Καθαριότητα

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
καλησπερα παίδες!
κατ΄αρχην να πω ότι το θεμα μου,πραγματικά δεν ξέρω πού ακριβως πρέπει να το τοποθετήσω,οπότε αν θεωρείτε πως πρέπει να μπει κάπου αλλού,να μου το μεταφερετε παρακαλω..
λοιπον,
ίσως η απορία μου σας φανει χαζή ...
αλλά ήθελα να μάθω απο εσας που ζείτε με το σκυλάκο σας στο διαμερισμα,πώς το καθαρίζετε καθε φορα μετα τη βόλτα???
γενικώς στο σπίτι δεν παταμε ούτε με παπουτσια (οπότε και δεν μεταφερονται βρωμιες κ μικρόβια)το περισσότερο δυνατό στο σπίτι,
και ενας λόγος παραπανω τώρα που έχουμε στρωμενα χαλια....
εχω και το γιό μου που σερνεται στα πατώματα παρέα με το σκυλακι...οπότε καταλαβαίνετε..
συνηθίζω με μωρομαντηλα,ή με βρεγμενο και καλα στραγγισμενο wettex να του καθαρίζω ποδαρακια και κάτω μερος της κοιλιτσας .
Οταν δε, βρεχει....και μου γίνεται μαυρος και λασπουριαρης...ακόμη περισσότερο..

κάνω καλα ή πρέπει να κάνω κάτι αλλο?

να σημειωσω ότι συμφωνω πως δεν κάνει να κάνουμε συχνα τα σκυλιά μπάνιο,
όμως τις Κυριακες(όταν το επιτρεπει ο καιρός-που σχεδόν καθε Κυριακή το επιτρέπει-)πηγάινουμε σκυλοβόλτα ξαμολυμέντο
στα βουνα και στα λαγκάδια,παραποταμιως όπου και βουτάμε για ένα μπανακι χειμερινο...:D:Dοπότε στην επιστροφη αναγκαστικά βουρ στη μπανιερα....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμείς που πάμε σχεδόν κάθε μέρα στο κτήμα όταν γυρνάμε ξεπλένουμε με νερό περνάμε και με μωρομάντηλα και όλα οκ.

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Μωρομαντηλα στις πατουσες, στο πουλακι και το ποπουδακι του!!!
Κι εγώ αυτό κάνω κάθε φορά! Αλλά και στη μουσούδα του καθώς με τα σάλια του μαζεύει κάθε χορταράκι και σκουπιδάκι που υπάρχει στο δρόμο!

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
κι αν το σκυλί είναι μεγαλόσωμο;;;;;;;;:confused::confused:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος. Κάλλιστα μπορείς να του περάσεις με μωρομάντηλο τις πατούσες και όλα τα υπόλοιπα και ας είναι μεγαλόσωμο, με την προϋπόθεση να κάθεται ήσυχο. Τώρα, αν δεν κάθεται και κάνει σαν τρελλό, δεν ξέρω πώς μπορείς να το κουμαντάρεις.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το μέγεθος. Κάλλιστα μπορείς να του περάσεις με μωρομάντηλο τις πατούσες και όλα τα υπόλοιπα και ας είναι μεγαλόσωμο, με την προϋπόθεση να κάθεται ήσυχο. Τώρα, αν δεν κάθεται και κάνει σαν τρελλό, δεν ξέρω πώς μπορείς να το κουμαντάρεις.
βασικά προσπάθησα να κάνω πλακίτσα στην αναφορά "...πουλάκι...ποπουδάκι..."
μάλλον απέτυχα!!!!!!!

όσον αφορά βροχές λάσπες κλπ, όπως έχω πει σε προηγούμενο ποστ έχω καταργήσει τα χαλιά, μόνο κάτι χράμια έχω οπότε δεν τρέχει...

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
βασικά προσπάθησα να κάνω πλακίτσα στην αναφορά "...πουλάκι...ποπουδάκι..."
μάλλον απέτυχα!!!!!!!
Ααααααααααααααααααααα, δεν το κατάλαβα!!!
Σε μεγάλο σκυλί, λοιπόν, παίρνεις 10-10 τα μωρομάντηλα και αρχίζεις από πατουσάρες, μετά την πουλάρα του και τέλος την ποπουδάρα του... Κάθε φορά δηλαδή η βόλτα σας θα διαρκεί κανένα 3ωρο μαζί με το καθάρισμα...

(Το ξεφτίλισα κι εγώ τώρα)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Υπερβολικούς σας βρίσκω. Εμείς μόνο όταν βρέχει σκουπίζουμε τις πατούσες με πετσέτα.
Μάλλον εκεί που είσαι δεν πατάς σε κάθε βόλτα 2-3 τούρτες, γι αυτό μας θεωρείς υπαρβολικούς...

Σκούπισμα μετά απο κάθε βόλτα με μωρομάντηλα πατούσες , μουσούδα , κοιλιές , κώλους, πουλιά.

Ευτυχώς έχει κάτι πακέτα μωρομάντηλα σε προσφορά ο Σκλαβενίτης.... γιατί θα είχα ξεπαραδιαστεί...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Μωρομαντηλα στις πατουσες, στο πουλακι και το ποπουδακι του!!!
άπαιχτη!!!!!!!!!!!!!!!!!! πολύ γέλασα.....:D:D

κι αν το σκυλί είναι μεγαλόσωμο;;;;;;;;:confused::confused:
τότε
μωρομαντιλάρες σε πατουσάρες ,πουλάρα και ποπουδάρα!!!!!!!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μάλλον εκεί που είσαι δεν πατάς σε κάθε βόλτα 2-3 τούρτες, γι αυτό μας θεωρείς υπαρβολικούς...

Σκούπισμα μετά απο κάθε βόλτα με μωρομάντηλα πατούσες , μουσούδα , κοιλιές , κώλους, πουλιά.

Ευτυχώς έχει κάτι πακέτα μωρομάντηλα σε προσφορά ο Σκλαβενίτης.... γιατί θα είχα ξεπαραδιαστεί...
Και όχι μόνο... έχω δει κάτι φλεγματικούς παππούδες και μη να πετάνε κάτι δίφραγκα......ΝΑ με το συμπάθειο!! Και άλλα πολλά!!

Μωρομάντιλα και Αγιος ο Θεός...!!! Και ευτυχώς το κάναμε από μικράκια και τώρα περνάει το τελετουργικό με άριστη υπομονή και εγκράτεια!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
εγω βαζω σε μια λεκανιτσα λιγο νερο με λιγο σαπουνακι,κ βουταω ενα ποδι την φορα κ το πλενω με ενα σφουγγαρι.αν γινει πολυ χαλια το νερο το ξαναλλαζω κ μετα τις σκουπιζω να στεγνωσουν.αλλα δεν το κανω παντα,δεν εχω κ παιδια βεβαια να κυλιουνται κατω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κατευθείαν τουαλέτα και εκεί έχω τα σύνεργα σε μια γωνίτσα όπου με λίγο μηλοξυδάκι και νερό του περνάω τα πόδια και είμαστε οκ!

Σε περίπτωση βροχής, έχω πετσέτα και τον περνάω πρώτα με αυτήν έξω στον διάδρομο και μετά ξανά τουαλέτα με μηλοξύδο και νερό και το στεγνώνω και λίγο με το πιστολάκι!

Αν είναι πολύ βρεγμένος και αφού έχω κάνει τα παραπάνω και δεν τον στεγνώνει ακόμα και το πιστολάκι τότε απλώνω μια πετσέτα κάτω και το βάζω στο "μείνε",όπου τις περισσότερες φορές τον παίρνει ο ύπνος!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας

Δεν τα εχεις εκπαιδευμενα τα παιδια σου σωστα! Η δικια μου ελισσεται σαν χελι αναμεσα στις τουρτες. Επισης προσεχει να μην παταει σε λακουβες με νερο. Βεβαια μετα μπαινουμε μες τα χορταρια και στις λασπες αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Μωρομαντιλα για πωπουδακι και μουτρακι. Βιτεξακι για τα ποδια
Πετσεταρα για μερες σαν την σημερινη που βρεχει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog