ΚΥΠΡΟΣ..................

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΠΕΡΙ ΣΚΥΛΩΝ ΝΟΜΟΣ 184(1)/2002

Έχει παρατηρηθεί στο Δήμο μας μεγάλος αριθμός σκύλων οι οποίοι στερούνται στέγης ή βρίσκονται εκτός των ορίων του υποστατικού του ιδιοκτήτη τους οι οποίοι περιφέρονται προξενώντας οχληρία και ρύπανση του δημόσιου χώρου.

Τονίζουμε ότι σε περιπτώσεις που θα εντοπίζονται αδέσποτοι σκύλοι θα εφαρμόζεται πιστά ο Περί Σκύλων Νόμος 184(1) του 2002 που έχει τεθεί σε ισχύ από 01/10/2004, ο οποίος μεταξύ άλλων προνοεί τα ακόλουθα:

Α. Οποιοσδήποτε αδέσποτος σκύλος μπορεί να συλληφθεί από την αρμόδια αρχή και να παραδοθεί στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δια ευθανασία.

Β. Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να κατέχει σκύλο, εκτός εάν έχει εφοδιαστεί με τη σχετική άδεια κατοχής η οποία εκδίδεται από την αρμόδια αρχή δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γ. Η άδεια κατοχής εκδίδεται μετά από υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικής αίτησης και την προσκόμιση

1. Πιστοποιητικού ή βιβλιαρίου υγείας που εκδίδεται από εγγεγραμμένο κτηνίατρο.
2. Πιστοποιητικού εγγραφής και μόνιμης σήμανσης από το Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
3. Απόδειξη πληρωμής του προβλεπόμενου τέλους.

ΤΕΛΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΚΥΛΟΥ
Κατηγορία Σκύλων Ποσό

Σκύλος Αρσενικός στειρωμένος ή μη £12,00
Σκύλος Θηλυκός μη στειρωμένος £12,00
Σκύλος Θηλυκός Στειρωμένος £12,00
Επικίνδυνες φυλές σκύλων στειρωμένων £100,00

Καλείσθε σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή σε ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για τη δημόσια υγεία αλλά και τη δημόσια ασφάλεια.

Τονίζεται ότι οι ποινές που προβλέπονται στη νομοθεσία σε οποιοδήποτε πρόσωπο παραβαίνει τις διατάξεις της είναι πολύ αυστηρές. Συγκεκριμένα, οι ένοχοι υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης μέχρι 12 μηνών ή χρηματική ποινή μέχρι £1000 ή και στις δύο ποινές.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυστηρή νομοθεσία που σκοπό έχει την προώθηση της υπεύθυνης κατοχής και διατήρησης κατοικίδιων, τη μείωση των αδέσποτων ζώων και την εξάλειψη φαινομένων όπως η εγκατάλειψη των ζώων και τα ερασιτεχνικά ανεύθυνα ζευγαρώματα τους από ιδιώτες.
Παρόλα αυτά, έχω δύο ενστάσεις για προφανείς λόγους:

1. Οποιοσδήποτε αδέσποτος σκύλος μπορεί να συλληφθεί από την αρμόδια αρχή και να παραδοθεί στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δια ευθανασία.

2. Επικίνδυνες ( :?: ) φυλές σκύλων στειρωμένων £100,00

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ROTTIE said:
αντιγραφη του αγγλικου νομου.

επικινδυνες, πιτ, ντογκο, τοσα, (και κανα δυο ακομα νομιζω).

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
σαφώς επηρεασμένοι από Ευρώπη.

το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες π.χ. Γερμανία (οι ' επικύνδυνες ' φυλές να πληρώνουν περισσότερο φόρο ΚΑΙ να έχουν υψηλότερη ασφάλεια)

αλλά.

δείτε γενικά τον νόμο.

ΕΑΝ τηρούντε όλα αυτά , ΠΟΙΟΣ θα αφήσει ελεύθερο - αδέσποτο το σκύλο του

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
sir-elric said:
αντιγραφη του αγγλικου νομου.

επικινδυνες, πιτ, ντογκο, τοσα, (και κανα δυο ακομα νομιζω).
Αυτό το γνωρίζω Λεώ! :wink:
Αυτό που με κάνει να αμφιβάλω είναι τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη μια φυλή.
Για ‘μενα δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές, υπάρχουν επικίνδυνοι ιδιοκτήτες.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ROTTIE said:
Αυτό το γνωρίζω Λεώ! :wink:
Αυτό που με κάνει να αμφιβάλω είναι τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζεται επικίνδυνη μια φυλή.
Για ‘μενα δεν υπάρχουν επικίνδυνες φυλές, υπάρχουν επικίνδυνοι ιδιοκτήτες.
αυτο πιστευω και εγω

απλα επειδη στο κουμπαρονησι εχουν την ταση να αντιγραφουν τους αγγλικους νομους ετσι εκαναν και εδω χωρις να εχουν τα προβληματα των αγγλων.

τωρα αμα πας σε εναν δικαστη ενα ντογκο νομιζεις οτι θα το καταλαβει?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Φοβάμαι ότι θα έρθει μια εποχή, που για ανθρωπιστικούς λόγους, κάποιοι ανάπηροι ή άποροι ή ηλικιωμένοι θα θανατώνονται... Ήδη θανατώνονται με προγενετικό έλεγχο τα παιδιά που δεν θα είναι αρτιμελή και με κάποια στάνταρντς.

