Μου έκανε εντύπωση ότι ό εκτροφέας ήξερε από την δεύτερη κιόλας εβδομάδα ποιο θηλυκό θα κρατήσει.
Η μορφολογία του κουταβιού φαίνεται περίπου στη όγδοη εβδομάδα.
Καταρχήν μαρεσε η αναλυτική περιγραφή της Goofy. Αυτό με το πιο θα κρατήσει ο εκτροφέας όντως είναι υπερβολή. Επειδή με τον δικό μου μιλάμε αρκετά, πολλές φορές πάμε σε πολύ αναλυτικά θέματα. Αυτός οπως και άλλοι, θα κρίνουν την προοπτική των κουταβιων βάση των προηγούμενων κουταβιων από τα συγκεκριμένα σκυλιά. Δηλαδή ένα θηλυκό και ένα αρσενικό που δεν έχουν ζευγαρώσει ποτέ, σπάνια θα "κλείσουν" κουτάβι. Αν όμως έχουν στο μυαλό δείγματα τότε θα κρατήσουν κουτάβι που συνήθως λείπει από τα σκυλιά του. Όπως κάποιος χρωματισμός, τα μάτια, η συμπεριφορά. Αλλά αν θα πάει προς αναπαραγωγή θα δείξει στους 6μηνες. Επίσης πολλοί εκτροφείς μπορεί να σου ζητήσουν συνιδιοκτησία ώστε σε μελλοντική γέννα να περαστεί η εκτροφή επωνυμία τους.
Goofy, πάνω κάτω ότι περιγράφεις γίνονται σε όλες τις φυλές. Εγώ πάλι είμαι από αυτούς που προτιμούν τον επαγγελματία και ας σου βγάζει το "κρύο" τύπο παρά τον συναισθηματικό πωλητή.
Επίσης δεν ήταν τυχαίο που όταν μίλαγα με υποψήφιο εκτροφέα (δηλαδή έπαιρνε το ΟΚ από μένα, ότι είχα αποφασίσει ότι θα ήθελα δικό του κουταβι) όλοι είχαν κλεισμένες γέννες. Δεν υπήρχαν "διαθέσιμα" με τίποτα. Πράγμα που έβλεπα θετικά αλλά έπρεπε να μάθω να διαχειριστώ την υπομονή μου