ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΚΟΥΤΑΒΙ

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΧΩ ΑΠΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ 2 ΜΗΝΩΝ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ. Κ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Κ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩ Κ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΞΚΛΑΙΕΙ Κ ΓΑΥΓΙΖΕΙ... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΞΩ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο σκύλος θέλει να είναι με την αγέλη του, δηλαδή εσάς, πόσο μάλλον ένα κουτάβι που φοβάται και νιώθει ανασφάλεια μακρυά σας...
Δεν θέλει στρέμματα, θέλει την παρέα σας!

Πρέπει παντως να μάθει να μένει και μόνο του!Γι αυτό πρέπει σταδιακά να μένει μόνο του για λίγο και σιγά σιγά για περισσότερο ώστε να μην έχετε πρόβλημα οταν θα πρέπει να μείνει μόνο του για κάποιες ώρες!

Ελπίζω ότι όταν λες κοντά δύο μηνών εννοείς πάνω απο 2 μηνών γιατί δεν πρέπει να φεύγουν από την μητέρα τους μικρότερα....
Όταν λες τσοπανόσκυλο τι εννοείς;
Από που τον πήρατε;

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
NΝΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ Κ ΤΡΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΗΚΟ. ΓΕΝΝΗΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Κ ΕΝΑ ΘΥΛΗΚΟ Κ ΜΟΥ ΕΔΩΣ ΕΕΝΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΕΙ ΜΕΣΑ Κ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αγαπητή μαριλού καταρχάς σε παρακαλούμε πολύ, μην γράφεις κεφαλαία γιατί απαγορεύεται και από τους κανονισμούς του forum. Το σκυλάκι σου δηλαδή είναι από byb...χμμμ...:( θα παρέμβει και πάλι ο σωτήρας μου foibos να σε ενημερώσει και γι' αυτό και για το crate (foibo...;;;) και ... γιατί παρακαλώ φοβάσαι μη μάθει το σκυλάκι μέσα και πρέπει να το έχετε έξω; Ε; Γιατί;;;

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
καταρχην γιατι θα γινει πολυ μεγαλο κ δε νομιζω να βολευει κανεναν να ειναι ολη τη μερα μεσα στο σπιτι κ οταν λειπουμε ?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα Ελληνικά Ποιμενικά...από όσο γνωρίζω...δεν είναι και το ιδανικό σκυλί για μεσα στο σπίτι..εξάλλου τους αρεσει να βρίσκονται έξω...(όχι 24/24)...
Είναι ψιλο ανεξάρτητα σκυλιά...και δεν χαμπαριάζουν από κρύο, βροχες κλπ...
Εγω θα πρότεινα να ξεκινήσετε σταδιακά να τον βγάζετε έξω..στην αρχη μαζί σας...μετά για λίγη ώρα...κλπ,κλπ.
Σκοπέυετε να τον έχετε μόνιμα έξω όταν μεγαλωσει? η θα μπαινοβγάινει?
Από εμπειριές φίλων μου που έχουν Ελληνικούς Ποιμενικούς...τα σκυλιά παρόλο που σαν κουταβια ήταν μεσα..μόλις μεγάλωσαν ήθελαν μονο έξω...!!:):)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η εκμάθηση του CRATE, λοιπόν, που αναφέρει η mareco, θα βοηθήσει πολύ στο να μάθει ο σκύλος να μένει και μόνος του, να μην κάνει ζημιές και φυσικά να κάνει τις ανάγκες του εκει που πρέπει!

Όλες τα σκυλιά εφόσον ασκούνται σωστά μπορούν να είναι μέσα στο σπίτι με την αγέλη τους, χωρίς να κάνουν ζημιές!Πόσο μάλλον ένας ΕΠ που έχει αρκετά χαμηλά επίπεδα ενέργειας εντός του σπιτιού και πιο συχνά θα κοιμάται από το να κάνει κάτι άλλο!
Η ύπαρξη του κήπου βέβαια βοηθάει!

Ελπίζω να γνωρίζετε τουλάχιστον οτι η φυλή που διαλέξατε είναι μια από τις δυσκολότερες φυλές και να φροντίσετε για την σωστή εκπαίδευσή του και την σωστή κοινωνικοποιήση...

