Κάθε πότε να τρώνε;

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Είναι το καλύτερο για το σκύλο μας να τρώει κάθε μέρα;
Καλά όσο είναι στην ανάπτυξη αλλά ως ενήλικος;
Η δικιά μας τρώει κάθε βράδυ.
Την βλέπω όμως ότι ποτέ δεν είναι χορτάτη/πλήρης ώστε να αφήσει και λίγο φαΐ στο πιάτο, επίσης λίγες είναι οι μέρες που βλέπω ότι πεινάει και χαίρεται που θα φάει και όσο μεγαλώνει αυτές οι μέρες σπανίζουν όλο και περισσότερο (είναι 20 μηνών τώρα).
Σύμφωνα με την λογική ότι τα σαρκοφάγα τρώνε πιο αραιά και πιο μεγάλα γεύματα από τα παμφάγα/φυτοφάγα και στη φύση μένουν αρκετές ημέρες χωρίς να φάνε σκέφτομαι να της αραιώσω τα διαστήματα του φαγητού της σε 1 κάθε 2 μέρες,να της δίνω, δηλαδή, ποσότητα που θα την χορταίνει και θα την ευχαριστεί πλήρως και να την αφήνω να πεινάει ώστε να να έχει την αίσθηση της προσμονής και την χαρά της λήψης της τροφής.

Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό και ίσως κάτι ''κακό'' που δεν έχω σκεφτεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Την βλέπω όμως ότι ποτέ δεν είναι χορτάτη/πλήρης ώστε να αφήσει και λίγο φαΐ στο πιάτο, επίσης λίγες είναι οι μέρες που βλέπω ότι πεινάει και χαίρεται που θα φάει και όσο μεγαλώνει αυτές οι μέρες σπανίζουν όλο και περισσότερο (είναι 20 μηνών τώρα).
Βασικά η παραπάνω πρότασή σου, είναι από μόνης της μια αντίφαση.
Τελικά...πάντα πεινάει και ποτέ δεν αφήνει φαγητό στο πιάτο της ή σπάνια πεινάει και δεν χαίρεται που...τρώει...; :confused:

Το ενδεχόμενο να μην της βάζεις όση ποσότητα πρέπει [και άρα πάντα να πεινάει] ή...αντιθέτως [μέχρι να το ξεκαθαρίσεις] να μην της αρέσει η τροφή της και γι'αυτό να μην την προσμένει με λαχτάρα, δεν το έχεις σκεφτεί; Τι την ταίζεις;

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Ναι είναι αντίφαση όπως το γράφω αλλά είναι όπως το βλέπω,
πάντα είναι σε μια ουδέτερη κατάσταση,
επίσης δεν είναι ότι έχει/έχω πρόβλημα με αυτό είναι ενεργή/ζωηρή θα φάει και την λιχουδιά αλλά και δεν θα ορμήξει να φάει κάτι που δεν είναι δικό της.
Είναι 18-19 Κγρ και της δίνω περίπου 500 γρ φαγητό από τα οποία τα 350-400 γρ τουλάχιστον κρέας και τα υπόλοιπα λαχανικά ωμά όλα.
Εάν δεν τρώει 1 μέρα και την επόμενη τρώει όσο θέλει θα ειναι λέτε καλύτερα;
σήμερα λχ έχω προγραμα της δώσω μισό κοτόπουλο και σκέφτομαι να της το δώσω όλο να το χαρεί και μετά Τετάρτη πάλι.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μια μέρα νηστείας δεν βλάπτει. Θα πρέπει όμως να μην έχεις πρόγραμμα στις ώρες που την ταΐζεις γιατί αλλιώς θα σου κάνει εμετό κίτρινα υγρά.

Τα ωμά λαχανικά τα βάζεις στο μπλέντερ, έτσι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μιλάς για barf δηλαδή;
Ψαγμένη barf ή αυτοσχεδιάζεις;

Τα 18-19 κιλά, από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Θα μπορούσε πχ, με άλλες ποσότητες διατροφής, να ήταν πολύ περισσότερα κιλά. Και ίσως ο οργανισμός της να ζητάει περισσότερο φαγητό, αλλά να μην τρελλαίνεται με τα ωμά, με αποτέλεσμα να μην τρέφεται σωστά.

Ολα αυτά είναι εικασίες έτσι;

Ο σωματότυπός της πως είναι; Φαίνεται αδύνατη; Φαίνονται τα κόκκαλά της;
Εξετάσεις αίματος της έχεις κάνει;

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
alexia
Αυτο σκέφτομαι να ξεφύγουμε από το ''προγραμα''.

mareco
Μετά τον καρκίνο της προηγούμενης που έτρωγε μόνο και καλά σούπερ ''σκυλό''-τροφες ΠΟΛΥ ψάξιμο/διάβασμα και παρατήρηση του σκύλου και της υγείας του και αυτή η παρατήρηση του σκύλου με ''τραβάει'' προς τα εκεί.
Από υγεία είναι μια χαρά, εξετάσεις κάνουμε κάθε 6 μήνες.
Δεν έχει φάει ξηρά παρά μόνο για 15 ημέρες διακοπών, που δεν την πείραξε απλά τα κόπρανα της ήταν διπλά σχεδόν σε ποσότητα και βρομούσαν απίστευτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Μια μέρα νηστείας δεν βλάπτει. Θα πρέπει όμως να μην έχεις πρόγραμμα στις ώρες που την ταΐζεις γιατί αλλιώς θα σου κάνει εμετό κίτρινα υγρά.

Τα ωμά λαχανικά τα βάζεις στο μπλέντερ, έτσι;
Μισό λεπτό αλέξια. Άλλο μια μέρα νηστείας άλλο να ταίζουμε τον σκύλο μέρα πάρα μέρα. Αυτό κατάλαβα ότι σκέφτεται να κάνεο το μέλος που άνοιξε το θέμα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μέρα παρά μέρα δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα. Τάισμα όχι σε συγκεκριμένη ώρα και που και που 1 μέρα νηστείας θα μπορούσε να δοκιμάσει αν ταιριάζει στο σκύλο της.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ βρε Alexia το βρίσκω λίγο ανούσιο. Με την έννοια του ότι, ο σκύλος αν του βάλεις να φάει θα φάει και αν δεν του βάλεις ακόμη και για μέρες, δεν θα διαμαρτυρηθεί.

Ξέρω ότι κάποιοι ανά κάποια διαστήματα, εφαρμόζουν την μιας μέρας νηστεία, στα πλαίσια μιας θεωρίας.
Ως τσεκ όμως, για το αν θα πεινάσει και θα λαχταρήσει το φαγητό του, δεν μου αρέσει ως ιδέα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Ούτε εμένα. Επίσης κάποιοι σκύλοι όταν το διάστημα μεταξύ δυό γευμάτων είναι μεγάλο κάνουν εμετό γαστρικά υγρά. Αυτό εμένα μου λέει ολτι δεν είναι καλό για την υγεία τους.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Είναι 18-19 Κγρ και της δίνω περίπου 500 γρ φαγητό από τα οποία τα 350-400 γρ τουλάχιστον κρέας και τα υπόλοιπα λαχανικά ωμά όλα.
δεν κοβω απο BARF αλλα 500γρ δεν ειναι πολλα? εγω στον μικρο (20χλγ)που εινα 7 1/2 (αναπτυξη ακομα) του δινω 420γρ / ημερα! μηπως το υπερταιζεις κ ειναι λογικο?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Όχι για να λαχταρήσει το φαγητό του... απλά όταν μερικές φορές δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη, αντί να τις "παρακαλέσω" να μου κάνουν το χατίρι να έρθουν να φάνε τις αφήνω νηστικές.

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Δεν κάνω ''καψώνια'' στον σκύλο μου ούτε κατά διάνια, ίσα-ίσα το ακριβώς αντίθετο.
Το σκέφτομαι ως πιο σωστό για αυτήν να τρώει μεγαλύτερες ποσότητες και πιο αραιά,
αλώστε την έχω από ~1,5 μηνός που βρέθηκε στο δρόμο και την παραλάβαμε, είχαμε ξεκινήσει από 6 μικρότερα γεύματα την ημέρα,μόνη της μου έδειξε σιγά-σιγά και κόβαμε σταδιακά ώσπου φτάσαμε στο 1 την ημέρα και τώρα παρατηρω ότι την παίρνει και αραιότερα, νόμιζα ότι θα μέναμε εκεί,έτσι ήξερα,για αυτό μου κάνει και εντύπωση,τώρα εάν θα είναι 1 κάθε 48 ώρες ή κάθε 30 θα την αφήσω να μου το δείξει.

