Κάτω από τα μάτια (Λεκέδες από δάκρυα)

antonis1980

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2010
61
0
Το σαμογιεντ μου ειναι κατασπρο το μονο προβλημα μου ειναι οτι κατω απο τα ματακια της εχει γινει καφε δεν ξερω απο τι και αν μπορειτε να μου πειτε θα φυγει? πρεπει να την καθαρισω με κατι σε εκεινο το σημειο?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είναι λογικα από τα δάκρυα.
Υπάρχουν σκευάσματα για τον καθαρισμό, αν και νομίζω μπορείς να δοκιμάσεις ένα πανάκι με χλιαρό χαμομήλι.

elektrak1

Active Member
18 Οκτωβρίου 2010
34
0
Αθήνα
Αν και δεν είμαι η κατάλληλη να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω είναι το ότι με το μόνο που επιτρέπετε να καθαρίζεις τα ματάκια τους είναι φυσιολογικός ορός και πάντα με αποστειρωμένη γάζα. ΠΡΟΣΟΧΗ από μέσα προς τα έξω και ποτέ η ίδια γάζα και στα δυο μάτια!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.766
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μια φωτό ίσως να βοηθούσε περισσότερο...

ΥΓ. Επιτρέπεται και το χαμομηλάκι με βαμβάκι αλλά ΟΧΙ ΜΕΣΑ στο μάτι! Μόνο γύρω-γύρω.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν είπα να καθαρίσει τα μάτια μέσα, αλλά από κάτω, τον λεκέ.
εντιτ Βerna μαζί γράφαμε :)

elektrak1

Active Member
18 Οκτωβρίου 2010
34
0
Αθήνα
Για να μην παρεξηγηθώ χρησιμοποίησα τα λόγια που ο κτηνίατρος μου είπε οταν τον ρωτησα πως καθαριζουμε τισ τσιμπλούλες απο τα κουταβια...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για να μην παρεξηγηθώ χρησιμοποίησα τα λόγια που ο κτηνίατρος μου είπε οταν τον ρωτησα πως καθαριζουμε τισ τσιμπλούλες απο τα κουταβια...
καλά έκανες. Επειδή είχα και εγώ πρόβλημα το ξέρω.
Απλά το τόνισα και εγώ για να μην το βάλει μέσα στο μάτι!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.766
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Χθες στο πετ σοπ είδα κάποιο προϊόν για καθαρισμό ματιών με βάση το χαμομήλι. Δεν έδωσα όμως περισσότερη σημασία επειδή μου βγαίνει πολύ φθηνότερα να φτιάχνω χαμομήλι στο σπίτι :D Το χρησιμοποιώ καιρό αλλά μόνο καθαρίζει το μάτι γύρω-γύρω. Αν τα μάτια δακρύζουν υπερβολικά ίσως πρέπει να δει κτηνίατρος το σκύλο για τυχόν πρόβλημα στα μάτια.

Μωρομάντηλα ούτε εγώ θα χρησιμοποιούσα γύρω από τα μάτια.

elektrak1

Active Member
18 Οκτωβρίου 2010
34
0
Αθήνα
Όχι τα μωρομάντηλα δεν είναι κατάλληλα για τις περιοχές κοντά στα μάτια… άλλωστε το γράφει και στις συσκευασίες;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πάντως γενικά τα λευκά σκυλιά το έχουν αυτό το θέμα με τα δάκρυα.
Αν είναι υπερβολικό να πας στον κτηνιατρο όπως πολύ σωστά είπε η μπέρνα.
Αν όχι, πανάκι χαμομηλάκι και καθάρισες,μεταφορικά και κυριολεκτικά!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.386
10.557
Athens
Για το χαμομήλι έχω διαβάσει κι εγώ ότι δεν πρέπει. Καθαρίζω πλέον με πανάκι/χαρτί μουσκεμένο σε νερό ή εναλλακτικά φυσιολογικό ορό.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ με νέρο καθαρίζω, αλλά εγώ απλά καθαρίζω τις τσίμπλες γιατί εχουμε ένα μικρό πρόβλημα στο μάτι.
Για τους λεκέδες έχω ακούσει πως κάνει το χαμομήλι, αλλά έχω ακούσει, δεν μπορώ να πω με σιγουριά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω για τους λεκεδες απο τα δακρυα χρησιμοποιω καστορελαιο. Μια φορα την βδομαδα μουσκευω ενα μπαμπακακι και τριβω γυρω απο τα ματια τους. Το βαμβακι μετα απο ασπρο γινεται καφετι.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα δάκρυα συνήθως είναι συμπτώματα λόγου ανατομίας ματιών (σε καποιες φυλές είναι φυσιολογικό), εξωτερικούς παράγοντες όπως σκόνι, αλλεργεία σε φαγητό ή βακτήρια γυρω απο τα μάτια (ειδικά σε σκυλιά με ρυτίδες).
Παλιά καθάρισα περίπου 3φορές την ημέρα τα μάτια της σκύλας μου. Τελικά αποδείχτηκε αλλεργική στην τροφή.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Όχι τα μωρομάντηλα δεν είναι κατάλληλα για τις περιοχές κοντά στα μάτια… άλλωστε το γράφει και στις συσκευασίες;)
Είσαι σίγουρος; :)

Για την συγκεκριμένη περίπτωση του θέματος δεν ξέρω να πω την άποψή μου, αλλά υπάρχουν και μωρομάντηλα / μωροπετσέτες, που δεν αναφέρουν "ότι δεν κάνει για κάποια περιοχή".
Εγώ π.χ. καθαρίζω τον πρόσωπό του μετά από χώματα ή από φαγητό ή πρωινές τσίμπλες και δεν έχει τίποτα ο σκύλος!
(αλλά και τα δικά μου μάτια καμιά φορά!)

Αν δεν το λέει η συσκευασία... ;

DemisB.

Member
25 Σεπτεμβρίου 2010
16
0
Τα πολλά δάκρια είναι ίσως, πρόβλημα και πρέπει να το δεί ο κτηνίατρος, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να δημιουργήσουν χαλάζιο στα βλέφαρα και τότε η λύση είναι μόνο η επέμβαση

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ακριβώς!

Αν νομίζεις ότι ο σκύλος έχει υπερβολικά δάκρυα τότε επισκέψου τον κτηνίατρο σου!

Αν πάλι νομίζεις ότι ο σκύλος δεν έχει υπερβολικά δάκρυα τότε χλιαρό νεράκι η ορό,βουτάς το βαμβάκι μέσα και σκουπίζεις γύρω γύρω από τα ματιά!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ο κτηνίατρος μου μου είχε πει να μην χρησιμοποιώ βαμβάκι γιατί υπάρχει πιθανότητα να μείνει κάποια ίνα και να μπει στο μάτι και να πάθει μόλυνση.
Καλύτερα γάζα :)