Κάθε πότε να τρώνε;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Δεν έχω δει ποτέ εμετό λόγου άδειου στομαχιού.
Δεν συμβαίνει σε όλα τα σκυλιά. Εγώ ας πούμε έχω δει..τι πάει να πει αυτό;

Επίσης το καθολικό πρόγραμμα ταίσματος το χρησιμοποιώ ως εργαλείο. Οσο περισσότερο ελέγχω της κινήσεις των σκυλιών τόσο πιο υπάκουα είναι.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο ;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ειναι και αναλογα με τον σκυλο.
Την πρωτη μου γαλλιδα, την ταιζα 2 φορες την ημερα- και ετρωγε και πολλα μεζεδακια ενδιαμεσα.
Εαν εμεινε πολλες ωρες νιστικια ( παραλειπαμε για καποιο λογο ενα γευμα), εκανε παντα εμετο γαστρικα υγρα, γουργουριζε το στομαχι της πολυ και ηθελε να φαει χορτα. Οταν εφτανε εκει, δεν ηθελε και φαι και εκανε ωρα να συνελθει.

Τα τωρινα μου σκυλια τα ταιζω μια φορα την ημερα.
Και ο λογος ειναι, επειδη τρωνε καλυτερα με πιο πολυ ορεξη.
Οταν τους ταιζα 2 φορες, δεν ετρωγαν καλα- καμια απο τις δυο φορες ( εκτος απο το κοκερ, που θα μπορουσε να φαει και 8 φορες ολοκληρο γευμα, χωρις κανενα προβλημα).

Οι ωρες δεν ειναι παντα ιδιες- και αυτο το κανω και επιτιδες ( τρωνε καπου αναμεσα με 2 το μεσημερη μεχρι 8 το βραδυ αλλα συνηθος γυρο στης 4-5 η ωρα).
Καμια φορα ετοιμαζω και τα μπολ- αλλα δεν τους τα δινω ακομα.
Επειδη θεωρω οτι ειναι και αυτα "παιχνιδια εξουσιας"- και μου αρμοζει να διαχειρηζουμε την τρωφη, σαν αρχηγος που ειμαι.

Εμετο κιτρινο υγρο κανουν πααρα πολυ σπανια και γενικος πανε καλα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν δίνουμε ξηρά τροφή, εγώ είμαι υπερ του 2 φορές την ημέρα για να μη μένει άδειο το στομάχι...η ίδια ποσότητα σπασμένη στα 2...
Για τη barf δεν νομίζω ότι χρειάζεται...Όπως επίσης συμφωνώ με την Alexia για τη μία μέρα νηστείας κατά καιρούς....Είναι σαν αποτοξίνωση...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αμέσως μετά την βόλτα?
Δεν φοβάσαι για συστροφή? Η μονο μετά από έντονη άσκηση υπάρχει φόβος?
Μόλις μπουν στο σπιτι θα πάνε απο μόνα τους εκει που τα ταίζω. Τους πηγάινω νερό αμέσως. Το φαγητό έρχετε σε 2-3λεπτά μέχρι να το ετοιμαστώ.

l.Kyveli said:
Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο ;
Να σου εξηγήσω πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή σου αν ο σκύλος ζει με πρόγραμμα?
Μπορείς πολύ εύκολα να ζητάς υπακοή και συνεργασία οταν ο σκύλος ξέρει τι ακολουθεί και όταν ξέρει ότι εσύ το προσφέρεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Να σου εξηγήσω πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή σου αν ο σκύλος ζει με πρόγραμμα?
Μπορείς πολύ εύκολα να ζητάς υπακοή και συνεργασία οταν ο σκύλος ξέρει τι ακολουθεί και όταν ξέρει ότι εσύ το προσφέρεις.
Όχι να μου εξηγήσεις την φράση σου όπως την έκανα quote γιατί δεν κατάλαβα τι εννοείς.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εννοούσα ότι εκμεταλλεύομαι την συνήθεια που αποκτούν τα σκυλιά όταν τα ταίζω πάντα την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο τρόπο κοκ. Το πρόγραμμα είναι δυνατό εργαλείο στην εκπαίδευση. Αυτό εννούσα. Οσο πιο συνεπής είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι ο σκύλος να αλλάξει μοτίβο (συμπεριφορά).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Εννοούσα ότι εκμεταλλεύομαι την συνήθεια που αποκτούν τα σκυλιά όταν τα ταίζω πάντα την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο τρόπο κοκ. Το πρόγραμμα είναι δυνατό εργαλείο στην εκπαίδευση. Αυτό εννούσα. Οσο πιο συνεπής είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι ο σκύλος να αλλάξει μοτίβο (συμπεριφορά).
Εμ αυτό δεν είχα καταλάβει :) :)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αλλα αυτο μπορει να δημηουργησει και προβληματα.
Και εμενα η πρωτη σκυλα ετρωγε με πολυ σταθερο προγραμμα.
Με αποτελεσμα, οταν πηγαιναμε στο εξωχικο, εκθεση, ταξιδια κλπ. να εχω αρκετα μεγαλο προβλημα, επειδη τις πρωτες μερες δεν ετρωγε με τιποτα.

Για αυτο αλλαξα στα τωρινα μου σκυλια- και τρωνε σε διαφορετικες ωρες, μερη, μπολακια κλπ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Σε μένα τρώνε 2 φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ, σχεδόν την ίδια ώρα, με απόκλιση μισής με μία ώρα. Το 2 φορές τη μέρα το κρατάω και για την Κάρλα που έχει την τάση να σηκώνει τιμές στο συκώτι και διάβασα ότι είναι ίσως καλύτερα να σπάνε τα γεύματα σε περισσότερα.

Νηστεία δεν τους κάνω - θα με φάνε ζωντανή. Απλά τα 2 από τα 14 γεύματα δεν έχουν κρέας - είναι π.χ. cottage ή γιαούρτι με λαχανικά και σε μικρότερη ποσότητα.

Γαστρικά υγρά νομίζω πως έβγαλαν 1 ή 2 φορές όταν δεν τις τάισα αλλά πιθανόν να ήταν και μετά από ταξί όπου είχαν ψιλοζαλιστεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Νηστεία δεν τους κάνω - θα με φάνε ζωντανή. Απλά τα 2 από τα 14 γεύματα δεν έχουν κρέας - είναι π.χ. cottage ή γιαούρτι με λαχανικά και σε μικρότερη ποσότητα.
Mία από τα ίδια...κάποιες μέρες που δεν τάισα τον μαύρο λόγω ταξιδιού ή τότε με την εγχείρηση είχε ξαπλώσει κάτω και βογγούσε σαν να γένναγε..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εγώ της βάζω δύο φορές την μέρα απο μικρή(τώρα πιά 7 μηνών) 200 και 200 γρ. αντίστοιχα.με το που μεγαλώσει πάλι δύο σπαστά αυτό που πρέπει,ξέρω ότι μικρά είναι καλό 3 φορές αλλά αφού ξεκίνησα έτσι δεν ήθελα μετά να αλλάξω το πρόγραμμα τουαλέτας είναι αργά αν της τα κάνω τώρα τρία?για τα λεγόμενα σου φίλε μου φαίνεται υπερβολικό να την αφήνεις να μην τρώει για μιά μέρα καθόλου,δεν πάει να φάει και όλο το σάκο με την τροφή η ότι άλλο του δίνεις θα πεινάει μετά πάλι σαν εμάς ακόμα και αν δεν δείχνει να έχει όρεξη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καθημερινά τρώνε μεσημέρι και βράδυ. Οπότε αν φάνε Δευτέρα το βράδυ θα ξαναφάνε Τετάρτη το μεσημέρι. Πάνω απο 24ωρο νηστεία, σχεδόν 40ώρες.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Πιστευω οτι εξαρταται απο τον σκυλο που εχει ο καθενας,οποτε πρατει αναλογα.Δεν νομιζω να ειναι ολοι οι σκυλοι το ιδιο ευαισθητοι η το ιδιο λαιμαργοι κλπ.

Νομιζω οτι ταιζοντας τον σκυλο 2 φορες την ημερα ειναι καλυτερα απο 1.Σκεφτειτε απλα να τρωγαμε 1 φορα την ημερα ολη την ποσοτητα φαγητου που θα τρωγαμε σε 1 μερα.Δεν θα μπορουσα να το κανω.Και αν μπορουσα θα φουσκωνα μεχρι αηδιας.

Τον ταιζω 2 φορες την ημερα και σχεδον παντα μετα την βολτα αφου παιξει στο σπιτι μιση με 1 ωρα και αφου εχει ηρεμησει.Οχι συγκεκριμενη ωρα γιατι δεν τον βγαζω βολτες συγκεκριμενες ωρες.

Αν παει στο μπωλ για νερο αμεσως μετα την βολτα που ειναι λαχανιασμενος δεν τον αφηνω να πιει πολυ,το μαζευω συνηθως και του δινω μετα απο 5 λεπτα που θα εχει ξελαχανιασει.

Ταιζω μετα την βολτα γιατι...

1)Πριν την βολτα δεν τρωει συνηθως αν δεν εχει κουραστει

2)Επιβαρυνεται ο σκυλος στην βολτα αν εχει φαει πιο πριν,οπως και εμεις.Ειδικα αν προκειται ο σκυλος να τρεξει λιγο η να παιξει.

Σχετικα με το ποσο πρεπει να τρωει ο καθε σκυλος νομιζω οτι και αυτο μας το δειχνει ο ιδιος ο σκυλος,εκτος και αν ειναι λαιμαργος.Ο δικος μου και ολο το τσουβαλι να του αφησεις θα φαει λιγο και δεν θα ασχοληθει.Αν του αφησεις 1 κατσαρολα με κρεας μπορει να μπει μεσα στην κατσαρολα και να φαει μεχρι να κανει εμετο.:D

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Η σύγκριση με τον άνθρωπο δεν στέκει. Ο όγκος του στομαχιού μας είναι 1,3 λίτρα, του σκύλου από 0,5-8 λίτρα.

Αυτο ειναι λογικο και κατανοητο.Απλα το στομαχι του σκυλου θα γεμισει με λιγοτερη ποσοτητα τροφης και το ανθρωπινο με περισσοτερη.Και τα 2 στομαχια θα γεμισουν...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απο ότι εχω καταλάβει, απο συζητήσεις με φίλους που ασχολούνται με αθλιτισμό και διατροφή, καλύτερα τα μικρά γεύματα παρά ένα-δυο μεγάλα. Ειδικά μετά απο άσκηση ο οργανισμός "απορροφα" καλύτερα την τροφή όταν την έχει ανάγκη. Για παράδειγμα την πρωτείνη. Δεν υπάρχει λογος να τρως κάτι για να λάβεις πρωτείνη αν δεν δεν γυμνάζεσαι. Πρέπει να κάνεις άσκηση, για να μπορούν οι μύες να απορροφήσουν τα λιπαρά οξέα και πρωτείνη. Γιατί μόνο μετά την άσκηση οι μύες εχουν ανάγκη την ανακατασκευη τους. Αν φας πρώτα πρωτείνη και μετά απο ώρα κάνεις άσκηση δεν θα εκμεταλλευτεί σωστά ο οργανισμός την πρωτείνη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αυτο ειναι λογικο και κατανοητο.Απλα το στομαχι του σκυλου θα γεμισει με λιγοτερη ποσοτητα τροφης και το ανθρωπινο με περισσοτερη.Και τα 2 στομαχια θα γεμισουν...
Όχι, το αντίθετο. Ένας σκύλος 70 κιλών έχει στομάχι 8 λίτρων ενώ το στομάχι αίνος ανθρώπου με το ίδιο βάρος μόνο 1,3 λίτρα.

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Επαναφέρω το θέμα καθώς βλέπω αρκετούς που περνούν στην ωμοφαγία να προβληματίζονται όπως και εγώ όταν άνοιξα το θέμα.

Τα πολλά και μικρά γεύματα είναι ένας καλός τρόπος να απορροφήσει καλά την ξηρά τροφή και να μην φουσκώσει από τα αέρια που παράγει η τροφή ώστε να δώσει στον σκύλο την αίσθηση της πληρότητας και να μην γίνονται και τα σπίτια "θάλαμοι αερίων".

Στην ωμοφαγία είναι διαφορετικά τα πράγματα, ένας σκύλος μεγέθους "ροτ" δεν θα φουσκώσει με 1-1,5 κιλό κοτόπουλο και το σημαντικό είναι ότι μπορεί* μόνος του να επιλέξει πόσο θα φάει γιατί το κρέας και τα κόκαλα δεν θα φουσκώσουν μέσα στο στομάχι του μετά από λίγη ώρα όπως θα γινόταν με την ξηρά.

*με την ξηρά δεν μπορεί να υπολογίσει μόνος του γιατί θα φουσκώσει παραπάνω με το νερό αφού τελειώσει το φαΐ του όλοι μας το ξέρουμε ότι εάν αφήσουμε την ξηρά σε ένα κουτάβι θα φάει μέχρι να σκάσει

Με το να αφήνω την Τζουντι (20κγ 2 ετών) να τρώει ΟΣΟ θέλει μειώσαμε το φαΐ από 4+κγ την εβδομάδα σε 2,5~3κγρ χωρίς να αδυνατίσει περνώντας μάλιστα και 1 κγρ από όταν άνοιξα το θέμα και ξεκίνησα να της δίνω όσο θέλει και όποτε θέλει, έχει ισορροπήσει μόνη της να τρώει μέρα παρά μέρα,αν και λόγο του κουταβιού μας -της Δαφνης, που τώρα είναι 4-5 μηνών 8κγ και ήδη τρώει μόνο το βράδι από μόνη της περίπου 500γρ φαΐ (η πλάκα είναι οτι όταν ήταν 1,5-2 μηνών και 4κγ τα ίδια έτρωγε σε 2 μόλις γεύματα την ημέρα) - έχει διαθέσιμο φαΐ κάθε μέρα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog