Καινουργιος υποψηφιος ιδιοκτητης σκυλου,αποριες.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Όχι πως θα χάσω και τον ύπνο μου, αλλά τι λες βρε αγόρι μου (sic) καλό? o_O

Δηλαδή τι κατάλαβες ότι είπα? (Κατάλαβα τι κατάλαβες αλλά μήπως να πάρω βρω κάποιον που κάνει τηλεξεμάτιασμα? Και δεν πιστεύω στο ξεμάτιασμα αλλά μήπως ηρθε η ώρα να βάλω νερό στο κρασί μου? Μήπως να σταματήσεις να "διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές" γιατί σου έχει κάτσει ο ανάδρομος Ερμής στο κεφάλι? Μήπως να κάνεις ένα διάλλειμα από αυτό το θέμα γιατί σε χαλάει?)

Μήπως να αποχωρήσω όπως πετάχτηκα γιατί δε μου χει κάτσει κι εμένα ο Ερμής (όχι της Σταματίας, αυτός είναι ορθός) και δεν είναι να ανοίγω το στόμα μου σήμερα? Μάλλον αυτό.
μην ανησυχείς. όταν τους τελειώνουν τα επιχειρήμετα αρχίζει το "flame mode"

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Όχι πως θα χάσω και τον ύπνο μου, αλλά τι λες βρε αγόρι μου (sic) καλό? o_O

Δηλαδή τι κατάλαβες ότι είπα? (Κατάλαβα τι κατάλαβες αλλά μήπως να πάω να βρω κάποιον που κάνει τηλεξεμάτιασμα? Και δεν πιστεύω στο ξεμάτιασμα αλλά μήπως ηρθε η ώρα να βάλω νερό στο κρασί μου? Μήπως να σταματήσεις να "διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές" γιατί σου έχει κάτσει ο ανάδρομος Ερμής στο κεφάλι? Μήπως να κάνεις ένα διάλλειμα από αυτό το θέμα γιατί σε χαλάει?)

Μήπως να αποχωρήσω όπως πετάχτηκα γιατί δε μου χει κάτσει κι εμένα ο Ερμής (όχι της Σταματίας, αυτός είναι ορθός) και δεν είναι να ανοίγω το στόμα μου σήμερα? Μάλλον αυτό.
Παιδικές αστειότητες. Από κάποιον που χρησιμοποιεί εκφράσεις, όπως "ανάδρομος Ερμής και τηλεξεμάτιασμα", δεν πρέπει να περιμένει κανείς τίποτα παραπάνω. Είπαμε το καρτέλ. Ακλόνητο!

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Για παράδειγμα, ntoulis, οτι για τα περισσότερα θέματα είναι αρμόδια πλέον καθαρά η αστυνομία. Πέρυσι παίζανε τον παπά, οτι αλλού ήταν αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας, αλλού του δήμου, αλλού της παλιάς χωροφυλακής, αλλού του λιμεναρχείου κλπ κλπ, τα γνωστά. Αυτά τελείωσαν, για τις παραβάσεις του νόμου αρμόδια πλέον είναι η αστυνομία και η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη, δεν χρειάζεται δηλαδή μήνυση εκ μέρους μας.
Επίσης ξεκαθαρίστηκε το θέμα της σήμανσης, είναι υποχρεωτική για όλα τα σκυλιά και την βάση δεδομένων την τηρεί πλέον η διεύθυνση κτηνιατρικής.
Άλλο ένα κατα την γνώμη μου πολύ σημαντικό, το οποίον όμως δεν έχει καν ξεκινησει να συζητιέται πουθενά, είναι οτι ο καινούργιος νόμος προβλέπει την τήρηση μητρώου κατοικιδίων απο τους δήμους. Εκτός της βάσης δεδομένων του υπουργείου, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει αντίγραφο της ταυτοποίησης στον οικείο δήμο.
Γενικά, θέλω να πιστεύω οτι όσο μαθαίνουμε σιγά σιγά τις καινούργιες διαδικασίες και τα καινούργια εργαλεία, η διαβίωση του κάθε λογής ασυνείδητου θα γινεται όλο και πιό δύσκολη και ίσως για πρώτη φορά να έχουμε μια ελπίδα να βάλουμε φρένο σε αυτό το χάος.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Εγω ειμαι περιεργος να ακουσω απο τον πιου και την στελλα μεθοδους καταπολεμησης των αδεσποτων και των ΒΥΒ εφοσον το να σταματησουμε να αγοραζουμε απο δαυτους δεν ειναι λυση
Διαφώνησα εγώ ποτέ, οπουδήποτε, στο να σταματήσουμε να αγοράζουμε απο τυχαίους και να μην δίνουμε πουθενά ούτε φράγκο αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι οτι τα λεφτά που δίνουμε πάνε στους σκύλους και μόνο σε αυτούς ; Σε διαβεβαιώνω, φίλε Sirkos, οτι ποτέ, πουθενά ούτε είπα ούτε εννόησα κάτι τέτοιο.
Το αντίθετο, λέω οτι όταν δίνουμε 200 στον ασυνείδητο τα 180 πάνε στην τσέπη του χωρίς να παράγει ή να προάγει τιποτα, ενώ όταν δίνουμε 1000 σε σωστό εκτροφέα απλά τον στηρίζουμε για να σταθεί όρθιος, ίσα που καλύπτουμε τα έξοδα της προσπάθειας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κι έχουμε κι αυτές τις άτιμες τις φιλοζωικές, που παίρνουν προμήθεια.
Τι να πει κανείς...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
like @Piou γιατι κρατάς την κουβέντα σε ένα επίπεδο!

δυστυχώς όμως αυτού του τύπου η αντιμετώπιση - μακάρι να εφαρμοστεί - θα έπιανε τόπο για συστηματικούς παράνομους breeders δηλαδή puppymills. Toν κάθε φίλο φίλου που έχει τσάμπα ή σχεδόν τσάμπα 'καθαροαιμα' κουτάβια, η μη συμμετοχή και η ενημέρωση τον πολεμάει. Ο κάθε ένας απο μας δηλαδή που αρνείται να του κάνει τη χάρη. Όχι επειδή δε λυπάται τα κουτάβια αλλά ακριβώς επειδή τα τόσα άλλα που δεν είχαν την ιδια τυχη απο παρόμοιες πρακτικές. Το δυστύχημα είναι οταν ακόμα και ενημερωμένοι όπως αυτος που ξεκίνησε το θέμα, επιλέγουν λάθος απλώς επειδή είναι πιο εύκολο, πιο γρήγορο, πιο φτηνό.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Η καταγγελία για παραβάσεις του 4039 πλήττει καλά και επαρκώς κατα την γνώμη μου τον μικρό "αφελή και ανίδεο", πολύ απλά γιατί αυτός δεν έχει αρκετή παραγωγή και κέρδος για να καλύψει τα πρόστιμα. Μια καταγγελία να γίνει κάθε δύο χρόνια βούλιαξε το μαγαζί, μην σου πώ με την πρώτη.

Οι μεγαλοπαραγωγοί είναι πολύ πιό δύσκολες περιπτώσεις, έχουν τεραστια κέρδη και περιθώρια απορρόφησης των ελαφρών προστίμων του 4039, είναι καλά ενημερωμένοι και δικτυωμένοι και νομίζω οτι αν δεν μπεί η εφορία στη μέση είναι πρακτικά αδύνατον να τους σταματήσεις.

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Καλησπερα και παλι απο εμενα.Απλα θελω να ενημερωσω οσους προεβλεπαν πριν ενα χρονο και κατι οτι θα βαλω τη μικρη να ζευγαρωσει,θα την παρατησω,θα την κακομεταχειριζομαι,θα την βαρεθω και ολα αυτα που ακουσα σε αυτο το ποστ,οτι κλεισαμε 1.5 χρονο μαζι,εχει στειρωθει,κοιμομαστε καθε μερα μαζι και την αγαπαω οσο τιποτα αλλο.Οποτε παιδια στο μελλον να αποφευγετε τις προβλεψεις γιατι οπως ξεκαθαρα αποδυκνιεται πλεον δεν ειναι και το καλυτερο σας.Επισης ενθαρυννω τα υπολοιπα μελη της κοινοτητας να μην σας παιρνουν στα σοβαρα,γιατι αμα ειχα ακολουθησει τη συμβουλη σας (δηλαδη να μην παρω τη μικρη επειδη προηλθε απο παρανομη γεννα ετσι ωστε να πεταχτει στα σκουπιδια για να αποθαρρυνει τον παρανομο εκτροφεα απο αλλες γεννες) δεν θα ειχα γνωρισει ποτε τη μικρη και δεν θα ειχα παρει ποτε την αγαπη που μου δινει καθημερινα.

• Like
Reactions: Hiraeth

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Οτι και να σου ειπαν περσι παντως ειμαι σιγουρος οτι δε σου ειπα οτι το σκυλι σου θα σε αγαπαει λιγο ή λιγοτερο επειδη ειναι απο byb.
Ασε που αυτο πουλαει ουσιαστικα ο byb

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Οτι και να σου ειπαν περσι παντως ειμαι σιγουρος οτι δε σου ειπα οτι το σκυλι σου θα σε αγαπαει λιγο ή λιγοτερο επειδη ειναι απο byb.
Ασε που αυτο πουλαει ουσιαστικα ο byb
Βασικα μου ειπαν να τον αφηνα να το πεταξει στα σκουπιδια για να μαθει,οποτε αμα ειχε πεταχτει στα σκουπιδια μαλλον δεν θα ειχαμε γνωριστει για να με αγαπησει.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Οχι,εσυ δεν ειπες,εγω ρωτησα και ξαναρωταω:
Σου ειπε κανεις οτι επειδη ειναι ημιαιμο θα σε αγαπαει λιγοτερο;

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Οτι μου ειπαν τα αναφερω στο ποστ που εκανα.Αν μου ειχαν πει κατι τετοιο προφανως και θα το ανεφερα και αυτο.

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Βλεπεις φαντασματα.Αυτο δεν λεω τοση ωρα?Δεν μου το ειπαν.
Οχι,δεν μου το ειπαν.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δεν καθομαι να το ξαναδιαβασω μετα απο 1,5 χρονο... αλλα δεν νομίζω να σου είπαν αυτά επί λεξη...
ίσως αυτά ηθελες να καταλάβεις κι αυτά κατάλαβες..
συνήθως αυτοί που επεμβαίνουν λένε... για τα αδέσποτα ... πως πρέπει να σταματήσουν και γιατί δεν πρέπει να στηρίζουν τέτοιες γέννες οι υποψήφιοι σκυλογονείς..
τώρα το τι θα κάνει ο κάθε νέος κηδεμόνας με το σκυλάκι του δεν μνομίζω να έκαστε να κάνει πρόβλεψη κανείς...πάλι όμως μπροσουν να δώσουν οδηγίες για την αποφυγή δημιουργίας νέων αδέσποτων...
φυσικά και επαναλαμβάνω δεν κάθομαι να ξαναδιαβάσω και να κάνω ακόμα ένα λάθος...

Status
Κλειδωμένο θέμα