sir-elric said:
ποιοι εισαστε μελη του ΚΟΕ?
Τι εννοείς μ' αυτό? Αν τα σκυλιά μας είναι εγγεγραμμένα στον ΚΟΕ?
Ο δικός μου είναι. Ε και? Τον αγαπάμε περισσότερο επειδή έχει ΒΕΚ?
Μπαμπας πασίγνωστος πρωταθλητής. Ε και?
κατέβηκα μία φορά σε έκθεση για την εμπειρία. Δεν του άρεσε του σκυλιού η όλη ταλαιπωρία και κούραση. Αυτό ήταν. Δεν τον ξανακατέβασα.
Πηγαίνω βέβαια σε εκθέσεις άμα προλάβω. Πήγα και στην τελευταία προχθες. Οργάνωση μηδενική κατ' εμέ. Η ίδια ταλαιπωρία, χωρίς κάπου να σταθείς ή να ξαποστάσεις. Τα σκυλιά να τα κάνουν μέσα στους διαδρόμους και ουδείς να ενδιαφέρεται. Οκ, μέσα στο στίβο αναγκαστικά ένας κριτής τα μάζευε.
Αυτό πάντως που με εξέπληξε ότι με εξαίρεση τα Ροτ, τα Ντομπερμαν, τα λυκόσκυλα και τα κανίς που είχαν από 20 - 50 συμμετοχές και γινόταν της μουρλής για να βγάλουν αποτέλεσμα, οι υπόλοιπες ράτες είχαν από 1 - μαξ 5 εκπροσώπους στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όπως είδα και "νέες" ράτσες που κατέβαιναν μόνα τους χωρίς ανταγωνισμό οπότε και έπαιρναν 1η θέση.
Μέχρι και γνωστούς μου οι οποίοι για να πάρουν μετάλλιο αγόρασαν ράτσες τέτοιες, πχ whippet ή saluki, θηβετιανά τέριερ κλπ....βέβαια άψογα σκυλιά, αλλά το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Θέλω να δω τον πρώτο που θα κατεβάσει Alaskan Klee Klai στην Ελλάδα... δεν θα παρει μόνο σαν μοναδικός την 1η θέση, αλλά θα σαρώσει και την έκθεση αν το σκυλί είναι καλό.
Περί ΚΟΕ κλπ., ο κατάλογος αυτής της έκθεσης ήταν επιεικώς μίζερος. 3 διαφημίσεις εκτροφείων (οι γνωστοί 3-4) και τέλος. Στο τέλος τα στοιχεία των ιδιοκτητών, οι οποίοι όμως ΔΕΝ θεωρούνται εκτροφείς, ασχέτως το ότι αρχίζουν τα τηλέφωνα. Και εμένα μου είχαν τηλεφωνήσει για ζευγάρωμα, επειδή τα στοιχεία μου ήταν στον κατάλογο εκείνη την μία φορά που τον κατέβασα.
Προχειρότητα, βρωμιά, πολύς κόσμος και οι περισσότεροι άσχετοι μια που είχαν κατέβει για την κυρίως έκθεση του κυνηγιού και πολύ κακό για το τίποτα.
Απογοητεύτηκα απλώς... :roll: