ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δυστυχώς στην Ελλάδα , ακόμη δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς οι οποίοι να μπορούν ή ακόμη και να θέλουν να ενημερώσουν σωστά τους όποιους ενδιαφερόμενους προκειμένου να ενημερωθούν ΣΩΣΤΑ σε κάτι που τους ενδιαφέρει.
Από την άλλη εμείς σαν λαός (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να ψάξουμε αφού ‘ ξέρουμε’ και δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια ειδικού (απόδειξη τα ελάχιστα τεύχη που πουλάνε τα ειδικά περιοδικά για σκύλους).
Αυτό μας οδηγεί σε λάθη τα οποία συνήθως πληρώνουμε και μάλιστα ακριβά.
Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ και δεν το έχω κρύψει ποτέ.
Πήρα το πρώτο μου καθαρόαιμο σκυλί 9 χρόνια πριν από αγγελία που διάβασα στη γνωστή εφημερίδα , αδιαφορώντας για τα χαρτιά , τα οποία είχε το σκυλί βέβαια όπως με ενημέρωνε ο πωλητής στην άλλη άκρη της γραμμής (χαρτιά τα οποία δεν πήρα ποτέ) και το επόμενο βήμα ήταν η εκπαίδευση του σκύλου μου.
Αφού λοιπόν πήρα ένα βιβλίο που μίλαγε για εκπαίδευση και ακολουθώντας και τις συμβουλές όλων όσων ‘ ήξεραν΄ ακολούθησα τις συμβουλές του βιβλίου κατά γράμμα.
Επειδή όμως δεν καλυπτόμουν πήρα και δεύτερο και τρίτο και ύστερα ήρθαν οι εκπαιδευτικές βιντεοκασέτες.
Παρόλα αυτά η ΗΡΑ αρνιόταν πεισματικά να ακολουθήσει τις εντολές μου η ακόμη χειρότερα έφευγε αγνοώντας με.
Τότε κατάλαβα το αυτονόητο.
ΟΣΑ βιβλία και να διαβάσω ,ΟΣΕΣ συμβουλές ανθρώπου που ΄ξέρουν΄ ακολουθήσω΄ ,ΟΣΕΣ βιντεοκασέτες (DVD τώρα) και να παρακολουθήσω , δεν θα μπορέσω ποτέ να εκπαιδεύσω το σκυλί μου όπως ένας εκπαιδευτής.
Σίγουρα τώρα και ύστερα από όσα σκυλιά έχω μεγαλώσει είναι πολύ πιο εύκολα αλλά ένας αρχάριος δεν πιστεύω ότι θα βοηθηθεί από αυτά.
Αντίθετα είναι πιο πιθανό να μπερδευτεί και να κάνει κακό στο σκύλο , κακό το οποίο αργότερα ακόμη και εάν αποφασίσει να πάει σε εκπαιδευτή να διορθώσει θα είναι και πολύ πιο δύσκολο και όχι σίγουρο ότι θα γίνει.
Αλήθεια ποιος από εσάς διάβασε και είδε δυο ταινίες και ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ???
Τη δουλειά κάνετε??
Εάν μου γράψετε πέντε πράγματα σε ένα χαρτί και μου γράψετε μια κασέτα να δω θα μπορέσω να την κάνω και εγώ???
Τα βιβλία αναφέρονται σε σκυλιά τα οποία είναι τέλεια από πλευράς χαρακτήρα και σε ιδιοκτήτες που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πώς να χειριστούν τον σκύλο.
Τι θα γίνει σε περίπτωση που ο σκύλος αποκλίνει από αυτά που γράφει το βιβλίο???
Πως θα διορθωθεί σωστά??
Η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
Το εκπαιδευμένο σκυλί είναι έξω μαζί μου αφού δεν φοβάμαι να το βγάλω βόλτα και επιτεθεί στο σκυλί του γείτονα ή στο παιδί του, κάθεται να το αγγίξεις (ένας κτηνίατρος ξέρει πόσο τον βοηθά αυτό σε μια εξέταση) δεν τραβάει το λουρί και το πάω εγώ βόλτα ‘ και όχι αυτό εμένα΄, είναι μαζί μου στις διακοπές, στην θάλασσα, στην καφετέρια αφού ξέρει να φερθεί και δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα.
Το εκπαιδευμένο σκυλί είναι ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ της ράτσας του και ένας ακόμη λόγος για κάποιον ο οποίος έχει ενδοιασμούς να πάρει ένα τέτοιο σκύλο (αφού του μπατζανάκη του στο εξοχικό είναι διάολος και τρώει σίδερα και κανένας δεν μπορεί να τον κάνει καλά) και να εκπαιδεύσει το σκυλί του.
Το ανεκπαίδευτο σκυλί είναι στην ταράτσα-κήπο δεμένο στην αλυσίδα του περιμένοντας το αναπόφευκτο .
Οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις που έχετε ζήσει και ακούσει ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.

Και για όσους δεν έχουν διαβάσει τα άλλα post μου
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.-

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Αφού λοιπόν πήρα ένα βιβλίο που μίλαγε για εκπαίδευση και ακολουθώντας και τις συμβουλές όλων όσων ‘ ήξεραν΄ ακολούθησα τις συμβουλές του βιβλίου κατά γράμμα.
Επειδή όμως δεν καλυπτόμουν πήρα και δεύτερο και τρίτο και ύστερα ήρθαν οι εκπαιδευτικές βιντεοκασέτες.
Παρόλα αυτά η ΗΡΑ αρνιόταν πεισματικά να ακολουθήσει τις εντολές μου η ακόμη χειρότερα έφευγε αγνοώντας με.
αναρωτιεμαι τι εκανες τοσο λαθος και σε αγνοουσε παντελως....
και εγω με βιβλια δουλεψα με το σκυλι μου απο την 1η κιολας μερα και οπως λες και εσυ.......

Το εκπαιδευμένο σκυλί είναι έξω μαζί μου αφού δεν φοβάμαι να το βγάλω βόλτα και επιτεθεί στο σκυλί του γείτονα ή στο παιδί του, κάθεται να το αγγίξεις (ένας κτηνίατρος ξέρει πόσο τον βοηθά αυτό σε μια εξέταση) δεν τραβάει το λουρί και το πάω εγώ βόλτα ‘ και όχι αυτό εμένα΄, είναι μαζί μου στις διακοπές, στην θάλασσα, στην καφετέρια αφού ξέρει να φερθεί και δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα.
ακριβως ετσι ειναι ο δικος μου σκυλος...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
.....με αφορμη το ποστ του Μακη

....καταφερα να πεισω τους δικους μου αρχες του 1990 να παρουμε επιτελους εναν σκυλο...ηθελα γερμανικο ποιμενικο..χρυσομαυρο τον ελεγα θυμαμαι τοτε ..και φυσικα οχι γερμ.ποιμ.αλλα λυκοσκυλο!!!
επισκεφτηκαμε απο αγγελιες στα ΝΕΑ οχι πετ σοπ (δεν ηταν της μοδας τοτε) αλλα ενα χωρο που η αγγελια ελεγε...Ελληνικο κεντρο εκπαιδευσης σκυλων...καπου στην συγγρου....τι να πω...ο χωρος χαλι μαυρο ,(εγω περιμενα χωραφια με kennels) ...αλλα ειχε αυτο που εψαχνα τοσα χρονια ηταν γεματο σκυλια.η αληθεια ειναι οτι δεν μου πολυαρεσαν δεν ηταν τα στρουμπουλα κουταβια που διαβαζα στο αγαπημενο μου περιοδικο "Ζωη & Ζωα" και το οποιο ειχα χιλιοξεφιλισι μιας και ειχα ολα τα τευχη απο το 1987 που πρωτοβγηκε αν θυμαμαι καλα,αντε να ειχα και καποια βιβλια του Αμπερμαν....παντως σιγουρα το σκυλι που η κοπελα μου προτεινε δεν ηταν αυτο που ειχα ονειρευτει...το θυμαμαι σαν ναι τωρα, ψιλολιγνο ,μπεζ κιτρινοπο, αυτια τεραστια για το σωμα και το κεφαλι του (θυμηθειται λυκοσκυλοειδη δεκαετιας του 80 με κατι τεραστια αυτια σαν ρανταρ)
...αυτο ειναι το λυκακι μας , μου λεει...
επαθα σοκ...το ονειρο για να αποκτησω τον πρωτο μου σκυλο απομακρυνοταν ...κολησα το κοιταγα ξανα και ξανα και στο μυαλο μου ερχοταν η φωτογραφια του περιοδικου με τα υπεροχα κουταβια ...περιτο να σας πω οτι εφυγα κλαιγοντας ..οι δικοι μου επεμεναν να γυρισουμε να το παρουμε..οχι ειπα ..
για να μην τα πολυλογω κατεληξα σε κολευ...παλι απο αγγελια.Ο ιδιωτης ειχε και αρσεν. και θηλυκο τα ειδα απο κοντα νομιζω μου αρεσαν ...τον διαλεξα απο ολη την γεννα ειπα ναι!!! ξερω τωρα πως θα γινει ο σκυλος μου....και φυσικα....τους εμοιασε...κολευ τεραστιων διαστασεων ,τριχωμα ουτε να διανοηθεις να το συγκρινεις με εκθεσιακο(λετε να ειχα παρει εργασιακο??) ,αυτια ορθια ...τσιτα...δεν πεφτανε με τιποτα ,βρε τη τσιμπιδακια του εβαζα τη βαζελινι τη τραυμαπλαστ να τα κολησω κατω τιποτα οχι 1/3 ...πεσμενα 3/3 ορθια ειχε...(γονιδια διαβασα μετα απο καιρο) ...το σκυλι θα το εκπαιδευα ...οχι εγω φυσικα ..αλλα :D εκπαιδευτης...γυρισαμε τους παντες ....ευτηχως τοτε ηταν λιγοι...αλλα σκορπισμενοι...και φυσικα διαλεξα για αλλη μια φορα τον καλιτερο...
με εντυπωσιασε βλεπετε ενα ποιντερ που δουλευε εκεινη την ωρα ...τις εντολες τις επαιρνε με "φωνη" αλλα και χειρονομιες απο μακρια ...αν ηθελες εδειχνες πανω με το χερι σου και ο σκυλος ηταν στο κατσε ...εκανε τα παντα.. εντολες και ασκησεις που σημερα δεν κανουν ουτε κατα διανοια...(χωρις πλακα) και φυσικα δεν υπηρχε βια...ουτε πνιχτες ετσι ειπε -τον εμπιστευτηκα- ...υπηρχε μια αλυσιδα ΜΟΝΟ!!! (απο χρωματοπολειο) αυτη εκανε ολη την δουλεια...αν την ακουγε ο κακομοιρος κοκαλωνε ...ηταν η τιμωρια του....περασε καιρος για να την ξεπερασει...για αλλη μια φορα ειχα διαλεξει σωστα.....
θυμαμαι την μερα που τον εφερα σπιτι ....ναι εκει τον ειχα αφησει... εκανα ολες τις ασκησεις που ειχαμε μαθει με τον εκπαιδευτη ...καθε μερα για μηνες και στην συνεχεια μεσα απο την συμβιωση μαζι του καθε μερα για τα 7 χρονια που εζησε... ι τον εκπαιδευσε σωστα αλλα με υπερβολικη πιεση ο πνιχτης θα ηταν θετικη εκπαιδευση ...ετσι ηταν η εκπαιδευση τοτε...να ναι καλα η γερμανικη αστυνομια...
Για πεντιγκρι δεν το συζηταω...,πηγα στην πρωτη πανελληνια εκθεση με τα απο ενα χρονο...ειδα πολλα κολευ απο κοντα ,την επομενη χρονια εγινε πανελληνια ,αλλα και "αναγνωριση" μαζι,..δεν διανοηθηκα να παω μαζι του,,,απο τοτε τις επισκεπτομαι παντα μονος χωρις σκυλο,βλεπεται μετα και απο την παραπανω εμπειρια ουτε τα υπολοιπα σκυλια μου, ηταν καταληλα για εκθεση....αλλα αυτο το εκανα τωρα............... εις γνωσην μου!

