ΚΙΝΑ: Ζώα, γούνες και καταστροφή περιβάλλοντος

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παιδιά απ' το να λέμε "ένα τσουνάμι θα τους στρώσει" ας κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας, με όση δύναμη έχουμε.
Για μένα, η Ολυμπιάδα του Πεκίνου ήταν το αποκορύφωμα του αίσχους - από τόσο πολλές απόψεις.
Εκεί μας δόθηκε μια μικρή ευκαιρία να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά οι περισσότεροι έβλεπαν αγώνες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορείς να αποστασιοποιηθείς για κάτι που δεν σε σφορά και να πείς την γνώμη σου, ναι ...

... για κάτι που σε καίει άμεσα (όσο και να θές) δεν αποστασιοποιέισαι. Ποιείς την νήσσαν ή κάνεις ό,τι μπορείς. Το τί λές επίσης δεν έχει καμία σημασία, μόνο τό τί κάνεις.

Εγώ μπορώ να πώ πχ πολλά και να κάνω λίγα. Η Rottie δεν ξέρω τί κάνει. Να λές λίγα και να κάνεις λίγα ίναι σίγουρα το χειρότερο. :)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
την μαζικοτητα την ειδαμε και στις διαδηλωσεις για τις πυρκαγιες ποιος βγηκε να διαδηλωσει για τις βιλλες ;
εννοω για τις βιλλες που φυτρωσαν στα καμμενα ολα τα κορακια φωναζαν ομως απο πραξεις τιποτα

αν ομως πραγματικα δεν θελαν μονο να φωναξουν ( για καποιους ειναι χομπυ ) οι βιλλες θα ειχαν γινει ενα με το πατωμα τωρα ... απο επαναστατες με αιτια και χωρις αιτια αλλο τιποτα

για να με καταλαβετε : η φωνη δεν φτανει γιατι δεν ειναι πραξη

εχω μια προταση αλλα ας την αφησουμε καλυτερα

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τελικά λές ? ?
ότι εστιάζοντας στην διαμαρτυρία
χάνεται η ολιστική θεώρηση των πραγμάτων
όπου
είναι προφανές ότινόλα τα κακά έχουν κοινή ρίζα
εμάς τους ίδιους
και όλους μαζί

ότι είναι σχεδόν ανοησία να διαμαρτύρεσαι μία για το ένα και μία για το άλλο
ενώ δεν κάνεις τίποτα για το ουσιαστικό και κοινό για όλους πρόβλημα :

της παντελέστατης έλλειψης στοιχειώδους σεβασμου σε
ότιδήποτε ζωντανό ή μή,
υλικό και άυλο
ορατών τε πάντων και αοράτων.....???????τι είπα ο χριστιανός πάλι:D

ότι διαμαρτύρονται για τις βίλες αλλά δεν πάνε να τις ισοπεδώσουν?
και δεν πάνε επειδή πήγαν στην πορεία και νιώθουν ότι έπαιξαν τον ρόλο τους στην ιστορία?

εσύ γιατί δεν πήγες για κατεδάφιση? δεν ήξερες το τηλέφωνό μου νά πάμε μαζί ε?:)

Πρέπει να συμφωνούμε αλλά δεν είμαι σίγουρος κιόλας:)

πάντως ανησυχούμε για τα ίδια πράγματα και αυτό είναι μια καλή αρχή.:)
οι κινέζοι άραγε για τι να ανησυχούν?

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ναι αυτο ειναι το χαλι τους... και να πω οτι πεινουσανε και δεν ειχανε να φανε να πω οκ αλλα οχι θελουν το μεγιστο κερδος με τη γουνα αθικτη...και για αυτο τα γδερνουν ζωντανα η ημηλυποθημα... υπαρχουν χιλιαδες ζωα που ξεψυχουν κυριολεκτρικα λιντσαρισμενα καθε μερα στην κινα και αλλες χωρες που παραγουν γουνες πρωτης ποιοτητας...

και αμα πρεπει να σκοτωσουν για να ζησουν να το κανουν αλλα με ποιο ανωδυνο τροπο... δεν ειναι θεμα φιλοζωηας βλεπετε... τους καταλαβαινω αν δεν εχουν να φανε απλα θα μπορουσαν να αρκεστουν σε λιγοτερα:(

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Χιλιάδες σκυλιά πέθαναν στην Κίνα, λόγω μελαμίνης στην τροφή τους

Περισσότερα από 1.500 σκυλιά που εκτρέφονταν για τη γούνα τους στην Κίνα πέθαναν από νεφρική ανεπάρκεια, λόγω της ύπαρξης μελαμίνης στη ζωοτροφή τους. Το γεγονός ανακοίνωσαν κτηνίατροι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ωστόσο οι κινεζικές αρχές φαίνεται πως επιχείρησαν να το αποσιωπήσουν.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο διατροφικό σκάνδαλο με τη μελαμίνη στο βρεφικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το περσινό σκάνδαλο με το θάνατο χιλιάδων κατοικίδιων στις ΗΠΑ από επιμολυσμένες με μελαμίνη ζωοτροφές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Southern Metropolis Daily, οι εκτροφείς σκύλων στο Ζισάν της επαρχίας Λιαονίνγκ τους έδιναν ζωοτροφές που περιείχαν μελαμίνη σε εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις. Καθηγητής Κτηνιατρικής στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Σενιάνγκ επιβεβαίωσε στο AP τους θανάτους: «Πρώτον βρήκαμε μελαμίνη στην τροφή των σκύλων και δεύτερον διαπιστώσαμε ότι οι πέτρες στα νεφρά τους στο 25% των περιπτώσεων προέρχονταν από μελαμίνη» δήλωσε ο Δρ Ζανγκ Γουενκούι.
Ο καθηγητής αρνήθηκε να αποκαλύψει τον παραγωγό της ζωοτροφής, σύμφωνα όμως με την εφημερίδα πρόκειται για την Harbin Hualong Feed Co. στο Χαρμπίν. Ούτε η εταιρεία ούτε και το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας προέβησαν σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός.
Η μελαμίνη, ένα βιομηχανικό χημικό που χρησιμοποιείται σε πλαστικά και λιπάσματα, προφανώς προστέθηκε επίτηδες στη ζωοτροφή, καθώς περιέχει άζωτο και κάνει το προϊόν να φαίνεται πλουσιότερο σε πρωτεΐνες στους ελέγχους. Τα σκυλιά που πέθαναν στο Λιαονίνγκ ανήκαν σε μια ασιατική ράτσα με τρίχωμα που θυμίζει ρακούν. Στην Κίνα η γούνα τους χρησιμοποιείται κυρίως σε γιακάδες για παλτά.

Πηγή: www.tanea.gr
22.10.2008

Last edited by a moderator:

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
Αυτοι οι κινεζοι, αν μπορουσαν να ξεριζωσουν τον αξονα της γης και να τον πουλησουν, θα το εκαναν. :mad:

Βεβαια δε φταινε αυτοι. Αυτοι ειναι φυσει υπανθρωποι απ'οτι φαινεται. Εμεις φταιμε που αγοραζουμε τα προϊοντα τους, γιατι προφανως σε δυτικες αγορες κατευθυνονται. Βαζουμε τα χερακια μας και βγαζουμε τα ματακια μας: οχι μονο βοηθαμε τετοιες συμπεριφορες ασεβειας απεναντι στη ζωη και το περιβαλλον μας, αλλα ενισχυουμε και την κινεζικη παραγωγη. Οι μοναδες παραγωγης μεταφερονται σε κινεζικο εδαφος, μενουμε ανεργοι και αγοραζουμε και τα προϊοντα τους.. ακουγεται λογικο; :confused:

Ντέπυ

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
79
0
53
Πειραιάς
Εάν η αποστασιοποίηση και η απροθυμία να προβάλω αντίσταση για να περισώσω ότι μου ανήκει, θα μου προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα, προτιμώ να πέσω στα prozac παρά να αποδεχτώ μοιρολατρικά την κατάσταση ή να ενστερνιστώ τις πολιτικά ορθές απόψεις της απόλυτης απραξίας. Θέλω να ζήσω ένα καλύτερο αύριο και όχι το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν άλλοι για μένα χωρίς εμένα.
Είμαι άραγε υγιής ή όχι? :-k

Έχω το θάρρος και κατηγορώ συγκεκριμένους λαούς για συγκεκριμένα πράγματα. Κοιτάζω την καμπούρα μου και ταυτόχρονα υψώνω φωνή προβάλλοντας αντίσταση στις αμέτρητες καμπούρες που μου φορτώνουν οι άλλοι (από το φαινομενο του θερμοκηπίου, τις κλιματικές αλλαγές και τη μόλυνση μεχρι τον αφανισμό της πανίδας, το βασανισμο των ζωων στις φαρμες γουνας και τη μελαμίνη στο γάλα και στις ζωοτροφες), επιλεγοντας να κοιτάζω μακρύτερα από όσο εκτείνεται η μύτη μου (εν προκειμένω, τα σύνορα της χώρας μου).

Η αρχή και το τέλος αυτού του κόσμου εξάλλου δεν είναι η Ελλαδιτσα, ουτε τα μπαζωμενα της ρεματα, ουτε το καψιμο των δασων της. Ας μην εχουμε αυταπατες.
Όπως λέει και το τραγουδάκι: «όταν κοιμάσαι κάποιος γράφει ιστορία και κάποιος παίζει τη δική σου τη ζωή…»

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !!!!!!!!!!!!! και είσαι σωστή σε αυτά που λες.

Το θέμα όμως είναι ότι ο κόσμος δεν είναι ενήμερος για να κινητοποιηθεί, να τρέξει, να δει τι τελικά γίνεται πίσω απο το γούνινο παλτό που πήρε.

Προσωπικά δεν ήξερα τι παιζόταν με τις γούνες πριν κάτι χρόνια. Είχα πάρει και ένα μπουφάν με γούνινο γιακά. Μόλις είδα τα βιντεάκια και διάβασα τ' άρθρα - εντελώς τυχαία μια μέρα που σέρφαρα στο διαδίκτυο - και είδα τι τραβάνε τα ζώα, το μπουφάν πήγε στα σκουπίδια. Ενιωσα πολύ άσχημα που δεν γνώριζα ΠΡΙΝ το πάρω. Σιχτίριζα τον εαυτό μου γι' αυτό που έκανα...

xrista spitz

Active Member
6 Νοεμβρίου 2008
28
0
Κερατσινι,Πειραιας
πηγα να το δω αλλα δεν μπορεσα...εδω ειδα για το milli και σοκαριστικα,εδω ειδα το σκυλακι στα χανια...δεν αντεχω αλλο.θελω να κανω μια ερωτηση καπως...περιεργη,υπαρχει καποιο νεκροταφειο ζωων εδω στην ελλαδα.και αν ναι που?επεισης επειδη ειμαι ασχετη σασ το ξαναλεω υπαρχουν νοσοκομεια ?και που/υπαρχει καποια λιστα?εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο νοσομειο,και πωσ θα μαθω πια εφημερευουν?ειμαι λιγο εκτοσ θεματοσ!σορυ ροττυ:mad: