Καθαρόαιμα του δρόμου.Έχουν τα ίδια δικαιώματα?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το ποστ μου στο οποίο αναφέρεσαι το έγραψα με τη λογική ότι είμαι ο ιδιοκτήτης του εκτροφικού σκύλου, όχι ο εκτροφέας του. Άρα και θα επέλεγα να μην τον ζευγαρώσω.
Αν βρισκόμουν ποτέ στη θέση να χαρίσω ένα τέτοιο σκύλο θα ήθελα να παραμείνει ο σκύλος ως έχων, οπότε θα τον στείρωνα για να κοιμάμαι ήσυχη.
Δε θεωρώ ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι ταλιμπάν, αλλά μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος 100%;
Εντάξει έτσι... τώρα συμφωνούμε!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Προσωπικά δε βλέπω καμία τραγική απώλεια, ούτε για τη μποξερίνα ούτε για τα γαλλάκια.
Καλύτερα καθόλου κουτάβια, παρά κουτάβια με το λάθος τρόπο.
Ετσι ακριβος!

Αυτες οι φυλες συνεχιζουν και μια χαρα χωρις αυτα τα σκυλια.
Και προκειμενο να γλυκαθει κανεις- και να σκεφτει να βγαλει τακτικα ενα εξτρα ειδοδηματακι- καλυτερα να πανε στειρομενα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ΚΑι τότε γιατί όπως λέει ο Sea-mol να μη δίνονται στειρωμένα και τα εκτροφικά κουτάβια που πάνε σε ιδιώτες που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθούν με εκθέσεις κι εκτροφή? Αυτά γιατί τα αφήνουμε αστείρωτα? Μας λέει κανείς ότι ο αγοραστής δεν θα κάνει ανευθυνο ζευγάρωμα? Ή εκεί δεν πρέπει 1000% να αποκλείσουμε να μείνουν κουτάβια αδέσποτα?

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Αν μιλάμε για φυλή της οποίας υπάρχει όμιλος, θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άρα θα ήταν θεμιτό, στα πλαίσια των ομίλων φυλής να υπάρχουν και τα αντίστοιχα rescue? (προς το παρόν έχω ακούσει μόνο για το pitbull rescue, αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Εάν του έρθει η φαεινή του εθελοντή/φιλοζωικής (μέσα σε όλα τα άλλα που έχει να κάνει) να έρθει σε επαφή με όμιλο – καλά θα κάνει να το κάνει μπας και βοηθήσει ο όμιλος να πάει το σκυλί σε τίποτα λάτρεις της φυλής. Για το καλό του εθελοντή/φιλοζωικής δηλαδή – για να το ταχτοποιήσει μια ώρα αρχύτερα. Αλλά δεν οφείλει να το κάνει για την κυνοφιλία. Δηλαδή η κυνοφιλία (ή κυνολογία κλπ.) κινδυνεύει εξαφανιστεί σαν τους δεινόσαυρους αν «κλαδέψουμε» αυτά τα 1-2 δείγματα; Έχουμε ξεμείνει από δείγματα αναπαραγωγής;

Τώρα, όσον αφορά το pedigree και τη καταλληλότητα αναπαραγωγής… αυτά τα δύο έχουν τόση σχέση όσο και τα αχλάδια με τις πρόκες. Το ότι έχει χαρτιά ή είναι βραβευμένο δεν μου λέει κάτι – μάλλον δεν επαρκεί. Διότι τα προβλήματα υγείας δεν φαίνονται στα cac, cacib, pedigree κλπ.
Επιπλέον, αν βρεις ένα καθαρόαιμο στο δρόμο και ανακαλύψεις ότι είναι εκτροφικό, ακόμη και χιλιοβραβευμένο, που ξέρεις τι έχει εμφανίσει και τι κουβαλάει? Τα γράφει στο pedigree?

Τώρα το θέμα να απαγορεύεται η αναπαραγωγή ακόμη στα εκτροφικά, αυτό θα μπορούσε να ρυθμιστεί μέσω ομίλων, οι οποίοι θα θέσπιζαν για κάθε φυλή κριτήρια αναπαραγωγής που δεν θα περιορίζονται μόνο στο Pedigree. Αλλά αυτό το βλέπω χλωμό για πολλούς λόγους…

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αυτό θα ήταν όπως είπαν και άλλοι η καλύτερη λύση...
Όταν υπάρχει σκυλί προδιαγραφών...να περνάει από τον αντίστοιχο όμιλο, να αξιολογείται πρώτα από αυτόν και εν συνεχεία (αν αξίζει) σε έκθεση...και να προωθείται αναλόγως...
Ακόμα και χρήματα θα μπορούσαν να ζητήσουν για ένα τέτοιο σκύλο, ούτως ώστε να βγάλουν σπασμένα για τα απόκληρα..
Αλλά μετά θα πήγαινε στράφι το "don't buy...adopt"....το σκυλί θα πήγαινε άκλαυτο στις εκθέσεις αφού στην αξιολόγηση ο κριτής δεν θα είχε ποιον να γλύψει....οι εκτροφείς θα το κοίταγαν σαν το ασχημόπαπο...κλπ...κλπ...

[video=youtube;6Eu3G81D6j0]http://www.youtube.com/watch?v=6Eu3G81D6j0[/video]

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δεν είναι δουλειά του εκάστοτε ομίλου να κάνει κάτι τέτοιο.Μόνο προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει σε έναν όμιλο κ φυσικά είναι κ πρακτικά μη εφαρμόσιμο.Άν βγάλει μια οδηγία ο x όμιλος που δεν μ΄αρέσει,αποχωρώ.

Αυτή είναι δουλειά των εκτροφέων,όπως κ συμβαίνει ήδη.
Διατηρούν σε κάθε κουτάβι,όποια δικαιώματα επιλέγουν οι ίδιοι να κρατήσουν.Αυτό συμβαίνει τόσο στο εξωτερικό όσο κ στην Ελλάδα από τους σοβαρούς εκτροφείς.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν μιλάμε για φυλή της οποίας υπάρχει όμιλος, θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης.
Ήμουν έτοιμο να γράψω αυτό αλλα με πρόλαβες.
Στο εξωτερικό έτσι γίνεται πάντως, υπάρχουν τα κέντρα διάσωσεις φυλής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi