Καθαρόαιμα και ημίαιμα μήπως είναι το ίδιο πράγμα?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παντως, Ο καθαρόαιμος Belgian Blue ταύρος, πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ καθαροαιμος+γαλαζοαιματος...:mrgreen:

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Δεν νομιζω οτι τα καθαροαιμα ειναι το ιδιο με τα ημιαιμα.Υπαρχουν υπερ και κατά και στα δυο.Τα καθαροαιμα εξυπηρετουν σκοπους και έχουν προδιαγραφές πχ στο κυνήγι, στη φύλαξη κοπαδιων, στο μέγεθος, πχ καποια κυνηγοσκυλα που ήταν για ποντίκια νομιζω τα τζακ ρασσελ επιβάλονταν να ήταν μικρά για να χωράνε παντου. Συμφωνώ οτι τα καθαροαιμα εξυπηρετουν και λιγο την ανθρωπινη ματαιοδοξια. Επισης λιγο πολυ τα καθαροαιμα ειναι πλέον ξαδερφια μεταξυ τους αφου ένας σκυλος βραβευμένος μετά ειναι περιζήτητος απο τα περισσοτερα εκτροφεια . Ετσι δεν υπαρχει και μεγαλη ποικιλια γονιδιων στο περασμα των χρονων. Οπως μου ειπε η κτηνιατρος η φυση τα κακα γονιδια τα διωχνει απο μονη της και για αυτο τα ημιαιμα συνήθως οχι παντα βέβαια ειναι πιο υγειη.Επισης διαβάζω εδω για καθαροαιμα που έχετε και πολλά ειναι μιζερα στο φαγητο, ενώ ο δικος μου θυμάται τον πρωτο μήνα της ζωής του που για να ζήσει έκλεβε κόκαλα απο σουπιες απο τους ψαράδες και έτσι εμένα τώρα μου τρωει τα παντα, μέχρι και παντζάρια!!! Επισης οχι μονο δεν ειναι μιζερος αλλά γουστάρει την ποικιλία στην τροφή του. Επιαης ειναι κουκλος και μοναδικος.Κανένας δεν ειναι σαν και αυτον ... Αν και εγώ πριν τον βρω στην παραλία και τον υιοθετήσω, ήθελα ράτσα συγκεκριμένα τα σαρ πει, τωρα νομιζω οτι αφου δεν θέλω σκυλο για συγκεκριμενο σκοπο πχ φυλακα, ή για κυνήγι που εκει οκ θελεις σκυλο με προδιαγραφές, παρά μονο για συντροφιά και για να έχω κάποιον να ζουμπάω ολην την ώρα, το να πάρω ράτσα απλά ίσως μου προσθετε περισσοτερα προβληματα ενώ τώρα έχω ένα σκυλι ανθεκτικό στα πάντα (δεν μαδάει, δεν έχει δερματικά, τρώει τα πάντα, καλοβουλο, αγαθο, γουστάρει τις βολτες μας) και νιωθω πολυ τυχερή. Στο μονο που δεν ειναι ανθεκτικο ειναι στη λιγουρα!!! Μην σε δει να τρως χωρις να του δώσεις και αυτουνου το μεζέ του.\\:D/

Last edited:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δεν μου αρεσει ο διαχωρισμος των σκυλων σε καλυτερα και χειροτερα, αριστοκρατικα και μη, κιουριες και αληταμπουρες ή οτι αλλο θελετε. Αυτα ειναι ανθρωπινες επινοησεις που οι σκυλοι ουτε καταλαβαινουν ουτε τους αφορουν.

Η μονη διαφορα ειναι στην γραμμη αναπαραγωγης, η μια δινει σταθερα αποτελεσματα η αλλη τυχαια. Και αυτο δεν συμβαινει τωρα, συμβαινει απο αρχαιοτατων χρονων. Κανενα σκυλι ομως με οποιο τροπο και αν αναπαραχθει δεν ειναι ιδιο με το αλλο και σε καμμια περιπτωση δεν θα τα χαρακτηριζα πουκαμισα σε γραμμη παραγωγης.

Θα ηθελα να εκλειψουν τα ημιαιμα? Οχι, μου αρεσει η μοναδικοτητα τους. Αλλα εχουμε ηδη υπερπληθωρα, οποτε προς το παρον δεν χρειαζεται να ανησυχουμε για κατι τετοιο. Αν φτασει εκεινη η ευλογημενη μερα που ολα τα αδεσποτα ημιαιμα εχουν σπιτι και υπαρχει θεμα με την διαιωνιση τους πρωτη θα ξεκινησω τουρλου αναπαραγωγη.

Ειναι αδικο λοιπον για τους σκυλους να τους κατατασσουμε σε καλους και λιγοτερο καλους λογω εμφανισης και αναπαραγωγης απο οποια σκοπια και αν το βλεπουμε. Ειναι απλα σκυλοι, με ολο το μεγαλειο αυτο περιλαμβανει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