Κάτσε επιτέλους βρε παιδί μου!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
εγω το θεωρω ΠΟΛΥ πιο σημαντικο απο το "κατσε"..

στο "κατσε", δεν μπορει να μεινει ο σκυλος τοση ωρα, αλλα και να εμενε, ειναι ταλαιπωρια...εξαλλου, σε τι το θελουμε το "κατσε"? σε στιγμιαιες φασεις μας χρειαζεται.
Συμφωνώ. Το "κάτσε" δεν είναι ακριβώς η φυσική στάση ενός σκύλου. Τον κουράζει και δεν είναι να τον έχεις για ώρα στο "κάτσε/μείνε".
Το "ξάπλα" (ή "κάτω", κι εγώ με κάτω ξεκίνησα αλλά το έκανα ξάπλα γιατί είναι πιο καλό να μη μοιάζουν ηχητικά οι εντολές) είναι πιο εύκολο για το σκύλο να το διατηρήσει, είναι μια φυσική στάση για αυτόν.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
στο "κατσε", δεν μπορει να μεινει ο σκυλος τοση ωρα, αλλα και να εμενε, ειναι ταλαιπωρια...εξαλλου, σε τι το θελουμε το "κατσε"? σε στιγμιαιες φασεις μας χρειαζεται.
Συμφωνώ. Το "κάτσε" δεν είναι ακριβώς η φυσική στάση ενός σκύλου. Τον κουράζει και δεν είναι να τον έχεις για ώρα στο "κάτσε/μείνε".
Στιγμιαιες φασιες αλλά πολλες και συχνες βρε κορίτσια.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν ειπε κανεις να μην του το μαθεις αρη,και τα δικα μου την ξερουν,απο 3 μηνων αψογα εννοειται..
εγω απλα ειπα οτι δεν την θεωρω τοσο ουσιαστικη εντολη, οπως το "κατω":)
ολες οι εντολες, χρησιμες ειναι, απλα ο καθενας μας ανακαλυπτει με τα χρονια, ΠΟΙΑ του ειναι περισσοτερο χρησιμη κι εγω ανακαλυψα οτι ειναι αυτη..
κι ακομη περισσοτερο χρησιμη, θεωρω την "κατω-μεινε", (ειδικα για οσους εχουν και παιδια στην βολτα, εκτος απο τον σκυλο)την οποια βεβαια, μονο ο γερμανικος εκτελει σωστα και παντα, οτι και να γινει .

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Rottie πού εισαι? Σε χρειαζομαστε! :)
Παρούσα! :D
Αφού είσαι σίγουρος πως η Ηρα εκτελεί άψογα το «κάτσε», προχωράς παρακάτω. Τον τρόπο για να μάθει να ξαπλώνει τον περίγραψε η Mariettou.
Αφού μάθει να ξαπλώνει, άρχισε να εισάγεις σταδιακά δυσκολίες (μάθε στο σκύλο να ξαπλώνει όχι μονό όταν βρίσκεσαι μπροστά του αλλά και σε διαφορετικές θέσεις και να μάθει να εκτελεί σε διαφορετικούς χώρους και κάτω από διαφορετικές συνθήκες).

Κλείνοντας θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την εντολή «ξάπλα» και όχι την εντολή «κάτω». Οι πιθανότητες να την χρησιμοποιήσεις και σε άλλες περιστάσεις και να εξασθενίσεις την ανταπόκριση της Ηρας σ’ αυτήν, είναι λιγότερες.
:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γεια σου Rottie :)

Όχι, δεν εκτελουμε αψογα το «κάτσε».
Απλά ειπαμε να παμε λιγο και παρακατω, στο «κάτω», το οποιο θα το αντικαταστησω άμεσα με το «ξαπλα» όπως προτεινες, τωρα που είναι ακομα νωρις.

Ειμαστε ετοιμοι για το δευτερο σταδιο του «κάτσε», οπου όπως ειπες, μαθαίνει να εκτελεί σωστά κάθε φορά που θα του το ζητήσουμε και διορθωνουμε ανάλογα.

Δυστυχως δηλωνω παντελή αγνοια για το πώς προχωραμε στο Β σταδιο.

Ευχαριστω
Αρης

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δυστυχως δηλωνω παντελή αγνοια για το πώς προχωραμε στο Β σταδιο.
Αν δεν σε καθοδηγήσει εκπαιδευτής, δεν πρόκειται να μάθεις, Άρη.
Καλώς ή κακώς, εκπαίδευση από το πληκτρολόγιο ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να γίνει.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ:

Όταν ήμασταν στο στάδιο της διόρθωσης, είχα παρατηρήσει πως ο σκύλος μου κάποιες φορές κάθονταν σωστά και κάποιες λάθος (κάθονταν με τα δυο πόδια από τη μια πλευρά του σώματος). Προσπαθούσα να καταλάβω επί ματαιω, γιατί συμβαίνει αυτό και την απάντηση μου την έδωσε η εκπαιδεύτρια του όταν βγήκαμε για εκπαίδευση στο πάρκο. Ο σκύλος κάθονταν λάθος, αφ’ ενός διότι το prong δεν ήταν στη σωστή θέση και αφ’ ετέρου διότι η στάση του σώματος μου ήταν λάθος.

Με λίγα λόγια, το σφαλμα ήταν δικό μου και όχι του σκύλου, συνεπώς οι διορθώσεις ήταν άδικες. Η εκπαιδεύτρια του το εντόπισε, μου έδωσε τις σωστές οδηγίες και το πρόβλημα λυθηκε ως δια μαγείας.

Που θέλω να καταληξω:
Στο φόρουμ, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι γενικόλογες τοποθετήσεις και κατάθεση απόψεων/εμπειριών και όχι εκπαίδευση σκύλων. Εξάλλου, ο κάθε σκύλος και ο κάθε ιδιοκτήτης είναι διαφορετικος και εδώ μου τα λέμε, αυτή η μοναδικότητα είναι και η γοητεία της εκπαίδευσης.

:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες Rottie.

Δεν θελω να πω δημοσια για ποιο λογο δεν εχω παει σε εκπαιδευτη και προσπαθω μονος μου με τις οδηγιες των φιλων εδω.

Θα πω μονο πως πολύ θα ηθελα γιατι τωρα χανω πολύ περισσοτερο χρονο και χρημα (διαφυγόντα κερδη από τη δουλεια μου το απογευμα).