Καθόλου βόλτα και το βράδυ σε κλουβί;;;

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Μου λέει οτι το βγάζει βόλτα 2 φορές τη μέρα βόλτα. Αλλά δεν κατουράει με τίποτα έξω. Και μόλις μπεί στο σπίτι πάει γραμμή και τα κάνει στο μπαλκόνι! Κρατιέται δηλαδή όλη την ώρα στη βόλτα για να τα κάνει στο σπίτι. Γιατί το κάνει αυτό;
Όσο για το κλουβί, το έβγαλε στο μπαλκόνι τώρα. Δε λέει να το βάλει με τίποτα στο δωμάτιο γιατί του έχει κάνει ζημιές όποτε το αφήνει μόνο του, οπότε το αφήνει στο μπαλκόνι με ανοιχτό το κλουβί και κουβέρτες μέσα. Μέχρι τώρα δεν το άφηνε γιατί έλεγε οτι φοβάται τις σκνίπες για καλαζάρ. Τώρα του βάζει ένα ειδικό σπρέι. Δεν ξέρω, θα δούμε πως θα πάει. Γιατί και το βράδυ δε θέλω να κοιμάται έξω, το πρωί μπορεί να κρυώνει, δεν έχει και καθόλου τρίχα το κακόμοιρο. Δεν το θέλουν οι δικοί του, κάνουν παράπονα και οι γείτονες γιατί λένε οτι... παίρνει ο άερας τις τρίχες και μπαίνουν στα σπίτια τους! (Τι άλλη μα....κία θα ακούσουν τα αυτιά μου)
Εχω δυο γάτες στο σπίτι, φοβάμαι μην τσακώνονται. Παίρνει εκπαίδευση αυτό ή έπρεπε να έχουν μεγαλώσει μαζί; Έχω στεναχωρηθεί και αγχωθεί πολύ με το θέμα γενικά.

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
κοίτα από ότι καταλαβαίνω ο φίλος σου δεν πρόκειται να διορθωθεί. Θέλει χρόνο ο σκύλος μέχρι να συνηθίσει να τα κάνει έξω αφού ως τώρα είχε συνηθίσει στην ταράτσα! Διάβασε κάποια posts από το forum όσον αφορά την εκπαίδευση θα σε βοηθήσουν πολύ, μετέφερε τα στο φίλο σου και απέδειξε του πως εσύ θα είσαι καλύτερος ιδιοκτητης για το σκυλάκι και πως αν στο δώσει θα μπορεί να το βλέπει οποτε θέλει.
Ο σκύλος πρέπει να φύγει από εκεί πάντως και όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο. Πρέπει να πείσεις τον φίλο σου πως το καλύτερο και για αυτόν αλλα και για το σκυλάκι είναι να το δώσει.
Πάρτο προσωρινά στο σπίτι σου και κάτω από τη δικη σου επίβλεψη μέσω crate η λουριού θα δεις τις αντιδράσεις γάτας-σκύλου. Τα daschound γενικά βλέπουν τις gates ως θήραμα και τις κυνηγούν, αλλα μπορεί να εκπαιδευτεί να συνυπάρχει χωρίς προβλήματα με τις gates σου με συχνή επαφή και θετικές εμπειρίες. Μπορείς να το έχεις στο crate και να φωνάζεις τη γάτα κοντά και όσο είναι ήρεμος τον ανταμείβεις με μπράβο και λιχουδιά και όταν είναι ανήσυχος,επιθετιkος τον διορθώνεις με ΜΗ!
Αν πάλι δεν μπορέσεις να τον κρατήσεις πιστεύω δεν θα είναι πολύ δύσκολο να του βρείς σπίτι, το θέμα είναι να φύγει από το φίλο σου.
Εκτος ότι το σκυλάκι είναι δυστυχισμένο όλα αυτά θα έχουν αντίκτυπο στο χαρακτήρα του.

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
A όσον αφορά τις ζημιες που κάνει όταν τον έχει στο σπίτι μπορεί να του πάρει ένα puppy pen η να φτιάξει μια αντίστοιχη κατασκευή.
http://thespiritdog.files.wordpress.com/2008/07/large81778kvvet_puppy_pen.jpg
Έτσι θα είναι περιορισμένο το σκυλάκι εκεί με το παιχνίδια του και το crate του χωρίς πρόβλημα αλλα θα έχει και λίγη ελευθερια κινήσεων.
Βεβαια το puppy pen είναι για να είναι ο σκύλος κάποιες ώρες, όχι όλη την ημερα!
Καλά τα παράπονα για τις τρίχες δεν θα τα σχολιάσω καν! Poses τρίχες αφήνει το daschund??

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Σ'ευχαριστώ πολύ sophie για τις συμβουλές. Μακάρι να πάνε όλα καλά για το σκυλάκι... Να σας τον γνωρίσω κιόλας, αυτός είναι ο Pluto! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ο Pluto είναι πολύ τυχερός που έχει φίλο εσένα... :)

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
είναι πολύ γλυκός!! αν δεν είχα αρσενικό ευχαρίστως θα τον έπαιρνα εγώ αλλα πολλές φορες τα αρσενικά daschound δεν τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους.
Ότι χρειαστείς πάντως ευχαρίστως να σε βοηθήσω, συνέχισε να προσπαθείς να βοηθήσεις το κακόμοιρο σκυλάκι. Του αξίζει ένας καλύτερος ιδιοκτητης!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Βρε Σοφάκι...
Δηλαδή αν δεν είχες αρσενικό θα του το έπαιρνες του ανθρώπου το σκυλί;
Εκείνος ρωτάς αν στον έδινε; :D

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Είμαι σίγουρος ότι η Σοφία το είπε για να βοηθήσει :) Όχι δε θα τον έδινα, αλλά αν αυτό συνέβαινε θα ήθελα να τον πάρει κάποιος που έχει ήδη εμπειρία με daschound ή γενικότερα κάποιος φιλόζωος με κύρια προϋπόθεση να μπορώ να τον βλέπω όποτε θέλω!

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Το ανέφερα απλά σε περίπτωση που το παιδί δεν μπορούσε να το κρατήσει επειδή έχει gates και είναι λίγο δύσκολη η συγκατοίκηση της συγκεκριμένης φυλής με γατιά. Το ξέρω από πρώτο χέρι αφού ο Dante είναι σχεδόν ενός έτους και ακόμα έχει πρόβλημα με τη δικη μας γάτα τον Φρατζόλα που τον ξέρει από όταν ήταν κουτάβι.
Αυτό βεβαια δεν σημαίνει πως θα συμβεί το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Φρατζόλας! χα χα χα! Τέλειο! Ακόμα κι αν ο Pluto καταφέρει και τα πάει καλά με τις γάτες, δεν ξέρω τι θα κάνουν αυτές! Ο Tommy φοβάται και τη σκιά του και η Ναόμι είναι λίγο στρίντζω.... :) Θα είναι ένα δύσκολο τρίο. Ελπίζω με λίγο κοτόπουλο στο ένα χέρι και λίγο τόνο στο άλλο να καταφέρω να τους φέρω κοντά... Positive training! Α επίσης κατά 90% μέχρι τέλους του μήνα θα τον πάρω. Για τη δοκιμαστική εβδομάδα τουλάχιστον! Μίλησα και με τον ίδιο και με τη μητέρα μου και είπαν ΟΚ. Εκεί θα χρειαστώ πολύ τη βοήθειά σας! Έχουμε πολλή δουλειά και πολλά θεματάκια για διόρθωση. Για την ώρα διαβάζω ένα ένα τα posts στο dogforum για να είμαι κάπως έτοιμος για το νέο μου συγκάτοικο. :)

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
μπραβο ρε μορτη πολυ χαιρομαι!να τον παρεις και ολα θα πανε καλα!
θα εχεις σιγουρα την βοηθεια ολων μας σε οτι χρειαστεις!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άντε, μπράβο, χαίρομαι πολύ που θα πάρεις το σκυλάκι. Και μην ανησυχείς με τις γάτες. Αν βρεις και καλό εκπαιδευτή ακόμα καλύτερα. :)

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Oups sorry για τη λάθος ορθογραφία, απλά γράφω γρήγορα και πολλές φορες κάνω λάθη.
Γνωρίζω πάντως την ονομασία της φυλής εφόσον έχω και εγώ..

Πολύ ευχάριστα νέα! Συγχαρητήρια που τα κατάφερες! Εύχομαι ότι καλύτερο και είμαι σίγουρη πως θα πάνε μια χαρά αν επιμείνεις!

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙ! :)
Αύριο καταφθάνει ο νέος μου συγκάτοικος! Για να είμαι ειλικρινής έχω λίγο άγχος, θέλω πολύ να δουλέψει όλο αυτό. Την τελευτάια φορά που μου τον είχε δανείσει για ένα τριήμερο το Πάσχα, μου είχε βγάλει την πίστη! Είχα να κοιμηθώ 3 μέρες! Πήρε και στο κατόπι τις γάτες μου κάποια στιγμή... Είχε και τα αστεία μέσα στο χαμό! :p
Του αγόρασα δυο κοκαλάκια, το ένα είναι άσπρο με ασβέστιο! Έχω φτιάξει ήδη ένα οργανόγραμμα, τι ώρα θα ξυπνάω το πρωί για να τον βγάζω βόλτα, πόση ώρα θα αφιερώνω για παιχνίδι και εκπαίδευση κλπ.
3 θέματα χρειάζονται ΑΜΕΣΑ διόρθωση:
α) Τουαλέτα. Να σταματήσει να τα κάνει όπου βρει. (δε φαντάζεστε ΤΙ βγάζει το λουκάνικο... Μια σταλιά σωματάκι και χωράει το κερατά του! :p)
β) Συμφιλίωση με τις γάτες
γ) Να σταματήσει να καβαλάει συνέχεια τα πόδια! Δεν ξέρω αν το κάνει επειδή έχει όντως ορμές ή αν έτσι θέλει να δείξει την κυριαρχία του, πρέπει να κοπεί πάντως.

Last edited:

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Μπράβο Μπράβο!
Άντε καλώς να το δεχθείς! :p

Τι τροφή τρώει ξέρεις;
Γιατί τα πολλά κακά, μπορεί να οφείλονται στο ότι τρώει πολύ ή στο ότι δεν αφομοιώνει την τροφή του καλά.

Ε τουάλετα, με τις βόλτες θα μάθει! μην φοβάσαι! μέχρι τότε θα πέσει λίγο σφουγγάρισμα παραπάνω! :D

Όσο για το καβάλημα, είναι ένδειξη κυριαρχικότητας κι όπως λες, πρέπει να κοπεί!

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Μου τον έφερε εχθές τελικά! Είχαμε την πρώτη νύχτα μας! Έχω ανοίξει ένα καινούριο topic στην ενότητα "εκπαίδευση και συμπεριφορά" με τίτλο "Εκπαιδεύοντας τον Pluto". Θα τα λέμε εκεί από δω και πέρα! Κλείνουμε αυτό το topic, τέλος τα κλουβιά. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97