υγ στον γραπτό λόγω έχω μια αδυναμία η αλήθεια είναι και παρεξηγούμε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Το μία φορά την ημέρα έχει αποδειχτεί πλέον λάθος, και όλοι συστήνουν το γεύμα να χωρίζεται στα δύο και να ταίζουμε τον σκύλο δύο φορές την ημέρα.
Ο σκύλος μπορεί να σου πει πολλά αλλά να μην τα καταλάβεις, ειδικά αν δεν είναι λαίμαργος. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά από το πρώτο σου ποστ εώς και τώρα ποιός ο λόγος αυτού του πειράματος...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το μια φορά την ημερα δεν είναι λάθος, ιδίως όταν πρόκειται για ωμή διατροφή.

Τον εμετό γαστρικών υγρών το κάνουν τα σκυλιά που είναι συνηθισμένα να τρώνε πάντα την ίδια ώρα. Τη λειτουργία των πεπτικών αδένων τη μελέτησε ο Pavlov τέλη 19ου - αρχές 20ου αιώνα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τελικά το μια φορά τη μέρα είναι λάθος ή όχι; :D

Εγώ την ταίζω ξηρά με λίγα γευστικά συνοδευτικά, όπως ζωμό από κρέας ή πολτοποιημένα λαχανικά και κρέας. Ποτέ δεν της έχω δώσει ωμό κρέας.

fanfoun

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
78
2

Τον εμετό γαστρικών υγρών το κάνουν τα σκυλιά που είναι συνηθισμένα να τρώνε πάντα την ίδια ώρα. Τη λειτουργία των πεπτικών αδένων τη μελέτησε ο Pavlov τέλη 19ου - αρχές 20ου αιώνα.
Τον δικό μου τον ταΐζω 900γρ. barf σπαστό στα δυο γιατί μου φαίνεται πολύ ποσότητα για μια φορα πιο είναι το καλύτερο?

Να πω ότι είναι περίπου 45 κιλά κανονικός προς το γεμάτος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893

Ναι βάζοντας σωλήνες στις κοιλιές ζωντανών σκύλων αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό.
Εγώ δεν είπα ότι είναι αφύσικο ότι το κάνουν. Εγώ λέω πολύ απλά ότι αφού μπορούμε να το αποφύγουμε ταίζοντας 2 φορές την ημέρα γιατί να μην το κάνουμε;
Και όχι δεν συμβαίνει μόνο σε σκυλιά που ταίζονται σε συγκεκριμένες ώρες. Η Λούση δεν έτρωγε ποτέ συγκεκριμένες ώρες και το έκανε όταν είχαν περάσει πολλές ώρες από το τελευταίο της γεύμα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εμείς τρώμε δύο φορές την ημέρα. Πάντα μετά απο βόλτα και πάντα της ίδιες ώρες. Αφήνω φαγητό κάτω και σε 1λεπτό έχει τελειώσει. Επειδί κάθομαι απο πάνω τους αν έστω δω μια αδιαφορία πέρνω το φαγητό (οσο ταίζω ωμα ποτέ). Μια φορά κάθε 10-12μέρες τα σκυλιά μένουν 40-42ώρες νηστικά.

Δεν έχω δει ποτέ εμετό λόγου άδειου στομαχιού. Επίσης το καθολικό πρόγραμμα ταίσματος το χρησιμοποιώ ως εργαλείο. Οσο περισσότερο ελέγχω της κινήσεις των σκυλιών τόσο πιο υπάκουα είναι.

fanfoun

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
78
2
Εμείς τρώμε δύο φορές την ημέρα. Πάντα μετά απο βόλτα και πάντα της ίδιες ώρες. Αφήνω φαγητό κάτω και σε 1λεπτό έχει τελειώσει. Επειδί κάθομαι απο πάνω τους αν έστω δω μια αδιαφορία πέρνω το φαγητό (οσο ταίζω ωμα ποτέ). Μια φορά κάθε 10-12μέρες τα σκυλιά μένουν 40-42ώρες νηστικά.

Δεν έχω δει ποτέ εμετό λόγου άδειου στομαχιού. Επίσης το καθολικό πρόγραμμα ταίσματος το χρησιμοποιώ ως εργαλείο. Οσο περισσότερο ελέγχω της κινήσεις των σκυλιών τόσο πιο υπάκουα είναι.
Αμέσως μετά την βόλτα?
Δεν φοβάσαι για συστροφή? Η μονο μετά από έντονη άσκηση υπάρχει φόβος?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog