Κίνηση δημοτών Περιστερίου

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Γεια σας και πάλι . Εδώ στο Περιστέρι είπαμε να κάνουμε παράπονα στο δήμο για της πινακίδες απαγόρευσης στα πάρκα και να φροντίσει να δημιουργήσει πάρκα για οικόσιτα τώρα μαζεύουμε υπογραφές μέχρι στιγμής έχουμε 180. Έχει κάνει κάποιος άλλος φίλος κάποια τέτοια κίνηση τι εμπόδια συνάντησε είχε ανταπόκριση από τον δήμο. Μήπως είναι καιρός να κάνουμε όλοι μαζί ο καθένας στον δήμο του μια τέτοια κίνηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Πολύ καλή ιδέα. Μπράβο σας!

Μερικές φορές, μου περνάει κι εμένα απ'το μυαλό.

Ελπιζω να τα καταφέρετε. Αν και...προεκλογικά θα ήταν ίσως πιο εύκολο :)

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Για πες μου κι εμένα, θέλουμε να ζητήσουμε κι εμείς στον Πειραιά τη δημιουργία ενός σκυλοπάρκου. Είχαμε ρωτήσει κι όλας με τη Miminoula τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε αλλά με τα διάφορα τρεξίματα μας έμεινε πίσω το θέμα...

Kwnstadina

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
98
0
31
Εκαλη,Αθηνα
twitter.com
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω αντιμετωπισει παρομοια προβληματα στον Δημο που μενω απλα ηθελα να πω συγχαρητηρια σε εσενα και σε ολους οσους προσπαθουν για μια καλυτερη ζωη για τα σκυλακια :)

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τίποτε το ιδιαίτερο απλά κάναμε μια επιστολή που αναφέρουμε ότι βάση του νόμου 3170-2003 και της αναθεώρησης 2-2-2012 δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύεται η είσοδος του σκύλου σε πάρκο αρκεί να έχει συνοδό και να είναι με το λουρί του και ο ιδιοκτήτης να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα αυτού. Ότι είμαστε υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες για την ευζωία και καθημερινή άσκηση του σκύλου και αυτό δε γίνεται στο δρόμο ούτε στο πάρκο γιατί εκεί πρέπει να είναι δεμένος οπότε υποχρεούται βάση ευρωπαϊκού νόμου ο Δήμος να έχει τόσα πάρκα ανάλογα με την έκταση του , Οφείλω να πω ότι βρήκαμε άμεση συμπαράσταση από συμπολίτες στο μάζεμα υπογράφων όλοι το είχαν σκεφτεί απλά εγώ έκανα την αρχή να υλοποιήσω αυτή την κίνηση . Κάντε και εσείς την προσπάθεια , οι δήμοι τα λένε μεταξύ τους αν δουν μαζική προσπάθεια μπορεί να μας ακούσουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Στον παλαιό νόμο αναφερθήκατε.
Εχει ψηφιστεί νέος. Γκούγκλαρέ το, να το διαβάσεις, γιατί εγώ για κάποιον λόγο δεν μπορώ να φορτώσω κανένα link του.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Στον παλαιό νόμο αναφερθήκατε.
Εχει ψηφιστεί νέος. Γκούγκλαρέ το, να το διαβάσεις, γιατί εγώ για κάποιον λόγο δεν μπορώ να φορτώσω κανένα link του.
Όπως είπε και η Μαρία υπάρχει νεώτερος νόμος και αυτός είναι ο 4039/2012. Αν έχεις κάποιο e-mail στειλτο μου με pm να στον στείλω. Την ίδια κίνηση έκανα και εγω πριν κανένα μήνα στο Δήμο Αμαρουσίου και οι πινακίδες με εντολή του Αντιδημάρχου αφαιρούνται. Κάποιες υπάρχουν ακόμα βέβαια οπότε πρέπει να συνεχίσω τα τηλέφωνα στον Κύριο που μιλάω στο Δήμο!

Άσχετα με τις πινακίδες και μιας και ανέφερες τη βόλτα με το λουρί, σε κάποια σημεία ο Νόμος ο καινούργιος διαφοροποιείται από τον παλιό όπως π.χ. στη βόλτα με το λουρί. Αν θες ανέτρεξε στο τόπικ σκύλος και λουρί και θα δεις χρήσιμες πληροφορίες για αυτό το θέμα...

Μπράβο σου για την προσπάθεια σου πάντως!

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αυτή είναι η αναθεώρηση του νόμου με ισχύ από 2-2-2012 που λέω ποιο πάνω ,παραθέτω κάποια άρθρα πουθενά δεν λέει ότι δεν μπορώ να πάω σε πάρκο με τον φιλαράκο μου.
β) Ευζωία είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπεινα εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με τηνπροστασία τους και την καλή μεταχείρισή τους, έτσιώστε να μην πονούν και υποφέρουν, την παραμονή τουςσε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τιςκαιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα καιδιαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλ−λικών), τη φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγησηκατάλληλης τροφής και νερού, την καθημερινή άσκησηή τον περίπατό τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό​
της ύπαρξής τους.
3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεταιο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει ναπαίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεταιελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίαςτου και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε
κοινόχρηστους χώρους.Οπότε με λουρί μπορώ να πηγαίνω σε κοινόχρηστους χώρους όπως το πάρκο.

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πολλα μπραβο για την προσπαθεια που κανεις ωστε να εχει ο σκυλος σου οπως και τα υπολοιπα σκυλια ενα χωρο για να παιζουν. Και εκτος των αλλων αυτο βοηθαει στην καθημερινη ασκηση και εκτονωση των σκυλων αλλα και στο οτι δεν χρειαζεται αυτος που εχει ενα σκυλο να τρεχει καθε μερα σε βουνο και θαλασσα. Για μενα θα επρεπε ΟΛΟΙ οι Δημοι ανεξερετως να εχουν σκυλοπαρκο. Εμεις εχουμε παρει ενα περιφραγμενο οικοπεδο του Δημου και παμε τα σκυλια και αυτο βοηθησε σημαντικα στην κοινωνικοποιηση της μικρης μου γιατι την παω εκει απο 3μιση μηνων. Αλλα αν δεν κανω λαθος υπαρχει και καπου αλλου ενα μερος που το εχει φτιαξει ο δημος και ειναι ειδικος για σκυλια αλλα εκει δεν εχω παει ακομα γιατι εχω βολευτει με αυτο που ειναι 3 λεπτα απο το σπιτι μου και εχει και τους φιλους της η Ηβη. Οπως και να εχει πολλα μπραβο σου. Και να θυμασαι "ο επιμενων νικα" οποτε θα τα καταφερετε :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Στην πράξη είναι πολύ δύσκολο.
Και είναι σίγουρο, ότι ακόμη και να γίνει κάτι τέτοιο, πολύ γρήγορα θα υπάρξουν προβλήματα.
Και ακόμη πιο σίγουρο, ότι σε χρόνο dt θα αποτελεί παρελθόν, όλη αυτή η καλοπροαίρετη προσπάθεια.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω στο εγχείρημά σου, απλά να το έχεις κάπου στο βάθος του μυαλού σου, ότι μπορεί και να μην πάει τελικά, όπως το ονειρεύεσαι.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πολλα μπραβο για την προσπαθεια που κανεις ωστε να εχει ο σκυλος σου οπως και τα υπολοιπα σκυλια ενα χωρο για να παιζουν. Και εκτος των αλλων αυτο βοηθαει στην καθημερινη ασκηση και εκτονωση των σκυλων αλλα και στο οτι δεν χρειαζεται αυτος που εχει ενα σκυλο να τρεχει καθε μερα σε βουνο και θαλασσα. Για μενα θα επρεπε ΟΛΟΙ οι Δημοι ανεξερετως να εχουν σκυλοπαρκο. Εμεις εχουμε παρει ενα περιφραγμενο οικοπεδο του Δημου και παμε τα σκυλια και αυτο βοηθησε σημαντικα στην κοινωνικοποιηση της μικρης μου γιατι την παω εκει απο 3μιση μηνων. Αλλα αν δεν κανω λαθος υπαρχει και καπου αλλου ενα μερος που το εχει φτιαξει ο δημος και ειναι ειδικος για σκυλια αλλα εκει δεν εχω παει ακομα γιατι εχω βολευτει με αυτο που ειναι 3 λεπτα απο το σπιτι μου και εχει και τους φιλους της η Ηβη. Οπως και να εχει πολλα μπραβο σου. Και να θυμασαι "ο επιμενων νικα" οποτε θα τα καταφερετε :D
Σε ποιο Δήμο έχει γίνει αυτό θα με βοηθούσε πολύ στη προσπάθεια που κάνω να το φέρω σαν παράδειγμα.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σε ποιον Δήμο το έχουν κάνει αυτό θα βοηθούσε πολύ να ξέρω να το έχω σαν παράδειγμα.
Τα έχω σκεφτεί τα προβλήματα που θα προκύψουν άλλος φτιάχνει άλλος χαλαει άλλος καθαρίζει άλλος βρωμίζει . Άλλα ελπίζω πριν φτάσουμε στο σημείο να είναι ανοικτό κάποιες ώρες και μετά να κλείνει να υπάρχει σύνεση και λογική .

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μπραβο anodinos. εχω πολυ κοσμο στο Περιστερι που θα μπορουσε να υπογραψει το κειμενο σας. αν χρειαζεστε και αλλες υπογραφες πες μου.
εχει καταντησει γελοιο πια, δε μπορουμε να παμε πουθενα ολοι μαζι σαν οικογενεια.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Φίλε μου όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα φυσικά και είναι απαραίτητες οι υπογραφές.
Αν θέλεις στείλε σε πμ. ένα τηλ. Να μιλήσουμε.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com

Σε ποιο Δήμο έχει γίνει αυτό θα με βοηθούσε πολύ στη προσπάθεια που κάνω να το φέρω σαν παράδειγμα.
Νεα Σμυρνη. Για το σκυλοπαρκο που εχει φτιαξει ο Δημος θα ξαναρωτησω για σιγουρια για να μην λεω βλακειες και θα σου πω. Θα ειμαι πολυ χαρουμενη να ξερω οτι εστω και λιγο βοηθησα :)

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μπορώ να σε βοηθήσω και εγώ αν θέλεις με υπογραφές! Ξέρω αρκετό κόσμο στο Περιστέρι που θα χαρεί να υπογράψει για αυτόν τον λόγο!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Και στο Χολαργό έχει σκυλοπάρκο, νομίζω και Παπάγου...