Δεν είμαστε Θεοί. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο το να θανατώνουμε τα ζώα που σάτρα πάτρα καταφέρνουν και επιβιώνουν. Κάποια από αυτά ζούνε πολύ καλύτερα από την πειοψηφία των δεσποζομένων.

Χαίρομαι που δεν είμαστε Αγγλία, κι ελπίζω ποτέ να μην γίνουμε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, ότι ο καθένας έχει τις ενστάσεις του ... και εγώ θα προτιμούσα ΑΣΥΛΑ που θα κρατούσαν τα ζώα, και όποιος υιοθετούσε να έχει μισό τέλος και φοροαπαλλαγή 200 Ευρώ ... να πληρώνονταν τα άσυλα αυτά από την ΕΕ (που δεν έχουμε τί να κάνουμετα λεφτά της) και από τα υπόλοιπα τέλη των ευσυνείδητων ... να λειτουργούσαν με εθελοντές / αντί στρατιωτικής θητείας πχ (εδώ θα τα πούμε όλα) :lol: :lol:

Σχετικά με την ένσταση περί επικύνδυνων φυλών, είμαι καργα αντίθετος και εγώ ... αλλά βλέποντας συνολικά τον νόμο, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να υπήχε κι εδώ ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εμένα αντιθέτως η πρακτική της Ελλάδας μου δίνει ελπίδες...
Ακόμα και αν ψηφιστεί κάποιος αυστηρός νόμος για τα οικιακά σκυλιά και για τα αδέσποτα, τελικά θα καταργηθεί στην πράξη, κάτι αντίστοιχο με τις ζώνες και τα κράνη και όλα τα υπόλοιπα... Θα ισχύσει για 2-3 βδομάδες, και αν!!!
Μετά θα αρχίσουν να τσακώνονται για το ποιός είναι αρμόδιος, για το ποιός θα χρηματοδοτήσει τις ευθανασίες, και στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα...

Ελλάς το μεγαλείο σου, η χώρα της φαιδράς πορτοκαλαίας!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εμένα αντιθέτως η πρακτική της Ελλάδας μου δίνει ελπίδες...
Σαν τί?? Συνέδεσέ το με τα κράνη ... τώρα με πρόστιμα 1000 Ευρώ φοράνε όλοι όμως ... το έχουνε ξεχάσει, με 2-3 μπλόκα τώρα θα το θυμηθούνε για τα καλά ... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ θα γνωρίζουν μόνο την χιλιαρού ... και θα φοράνε όλα ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Καλά, ας μαζέψουν πρώτα τις χασισοφυτείες, την φοροδιαφογή και την εισφοροδιαφυγή, και μετά ας ασχοληθούνε και με τα σκυλιά...
Μέχρι τότε, θα έχει εξαληφθεί έτσι κι αλλιώς το δίποδο τέρας που καταδιναστεύει τα ζώα και τον πλανήτη, και κάποια είδη (έντομα και ποιός ξέρει τι άλλο) θα αναλάβουν το έργο της διατήρσης της ζωής στον γαλάζιο πλανήτη μας...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Καλά, ας μαζέψουν πρώτα τις χασισοφυτείες, την φοροδιαφογή και την εισφοροδιαφυγή, και μετά ας ασχοληθούνε και με τα σκυλιά...
Aυτό εννοώ ... αν σου κλέψουν το σπίτι όμως και ο μπάτσος σου πει στα#!@$#@μου, εδώ κλέβουν όλοι το κράτος, δεν θα είσαι τόσο άνετος!! Βασικά και μένα με πήρε η μπάλα με την συζήτηση, και μενα στα@#%@^μου είναι, όλα (τα σκυλιά/περιβάλλον λιγότερο)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Την πρόταση την έκανες υποθετική σε αντιδιαστολή με κάποια πραγματικότητα?

Όταν με ληστέψανε, αυτό ακριβώς είπανε!!!
Κι όταν βουτήξανε την τσάντα της συνεταίρου μου, το ίδιο!!!
Κι όταν μπήκανε κλέφτες στο γραφείο, μια από τα ίδια!!!

Ούτε καν στα συμβάντα δεν τα γράψανε, για να λένε στις στατιστικές ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί...

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
συμφωνώ κ εγώ με το νόμο,εκτός απ τις 2 υπερβολικές διατάξεις.ροτυ,ταυτιζόμαστε επικίνδυνα!! :D

ROTTIE said:
Αυστηρή νομοθεσία που σκοπό έχει την προώθηση της υπεύθυνης κατοχής και διατήρησης κατοικίδιων, τη μείωση των αδέσποτων ζώων και την εξάλειψη φαινομένων όπως η εγκατάλειψη των ζώων και τα ερασιτεχνικά ανεύθυνα ζευγαρώματα τους από ιδιώτες.
Παρόλα αυτά, έχω δύο ενστάσεις για προφανείς λόγους:

1. Οποιοσδήποτε αδέσποτος σκύλος μπορεί να συλληφθεί από την αρμόδια αρχή και να παραδοθεί στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δια ευθανασία.