αν και έχω την εντύπωση ότι η μυρωδιά οφείλεται κυρίως στα βρεγμένα γένια του που δε λέει να του τα κόψει κανείς γιατί έτσι θα απέκλινε από το πρότυπό του και θα ήταν κρίμα.
 
  • Like
Reactions: kateopre


StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
d-friend έλιωσα στο γέλιο για το "αερίζονται" γιατί ο δικός μου αυτό ακριβώς κάνει και μας έχει φλομώσει :ROFLMAO: Δε μυρίζει όμως σκυλίλα το δέρμα του όπως ούτε και του Πίου. Για τα πινσεράκια που λες, επειδή έχω και ένα τέτοιο εδώ και 8 χρόνια πράγματι δε μυρίζει καθόλου-ίσως παίζει ρόλο και το πολύ κοντό τρίχωμα
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Διαβάζω με τρόμο ότι κάποιοι βάζετε σκούπα μέρα παρά μέρα και σίγουρα δεν είναι αυτή η περίπτωση μας. Ζώντας με πίνσερ θα έλεγα ότι το σπίτι δεν μυρίζει. Το ίδιο μου λένε και φίλοι που δεν έχουν σκύλο.
Από τη φύση τους τα πίντσερ είναι "καθαρά" σκυλιά, έχουν συνήθειες που τα βοηθούν σε αυτό.
Ποτέ δε θα πατήσουν σε μια λακκούβα με νερό ή σε λάσπες, θα τα αποφύγουν και θα πάνε γύρω γύρω.
Εννοείται ότι κάθε μέρα έχουμε beaute. Πλένονται και αυτοκαθαρίζονται με επιμέλεια σαν τις γάτες.
Αν παίξουν με άλλα σκυλιά δε θα ξαπλώσουν και θα τρίβονται στο χώμα. Στη βόλτα ποτέ δε θα γυρίσουν για να δώσουν την κοιλιά τους για χάδια ακόμα και αν συναντήσουν κάποιον που συμπαθούν πολύ.
Παρότι είναι περίεργα και πηγαίνουν σε χορτάρια για να μυρίσουν το τρίχωμα τους τα βοηθάει γιατί δεν κολλάει (/μαζεύει) κάτι πάνω.

Στον kateopre όμως δεν ταιριάζει το πίνσερ με αυτό που ψάχνει για άλλους λόγους:
Αμα βγει υπερκινητικο επισης δεν θα ειμαι ο ιδανικος ιδιοκτητης αφου δεν διαθετω τον χρονο για απειρες βολτες για εκτονωση.Αμα γαυγιζει συχνα και χωρις λογο θα εχω προβληματα με τους γειτονες.
Δεν είναι υπερκινητικά (αν κρίνω με βάση το χαρακτηρισμό στους ανθρώπους αυτό είναι προβληματική συμπεριφορά) αλλά έχουν μεγάλη ανάγκη άσκησης.
Είναι ομιλητικά σκυλιά. Το γάβγισμα αποτελεί τρόπο έκφρασης τους και το χρησιμοποιούν συχνά -και χωρίς την εκτόνωση που χρειάζονται πολύ συχνότερα.
 


kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις,τελικά αυτο που διαπίστωσα με τη μικρή (πηρα ενα σκυλάκι) ειναι οτι δεν μυρίζει καθολου.Η μπορεί και να μυρίζει,δεν ξέρω,δεν με απασχολεί,εδω υπάρχει έρωτας,αυτά ειναι ασήμαντα :p.Για να τα πάρω λιγο απο την αρχή ήμουν στο ψάξιμο με εκτροφεις,δεν ειχαν γέννα,όσοι ειχαν μου τα λέγανε λιγο μπερδεμένα σχετικά με το τι θα ισχύει αφου πάρω το κουταβι πχ συνιδιοκτησίες και τέτοια.Κι εκει που ήμουν μπέρδεμενος και δεν ήξερα τι να κάνω μου είπε ένας φίλος πως ειχε ένας εδω στη γειτονιά κάποια κουτάβια και αμα ήθελα να παω να τα δω,στις 7 πήγα,7 και τέταρτο ήμουν στο αμάξι με τη μικρή.Αναιρεσα βέβαια όλα όσα έλεγα έτσι (το μικρό μου ειναι πιτμπουλακι) αλλα η συγκεκριμένη φάτσα αξίζει όλες τις παραπάνω θυσίες που τυχόν θα χρειαστεί.Ειναι 2 μηνών τώρα,δεν βγαίνουμε απο το σπίτι γιατι έχει κανει μόνο ενα προ εμβόλιο και την έχω μια βδομάδα τώρα.Καποια μικροπροβλήματα που έχω (δαγκωματα,προσαρμογή στο crate) τα παλεύω με κάποια σχετικά θέματα που διαβάζω στο φόρουμ,την Τρίτη θα έρθει και ένας εκπαιδευτής να δει κι απο κοντά κάποια πράγματα και να μου δώσει κάποιες συμβουλές μέχρι να φτάσει σε ηλικία εκπαίδευσης.Οτι προκύψει θα σας ξανά ενόχλησω :) .Αυτη ειναι η κούκλα
 

Attachments

  • Like
Reactions: DjSoukis


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Από το ποιόν εκτροφέα να διαλέξεις καλύτερα, καταλήξαμε να πάρεις σκύλο από byb, ο οποίος μάλιστα, πάνω από μηνός δεν δείχνει να είναι. Χαρτζηλίκι έδωσες, να συμπληρωθεί η εικόνα;

Οταν λέω εγώ, τα ίδια και τα ίδια και τσιτώνουν μερικοί, ότι άλλα ρωτάνε και άλλα τους λέμε, κάθομαι κι εγώ και ακούω π@π@ριές. Βρε καρμπόν, θα τα βάζω στο εξής, σε κάθε θέμα που δημοσιεύεται και σε ότι κι αν αφορά. Και σ'όποιον αρέσει. Τουλάχιστον να έχω την συνείδησή μου καθαρή, ότι εγώ τα 'πα. Και όποιος ενοχλείται, να πάει να κουρεύεται.
 






DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ρε τα παθαίνω στην πραγματικότητα, in real life, face to face...και στο φόρουμ;;;!!! :D

Φτου σκόρδα!!!...Μπιμπελό είναι!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Από το ποιόν εκτροφέα να διαλέξεις καλύτερα, καταλήξαμε να πάρεις σκύλο από byb, ο οποίος μάλιστα, πάνω από μηνός δεν δείχνει να είναι. Χαρτζηλίκι έδωσες, να συμπληρωθεί η εικόνα;

Οταν λέω εγώ, τα ίδια και τα ίδια και τσιτώνουν μερικοί, ότι άλλα ρωτάνε και άλλα τους λέμε, κάθομαι κι εγώ και ακούω π@π@ριές. Βρε καρμπόν, θα τα βάζω στο εξής, σε κάθε θέμα που δημοσιεύεται και σε ότι κι αν αφορά. Και σ'όποιον αρέσει. Τουλάχιστον να έχω την συνείδησή μου καθαρή, ότι εγώ τα 'πα. Και όποιος ενοχλείται, να πάει να κουρεύεται.
Το αυτό....

Και εγώ εχω καταλήξει να θεωρούμαι "μπαμπουλας" και ξυνή επειδη λέω τα ιδια και τα ίδια σε βουλωμένα αυτιά... Και ειμαστε εμεις κακοι μετά και όχι όσοι ανεύθυνα παιρνουν ετσι κουτάβι.
Εμ δεν ειχα γεννα οι εκτροφεις... καποιοι δε μας γεμιζαν και το ματι (!)....και? Σκύλο θέλω, τώρα τον θέλω!
 
  • Like
Reactions: kanarini






Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Να χαρώ εγώ τα πρώτα ποστ που έλεγε πως το ψάχνει από όλες τις μεριές για να μην υποστεί την ψυχολογική πίεση αν πάθει κάτι, και πως επιλέγει σκύλο βάσει του τί μπορεί να προσφέρει ο ίδιος στο ζωντανό, και μπλα μπλα μπλα, για να καταλήξει μέσα σε 15 λεπτά να πάρει από άσχετη γέννα, υποτιθέμενο πιτμπουλ που καμία σχέση με ό,τι έψαχνε...κατά τα άλλα δεν ήθελε ημίαιμο, τον χαλούσε .....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! η ουσιαστικότερη έρευνα αγοράς EVER !!!
 
  • Like
Reactions: kanarini and ghelly




Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78