ετσι ειναι....αν δεν παθεις δεν θα μαθεις!!!!!...ευχομαι το φορουμ να βοηθησει το μελλοντικο ιδιοκτητη,να αποφυγει λαθη που καναμε εμεις.

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Μιας και υπάρχει συζήτηση για τους πνίχτες..θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου. Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε είναι ότι ο πνίχτης εφαρμόζεται ώς ΑΜΕΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ. Οταν εφαρμόζεται θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ και θα πρέπει να εφρμόζεται από ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ και όχι απο τον ιδιοκτήτη κάθε λίγο και λιγάκι στην μικρή βόλτα μας. Κανονικά δεν θα έπρεπε να πωλείται έτσι απλά μιας και χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτικό εργαλείο.. Δυστυχώς όμως η μικρη βόλτα εξελίσεται σε ένα συνεχόμενο ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ.
Εγώ αν ήμουν στην θέση του σκύλου, μετά από τον συνεχόμενο αυτό πόνο...πως λέτε να αντιδρούσα??? ή θα περπατούσα με πεσμένα αφτία και λοξό βλέμμα ή μεγάλε ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΧΝΑ για να μ'αφήσεις σην ηρεμία μου.

Έχω αποφασίσει για τα σκυλιά μου πως δεν θα βάλω την πολύ καλή μας σχέση σε αμφισβήτηση.. Τα βλέπω όπως θα έβλεπα και τον γιό μου ως έναν έφηβο που θέλει να κάνει ποτε πότε και την μικρή του επανάσταση αλλα πάντα θα είναι δίπλα μου όταν τον χρειαστώ...

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
To πρωτο και κυριο στην εκπαιδευση του σκυλου ειναι να ειμαστε ενημερωμενοι και να ξερουμε απο συμπεριφορα σκυλων πριν βαλουμε ενα στην ζωη και στο σπιτι μας.

Τι να κανει ενας εκπαιδευτης η ενα βιβλιο οταν μολις παρουμε το κουταβακι και κατουρισει μεσα στο σπιτι του τριβουμε την μουρη στο πατωμα?οταν μασουλα ενα παπουτσι και εμεις το χτυπαμε με την εφημεριδα?πως θα μας εμπιστευτει μετα και τι σχεση θα κτισουμε μαζι του?

Η εκπαιδευση ξεκιναει απο εμας μολις παρουμε το κουταβι,απο την πρωτη μερα,αν εχουμε καλη σχεση μαζι του,που αυτοματα αυτο προυποθετει οτι ξερουμε να διαβαζουμε το σκυλι μας,ο εκπαιδευτης και τα βιβλια θα μας βοηθησουν να παμε παραπερα,αν οπως το ...% (βαλτε οτι ποσοστο θελετε) των ανθρωπων δεν ξερουν πως να συμπεριφερθουν στο σκυλι,ο της "κλασσικης εκπαιδευσης"εκπαιδευτης μονο κακο μπορει να κανει ο της "θετικης"μια τρυπα στο νερο.
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τα βιβλια.

Δυστυχώς στην Ελλάδα , ακόμη δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς οι οποίοι να μπορούν ή ακόμη και να θέλουν να ενημερώσουν σωστά τους όποιους ενδιαφερόμενους προκειμένου να ενημερωθούν ΣΩΣΤΑ σε κάτι που τους ενδιαφέρει.
Συμφωνω απολυτως και νομιζω οτι απο εκει ξεκινουν ολα,δεν εχουμε παιδεια και δεν ξερουμε πως να συμπεριφερθουμε στα σκυλια.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εδώ είναι το θέμα. Εχουν καταντήσει και τα βιβλία να είναι καλύτερα καμιά φορά!! Εγώ αν με ρωτήσει κάποιος τελείως απελπισμένος τι να κάνει για 100 πραγματα συγχρόνως, αυτό λέω. Πάρα ένα βιβλίο και ακολούθησέ το κατά γράμμα!
Και με τους εκπαιδευτές δεν είναι καλά τα πράγματα, τι κι αν ξέρουν 5 - 10?

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
Και με τους εκπαιδευτές δεν είναι καλά τα πράγματα, τι κι αν ξέρουν 5 - 10?
Συμφωνω!αφου δεν δινουν πουθενα εξετασεις,μπορει καποιος να δουλευψει βοηθος για 3-4 μηνες σε καποιο εκπαιδευτη και να χρηστει και ο ιδιος εκπαιδευτης μετα :shock:

Αν σκεφτουμε οτι η συμπεριφορα (δαγκωματα,επιθεσεις,ακομα και θανατος)των προβληματικων σκυλιων που πολλες φορες "βγαινουν"απο την εκπαιδευση,εχουν επιπτωσεις στους ανθρωπους και ειδικα στα μικρα παιδια,θα επρεπε το διπλωμα του εκπαιδευτη να δινεται μετα απο εξετασεις οπως και του δασκαλου.

Στην Αμερικη τα τελευταια χρονια υπαρχει μεγαλο προβλημα απο επιθεσεις σκυλων εκπαιδευμενων για φυλαξη,και θανατοι μικρων παιδιων,και πολλες φορες απο τον σκυλο της οικογενειας.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στην Αμερικη τα τελευταια χρονια υπαρχει μεγαλο προβλημα απο επιθεσεις σκυλων εκπαιδευμενων για φυλαξη,και θανατοι μικρων παιδιων,και πολλες φορες απο τον σκυλο της οικογενειας.
και πολλές περισσότερες από μη εκπαιδευμένο.

Και δεν ξέρουμε τι εκπαίδευση έχει περάσει. Μπορεί να μην έχει γίνει σωστά.

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
denis said:
και πολλές περισσότερες από μη εκπαιδευμένο.

Και δεν ξέρουμε τι εκπαίδευση έχει περάσει. Μπορεί να μην έχει γίνει σωστά.
Σωστα!!
και το προβλημα της επιθεσης απο σκυλο σε ανθρωπο,γινεται ακομα χειροτερο γιατι πολλοι,βλεποντας στην τηλεοραση συνηθως,ενα σκυλο με schutzhund στην μεγαλυτερη βαθμιδα,δεν σκεφτονται ποσες ωρες και τι κοπο εχει αφιερωσει ο ιδιοκτητης και ο σκυλος για να το επιτυχουν!

Θελουν σκυλο φυλακα και η συμπεριφορα τους ειναι λες και εχουν αυτοκινητο και το αφηνουν στον συνεργειο να βαλει τον συναγερμο και μετα πληρωνουν και το παιρνουν στο σπιτι.

Ειδικα το καλοκαιρι πολλοι σκεφτονται να συνδιασουν το kennel με την εκπαιδευση,φευγουν διακοπες και γυρνουν πισω νομιζοντας οτι παιρνουν ενα σκυλο φυλακα που θα τον βαλουν στην αυλη και θα τον ξεχασουν εκει,νομιζοντας οτι το σκυλι για παντα θα ξερει και θα εφαρμοζει αυτα που του εμαθε ο εκπαιδευτης :roll:

και αντε αν εχεις κανει βασικη υπακοη το πολυ πολυ να τα ξεχασει το σκυλι και δεν ειναι μεγαλο το κακο,οταν ομως το εχεις εκπαιδευση να ορμα στο μανικι και το σκυλι αρχισει να μην υπακουει ... :roll:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μιας και υπάρχει συζήτηση για τους πνίχτες..θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου. Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε είναι ότι ο πνίχτης εφαρμόζεται ώς ΑΜΕΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ. Οταν εφαρμόζεται θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ και θα πρέπει να εφρμόζεται από ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ και όχι απο τον ιδιοκτήτη κάθε λίγο και λιγάκι στην μικρή βόλτα μας. Κανονικά δεν θα έπρεπε να πωλείται έτσι απλά μιας και χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτικό εργαλείο.. Δυστυχώς όμως η μικρη βόλτα εξελίσεται σε ένα συνεχόμενο ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ ΜΗ.
Εγώ αν ήμουν στην θέση του σκύλου, μετά από τον συνεχόμενο αυτό πόνο...πως λέτε να αντιδρούσα??? ή θα περπατούσα με πεσμένα αφτία και λοξό βλέμμα ή μεγάλε ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΧΝΑ για να μ'αφήσεις σην ηρεμία μου.

Έχω αποφασίσει για τα σκυλιά μου πως δεν θα βάλω την πολύ καλή μας σχέση σε αμφισβήτηση.. Τα βλέπω όπως θα έβλεπα και τον γιό μου ως έναν έφηβο που θέλει να κάνει ποτε πότε και την μικρή του επανάσταση αλλα πάντα θα είναι δίπλα μου όταν τον χρειαστώ...
ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!!! αυτο λεω και εγω.... πνιχτες μονο σε επαγγελματιες! Για κανενα λογο σε ιδιωτες... Αν εχεις αμεση και πραγματικη σχεση με τα σκυλια σου, θα κανουν οτι καλυτερο μπορουν για νε σε αυχαριστισουν. Αυτο προσταζει η φυση τους. Ειναι μελη μιας αγελης (της οικογενειας σου δλδ) και θελουν να ειναι "τα καλα παιδια" ωστε να κερδισουν ενα χαδι, φαγητο και μια καλυτερη θεση στην αγελη. Αν τα αγαπας και τους το δειχνεις αλλα και αν τους δειχνεις οτι οταν κανουν λαθος σε φερνουν σε πολυ δυσαρεστη κατασταση θα κανουν το σωστο πραγματικα για εσενα! Αυτο προυποθετει ομως να ξερουν πια ειναι η θεση τους στην αγελη και ποιος ειναι ο Adog... Αμα θεορουν οτι κανουν κουμαντο υπαρχει προβλημα και χρειαζεται διορθωση. Με πιο τροπο τωρα;; ..οι αποψεις διιστανται.

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Διαβασε την μεθοδο της αποφυγης και τα λεμε ξανα μετα.........
Ολα λειτουργουν κατω απο τη θετικη και αρνητικη πλευρα χωρις ομως αυτο να γινεται επιζημειο στην ψυχολογια.
Επισης θα σου προτεινα να αναζητησεις τον ορο "εμπειρια".....

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Διαβασε την μεθοδο της αποφυγης και τα λεμε ξανα μετα.........
Ολα λειτουργουν κατω απο τη θετικη και αρνητικη πλευρα χωρις ομως αυτο να γινεται επιζημειο στην ψυχολογια.
Επισης θα σου προτεινα να αναζητησεις τον ορο "εμπειρια".....
θες να γινεις πιο σαφης; καποιο link κατι; Δεν εχω καταλαβει τι εννοεις, διαβασα και το post στο αλλο θεμα, αλλα δεν...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.271
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK