Κέρατα ελαφιού ή Stagbars

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Πρόσφατα είδα ένα άρθρο στο internet, σύμφωνα με το οποίο τα κέρατα ελαφιών αποτελούν μια καλή λιχουδιά για τα αγαπημένα μας κατοικίδια!!

Τα κέρατα, τα οποία έχουν πέσει από μόνα τους από το ελάφι για την αλλαγή τους, και μια εταιρεία τα επεξεργάζεται ώστε να γίνουν λιχουδιές (κάτι σαν τα κόκαλα) και παιχνίδια για κατοικίδια!!

Συγκεκριμένα:

"Τα κέρατα είναι το καμάρι ενός αρσενικού ελαφιού. Τον προστατεύουν από εχθρούς και αντιπάλους και τον βοηθούν να προσελκύσει θηλυκά. Τα κέρατα, όμως, από το Δεκέμβρη και μετά πέφτουν και του είναι πλέον άχρηστα. Εδώ είναι που αναλαμβάνουν δράση οι επαγγελματίες κεράτων. Χτενίζουν δάση και πάρκα στη Βρετανία και την Ευρώπη και μαζεύουν όλα τα νεκρά κέρατα.

Συνήθως τα επεξεργάζονται για να τα κάνουν μπαστούνια ή διακοσμητικά αντικείμενα. Υπάρχει φυσικά και η αγορά της Κίνας, όπου χρησιμοποιούνται σε σκόνη για ιατρικούς σκοπούς. Τα κέρατα, όμως, έχουν αποκτήσει και μια άλλη χρήση που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες σκύλων: Προσφέρονται τώρα και για μάσημα από σκύλους, είναι τα λεγόμενα stagbars.

Σκύλος ροκανίζει κέρατο ελαφιού
Μια βιοτεχνία στο Σαουθάμπτον ειδικεύεται στην επεξεργασία των κεράτων και τη διάθεση του τελικού προϊόντος στην αγορά. Είναι η πρώτη του είδους της στην Αγγλία και οι δουλειές πάνε πολύ καλά σε σημείο που δεν προλαβαίνουν τη ζήτηση.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης επιμένουν ότι τα κέρατα έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα κόκαλα: τρώγονται αργά και, με το ροκάνισμα που κάνει ο σκύλος και το σάλιο του, γίνονται πολύ εύγευστη τροφή. Σε κάποια στιγμή το ροκάνισμα φτάνει μέχρι το εσωτερικό του κεράτου που είναι ακόμη πιο εύγευστο. Καθαρίζουν τα δόντια και , σε αντίθεση με τα κόκαλα, είναι ασφαλή για τα έντερα και το στομάχι."

Επίσης το site της εταιρείας είναι αυτό:

Pure Dog | Stagbar antler dog chews | natural dog treats | organic dog snacks | hypoallergenic dog chews | long-lasting dog chews | teeth cleaning dog chews | low fat dog treats

Ψήνομαι να τα δοκιμάσω!!!:eek:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εχω δει να πωλούνται χύμα εδώ πατρα αλλά ως τωρα δεν εδινα σημασία!
Να δω τη Σελιν να σέρνει το κερατο και τι στον κοσμο!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Εχω δει να πωλούνται χύμα εδώ πατρα αλλά ως τωρα δεν εδινα σημασία!
Να δω τη Σελιν να σέρνει το κερατο και τι στον κοσμο!
Και αν σε ρωτησει κανεις τι ειναι αυτο?
απαντα με σοβαρο και θλιμμένο υφος...
''δυστυχώς δεν πρόλαβα να το σώσω το κακόμοιρο το ελαφακι απο τα δοντια της'';)

• Like
Reactions: vagelis_ras

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Tο κερατό μου...
Αντε τώρα ψάξιμο και για το κέρατο!
Κανει, δεν κάνει, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, απόψεις κτηνιάτρων, εντυπώσεις χρηστών και δεν συμμαζεύεται...
Να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί να μου ζητήσει αυτό το σκυλί!

Υγ Μόνο τα ελαφίσια κάνουν; Γιατί εδώ έξω κυκλοφορούν πολλά άλλαlipssealed.gif

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εδώ ξέρω έναν κύριο που έχει ένα Ριτριβερ και το δίνει, μου έχει πει τα καλύτερα και από βδομάδα θα κάνουμε παραγκέλια για την τροφή του μικρού και μάλλον θα είναι και αυτό μέσα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και αν σε ρωτησει κανεις τι ειναι αυτο?
απαντα με σοβαρο και θλιμμένο υφος...
''δυστυχώς δεν πρόλαβα να το σώσω το κακόμοιρο το ελαφακι απο τα δοντια της'';)
Δεν την ξαναπάω στο δάσος... τελος!
Κακός λύκος εγινε πια και τρώει αθώα μικρά ελαφάκια, κερατωμένα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Άμα αρχίσουμε να αγοράζουμε όλοι,μη νομίζεις ότι θα περιμένουν το Δεκέμβρη πάντως για να τους πέσουν τα κέρατα μόνα τους ..
Γιατι? θεωρείς δεδομένο ότι περιμένουν το Δεκέμβρη?
Ναι όπως και στα φιδιά πριν γινουν ζώνες και τσάντες περιμένουν να αλλάξουν δέρμα και με το "αποφόρι" ράβουν.

• Like
Reactions: DORIS and Odinaki

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Θέλω κι εγώ κέρατο!

Άμα αρχίσουμε να αγοράζουμε όλοι,μη νομίζεις ότι θα περιμένουν το Δεκέμβρη πάντως για να τους πέσουν τα κέρατα μόνα τους ..
Δεν είναι δα και τίποτα μαζικής κατανάλωσης... Ένα σωρό εναλλακτικές για μασουλήτήρια έχουν τα pet shop.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Θέλω κι εγώ κέρατο!

Δεν είναι δα και τίποτα μαζικής κατανάλωσης... Ένα σωρό εναλλακτικές για μασουλήτήρια έχουν τα pet shop.
Ο δικός μου ηλίθιος ότι μασουλάει το καταπίνει κι'όλας ελπίζω με αυτά να μην έχω πρόβλημα, όλα τα σκυλιά μασάνε ξύλο ή παιχνίδια και τα αφήνουν δεξιά και αριστερά ο δικός μου τα τρώει όλα αν είναι δυνατόν. Ο κύριος που δίνει στον σκύλο του μας είπε ότι δεν σπάει εύκολα σε κομμάτια.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Η περιορισμένη η μαζική κατανάλωση είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει τάχιστα.
Και οι Ιάπωνες λαθροθήρες που σκοτώνουν φάλαινες,ισχυρίζονται ότι είναι μέσα στον επιτρεπόμενο πληθυσμό που μπορούν να κυνηγήσουν.
Γενικά αποφεύγω προιόντα που η ενδεχόμενη αύξηση ζήτησής τους,μπορεί να οδηγήσει στο κυνήγι ενός ολόκληρου είδους.Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο τόνος που αν συνεχιστεί αυτή η εξωφρενική ζήτηση που οδηγεί στην υπερ αλιεία,σε 50 χρόνια το ψάρι θα έχει εκλείψει εντελώς!

Είναι μια συνειδητοποιημένη στάση ζωής to simply put it ..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Η περιορισμένη η μαζική κατανάλωση είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει τάχιστα.
Και οι Ιάπωνες λαθροθήρες που σκοτώνουν φάλαινες,ισχυρίζονται ότι είναι μέσα στον επιτρεπόμενο πληθυσμό που μπορούν να κυνηγήσουν.
Γενικά αποφεύγω προιόντα που η ενδεχόμενη αύξηση ζήτησής τους,μπορεί να οδηγήσει στο κυνήγι ενός ολόκληρου είδους.Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο τόνος που αν συνεχιστεί αυτή η εξωφρενική ζήτηση που οδηγεί στην υπερ αλιεία,σε 50 χρόνια το ψάρι θα έχει εκλείψει εντελώς!

Είναι μια συνειδητοποιημένη στάση ζωής to simply put it ..
Kαταρχήν η τιμή του φαντάζομαι κάθε άλλο παρά χαμηλή θα είναι, λόγω και μόνο του τρόπου συλλογής. Σίγουρα δεν θα έχει την ίδια τιμή με το γουρουνοαφτί ή το καπνιστό κόκαλλο. Και στις εποχές που ζούμε, ήδη οι πελάτες των pet shops, αφενός ψωνίζουν τα άκρως απαραίτητα και αφετέρου ψάχνουν όλο και οικονομικότερες εναλλακτικές.

Γι αυτό δεν το φοβάμαι ότι θα τα ξεκληρίσουν. Εξάλλου το κρέας του ελαφιού είναι ευρύτερης απήχησης και κατανάλωσης από το κέρατο. Δεν νομίζω ότι θα σφαχτούν επιπλέον ελάφια για να μασουλάνε τα βρωμόσκυλά μας...

Εγώ κέρατο που θα βρω; :cuniaoo:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θέλω κι εγώ κέρατο!

Φαντάζεσαι τι γινεται με τα bully sticks??? Αποστεωμένο πέος βοδινου???
Που ειναι και πολη δημοφιλή ως μασουλητηρια, θα επρεπε ολοι οι ταύροι να ειναι ακρωτηριασμένοι.

Μαζική κατανάλωση σε κάτι που εχει απειρες εναλλακτικές? Και που δεν ειναι και ειδος πρώτης ανάγκης? Δυσκολο να το φανταστώ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Που ειναι και πολη δημοφιλή ως μασουλητηρια, θα επρεπε ολοι οι ταύροι να ειναι ακρωτηριασμένοι.
Στην Ελλάδα είναι δημοφιλή; Tουλάχιστο σε petshops δεν τα χει πάρει το μάτι μου. Είχα πάρει οnline, οι σκύλοι ξετρελλάθηκαν, αλλά παπαριάζουν κι αυτά και πρέπει να τις κυνηγάω να τους τα πάρω όταν κονταίνουν. Άσε τη μπόχα! Πάντως και αυτά είναι πιο ακριβά από άλλα μασουλητήρια - πιθανόν και γι αυτό να μην πολυ-καταναλώνονται.

Ενώ το κέρατο φαντάζομαι δεν θα παπαριάζει εύκολα - λογικά θα είναι σαν ξύλο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Στην Ελλάδα είναι δημοφιλή; Tουλάχιστο σε petshops δεν τα χει πάρει το μάτι μου. Είχα πάρει οnline, οι σκύλοι ξετρελλάθηκαν, αλλά παπαριάζουν κι αυτά και πρέπει να τις κυνηγάω να τους τα πάρω όταν κονταίνουν. Άσε τη μπόχα! Πάντως και αυτά είναι πιο ακριβά από άλλα μασουλητήρια - πιθανόν και γι αυτό να μην πολυ-καταναλώνονται.

Ενώ το κέρατο φαντάζομαι δεν θα παπαριάζει εύκολα - λογικά θα είναι σαν ξύλο.
Εδώ πατρα βρίσκω σε 2 απο τα άαααααπειρα(εδώ γελάμε) πετσοπς συσκευασμένα.......

Και μόνο στην ιδεα της σιχαμάρας, δεν πήρα ουτε μια φορά. Να σου πω την αλήθεια τιμή δεν εχω τσεκάρει. Αλλά εχω ακουσει μπόλικους να δινουν και μου είχε πει και ο πωλητης ότι φεύγουν γρήγορα (είχε καταλάβει ότι δεν προκειται να αγοράσω)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ο τόνος δεν έχει άπειρες εναλλακτικές?Η σοκολάτα δεν έχει άπειρες εναλλακτικές με την kitkat να καταστρέφει τα δάση του πλανήτη?Υπάρχει κάτι που δεν έχει άπειρες εναλλακτικές?

Εγώ δεν λέω να μην πάρετε κέρατο,αν ξαφνικά γίνει trend όμως κ αρχίσει κ η κουτσή Μαρία να δίνει κέρατο ελαφιού η ταράνδου,μην έχετε την φαντασίωση πως θα περιμένουν το Δεκέμβρη για να καλύψουν την εμπορική ζήτηση ..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu

Μαζική κατανάλωση σε κάτι που εχει απειρες εναλλακτικές? Και που δεν ειναι και ειδος πρώτης ανάγκης? Δυσκολο να το φανταστώ.

Εγω τα φερνω απο γερμανια- τα πουλανε εκει και ολοκληρα (1.μετρο μυκος) και οι δικες μου τρελαινονται. Τους τα δινω σε μεγαλα κομματια τον 50 εκ. για να αργουν τα τα παπαριασουν και να τα καταπινουν. Υπαρχουν και τετοια??