ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΚΟΥΤΑΒΙ

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
καθεται εξω δεκα λεπτα ασχολειται με τα παιχνιδια τη κ μετα κλαει κ γρατζουναει την πορτα για να μπει μεσα. μετα απο καποια στιγμη τησ ανοιγω κ μπαινει γιατι τι λυπαμαι. χτεσ εκλαιγε μισηωρα
Έτσι μαθαίνει να κλαίει ασταμάτητα γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία της της έχει δείξει ότι αν επιμένει στο να κλαίει, κάποια στιγμή θα της ανοίξεις.

να ρωτησω κ κατι αλλο οταν ειναι εξω κ κλαει για να μπει μεσα να την μαλωνω η να μην τησ δινω καμμια σημασια?
Αν ανοίξεις (ασχέτως αν πας για να τη μαλώσεις) η κουταβίνα σου θα επιβραβευθεί με την παρουσία σου. Έτσι, δε μαθαίνει ότι όταν κλαίει τη μαλώνεις αλλά ότι όταν κλαίει ασχολείσαι μαζί της.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το θέμα είναι να μάθει ο σκύλος ότι και να μείνει μόνος του, θα γυρίσετε κάποια στιγμή!

Όπως δεν πρέπει να ενδίδεις όταν κλαίει έξω, έτσι δεν πρέπει να ενδίδεις όταν κλαίει μέσα!
Όσο ενδίδεις τόσο πιο δύσκολοο θα είναι να του το κόψεις μετά!

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
κατ'αρχην οτι σου λεει ο foibos ειναι το καλυτερο να κανεις..το δικο μου ειδα και επαθα για να το μαθω να καθεται μονο του..το δικο σου κλαιει μιση ωρα λες?εμενα εκλαιγε μιση μερα:eek::eek:κοντεψανε να μας διωξουν απτην πολυκατοικια!!!ε λοιπον εκανα και γω οτι σου λενε παραπανω..πιο αναλυτικα:στην αρχη ξεκινησα με το νατην κλεινω μονη της στο δωματιο για 5 λεπτα και την εβγαζα χωρις να της δινω σημασια,απλα ανοιγα την πορτα να βγει και ουτε καν την κοιτουσα...(αν δεις οτι στα 5 λεπτα κλαιει μειωσε τη διαρκεια,σκοπος ειναι να την βγαλεις πριν αρχισει τα παραπονα αλλιως θα εχεις το αντιθετο αποτελεσμα,θα το εκλαβει δηλαδη σαν επιβραβευση το οτι κλαιει και την βγαζεις)σιγα σιγα θα αυξανεις την ωρα που θα την αφηνεις μονη της...και αν θες να φυγεις απο το σπιτι καντο οσο θα την εχεις μεσα και δεν θα σε βλεπει...αυτα για αρχη..πιστευω να λυθει το θεμα εγω παντως δεν πιστευα οτι το σκυλι μου ησυχασε!!ειχα σκεφτει σε καποια φαση να το βαλω στο φουρνο με πατατουλες αλλα νηστευα και τη γλιτωσε:D:D:maria:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul