Καθόλου βόλτα και το βράδυ σε κλουβί;;;

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Γεια σας παιδιά. Ο κολλητός μου πήρε τον Οκτώβρη ένα κουτάβι. Το θέμα μου είναι το εξής: Δε βγάζει το σκυλί βόλτα καθόλου, ούτε 1 φορά τη μέρα. Την ανάγκη του την κάνει στο μπαλκόνι. Η δικαιολογία του είναι ότι δεν τα κάνει όταν το βγάζει έξω. (Εγώ που τον έβγαλα τα έκανε μια χαρά όταν μου τον είχε δανείσει). Επίσης το πιο τραγικό νομίζω πως είναι το γεγονός ότι τη νύχτα τον βάζει να κοιμάται σε ένα κλουβί μεταφοράς (ΟΧΙ crane) το οποίο το κλειδώνει κιόλας και τον αφήνει μόνο του στο δωμάτιο μέχρι το πρωί (αυτός κοιμάται σε άλλο δωμάτιο). Είναι το ίδιο κλουβί που τον βάζει τιμωρία όταν κάνει κάποια αταξία και που τον μετακινεί. Η δικαιολογία είναι ότι αν το αφήσει έξω θα του τα φάει όλα. Ωστόσο το σκυλί έχει μεγαλώσει και δε χωράει καλά καλά μες στο κλουβί. Δεν ξέρω, εγώ είχα σκύλο 15 χρόνια και κοιμόταν μια χαρά στο κρεβατάκι του στο πάτωμα. Πραγματικά έχω βγει εκτός εαυτού και δεν ξέρω τι να κάνω. Η βόλτα δεν είναι αναγκαία ούτως ή άλλως για την άσκηση και την κοινωνικοποίηση του σκύλου ανεξάρτητα από την τουαλέτα; Και είναι σωστό να είναι κλεισμένο όλο το βράδυ σε ένα τόσο μικρό χώρο; Το σκυλί έχει γίνει νευρικό, δεν τολμάει να μπει άνθρωπος στο σπίτι, θέλει να εκτονωθεί, πηδάει επάνω σου, σε δαγκώνει για να παίξει και εκτός των άλλων έχει και ορμές λόγω της εφηβείας. Και φυσικά όποτε γίνεται αυτό, πάλι μέσα στο κλουβί. Επίσης άλλη μια δικαιολογία του είναι ότι τα σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας είναι "δύσκολα" (Datshund) και πεισματάρικα. Δώστε μου κάποια συμβουλή γιατί είμαι ένα βήμα πριν πάρω την προστασία ζώων και το υιοθετήσω εγώ το σκυλάκι.
YΓ. Δε λέω ότι δεν το αγαπάει, το φροντίζει, παίζουν, δεν το έχει χτυπήσει ποτέ (αυτό έλειπε) αλλά με αυτό τον εγκλεισμό στο κλουβί και την έλλειψη βόλτας νομίζω θα έχει πολλά προβλήματα στην ψυχολογία του.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
φιλε μου γεια σου!
εγω γενικα ειμαι κατα τις απομονωσης του σκυλου σε crate.αυτο μονο το πολυ για 1-2 ωρες και οχι συχνα!φυσικα αλλοι εχουν διαφορετικη αποψη γιαυτο!!
καλα κανεις και αντιδρας σε αυτο που κανει ο φιλος σου!ο σκυλος εχει αναγκη να βγαινει να συναντα νεα ερεθισματα να αποκτα εμπειριες!οτιδιποτε διαφορετικο κανει τον σκυλο φοβικο με πραγματα αγνωστα και κατα συνεπεια επιθετικο!
εχω εχω την απορια γιατι πηρε σκυλο ο φιλος σου?αν ηθελε κατι για να γεμισει το κλουβι μπορουσε να βαλει ενα χαμστερακι!
το γεγονος οτι εχει σαν σημειο τιμωριας το crate ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ μεγαλο λαθος!ο σκυλος καθε φορα που ειναι μεσα νομιζει πως ειναι τιμωρημενος και δεν ξερει και τον λογο!
καλο θα ηταν να καστεις να του κανεις μια σοβαρη κουβεντα να τον παροτρινεις να διαβασει πραγματα και να καταλαβει τα λαθη που εκανε!
σε περιπτωση που δεν μπορει να καταλαβει και συνεχιζει το ιδιο θα πρεπει να κανεις κατι πιο δραστικο!!
η σιωπη ειναι συνενοχη!!

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Γεια σου και σένα φίλε μου και σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Του τα λέω σε καθημερινή βάση, μάλιστα του αγόρασα εγώ ο ίδιος το λουρί αλλά τίποτα. Το έβγαλε μια-δυο φορές και τέλος. Έχει διαβάσει βιβλία για positive training και ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα κάνει όλα σωστά. Είναι ξεροκέφαλος και εγωιστής, όποτε του λέω κάτι η απάντηση είναι "δεν καταλαβαίνεις", "δεν ξέρεις εσύ", κι ότι πρέπει να δείξεις στο σκυλί ποιος είναι το αφεντικό και να μη σου πάρει τον αέρα... Το γιατί πήρε σκυλί είναι μια καλή απορία κι εγώ το αναρωτιέμαι συχνά πλέον. Τι άλλο πιο δραστικό να κάνω; Τι μπορείς να κάνεις γενικότερα σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτή είναι η απορία μου.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
πες του το πιο απλο!
αφου δεν σου αρεσει ο σκυλος και δεν μπορειτε να τα βρειτε γιατι δεν τον χαριζεις καπου αλλου?
κ μαλιστα αν δυσκολευεται να βρει καπου να τον χαρισει προτεινε του να τον παρεις εσυ μεχρι να του βρεις μια καλη οικογενεια!

μην μου πεις οτι τα πανε καλα με τον σκυλο γιατι θα ειναι ψεμματα!
εδω εμεις το βγαζουμε καμια φορα 2 βολτες την ημερα μονο και λεμε ποπο το εκλεισα σπιτι σημερα!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αν είσαι πιο σωματώδης, να του σπάσεις τα μούτρα, να τον κλειδώσεις για 2-3 μέρες στο μπάνιο ή αν υπάρχει πιο στενός χώρος (καμμιά αποθηκούλα) να τον κλείσεις εκεί και εννοείται να του κλέψεις το σκυλί :p
Βασικά, πραγματικά αφού έχει τόσα επιχειρήματα κατά των σκυλιών και δη του συγκεκριμένου, γιατί το αγόρασε :confused::confused:
Να μην προσπαθήσεις να τον συνετίσεις. Να τον παροτρύνεις να το χαρίσει ή να το πουλήσει. Σε σένα θα ήταν το ιδανικό. Στην πραγματικότητα δεν το θέλει και δεν πρόκειται ποτέ να του φερθεί όπως πρέπει. Οτι το αγαπάει, λέει κάτι αλλά από μόνο του δεν φτάνει για να είναι ευτυχισμένο το σκυλάκι. Το φροντίζει λες... δηλαδή τι; Φαγητό, νερό, ένα χάδι και πάλι στο κλουβί. Τι είναι; Καναρίνι; Αυτά είναι ευνόητα. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει αντίλογος από εσένα, αλλιώς ποιός ξέρει πόσο χειρότερα θα ζούσε το καημένο; Και εννοείται ότι αν συνεχίσει να μεγαλώνει έτσι, θα έχει προβλήματα συμπεριφοράς, οπότε θα ενισχυθούν τα επιχειρήματα απομόνωσης, οπότε θα χειροτερεύει και το σκυλάκι και πάει λέγοντας. Φαύλος κύκλος... :(

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Πόσο μηνών είναι το σκυλάκι;
Όταν λες αυξημένες ορμές λόγω εφηβείας, εννοείς αυξημένη τεστοστερόνη; ή καβαλάει και πόδια; γιατί είναι διαφορετικά πράγματα αυτά.
Ούτε τα καναρίνια είναι ευτυχισμένα σε κλουβιά για μένα!
Δηλαδή τι; επειδή εμείς ανακαλύψαμε τα κλουβιά, αυτά τα ζωάκια πρέπει να ζουν εκεί;
Δεν ξέρω πόσο ξεροκέφαλος/απαράδεκτος είναι ο φίλος σου, άρα και πώς να τον πείσεις.
Ίσως, να πηγαίνετε παρέα βόλτα και να παίρνετε το σκύλο μαζί, να το δει με τα μάτια του;
Το ζώο άμα δεν έχει βγει βόλτα μέχρι τώρα, θα έχει και σοβαρό πτόβλημα κοινωνικοποίησης, εδώ έχουν και σκυλιά που βγαίνουν βόλτες, αυτό δε θα έχει;
Όπως και να έχει, η λύση πρέπει να είναι άμεση για το σκυλάκο, πριν είναι αμετάκλητη η κατάσταση και στην συμπεριφορά του ζώου!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Τι να λέμε τώρα???????

πάντως είναι ακατάλληλος τελείως-κρίμα το σκυλάκι-και δεν νομίζω να μπορεί να αλλάξει γνώμη τέτοιο άτομο

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
lastsbreath αν καταφέρω και πάρω το σκύλο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα τον κρατήσω εγώ, που ξέρω ποιος θα τον πάρει και πως θα το έχει; Εμένα με ξέρει ήδη άλλωστε και με αγαπάει.
Siouxsie όταν λέω ορμές εννοώ ότι καβαλάει πόδια και κάνει τη γνωστή κίνηση. :) Και το κάνει σε όλους όποτε βλέπει ξένο κόσμο. Είναι 10 μηνών περίπου. Θέλει στείρωση βασικά, θα ηρεμήσει αρκετά. Συμφωνώ σε ότι λες για τα κλουβιά, δεν μπορώ να βλέπω καν τα κουτάβια στα pet shops μέσα στα κλουβιά!
Στην αρχή είχε ενθουσιαστεί μαζί του τώρα νομίζω το έχει βαρεθεί λίγο. Το κακό είναι ότι ούτε οι δικοί του το θέλουν οπότε για να το αφήσει στο σπίτι μέσα ούτε λόγος. Το έχει σε ένα δώμα στην ταράτσα εκεί που κάθεται κι αυτός το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το βράδυ κοιμάται κάτω στο σπίτι και το αφήνει αυτό επάνω. Του έχω πει τουλάχιστον να κοιμάται μαζί του στο δώμα για να τον βλέπει και να μη νιώθει ότι είναι τιμωρία και η απάντησή του είναι ότι... βαριέται να ανοιγοκλείνει κάθε μέρα τον καναπέ. Είναι εξωφρενική η κατάσταση, όσοι τα μαθαίνουν βγαίνουν εκτός εαυτού. Και δεν μπορώ να πάω να του το πάρω με το έτσι θέλω. Δεν ξέρω όμως και τι άλλο να κάνω!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
όταν λέω ορμές εννοώ ότι καβαλάει πόδια και κάνει τη γνωστή κίνηση.
αυτό δεν είναι αυξημένες ορμές λόγω εφηβείας! αυτό είναι κίνηση κυριαρχικότητας και πρέπει να κόβεται! πριν γίνει συνήθεια!
Υπάρχει και σχετικό θέμα στο φόρουμ να διαβάσεις για την εφηβεία, αφού δεν το κάνει ο ιδιοκτήτης του.
Δε θα βοηθήσει η στείρωση, αν το σκυλί δε βγαίνει βόλτες! Να ηρεμήσει από τι; από την φύση του;
Βγάλε το βόλτα 2 ώρες και 3 μια μέρα να δεις το σκυλί πως θα είναι πιο ήρεμο! κλπ κλπ
Άσε που το ζώο αν μένει στην ταράτσα, με ελειπή παρουσία ανθρώπων πέρα από μελαγχολία, δε θα είναι το ίδιο ήρεμο...

Να του πεις, να ξεστραβωθεί και να διαβάσει για τις ανάγκες του ζώου. Αλλιώς να το δώσει το καημένο! Είναι απαράδεκτος.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Παιδιά.... εκτός όλων των άλλων.... μιλάμε για Datshund !!!!!!!!
Για ποιό δώμα και ταράτσα συζητάμε;;;;;;;;;;;;;;;
Εχουμε τρελλαθεί τελείως μου φαίνεται....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό που μπορέις να κάνεις..επειδή τον κόβω για πολύ γελοίο τον φίλο σου...είναι , να αρχίσεις να πηγαίνεις κάθε μέρα και να βγάζεις βόλτα τον σκύλο...μετά..ζήτησέ του τον για να τον πάρεις μαζί σου ένα βράδυ στο σπίτι...μετά 2 βράδια..., ζήτα τον και για κανένα ΣΚ..
Στο τέλος θα σου μείνει ο σκύλος γιατί ο φίλος σου θα ασχοληθεί με κάτι άλλο...

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
κανε ότι μπορείς για να φύγει το συντομότερο το σκυλάκι από εκεί. Όσο ζει με αυτόν τον άνθρωπο τόσο περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς θα αποκτά και είναι απολύτως λογικό.
Daschund σε δώμα? και σε κλουβί μαλιτσα? Απορώ γιατί πήρε σκύλο!
Έχω daschund και είναι πραγματικά αξιολατηρευτη φυλή! Προσπάθησε να τον πείσεις να το πάρεις εσύ και να έρχεται να το βλέπει αν θέλει!
Εύχομαι να βρεθεί μια λύση και να έχει μια καλύτερη ζωή το σκυλάκι!
Ότι χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου, ίσως πειστεί από κάποιον που έχει σκύλο της ίδιας φuλης..

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Θα τον παραπέμψω σε αυτό το forum να δει τις απαντήσεις μήπως και βάλει μυαλό! sophie_5 το ξέρω ότι είναι αξιολάτρευτη φυλή και πανέξυπνα. Ο ίδιος υποστηρίζει οτι ακριβώς επειδή είναι λίγο πιο έξυπνα απο τις άλλες φυλές ξέρουν πώς να σε "καταφέρουν" με νάζια κλπ και ότι είναι πολύ πεισματάρικα και πολύ δύσκολα στην εκπαίδευση και στην πειθαρχία. Αυτό είχε διαβάσει σε ένα βιβλίο τουλάχιστον. Πιστεύω οτι απο ένα σημείο και μετά εγκατέλειψε τις προσπάθειες και θεώρησε το κλουβί την έυκολη λύση. Μακάρι να καταφέρω να τον κάνω να αλλάξει μυαλά ή τουλάχιστον να μου το δώσει. Χαίρομαι που έχεις και εσύ την ίδια ράτσα, σ'ευχαριστώ ίσως μπορέσεις να του πεις κάποια πράγματα. Θα σας ενημερώσω για εξελίξεις!

Last edited:

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Εκτρεφω dachshund και ζω μαζι τους τα τελευταια 7 χρονια.
Αν νομιζεις πως μπορω να βοηθησω με καποιον τροπο τον φιλο σου,
(συμβουλες,εμπειριες,ιδεες) μπορεις να τον φερεις σε επαφη μαζι μου,να μιλησουμε.

Το σιγουρο ειναι πως αν συνεχισει να φερεται ετσι ασχημα στον σκυλο του,
πολυ συντομα τα προβληματα που θα εχει θα ειναι εντονα!

Το ποσο δυστυχισμενος ειναι ο σκυλακος...αυτο ειναι αλλο θεμα!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
παντως αυτο που ειπε η KATERINA K. ειναι πολυ καλη ιδεα!ο μονος λογος που μπορει να μην θελει να στο δωσει τωρα ειιναι επειδη θα του φανει αποτομο!αν γινει σταδιακα ομως τοτε δεν νομιζω να εχει προβλημα!!
και θα εχει και το κλουβι αδειο να το κανει οτι θελει!
ακομα πες του οτι ειναι επικινδυνο να ζει στο σπιτι με εναν σκυλο που ο ενας δεν αγαπαει τον αλλον(αυτα ειναι αμοιβαια) και οτι ετσι που του φερεται δεν αποκλειεται ο σκυλος καπια στιγμη να στραφει εναντιον του!

Last edited:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Συμφωνω με τα παιδια...Και ισως ετσι καταλαβει οτι τελικα δεν ηταν καταλληλο ατομο για σκυλο με πολυ ηπιο τροπο.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το άτομο κακός πήρε σκυλί. Δεν είναι τρόπος αυτός να μάθει το σκυλί ποιος είναι ο "αρχηγός". Κατα πρώτον ο "αρχηγός" πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι δίκαιος. Όλα τα ζωα στην φύση το ξέρουν αυτό. Ναι μεν υπάρχουν οι τιμωρίες αλλά υπάρχουν και οι επιβραβευσεις και οι ώρες παιχνιδιού και οι εκτόνωσεις. Αν το μόνο που κάνει είναι να το έχει το σκυλί μόνο κάτω απο την "εξουσία" του (δηλαδή ότι πω εγώ είναι ΝΟΜΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ και ότι θέλω σε κάνω) τότε αυτό δεν είναι αρχηγία αλλά βασανιστήρια.

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
ελπίζω να βρεθεί λύση το συντομότερο.
πες του για το forum και για την tifi που είναι εκτροφέας και έχει πολλές γνώσεις για τι φυλή ίσως πειστει πιο εύκολα.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Αφου τσακωθήκαμε και παραλίγο να πάω να το πάρω απο το σπίτι του, μου είπε οτι θα αλλάξει κάποια πράγματα. Ήδη το βγάζει βόλτα και θα του αγοράσουμε κρεβατάκι και θα προσπαθεί να κοιμάται μαζί του, στο ίδιο δωμάτιο εννοώ. Αν δούμε οτι δε βγαίνει άκρη, θα μου το δώσει. Του είπα οτι υπάρχουν στο forum εδώ άτομα που γνωρίζουν και μπορούν να του δώσουν συμβουλές για εκπαίδευση-συμβίωση κλπ. Όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει στο [email protected] ή να με κάνει add στο msn ώστε να σας φέρω σε επικοινωνία. Thanks!

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
πως πάει τελικά ο φίλος σου με το daschound? Βελτιώθηκαν καθόλου τα πράγματα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97