Η επιλογή να πάρετε σκύλο από το τυχαίο ζευγάρωμα του φίλου, είναι μάλλον επισφαλής για τους παραπάνω λόγους και προσωπικά εύχομαι καλή τύχη και πολύ δουλειά σε σας αλλά και στον σκύλάκο ώστε να προχωρήσει η σχέση σας και να μην έχει άσχημη κατάληξη ούτε για εσάς ούτε για τον σκύλο!

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
κοιταξε δεν ειναι ακριβωσ τυχαιο γιατι τον πατερα τησ τον ειχα στη δουλεια μου κ τον ειχ απο μικρο μεσ αστο γραφειο μου κ ξερω καποια πραγματα . δουλευω σ εαυτον τον φιλο μου κ το αρσενικο το φερνει μαζι του στη δουλεια . ο οποιοσ ειναι πολυ κοινωνικοσ κ ησυχοσ . γι αυτο το λογο αποφασισα ν απαρω ενα τετοιο κουταβι. φυσικα ξερω οτι θα εχει κ πολθ δουλεια.

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
δεν με πειραζει να το εχω μεσα στο σπιτι κ οταν μεγαλωσει απλα ανχωνομαι τι θα γινετε οταν λειπουμε ολοι απο το σπιτι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τυχαίο όχι σε σχέση με το γνωρίζεις τα σκυλιά αυτά, αλλά ως προς το αν υπήρχε κάποιος λόγος να γίνει αυτό το ζευγάρωμα!

Γενικά τα ζευγαρώματα από ιδιώτες πρέπει να αποφεύγονται(αν θες ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link: Γιατι δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας), πόσο μάλλον σε μια φυλή που γίνεται μια προσπάθεια διάσωσης και σταθεροποίησης!

Εγώ προσωπικά εφόσον υπάρχει ένας κήπος ασφαλής τόσο για τον σκύλο όσο και για τους περίοικους είμαι υπέρ στο να περνάει εκεί κάποιες ώρες ο σκύλος οταν λείπει η αγέλη του γιατί θεωρώ ότι έχει περισσότερα ερεθίσματα από το να μένει μέσα!Βέβαια οταν επιστρέψει η αγέλη θα πρέπει ο σκύλος να έχει την επιλογή να βρίσκεται με την αγέλη του!

Πάντως, σίγουρα ένας ενήλικος σκύλος που έχει μάθει να μένει μέσα και εκτονώνεται επαρκώς οι ζημιές που θα κάνει είναι ελάχιστες!

Γενικά, όπως έγραψα και πιο πάνω, πρόκειται για μια δύσκολη φυλή και θέλει πολύ δουλειά για να είναι σχετικά κοινωνικός και ήρεμος!Σου συστήνω να ψάξεις στο internet να διαβάσεις για κυριαρχικούς σκύλους και Όρεινους Ποιμενικούς για να έχεις μια ιδέα του τι μπορεί να αντιμετωπίσετε και πως καθώς επίσης να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπαιδευτή να σας κατευθύνει!

Στο γραφείο, δέχεστε και πελάτες;
Κι αν ναι πως αντιδρά ο σκύλος;
Τι ηλικία έχει ο σκύλος;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο σκύλος θέλει να είναι με την αγέλη του, δηλαδή εσάς, πόσο μάλλον ένα κουτάβι που φοβάται και νιώθει ανασφάλεια μακρυά σας...
Όλες τα σκυλιά εφόσον ασκούνται σωστά μπορούν να είναι μέσα στο σπίτι με την αγέλη τους, χωρίς να κάνουν ζημιές!Πόσο μάλλον ένας ΕΠ που έχει αρκετά χαμηλά επίπεδα ενέργειας εντός του σπιτιού και πιο συχνά θα κοιμάται από το να κάνει κάτι άλλο!
Η ύπαρξη του κήπου βέβαια βοηθάει!

Ελπίζω να γνωρίζετε τουλάχιστον οτι η φυλή που διαλέξατε είναι μια από τις δυσκολότερες φυλές και να φροντίσετε για την σωστή εκπαίδευσή του και την σωστή κοινωνικοποιήση...

Η επιλογή να πάρετε σκύλο από το τυχαίο ζευγάρωμα του φίλου, είναι μάλλον επισφαλής για τους παραπάνω λόγους και προσωπικά εύχομαι καλή τύχη και πολύ δουλειά σε σας αλλά και στον σκύλάκο ώστε να προχωρήσει η σχέση σας και να μην έχει άσχημη κατάληξη ούτε για εσάς ούτε για τον σκύλο!
Συνυπογράφω σε όλα:):)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Από εμπειριές φίλων μου που έχουν Ελληνικούς Ποιμενικούς...τα σκυλιά παρόλο που σαν κουταβια ήταν μεσα..μόλις μεγάλωσαν ήθελαν μονο έξω...!!:):)
Ακριβώς έτσι είναι κι ο δικός μας. Σα κουτάβι ήθελε να είναι μέσα στο σπίτι ενώ τώρα θέλει να είναι συνέχεια έξω, να επιβλέπει και να έχει το νου του. Σχεδόν με το ζόρι μπαίνει μέσα το βράδυ.

Θέλει να είναι μαζί μας, να ασχοληθούμε μαζί του, να παίξουμε, να μάθει νέα πράγματα γιατί σε όσο ανεξάρτητη φυλή και να ανήκει, δεν παύει να είναι σκύλος. Θα διαθέσει λιγότερη ώρα όμως μέσα μαζί μας τώρα που μεγάλωσε και δεν έχει ανασφάλειες.

Εννοείται ότι όσο ήταν κουτάβι πέρναγε χρόνο στο πάρκο του και το σπίτι παρέμενε ακέραιο όταν λείπαμε.

Last edited:

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
ειναι απο μικροσ εδω ο πατερασ τησ κ ειναι πολυ κοινωνικοσ τωρα βεβαια ειναι δυο χρονων κ δε τουν εαρεσει να καθεται μεσα προτιμαει εξω. συνηθωσ οταν ειναι στο γραφειο κοιμαται κ δεν δινει σημασια σε οποιον μπαινει κ βγαινει

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
παιδια δεν γινετε τιποτα δεν καθεται με τιποτα μονη τησ κ μεσα στο σπιτι αν μεινει μονη τησ κλαιει.. τι να κανω? ακομα κ στη δουλεια μαζι την περνω καλα οσο για εξω δεν το συζητω ενα τεταρτο το πολυ θα κατσει

Last edited:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δε μας δίνεις καμιά ιδέα τι κάνεις για να καταλάβουμε;
Τι εννοείς δεν κάθεται μόνη της; Ανοίγει την πόρτα κι έρχεται μαζί σας; Ή απλά κάθεται και κλαίει; Γιατί αν κλαίει κι εσείς την παίρνετε μαζί, σας έχει εκπαιδεύσει όταν κλαίει να την παίρνετε μαζί.
Για να την εκπαιδεύσεις να μην κλαίει, θα πρέπει να της δίνεις σημασία μόνο όταν δεν κλαίει.
Επίσης καλό είναι να της αφήνεις κάτι να έχει να ασχολείται όσο είναι μόνη της. Παιχνίδια, kong κλπ.

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
καθεται εξω δεκα λεπτα ασχολειται με τα παιχνιδια τη κ μετα κλαει κ γρατζουναει την πορτα για να μπει μεσα. μετα απο καποια στιγμη τησ ανοιγω κ μπαινει γιατι τι λυπαμαι. χτεσ εκλαιγε μισηωρα

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
να ρωτησω κ κατι αλλο οταν ειναι εξω κ κλαει για να μπει μεσα να την μαλωνω η να μην τησ δινω καμμια σημασια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν της δίνεις καμία σημασία μέχρι να ηρεμήσει!Δεν την μαλώνεις, δεν κάνεις τίποτα!Σαν να μην την ακούς!
Μόλις ηρεμήσει και μείνει ήρεμη για λίγο, μπορείς να την βάλεις μέσα!
Αλλιώς απλά επιβραβεύεις το να κλαίει για να κάνει αυτό που θέλει!

Εγώ πάντως, δεν θα την άφηνα έξω πολύ από την αρχή!
Δηλαδή, στην αρχή θα φρόντιζα να την βάλω μέσα πριν αρχίσει να βαριέται και να γκρινιάζει και σιγά σιγά θα της άφηνα όλο και πιο πολύ!

Χωρίς βέβαια να φτάσω ποτέ στο σημείο να είναι έξω μονίμως!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul